• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç Kıskanmayan koca

Insan iste ara sira kiskanilmak istiyor :KK14:

Seni sahiplendigini hissetmiyorsan kiskanmamasina baglama bence..
Belki seni kaybetme korkusu yoktur ..
Derin konular bunlar.. anca kendin cözersin
Actigin konuya herkes ayri bir yorum yapar ama sizin aile hayatinizi evinizin icini ve birbirinize olan davranislarinizi bilemeyiz.. Esinle konussan cözülür belki ve problemin nerde oldugunu anlarsin..iletisim cok önemli

Belki de hicbirsey yoktur ..vesveseye kapilip büyütmemek lazim herseyi

O çevrede gördüklerin kıskançlık değil canım. Adamlar resmen karılarına hükümdarlık yapıyor. Ben hep derim eşim haricinde biri ile asla evlilik yürütemezdim. Ben özgürlüğüme düşkünüm. Zaten evlilik sorumluluğu çocuk derken bekar kız gibi gezemiyorum. Bir ara bulup arkadaşlarımla sohbet etmek buluşmak istiycem sonra gidip el pençe divan izin istiycem yada izin bile isteyemiycem çünkü cevabın hayır olduğunu bilicem. Ay deliririm o evin içinde.

Mesela kendi işi yoğun diye beni tatile gönderdi bu sene. Başka evli bir bayan arkadaşım ve çocuklarımız kız kıza tatil yaptık 10 gün.
Arkadaşlarımla buluşurum sinemaya giderim . Yani tek isteği eşimin eve geldiği zaman kapıyı ona ben açayım ve yemek hazır olsun onun haricinde gün içinde şuraya buraya gidebilirmiyim diye izin alma durumum bişe yoktur. Haber veririm. Ama mesela anneme gidicem yada aynı semtte oturan bir arkadaşa gidicem bazen haber bile vermem zaten akşam naptın nettin Diye sorar Kocişim anlatırım bende.

Bizim bir arkadaş kocasının kıskançlığından dem vurur hep benim eşim ile ilgili konu açılınca. Ama kıskançğı bir değer verme biçimi olarak sayacak olursak adamın karısına değer verdiğini gösteren başka elle tutulur hiçbirşey yok.
Böyle anlatan kadınlara çok aldanmayın kendi iç acısını peri masalı gibi anlatıp. kocam beni çok seviyor ondan kıskanıyor diye yorumlayıp. normalde olması gereken gibi davranan eşlerin anormal olduğunu kanıtlamaya çalışıyorlar . Bu adamlar tüm egolarını bu kadınların özgürlüklerini yiyerek doyuruyorlar.

Yorumlariniz icin tesekur ederim arkadaslar. Anlasilan Esim benden daha modern goruslu, ben kuruntu yapiyorum

(Konu sahibi sakın yanlış anlama senin için söylemiyorum canım) Bazı yorumlara bakıyorumda gerçekten bu kadınlar adamları zorla kışkırtıyorlar yahu..Adam tutup saçınızdan otur ulan aşağa deyince tatmin mi olacaksınız yani..Burda eşine güvenen,yaşam tarzına saygı duyan,en önemlisi karısına değer veren adam gibi bir adam var..Sadece kıskanmıyor diye adam bir b.k yiyor oldu,karısını sevmiyor oldu..Konu sahibi marketçiyle pazarcıyla konuşsun yok efendim millete taş gibi erkek desin..Ne saçma şeyler..Bazı kadınlara gerçekten yaranmak çok zor..Saçından tutup vuracak adam duvara,izinsiz sokağa çıkarmayacak köle gibi yaşatacak..Hah şimdi oldu seviyor beni çok şükür diyecekler..Allah akıl fikir versin inşallah ya...

Son düzenleme:
O çevrede gördüklerin kıskançlık değil canım. Adamlar resmen karılarına hükümdarlık yapıyor. Ben hep derim eşim haricinde biri ile asla evlilik yürütemezdim. Ben özgürlüğüme düşkünüm. Zaten evlilik sorumluluğu çocuk derken bekar kız gibi gezemiyorum. Bir ara bulup arkadaşlarımla sohbet etmek buluşmak istiycem sonra gidip el pençe divan izin istiycem yada izin bile isteyemiycem çünkü cevabın hayır olduğunu bilicem. Ay deliririm o evin içinde.

Mesela kendi işi yoğun diye beni tatile gönderdi bu sene. Başka evli bir bayan arkadaşım ve çocuklarımız kız kıza tatil yaptık 10 gün.
Arkadaşlarımla buluşurum sinemaya giderim . Yani tek isteği eşimin eve geldiği zaman kapıyı ona ben açayım ve yemek hazır olsun onun haricinde gün içinde şuraya buraya gidebilirmiyim diye izin alma durumum bişe yoktur. Haber veririm. Ama mesela anneme gidicem yada aynı semtte oturan bir arkadaşa gidicem bazen haber bile vermem zaten akşam naptın nettin Diye sorar Kocişim anlatırım bende.

