Sanırım bu ben...Doğru adam olduğuna emin olursam evlenirim, üç tane çocuk yapabilirim, ya da hiç evlenmem geze geze ömrümü harcarim,
Doğdum günden beri hemen evleneyim çocuğum olsun kadınlarından hiç olmadım.İyi günler herkese. Şu an çocuk istemediğime eminim hatta hayatımın hiçbir döneminde annelik hayalim olmadı sanırım. Ama sorunlu bir evlilikten dolayı mı böyle oldu yoksa gerçekten annelik içgüdüm mü yok onu bilmiyorum sonuç olarak şu an çocuk hiç istemediğim bir şey.
Bebekliği, okula başlaması, sınavları, dersanesi, ergenliği o kadar gözümde büyüyor ki içim daralıyor. Şimdi sizlere sormak istediğim 2 soru var ilki anne olanlara;
Bu duygu hep içinizde var mıydı ? Yukarıda saydığım süreçler hiç gözünüzü korkutmadı mı? Yani otomatik böyle bir annelik iç güdüsüyle mi doğdunuz
İkinci sorum da hiç çocuk yapmamış olanlara ;
Pişman olduğunuz oldu mu ? Veya çevrenizde hiç çocuğu olmayanların hayatı nasıl ilerliyor memnunlar mı ?
Başka bir sebeple yaptırdığım testte amh değerim 3.6 çıktı. Doktor çok iyi buldu ama artık 30lu yaşlarda olduğumu ve düşünmüyorsam da yumurtalık dondurmayı düşünebileceğimi söyledi. O nedenle sizlere bu soruyu soruyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
O tek çocuklu olarak hepimizin derdi bacım. Ama inan artık sayımız o kadar arttı ki. Etrafımdakiler ya bebek düşünmüyor ya da tek çocuklular. Ne diyelim herkes bakacağı kadar yapsınAnne olmak benim evlenmeden önce bile hayal ettiğim bir şeydi. Bebeğim olsa şu ismi veririm diye düşünüyordum mesela. Evlilikle ilgili değil bebek sahibi olmakla ilgili planlar yapıyordum. Bir oğlum var şimdi. Çok düşkünüm. Eğer hayat şartlarım daha farklı olsaydı 2.hatta 3. bebeğide isterdim. Bazen bende düşünüyorum ilerde oğluma kardeş yapmadığım için pişman olur muyum diye.
Öyle gerçekten. Benimde arkadaşlarım tek çocukla kaldılar. Ama ben umudumu kaybetmedim 35 yaşına kadar bir bebek daha yapabilecek duruma gelirim inşallahO tek çocuklu olarak hepimizin derdi bacım. Ama inan artık sayımız o kadar arttı ki. Etrafımdakiler ya bebek düşünmüyor ya da tek çocuklular. Ne diyelim herkes bakacağı kadar yapsın
Konu sahibi ben bebek aşkıyla yanıp tutuşmadım, eşim istiyor diye yaptık ama şu an her anne gibi onun için dünyayı yakarım. Canımı veririm. Elbette ki olduktan sonra güzel duygular. Ama istemezseniz de yapmayın. Sonuçta olmadan önce nasıl bi duygu olduğunu bilmiyorsunuz. Eksikliği de olmaz heralde
Zor olduğunu düşünmeyen ilk sizi duydum valla.en çocuk hasretiyle yanıp tutuşan, senelerce uğraşan insanlar bile çok zor diyorlar.14 , 11 yasında ve 9 aylık 3 çocugum var 36 yaşındayım. Ama anne olmak hep hayalimdi komsu cocuklarına bakardım severdim. O saydıklarınizida hiç düsünmedim. Halada düsünmüyorum zor olduğunu. Sorunuzun cevabı bu duygu kücüklügünden beri var. Saydıklarınizda hiç gözümü korkutmadı. Pisman olurmusunuz bilmiyorum ama 45 yasinda gorumcem var gec evlendi ve saglik sorunlari nedeniyle bebegide olmuyor. Cok cocuk duskunu biride deildi ama keske olsaydi der hep.
