Hiç bir şeye elini sürmeyen sevgili kocam..

Hanımlar merhaba. Artık birileriyle konuşmazsam çat diye çatliycam oralardan duyacaksınız sesi! 4 yıllık evli, 4 yıla halt yiyecekmiş gibi 2 çocuk sığdıran bir kadınım. Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık. Kocam da 30 yaşında 🤦🏻‍♀️ Ben de 28 yaşındayım ama sanırsınız ki 78 falan, o derece yorgun o derece bitkin o derece bıkkın.. Sevgili kocam hiç bişeye elini sürmeyen, sürmediği gibi sürekli de bana iş çıkaran biri. Yattığı yerden halime bakmadan utanmadan arlanmadan istekleri hiç bitmez.
Eve gelir bi soyunur inanın girişten tutun da yatak odası hariç evin her yerinde bir parça eşyası vardır. Aslında kirli sepetinin yerini de biliyo ama bilmezden geliyo sanırım. Kızım oğlum doğduktan sonra mızmızlıkta rekor kırıyor, daha önce kendi halinde sakin sakin oynayan çocuk şimdi sürekli benimle oynayın diyor, oynamayınca da her zaman her şeye yaptığı gibi sanki kolu bacağı kopmuşcasına basıyor bağlığı 🤦🏻‍♀️ Oğlum konusuna hiç giresim bile yok ama derdimi anlatabilmek için giricem mecbur 💁🏻‍♀️ Oğlum henüz 3 aylık olmasına rağmen sürekli kendisiyle konuşmamızı bekleyen, sürekli kucakta evin içinde dolaşıp duralım diyen, en uzun uykusu 15 dakika falan olan bir yavru. İnanın evde sürekli bi ağlama sesi sürekli korkunç bir kargaşa var ama binde bütün bu hale rağmen istekleri ve beklentilerinden asla vazgeçmeyen bir koca da var. Artık beni tam anlamıyla çıldırtıyor çok korkuyorum koca katili olmaktan. Kendisinden bişey istesem ki en fazla çocuğu bi beş dakka tut da bi tuvalete gideyim falan derimdir, inanın bir savat bir surat bir oflama bir puflama insanı istediğine isteyeceğine dibine kadar pişman ediyor. o 5 dakikada 50 kere HADİ AMA AĞLAYACAK ŞİMDİ diye bağırması da cabası. Büyük kızımla yine az biraz daha ilgileniyor ama ona karşı da sabrı çok az. Arkamı dönmemle iki çocuk gibi kavga etmeleri bir oluyor.
Tüm yaşadıklarım gözünün önünde ama adamın bekletileri hala had safhada. Neymiş annesinin evinde bütün kıyafetleri ütülü olurmuş. Be adam şu küçük sıpa doğmadan önce bu evde de öyleydi diyorum yok sanki hep böyleymiş gibi davranıyor. Bugün dolaba su koymaya fırsatım olmadı diye laf etti.
Genel olarak çok huysuz bi adam değildir ama çok huylu bi adam da değildir 🤦🏻‍♀️ Şimdiye dek pek bi yardımını desteğini görmedim ama hanımlar gerçekten fenalardayım ve ben bu haldeyken ciddiye bile almayıp bişi yokmuş gibi davranması artık sinirlerimi zıplatıyor
Okurken daraldım benim eşimde ev işlerinde kolay kolay yardımcı olmaz
Ama evde olduğu her zaman çocuklarla ilgilenirdi mamalarını yapar,altını değiştirir,uyutur ilgilenirdi
Zaten benim için fazlasıyla yeterliydi çocukların yükünü alsa yeterli ben tüm evin işini halledebilirim çocuk bakmak daha zor iş eşim bunu severek yapıyordu
Çocukları tek başımıza yapmıyoruz bi zahmet oflayıp puflamasinlar

Konu sahibinden önce ben cevap vereyim. 3 kardeşiz; köy evi evde iki yaşlı avluda hayvanlar bağ bahçe tarla işi.
Annem emzirmeye bile kucağa alamazdim sizi der, sizi doyurup yatrirdim yanınıza su ve kraker 3-4 saat uyurdunuz kalkınca da ağlamazdınız der. Biz büyümüşüz ev derli toplu imiş ama böyle.
Şimdi bebeğimin ilk yılı kucakta, ağladı kucak, acıktı kucak, korktu kucak, hasta kucak. Şimdi bebekler ilgi ile büyüyor, bizim oyuncağımiz 3 en fazla 5 fazlası yok.
O düzende evet şimdi olsa on çocuk büyür, altını al gazını çıkar yatır ört salla uyusun tamam bu kadar.
Kayınvalidem bizim zamanımızda çocuk sırtta durdurdu der,tarlada çiş yaparmış bebek bezden taşar sirtimiz islanirdi degistirmezdik sirtimizda kururdu diyor.
Böyle örnekler uzayıp gider. Böyle çocuk büyütüp yetiştirmek ister miydiniz. Benim kayınpederim 2 yaşında yürümüş ilgisizlik başka birşey değil.
Bu yüzden günümüz bebeği de bebeğe annelik yapmakta zor