Bizim bir arkadaş kocasının kıskançlığından dem vurur hep benim eşim ile ilgili konu açılınca. Ama kıskançğı bir değer verme biçimi olarak sayacak olursak adamın karısına değer verdiğini gösteren başka elle tutulur hiçbirşey yok.
Böyle anlatan kadınlara çok aldanmayın kendi iç acısını peri masalı gibi anlatıp. kocam beni çok seviyor ondan kıskanıyor diye yorumlayıp. normalde olması gereken gibi davranan eşlerin anormal olduğunu kanıtlamaya çalışıyorlar . Bu adamlar tüm egolarını bu kadınların özgürlüklerini yiyerek doyuruyorlar.
benim arkadaşımda aynı sizin gibi tatile gitti arkadaşları ve çocuklarıyla, bende eşime bende istesem gidermiyim ilerde dedim bana ne dese beğenirsiniz; gidersin de geri dönemezsin demezmi. haahhhh diye kaldım öylece. neyse bizimki sıradışı bu konuda gerçi.
son paragrafta yazdığınız gibi kıskançlığı bir değer verme biçimi olarak görmüyorum görüldüğündede tepki gösteriyorum bu konuda çok haklısınız. hatta arkadaşlar beni teskin eder seviyorki kıskanıyor diye bende bu raddede olması kıskançlık değil takındı diyorum.
o peri masallarıda anlatım tarzlarından belli oluyor zaten, bende kendi kendime garibim kendini teselli ediyor napsın derim:)

konu sahibi arkadaşım bence eşin başkalarına yanlış bir gözle bakmadığı için herkesi kendi gibi görüyor ve sizede yanlış bir gözle bakıldığını düşünmüyor. o yüzden içiniz rahat olsun.
sahiplenmekte öyle kıskanmakla olmuyor. hastalık, sağlık, zorluk, mutluluk... her halukarda destek olmakla oluyor.
Allah mutluluğunuzu daim etsin. sıkıntı yok bence.

Biz eşimle oturup Victoria secret defileleri izlerdik. Eşim hepsinin adını. Medeni halini. Kaç çocuğu olduğunu bilir.
Ben tasarımlara bakarım kendi mesleğim den ötürü oda o yüzden baktığını söyler.

Bigün tam 3 Victoria secret defilesi arka arkaya izledik ehhhh dedim sen beni yiyosun baya mankenler e övgü yağdırıyorsun. Güzel sonuçta hepsi falan gibi bişey söylemesi ile reklamlar girdi

Veeee eşimin en kompleks yaptığı kaslı gür saçlı adamların reklamı çıktı. Biskolata :) :)

Ama 1 i bitiyor diğeri başlıyor. biri bitiyor diğeri reklamları çevire çevire tekrarlıyorlar
. Depiştirtmedim :KK62: 3. Reklamdan sonra ben gidiyorum ya mutfağa sigara içicem dedi. İnanmazsınız sigarasını içti geldi hala Biskolata reklamı. O gün bu gündür ilahi adaletin gücüne inandı sanırsam bizim evde hiç Victoria secret defilesi izlenmez yani izlemez :KK70::KK70::KK70:

benimki de normalde hiç kıskanmıyormuş gibi durur.. geçenlerde televizyondaki bir oyuncuya hoş adam karizmatik falan dedim sırf denemek için.. suratı düştü hemen, kanal değiştirdi, başlarım hoşuna da karizmassına da,dedi.dedim kıskandın mı hayırdır ne oluyor ? bir de diyor ki ne kıskanıcam yaa :KK53:sende bu şekilde bi dene bakiim napıcak :KK70:

Bence bu modernlik değil farklı bir şey. Sokakta bir kadına biri sarkıntılık ettiğinde, "aa yaptığın çok ayıp seni şimdi şikayet ediyorum pis sapık" diyebilecek bir koca modern değildir bana göre. Kıskançlık güvensizlik değil de, sevdiğini paylaşamamaktır. Mesela sevdiceğime biri bir mesaj atsa bağırıp çağırıp ortalığı ayağa kaldırmam ama çok kıskanırım. Bunun gibi bir şey.

Benim eşim de hiç kıskanmaz bazen bende isterim ama ilk defa geçen gün işyerindeyken 2 musteri geldi ki hep gelir zaten biz eşimle birlikte çalışıyoruz onlar gelince beni eve gönderdi anlam veremedim adamların ters bir hareketini de görmedim ama bu davranışı hoşuma gitti ilk defa 4 senedir ama sevgisinden şüphem yok ama bende senin gibi bazen istiyorum ben eşimi çok kıskanırim

Biz eşimle oturup Victoria secret defileleri izlerdik. Eşim hepsinin adını. Medeni halini. Kaç çocuğu olduğunu bilir.
Ben tasarımlara bakarım kendi mesleğim den ötürü oda o yüzden baktığını söyler.

