hic evlenmemisim gibi bekar hayatimi cok ozledim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kesinlikle katilmiyorum size 2015 yilinda ben evlendim ve pes pese ayni is yerinde calistigim 1 amerikan erkek, 1 macar kadin meslektasimda birlikte olduklari ve ayni evde yasadiklari kisilerle evlendiler, hatta bir alman ve italyan cift vardi onlarda doktora bitiminde evlendiler (yine yillardir birlikte yasayan ciftler). Hadi sizin mantiginizla ben ``cinsel özgürlüğü ve bekar anneliği kabul etmeyen bir toplumun`` degerleriyle yetistim peki zaten ayni evde yasayan , cinsel ozgurluk sorunu olmayan, dini hicbir engeli olmayan ve hatta dini bile olmayan kisiler neden ve nicin evleniyorlar ? Demekki evliligin pozitif bir katkisi getirisi var ki evleniyorlar hala.
Bence bizim toplumumuzdaki sorun evlilik , evlenmek zorunda olmak falan degil, tamamen her alanda oldugu gibi evliligide ciddiye almamamiz gerek hazirliklari gerek on asamalarini ciddiyetle yapmamamizdir. Evlilik oncesi flortu karsilikli hediyelesmek suslenip yemege sinemaya kafeye gitmek zanneden bir kitle mevcut toplumda cunku. Dogru duzgun tanimadan,gelecege dair plan ve projeleri konusmadan, birlikte vakit gecirmeden evlilik gibi bir kuruma bodoslama dalanlar anlasamayinca sucu evlilik kurumuna atiyorlar. Evliligin ne sucu var, yada seven cok asik olarak evlenenlerin hic mi sorunu olmuyor oluyor ama hayattaki , evlilikteki temel seylerde hem fikir olduklarindan kucuk pruzleri asmalari kolay oluyor.

Burdaki konu sahibi bastan sona hata yapmis, tanimadan konusmadan dusunmeden cok kafa yormadan hem evlenmis hem ulke degistirmis hayatini kokunden degistirmis hic dusunmeden. Simdide cok pisman.

Sizce son derece riskli bir kuruma dahil olmakla, riskin hangi tarafinda oldugunuzu nasil garantileyebiliyor kadinlar?
Yani bunca tantana bos mi, ortada kendilerini ve cocuklarini koruyamayan bir hukuki statu var.
O zaman aldatilanlarin problemi mi diyecegizes mi gececeiz, goz mu yumacagiz, aldatilmayan ya da memnun olan (size gore) cogunluktaysa?

Sonuna kadar katılıyorum...tūrkiyede evlenen bayanların yùzde 70 i aileden kaçış, cinsel òzgūrlūk paralı bi adamdan cocuk icin evleniyolar....

Yurt disinda evlenenlerin cogu vize meselelerini cozmek amaciyla evleniyor.
Amerika muhafazakar bir ulkedir ve aile kavrami cok onemlidir, Italyanlarda da oyle. Isvecli, Danimarkali, Norvecli, Ingilizlerde o kadar onemli degil.
Onlarda evlilik guney AB veya ABDde oldugu kadar onemli degil, guzel giysi giyip parti yapmak icin bahane sadece.

Hala bu goreceli anlayistan kurtulamiyoruz.
Kendini tamamlamak nasil tarif edilir?
Dogrulugundan emin olunan erkek nasil bulunur?
Evlilik zaten bir kapan degil mi, evlilik anne ve cocuk ikilisine garanti hayat sagliyor mu, evlilik sandigimiz kadar kutsanacak kapasitede mi?
Bunlara acil cevap.

vize problemi olayi cok baska seyler...
bu bahsettigim insanlarin hepsi AB vatandasi ve meslek sahibiler zaten....hatta bir ingiliz meslektasimim daha var mesela doktoradayken evlenmis iki cocugu var benle yasit, ingilterede yasayan diger iki erkek kardesi de evliler...

fransiz arkadaslarimin da bircogu evli ve bunun muhafazakarlikla hic alakasi yok.... Ulkeler bazinda da genelleme yapamayiz ve soyle soyleyim oyle parti yapalim eglenelim denilecek kadar ucuz birseyde degil yurt disinda yapilan bir dugun. Sadece hala evlilige inananlar o kurumu sevenler ve gerekliligine inanlar var birde evliligi sadece kagit ustundeki imza ve gereksiz bulanlar eski moda bulanlar var o kadar.