Şu an kaç yaşındasınız? İnşallahÖyle gerçekten. Benimde arkadaşlarım tek çocukla kaldılar. Ama ben umudumu kaybetmedim 35 yaşına kadar bir bebek daha yapabilecek duruma gelirim inşallah
Benim bir çocuğum var evlendikten 5 yıl sonra isteyerek oldu. O zamana kadar da hiç çocuğum olsun diye bir fikir yerleşmedi. Çocuğum olunca sevgisi onun bir bakışı bile bambaşka bunu çok güzel yaşadım. Buna rağmen neden çocuk yaptığımızı düşünüyorum hala ciddi manada bu fikir bana insanın tamamıyla bencil düşünceleriyle çocuk yaptığını anlatıyor. Sahip olmak istemeyen olabilir bana da beş yıl boyunca kısır misin diye bile soruldu. Size de muhtemelen çok baskı yapacaklar. Benim çevremde bu şekilde hiç istemeyen de var her sene doğuran da. Herkesin hür özgür iradesi. Önemli olan ne istediğini bilmek. Sizi kendinize karşı açık fikirli olduğunuz için kutlarım.İyi günler herkese. Şu an çocuk istemediğime eminim hatta hayatımın hiçbir döneminde annelik hayalim olmadı sanırım. Ama sorunlu bir evlilikten dolayı mı böyle oldu yoksa gerçekten annelik içgüdüm mü yok onu bilmiyorum sonuç olarak şu an çocuk hiç istemediğim bir şey.
Bebekliği, okula başlaması, sınavları, dersanesi, ergenliği o kadar gözümde büyüyor ki içim daralıyor. Şimdi sizlere sormak istediğim 2 soru var ilki anne olanlara;
Bu duygu hep içinizde var mıydı ? Yukarıda saydığım süreçler hiç gözünüzü korkutmadı mı? Yani otomatik böyle bir annelik iç güdüsüyle mi doğdunuz
İkinci sorum da hiç çocuk yapmamış olanlara ;
Pişman olduğunuz oldu mu ? Veya çevrenizde hiç çocuğu olmayanların hayatı nasıl ilerliyor memnunlar mı ?
Başka bir sebeple yaptırdığım testte amh değerim 3.6 çıktı. Doktor çok iyi buldu ama artık 30lu yaşlarda olduğumu ve düşünmüyorsam da yumurtalık dondurmayı düşünebileceğimi söyledi. O nedenle sizlere bu soruyu soruyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Değiyor Ferhanscım. Gerçekten merak ediyorum demişsin ondan yazma gereği duydum. Mutlu bir evliligim var, iki çocuğum var.Evli değilim ama şu ana kadar kim neden çocuk yapar, neden böyle birşey istenir aklım almıyordu.20 yaşında bu şekildeydi, yaş 30 oldu, şimdi 2 katı merak ediyorum insanlar bu tarz bir fedakârlığı neden yapar, gerçekten değiyor mu diye ? Hâlâ değebilecek olduğu aklımın ucundan bile geçmiyor.acaba bile yok aklımda değeceğine dair.tamam elbette güzel ve olumlu noktaları vardır ama hayatta neredeyse her konunun güzel ve olumlu noktaları var zaten.yanınında eşiniz varsa bence yalnızlık korkusuna da gerek yok.o ölene kadar (tabi kaza bela gibi çok ekstrem durumları saymıyorum) siz de aşırı yaşlı olacaksınız.o saatten sonra insanın gözü ne evlat ve para pul görmeye başlıyor zaten.kendi evladını tanımıyor bile insanlar.tanısa bile kendi derdinde oluyor.bence feda edeceklerin kazanımlarındam çok daha fazla.gezin, tozun, eğlenin işte.