Bigün tam 3 Victoria secret defilesi arka arkaya izledik ehhhh dedim sen beni yiyosun baya mankenler e övgü yağdırıyorsun. Güzel sonuçta hepsi falan gibi bişey söylemesi ile reklamlar girdi

Veeee eşimin en kompleks yaptığı kaslı gür saçlı adamların reklamı çıktı. Biskolata :) :)

Ama 1 i bitiyor diğeri başlıyor. biri bitiyor diğeri reklamları çevire çevire tekrarlıyorlar
. Depiştirtmedim :KK62: 3. Reklamdan sonra ben gidiyorum ya mutfağa sigara içicem dedi. İnanmazsınız sigarasını içti geldi hala Biskolata reklamı. O gün bu gündür ilahi adaletin gücüne inandı sanırsam bizim evde hiç Victoria secret defilesi izlenmez yani izlemez :KK70::KK70::KK70:
haha... süpermiş :KK70::KK70::KK70:Erkeklerde biscolata reklamına karşı genel bir tavır var zaten.. keşke daha sık yayınlansa aslında :KK70:

Aslında sevdiği için kıskanıyor lafı tamamen yanlış değil. Ama böyle adamlar nasıl sevilir kıymet vermek nasıl birşey dir bence onu bilmiyorlar.

Yani kendilerince onlar için sevmek böyle bişey.

Kadının eşi olmadan tatile gitmesi bizim toplumda zaten çok alışıldık bişey değil. O yüzden sokma canını.

benim arkadaşımda aynı sizin gibi tatile gitti arkadaşları ve çocuklarıyla, bende eşime bende istesem gidermiyim ilerde dedim bana ne dese beğenirsiniz; gidersin de geri dönemezsin demezmi. haahhhh diye kaldım öylece. neyse bizimki sıradışı bu konuda gerçi.
son paragrafta yazdığınız gibi kıskançlığı bir değer verme biçimi olarak görmüyorum görüldüğündede tepki gösteriyorum bu konuda çok haklısınız. hatta arkadaşlar beni teskin eder seviyorki kıskanıyor diye bende bu raddede olması kıskançlık değil takındı diyorum.
o peri masallarıda anlatım tarzlarından belli oluyor zaten, bende kendi kendime garibim kendini teselli ediyor napsın derim:)

Aslında sevdiği için kıskanıyor lafı tamamen yanlış değil. Ama böyle adamlar nasıl sevilir kıymet vermek nasıl birşey dir bence onu bilmiyorlar.

Yani kendilerince onlar için sevmek böyle bişey.

Kadının eşi olmadan tatile gitmesi bizim toplumda zaten çok alışıldık bişey değil. O yüzden sokma canını.
evet canım alışkın değil toplum haklısın.
ama gel gör ki bazen medeniyete hasret kalmak yoruyor insanı:KK48:

Kıskançlık ile koruma psikolojisi karıştırılıyor sanırım.

Kıskanç değil derken, örnek verildiği gibi taciz durumunda konu sahibinin eşinin ya boşver gidelim demeyeceğine eminim. Bunun kıskançlıkla değil değer verdiğiniz birine yapılan harekete sinirlenme var ve koruma isteği mevcut.

Kıskançlığı mantıksız yapan ise şu:

Kasiyere bakma olsun, kadınlarla samimi konuşma olsun, yok efendim yakın kız arkadaşı olması olsun. (Cinsiyetler tersine çevrilebilir, hatta genelde çevrilir.) Bunların ana problemi eşinizle kadın arasında özel bir etkileşim olması değil mi? Eşinizle başka bir kadın arasında böyle bir etkileşim olabileceğine inanıyorsanız zaten eşinizi terkedin. İnanmıyordunuz ama baktınız var yine eşinizi terkedin.

Kıskanacak vakit olmamalı yani. Kıskanılacak hareket sergilendiği an zaten ilişki bitmeli.

Tacize verilen tepkinin kıskançlıkla alakası yoktur.

evet canım alışkın değil toplum haklısın.
ama gel gör ki bazen medeniyete hasret kalmak yoruyor insanı:KK48:
Olsun canım sende kocişinle gidersin. Mesela benimde derdim biz eşimle emekli tatili yaparız. Öğlen deniz eve gel yemek sonra uyu uyanınca da sabah ezanı na kadar balık tutmaca. Oda hiç eğlence mekanlarını sevmez. Balığa gitmedi ise oturup Tv izler 10 gibi uykuya dalar.