Bizim ülkemizde evliliğin kutsallığından çok, gerçekten aile olma isteğinden çok özgürce cinsellik yaşamak, aileden uzaklaşmak, kocaya sırt yaslamak sebepleri var. Kadınlar bezgin ve desperate housewife kıvamında, erkekler doyumsuz ve sadakatsiz. Etrafımdaki evliliklerin çoğunda ne kutsal, ne güzel ne de özel bir şey var. Karşılıklı fayda ilişkisi bizim toplumumuzdaki evlilik maalesef. İnsanlar evlenmek zorunda oldukları için evleniyorlar. İnsanların evlenmek zorunda olmadığı toplumlarda, gerçekten isteyerek, severek, hür iradeyle, aile olmaktan başka hesap kitap çıkar olmadan yapılan evliliğe evlilik derim ben.

Iyi de AB vatandaslari arasinda fark var diyorum. Italya koyu katolik memleket. Ingilizlerin %55i bosaniyor, o yuzden evlenmek cok buyuk kulfet. Nordik ulkelere hic bakmayin cunku orada evlenen cift yok denecek kadar az. AB ve ABD olmayan bir baska ornek ise Japonya. Degil evlilik, kadin erkek iliskisi sifirin altinda seyrediyor orada.

Yani evlilik refah seviyesi orta ve alti ulkelerde revacta, yuksek refah seviyesi (Seriat ulkeleri haric) ulekelrinde ayni anlami tasimiyor.

Ben rahattım ayrı evim vardı ve haftada bikaç gün de sevgilimde (eşimde) kalırdım. Çok güzeldi hayatımız düzenimiz. Benim sorumluluk alanım kendi evinde sadece. Ortak alan ortak sorumluluklar yoktu ve daha özgür hissediyordum kendimi. Sonra yaş ilerliyor bi çocuk yapalım diye evlendik. İşte tam da buydu nedenimiz. Aşkımızda ya da birbirimizi tamamlama işinde ne artı ne eksi bişey olmadı. Ama benim sorumluluklarım arttı tabii eşimin de. Bu da ufak gerilimlere neden oluyor bazen. Biçok insana göre rahat bir eşim hayatım ve evliliğim olmasına rağmen evliliği savunmuyorum ben ama burada birçok sorunlu konu açan arkadaşların böyle dehşetle evliliği savunuyor olmaları şaşırtıyor beni

Bu arada Fransada bir adamin mutlaka metresi olmasi beklenir yoksa adam yerine konmaz.
Bunu nisanlilik surecinde bile uygulayan Fransiz arkadaslarim vardi. cevirdikleri entrikalari bilseniz mideniz kaldirmaz yani.

Bu arada Fransada bir adamin mutlaka metresi olmasi beklenir yoksa adam yerine konmaz.
Bunu nisanlilik surecinde bile uygulayan Fransiz arkadaslarim vardi. cevirdikleri entrikalari bilseniz mideniz kaldirmaz yani.

Valla 4 yil fransada yasadim, hala gider gelirim hala birlikte calistigim kisiler var, hicte metresi olan evli tanidigim olmadi, bence sizin cevrenizdekiler ya cok zengin yada cok maceraciymis/keyfine duskunler mis hic genelleme yapmayin derim..

Haklisiniz bizim ulkede insan hayatindaki kronolojik bir sorumluluk olarak goruluyor evlilik, hadi tamam gorulsun gorulmesine de artik xogunlukta ciftlerin birbirlerinden ve evlilikten beklentileri dediginiz gibi cok baska seyler. Bu durumda evlilik ici tamamen maddesel degerler ve olcutlerle dolu bir kurum haline gelmis oldu.