Kesinliklee istemezdiiim bu ne?? Cocuk pişik olur yaaav . Ilgisizlik konusunda haklısınız,simdi taşlar oturdu. Benim annem inanilmaz ilgisiz bir kadın. Bizi hırçın büyüttü bu yüzden. Ilgi ve sevgi asla göstermedi. Ama lafa geldimi ben sizin her istediğinizi yaptim benden kötüsü yok derdi.
O her istekte,canimiz kofte cekince ,pasta cekince yapmak. Zaten anneligi yemek yapmak saniyordu.
Simdi hatirladim,kardesim kız,o da gec konuşmuş. Ay bu ilgiyle kesinlikle. Dogru söylüyorsunuz

Arkadasım herseyi bilmicen, mesela başlarda eşim benden rica etmişti gömleğimi ütüler misin ben Bi ütüledim Allah muhafaza herkese rezil oldu işte o günden beri tüm gömleklerini kuru temizlemeci de ütületiyo. Yemek konusunda temizlik konusunda da aynı ben bilmiyorum diyorum eve temizlikçi geliyo bazen yemek yapıyorım beğenmezse de bu kadar biliyorum diyorum. Sürekli salağa yat en iyi çözüm bu

Bence kadınların evlilikte yaptıkları en büyük hata evin tüm sorumluluğunu üstlerine almak.Evlilikte ilk aylar çok önemli,nasıl alışılıyorsa öyle gidiyor.İlk aylarda genelde kadınlar aman kocama,ailesine yaranayım derken çoğu şeye koşturuyorlar ve sonunda artık o işler onun görevi oluyor.Sonda da her şeye koşturmaktan yıpranmış bir kadın,sorumsuz bir erkek ortaya çıkıyor.
Ayyynen öyle. İlk evlendiğimizde aman çalışıyo yoruluyo sabah erken kalkıyo kıyamam diye diye tepeme çıkardım şimdi de indiremiyorum

Nıye bu kadar erken 2. cocugu yapıyorsunuz ya gercekten anlamıyorum :(

Konu sahibinden önce ben cevap vereyim. 3 kardeşiz; köy evi evde iki yaşlı avluda hayvanlar bağ bahçe tarla işi.
Annem emzirmeye bile kucağa alamazdim sizi der, sizi doyurup yatrirdim yanınıza su ve kraker 3-4 saat uyurdunuz kalkınca da ağlamazdınız der. Biz büyümüşüz ev derli toplu imiş ama böyle.
Şimdi bebeğimin ilk yılı kucakta, ağladı kucak, acıktı kucak, korktu kucak, hasta kucak. Şimdi bebekler ilgi ile büyüyor, bizim oyuncağımiz 3 en fazla 5 fazlası yok.
O düzende evet şimdi olsa on çocuk büyür, altını al gazını çıkar yatır ört salla uyusun tamam bu kadar.
Kayınvalidem bizim zamanımızda çocuk sırtta durdurdu der,tarlada çiş yaparmış bebek bezden taşar sirtimiz islanirdi degistirmezdik sirtimizda kururdu diyor.
Böyle örnekler uzayıp gider. Böyle çocuk büyütüp yetiştirmek ister miydiniz. Benim kayınpederim 2 yaşında yürümüş ilgisizlik başka birşey değil.
Bu yüzden günümüz bebeği de bebeğe annelik yapmakta zor
Kesinlikle katılıyorum size, 2 çocukla 3 çocukla ya hatta tek çocukla eğer bebeğiniz saatlerce uyumuyosa evdeki o mükemmel düzeni oturtmak mümkün değil bence yani bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum ama o düzeni yakalayabilmek için çocuklardan çalmak şart. Eskiden şartlar öyleymiş o tarla tapan işleri yapılmak zorundaymış o hayvanlara bakılmak zorundaymış vs vs

O gömlekleri tren yolu gibi yapıp elinee veririm ben. Bunca hengamede hala istediklerini neden yapıyorsunuz, hiç bir mecburiyetiniz yok.