Bence bu modernlik değil farklı bir şey. Sokakta bir kadına biri sarkıntılık ettiğinde, "aa yaptığın çok ayıp seni şimdi şikayet ediyorum pis sapık" diyebilecek bir koca modern değildir bana göre. Kıskançlık güvensizlik değil de, sevdiğini paylaşamamaktır. Mesela sevdiceğime biri bir mesaj atsa bağırıp çağırıp ortalığı ayağa kaldırmam ama çok kıskanırım. Bunun gibi bir şey.
Siz kıskanmayan adamların bu gibi durumlara tepki vermediğini ya da sevgilisini eşini paylaşabildiğini mi düşünüyorsunuz? Biraz absürd olmuş örnekler. Her insan tacize tepki verir, vermelidir ve ruh sağlığı yerinde olan her insan hayatındaki insanı başkalarıyla paylaşmak istemez.

Sevgilinize mesaj gelince kıskandığınıza göre sizden başka biriyle iletişim kurmasını istemiyorsunuz demektir. Bunun altında da ya güven ya özgüven problemi yatar.

benimki de genellikle hic kiskanmaz. ama gercekten kiskanilacak bir durum oldugunda kiskandigini gordum o yuzden ufak tefek seylerden kiskanmamasini dert etmiyorum artik.

Kıskançlık ile koruma psikolojisi karıştırılıyor sanırım.

Kıskanç değil derken, örnek verildiği gibi taciz durumunda konu sahibinin eşinin ya boşver gidelim demeyeceğine eminim. Bunun kıskançlıkla değil değer verdiğiniz birine yapılan harekete sinirlenme var ve koruma isteği mevcut.

Kıskançlığı mantıksız yapan ise şu:

Kasiyere bakma olsun, kadınlarla samimi konuşma olsun, yok efendim yakın kız arkadaşı olması olsun. (Cinsiyetler tersine çevrilebilir, hatta genelde çevrilir.) Bunların ana problemi eşinizle kadın arasında özel bir etkileşim olması değil mi? Eşinizle başka bir kadın arasında böyle bir etkileşim olabileceğine inanıyorsanız zaten eşinizi terkedin. İnanmıyordunuz ama baktınız var yine eşinizi terkedin.

Kıskanacak vakit olmamalı yani. Kıskanılacak hareket sergilendiği an zaten ilişki bitmeli.

Tacize verilen tepkinin kıskançlıkla alakası yoktur.
Çok doğru söylüyorsunuz. Taciz anında susmak kıskanmamak diye adlandırılamaz. Ama şimdi bazı bayanlar var mesela benim eşimin arkadaşının kız arkadaşı. Eşim arkadaşı ve kız tren de yolculuk yapıyorlar. Malum istanbul tren seferleri tehlikeli idi. Kız eşim ve erkek arkadaşına siz ne biçim erkeksiniz sabahtan beri şurda ki gençler bana bakıyor demiş. Yani ben böyle bişey Sezsem eşime hissettirmem.
3 olasılık var.

1 eşim tırsıp sessiz kalır.
2 eşim karşı tarafa zarar verir karakolluk oluruz
3 eşime karşı taraf zarar verir hastanelik oluruz

3 ihitmalide yaşamak istemem.

Ay o eşim varken laf atma olayı ile hiç karşılaşmadım allah karşılaştırmasın. Ama yinede allah rızası için bişey deme derim eşime. Kocası yanımda iken kadına laf atan adamdan her kötülük gelebilir

Siz kıskanmayan adamların bu gibi durumlara tepki vermediğini ya da sevgilisini eşini paylaşabildiğini mi düşünüyorsunuz? Biraz absürd olmuş örnekler. Her insan tacize tepki verir, vermelidir ve ruh sağlığı yerinde olan her insan hayatındaki insanı başkalarıyla paylaşmak istemez.

Sevgilinize mesaj gelince kıskandığınıza göre sizden başka biriyle iletişim kurmasını istemiyorsunuz demektir. Bunun altında da ya güven ya özgüven problemi yatar.

Paylaşmak istememek kıskanmayı gerektirir diye düşünüyorum. Sevgilim istediği herkesle iletişim kurabilir. Tanımadığı birinden absürt bir mesaj geldiğinde içten içe sinirlenirim. Bu sevgilim ya gidip cevap verirse, ya karşılık verirse demek değildir ki. Sonuna kadar güveniyorum. Ama bir başkasının sevgilime benim baktığım gözle bakması* durumu beni rahatsız eden şey. Bir adamla evlenmek istiyorumdur, o da istiyordur. Ama başka bir kadın çıkıp ben de evlenmek istiyorum dediğinde durumlar farklı olur. "Amaan o zaten benim" diyemem. Yoksa kimseyle konuşmasın, kafasını yerden kaldırmasın gibi durumlar söz konusu değil. Herkesin düşüncesi, ilişki yaşama biçimi farklı tabi ki.

Back
X