Yaşıtız, ama ben bekarım. Yine de seni anlıyorum, şu an evli olmak istemezdim. ben yetişkin biri olmak istemiyorum, birinin karısı, birinin annesi falan olmak bana ağır gelir. Ben sadece benim işte, beş işten ikisini yapan üçünü batıran ama yine de annesi tarafından hep affedilen, bir şekilde düzeltilen; bazen hiçbir şey yapmadan akşama kadar yabancı dizi seyreden, bazen kültür patlaması yaşayıp bir gecede kitap bitiren, bazen sınavları için agresifleşip evi birbirine katan biriyim. Ama ben hala annemin kızıyım, ve bundan çok mutluyum. Onların kanatları çok huzurlu, ve şu an buradan çıkmak istemiyorum ben. Çünkü çıkacağım yerde beni çekecek cazip şeyler yok bildiğim kadarıyla. Tartışmalar, eşin ailesi, varsa maddi sıkıntı, ev idaresi, bir de çocuk olursa seyreyle kıyameti. Bu evlilik hiç de rahat bir şeye benzemiyor. 1 aylık cicim ayı ve dandik bir romantizm için bu işe giremem.
Hele bir de görücü usulü demişsin, sahi neyini gördün de cazip buldun? Aşk desen hadi bir nebze ama görücü usulü çok saçma artık bana göre.
Üzerine Almanya'yı bırakıp buraya gelmişsin, üf ki ne üf! Ben olsam hayatta gelmezdim, bu şeye benziyor aynı Türkiye'yi bırakıp Afganistan'a yerleşmek gibi kıyas yaparsak. Ne alaka demeyin, yaşam standartları, kültürel yapısı falan apayrı ya.

yalnız konu çok saptı...
benim gördüğüm avrupalıda böyle tanıdığım avrupalıda böyle hayır efendim benim tanıdığım fransız böyleydi..
olay namus kavramına falan kayıyor çok ilginç varoş bir hal alıyor.
konu sahibi nerdesin?
biraz daha detaylı anlat kendini de konu normal seyrine girsin.

Lafa baksana evlenmeyip onla bunla mı yatalım
Ya sanki mart kedisi gibi düz duvara tırmanıyoruz sonunda dayanamayıp sırf seks için evleniyoruz. Koskoca evlilik kurumunu neye indirgemiş kadın baksana!
Seks=evlilik Yoksa millet niye evlensin? Evlenmeyene de yollu diyoruz. Oh mis!
Bu tip insanların varlığı beni dehşete düşürüyor ya, endişeleniyorum vallahi. Kendi gibi olmayanlardan bu kadar nefret eden, içten içe de kıskanan, bir yandan da dışlama çabası güden başka bir toplum daha var mıdır acaba ya?
Bu mantıkla bakarsak 45 yaşına gelip de cinsel hayatın bitince evlilik de mi bitecek? Sırf seksi mi paylaşıyor bu insanlar?
Ulan bir de marjinal olan bizdik iyi mi? Esas bu tiplerin zihniyeti sorgulanmalı zannımca. Kişi kendinden bilir işi derler, akılları neye odaklı işte gün gibi ortada.

Olabilir, ama siz biraz iyi niyetliymissiniz, buyrun buna ne diyeceksiniz:
http://www.connexionfrance.com/men-...nfidelity-family-life-11220-news-article.html

Hollande in ask ucgenlerini baz alarak tum memleketin psikolojisi uzerine yapilmis bir magazinsel yorum/makale olarak gordum ben. Fransiz erkeleri/yada kadinlari daha mi cok aldatiyor bilmem ama sunu soyleyebilirim fransada insanlar hala evlenmeye, evlenmeseler bile birlikte uzun sureli iliski yasamaya ve hata 1-2-3 cocuk yapmaya devam ediyorlar. Calisan kesimde boyle, sehir hayatindakiler de de boyle, kirsal kesimde boyle. Onu birakin fransada ``pacs`` diye birsey bile var ayni cinsten olan ciftlerin kanun karsisinda ``evlendiklerini`` birlikteliklerini onaylayan bir yasal bag. Yani evlilik kurumu o kadar ici bos birsey olsa insanlar ``evli`` statusunu alabilmek icin bu kadar cok savas vermezler, demekki hetero, homo fark etmiyor birbirini seven ve evlilik baginan inan ciftlerin hala deger verdikleri birsey evlenmek.
Yani tamam gunumuzde bunu kulturle dinle hayat standartiyla sunla bunla baglantili hale getirip istatistiksel calismalar yapip , bosanma VS ulke, evlilik VS bosanma, din VS evlenme, din VS bosanma tarzi calismalar yapabilirsiniz belli bir sonucada ulasilir illaki ama evlenmenin, birlikte yasamanin belli bir yastan sonraki yerlesik duzene gecme ihtiyacinin cocuk sahibi olmanin bunlarin tamaminin temelinde (ilkel insanda da olan) teme icguduler yatar. Sevme, sevilme, guven,cinsellik, turun surdurulmesi vb seyler. Evlilik veya evlilige benzer iliski turleri bu temel ihtiyaclara catidir sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…