Sanırım biraz da kendimle alakalı bi durum yani onun için yapmıyorum aslında yapmadığımda kendim rahatsız hissediyorum huzursuz oluyorum

Inanirim. Ama şaşırıyorum yahu. Acaba neden ki.. Cogu kisi sikayetci hem bu sitede hem cevremde. Bence teknolojik cihazların yaydigi dalgalar da etkili. Bazen gözüm korkuyor :)) cocuklari cok severim tup bebek surecine gircem ama boyle seyleri okuyunca biseler oluo bana😁😁😁😁 o yiğen erkek mi??
Demeyin aman aman, şaşırmayın, kınadığınız geliyor başa 😁
Yazan : İki erkek anası 😂

Sanırım biraz da kendimle alakalı bi durum yani onun için yapmıyorum aslında yapmadığımda kendim rahatsız hissediyorum huzursuz oluyorum
Ben sizin gibiyim, ev işlerini kendim için yaparım, dağınıklık sevmem çünkü amaa kocam bana yemek yoksa hani yemek demez diyemez, kahvaltılık yeriz olsun der mesela. Şunum bunun niye ütüsüz, ütüsü bozuk olmuş derse uzun bir süre ütü yapmam pişman ederim, ev niye dağınık diyemez. Çocuklara bakmaya yardım etmiyor, zaten o onun babalık görevi, o da yıkar uyutur yedirir iki çocuğu alır tek başına saatlerce gezdirir.
Beraber dışarı çıkınca çocukları tuvalete hiç ben götürmem o iş kocamdadır.
O banyo yaptırır ben giydiririm, büyüğün ödevlerden ben bunalınca o yardım eder.
Hastane işi olsa gidemeyecek olsam, acile bile götürür güzelce bakar.
Çünkü bunları ben talep ettim, ben anneysem sende babasın dedim.

Sorunca ne diyor? Yani beş dakika değildi beş saat baktım çocuğa mı sanıyor?veya elimi kuruladığım havluyu havluluğa geri astım bu evde ben de çok iş yapıyorum mu sanıyor?yoksa sen kadınsın hepsine yetiş mi diyor?

Hanımlar merhaba. Artık birileriyle konuşmazsam çat diye çatliycam oralardan duyacaksınız sesi! 4 yıllık evli, 4 yıla halt yiyecekmiş gibi 2 çocuk sığdıran bir kadınım. Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık. Kocam da 30 yaşında 🤦🏻‍♀️ Ben de 28 yaşındayım ama sanırsınız ki 78 falan, o derece yorgun o derece bitkin o derece bıkkın.. Sevgili kocam hiç bişeye elini sürmeyen, sürmediği gibi sürekli de bana iş çıkaran biri. Yattığı yerden halime bakmadan utanmadan arlanmadan istekleri hiç bitmez.
Eve gelir bi soyunur inanın girişten tutun da yatak odası hariç evin her yerinde bir parça eşyası vardır. Aslında kirli sepetinin yerini de biliyo ama bilmezden geliyo sanırım. Kızım oğlum doğduktan sonra mızmızlıkta rekor kırıyor, daha önce kendi halinde sakin sakin oynayan çocuk şimdi sürekli benimle oynayın diyor, oynamayınca da her zaman her şeye yaptığı gibi sanki kolu bacağı kopmuşcasına basıyor bağlığı 🤦🏻‍♀️ Oğlum konusuna hiç giresim bile yok ama derdimi anlatabilmek için giricem mecbur 💁🏻‍♀️ Oğlum henüz 3 aylık olmasına rağmen sürekli kendisiyle konuşmamızı bekleyen, sürekli kucakta evin içinde dolaşıp duralım diyen, en uzun uykusu 15 dakika falan olan bir yavru. İnanın evde sürekli bi ağlama sesi sürekli korkunç bir kargaşa var ama binde bütün bu hale rağmen istekleri ve beklentilerinden asla vazgeçmeyen bir koca da var. Artık beni tam anlamıyla çıldırtıyor çok korkuyorum koca katili olmaktan. Kendisinden bişey istesem ki en fazla çocuğu bi beş dakka tut da bi tuvalete gideyim falan derimdir, inanın bir savat bir surat bir oflama bir puflama insanı istediğine isteyeceğine dibine kadar pişman ediyor. o 5 dakikada 50 kere HADİ AMA AĞLAYACAK ŞİMDİ diye bağırması da cabası. Büyük kızımla yine az biraz daha ilgileniyor ama ona karşı da sabrı çok az. Arkamı dönmemle iki çocuk gibi kavga etmeleri bir oluyor.
Tüm yaşadıklarım gözünün önünde ama adamın bekletileri hala had safhada. Neymiş annesinin evinde bütün kıyafetleri ütülü olurmuş. Be adam şu küçük sıpa doğmadan önce bu evde de öyleydi diyorum yok sanki hep böyleymiş gibi davranıyor. Bugün dolaba su koymaya fırsatım olmadı diye laf etti.
Genel olarak çok huysuz bi adam değildir ama çok huylu bi adam da değildir 🤦🏻‍♀️ Şimdiye dek pek bi yardımını desteğini görmedim ama hanımlar gerçekten fenalardayım ve ben bu haldeyken ciddiye bile almayıp bişi yokmuş gibi davranması artık sinirlerimi zıplatıyor

İşte kadınlar olarak adamları bulunmaz hint kumaşı gibi hep el üstünde tutar, her şeyini yaparsanız böyle olur.