Bir de zaten sürekli mutlu olduğunu düşünmek insan doğasına aykırı.evli olup mutlu olan sırf evli olduğu için mutlu olmayabilir, ya da bekar olup mutsuz olan sırf bekar olduğu için mi mutsuz ? Bir nedense milletçek mutluluk mutsuzluk meselesini evliliğe, çoluğa çocuğa bağlama eğilimindeyiz.karakter meselesi olamaz mı ? Bir süre sonra nasıl bir hayat yaşarsak yaşayalım modumuz yükseliyor, düşüyor.bir gün öyle bir gün böyle düşünüyoruz işte.bu dünyada tamamen tatmin olmak mümkün değil önce bir bunu kabullenmek lazim.
Hah ben de buna benzer bir yorum yazdım. Hayat biz plan yaparken başımıza gelenlerdir. Zaman içinde değişiyoruz gelişiyoruz. Öyle her şeyi planlamak mantıklı gelmiyor bana, duruma göre belirlerim yönümü. Burda üyeler yazıyorlar mesela bu ülkede çocuk yapmam, özelde okutamayacaksam yapmam, keman dersi aldıramayacaksam hiç doğmasınÇok uzun zamandır KK üyesiyim, şöyle 11 yil falan olmustur.
O kadar çok buna benzer konu ve yorum okudum ki, ama aynı üyeler devam ettiğinde - yıllar sonra cogunlukla çocuk sahibi oldular ve bu kararlarından memnuniyetlerini ilettiler.
Aklıma gelen iki konuyu ekleyeyim mesela. Şimdi her iki konu açanın da bebekleri var.
Asla Bebek Sahibi Olmak Istemeyen Var Mi?
Kızlar merhaba! Aranıza yeni katıldım ve burayı çok beğendim. Biraz geç bir saat olmasına rağmen böyle bir konu açmak istedim zaten yarın tüm gün forumda olacağım inşallah yorumlarınıza katılırım.. Mesela ben; bebeklerle aram hiç iyi değildir açıkçası pek sevmem de... Bu ağustosta evliliğimin...www.kadinlarkulubu.com
Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?
Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu...www.kadinlarkulubu.com
Yorumlarda 'ben de istemiyorum' diyen insanların da çoğunun şimdi bebekleri var. Hatta random olarak ara sayfalardan insanlara baktım, 'ben de asla istemem' diyen insanların bazıları sonrasinda tup bebek paylaşımları yapmış.
Ben de 31 yaşındayım, yengeç burcuyum. Doğru adam olduğuna emin olursam evlenirim, üç tane çocuk yapabilirim, ya da hiç evlenmem geze geze ömrümü harcarim, ya da koruyucu annelik yaparım... Hiçbir planım yok açıkçası. Hayat ne getirirse bir şekilde keyif almaya calisacagim
Ben de düşünmüyorum. Yaş 40a yakın. Eşim 40 civarı. Eğer başka bir ülkede olsam isterdim belki. Aslında bendeki çocuk istememek değil de yaşadığım yerden hiç memnun olmadığım için doğacak çocuğuma kıyamamak. Ben yaşadığım ülkeden hiç memnun değilim o nasıl memnun olacak ki? Eğer yurtdisina iyi bir ülkeye gidebilme imkanim olsaydi 1 çocuk isterdim. İleride cocugum bu ülkede niye beni doğurdun derse çok kötü olurum. Çocuğu yurtdisina gondermek de beni aşan bir durum. O yuzden benim gibi memnun olmadigi bir ulkede yaşamasını istemiyorum. Vebal almaktan korkuyorum. Yurtdisina gonderme durumum olacak olsaydi veya istedigim gibi bir ulkede yasasaydim tek cocuk isterdim. Ama iki imkan da maalesef olmadigi icin çocuk düşünmüyorum. Tabi büyük konuşmuyorum ama Allah isteyene versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?