Bakın alın karşınıza ciddi ciddi konuşun.
1- Artık 2 çocuğunuz olduğunu ve çok yorulduğunuzu, ev işlerini eskisi kadar yapamayacağınızı anlatın.
2- Ne olursa olsun ortada olan hiç bir çamaşırını almayacağınızı sepete atmasını,
3- Yemeği siz yapıyorsanız bulaşıkları onun yıkaması ya da makinaya yerleştirmesini
4- Çocukların bakımında da siz birisiyle ilgilenirken öbür çocukla onun ilgilenmesini söyleyin. Yapmam derse de hiç bir işe karışmayın bırakın ev b.k götürsün.

Siz o evin annesi misiniz yoksa hizmetçisi mi?

Demeyin aman aman, şaşırmayın, kınadığınız geliyor başa 😁
Yazan : İki erkek anası 😂
Yok valla kınamadım da çünkü bilirim kınadığını yasar insan ama ne bilim. Korkuyor insan😁😁😁😁 gerci korktugunda başa gelir😁😁😁 Allah bağışlasın yavrularınızı. Allah uzun ömür versin 🙏🙏

Yok valla kınamadım da çünkü bilirim kınadığını yasar insan ama ne bilim. Korkuyor insan😁😁😁😁 gerci korktugunda başa gelir😁😁😁 Allah bağışlasın yavrularınızı. Allah uzun ömür versin 🙏🙏
Amin teşekkür ederim 😊 Allah size de nasip etsin

Kesinliklee istemezdiiim bu ne?? Cocuk pişik olur yaaav . Ilgisizlik konusunda haklısınız,simdi taşlar oturdu. Benim annem inanilmaz ilgisiz bir kadın. Bizi hırçın büyüttü bu yüzden. Ilgi ve sevgi asla göstermedi. Ama lafa geldimi ben sizin her istediğinizi yaptim benden kötüsü yok derdi.
O her istekte,canimiz kofte cekince ,pasta cekince yapmak. Zaten anneligi yemek yapmak saniyordu.
Simdi hatirladim,kardesim kız,o da gec konuşmuş. Ay bu ilgiyle kesinlikle. Dogru söylüyorsunuz
Ben kizamiyorum çünkü onu görmüş onu bilmişler. Bana hep ağladığında kucağına alma, kucağa alıştırma vs dediler durdular,ben bunun yanlış olduğunu düşündüğüm icin duymazdan geldim bildiğimi okudum, ama biliyorum ki kötü niyetle söylemiyor, mesela yemek yapamadığım temizlik yapamadığım çok günler oldu ki birde küçük çocuğum vardı ama yapamadım ama bebeğimin yeri kucağım oldu, kolum ağrıdı uyuştu his kaybı ağrısı sancısı vs ama bu bir surecti bitti şimdi bıcır bıcır oynuyorlar o günler geride kaldı.
Geçti gitti,eğer onları dinlesem kocaman pişmanlığı ömür boyu yaşayacaktım, ama çok şükür iyi kötü temizliğimi yaptım aç kalmadık, kirden hastalık kapmadik. Şimdi biraz daha evim derli toplu kucağımda değil yemeğimi de yapıyorum sarmami da sariyorum.
İlgi ve sevgi ile geçen iki üç yıl çocuğum için bir ömür mutlu sağlıklı geçmesi demek. Annem beni çok sevdi benimle oyun oynardı demesi herşeye değer.
Yine söylüyorum bu bir süreç ve geçiyor.

Olayı niye tatlı ama bir o kadar yaramaz buyuk çocuktan bahsediyormus gibi anlattınız. Sanki eşinizden değil en büyük çocuğunuzdan bahsediyor gibi. Ona da bu hissiyatı verdiyseniz annesi ile kıyaslar. Çocuk olmasa bile utusunu yapıp suyu dolaba koyup çamaşırlarını makinada atıp yıkayıp asamiyor mu.

değil onun hizmet beklemesi size yardım emesi lazım canla başla..
yapmayın... kısa ve net..
nereye istiyorsa gitsin paşa efendi..

Valla benim tek cocukla yemek yapamadigim temizlik yapamadigim anlar oldu isten gelince esim yapti cogu zaman. Bu konuda hakkini yiyemem. Kocasindan yardim destek gormeyen kadınlara da cok üzülüyorum. Sizi 2 degil 3 cocugunuz var malesef..

Back
X