Hiç mi mutlu evlilik yok?

nilsumnill

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2017
240
177
53
Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yaza düğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:

Ilk evlendigimizde 1 ay kadar bizde mutluyduk sonra sorunlar olmaya basladi. Bu iki kisi acisindanda zor bir surec ailenizden olmayan biriyle ayni evi paylasmak baslarda cok zor geliyor.

Sorumluluklar da artiyor. Esinizin bazen hic bilmediginiz huylari karakterleri cikiyor ortaya. Ilk iki senem kavgayla aglamayla gecti bumuydu evlilik dedigim evlenmeyin dedigimde cok oldu. Ama sonra birbirinize alismaya ve bu evden zevk almaya basladik artik kavgalarimiz uzun surmuyor surekli egleniyorduk.

Ilk iki senemi sorsalar kafamdan atmayi silmeyi cok isterdim ama evlilik zor. Biz 4 senelik evliyiz ama artik evli gibi degiliz. Sanki sevgiliyiz ve eve cikmisiz gibi hissediyorum. Baslarda evlilik kelimesinin verdigi bir agirlik sorumluluk vardi artik yok.

Nisanliyken ya da sevgiliyken taniyorum dediginiz insan evliyken size taniyamamisim dedirteliyor. Burdaki cogu insanin konusuda oyle. Evlenmeden yasamadan bilemessin canim insallah mutlu olursunuz hayirli olsun..

Bazen cok aşırı iyi bazende canına tak ediyor. Bu aralar gerçekten zorlandığım bir dönem. Çok yalnız hissediyorum. Benim derdim olunca nasıl oluyorsa eşimin de bir derdi oluveriyor. Bu sebeple gerçekten sevmiyorsan acele etme demek istiyorum

Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yaza düğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:
ıyıkı evlenmısım...bekarlıgımı hiç ozledigim zaman bile olmadı.....cok sukur eşimle 19 yılı geride bırakıyoruz...hatta evlılııgn ılk yılları guzel derler ama ben gıttıkce guzelleştıgıne ınananlardanım...sorun olmuyormu oluyor...ama gelıp geciyor ve bır sekılde halledıyoruz:)))

Klasik bi cevap olacak ama burasi bdv, yani adı ustunde "dert" bölümü : ) illa ki hep olumsuz şeyler paylaşılıp yardim isteniyor.. Sanırım bi topik vardi "mutlu evlilikler" ile alakalı, orda baya döktürüyordu mutlu hatunlar : )
Bdv'nin artısı, kişiden kişiye değişse bile, bakış açısını geliştirmesi bence.. Ozellikle evlilik oncesinde ortaya cikan sorunlari ortmemek gerektigini, insanlarin degismedigini, ne olursa olsun kisiliginden ödün vermemek gerektiğini her gun tekrar görüyorum buralarda..

Ben varım 12 sene oldu evleneli hergün rabbime şükür ederim iyi ki eşimi tanımışım,iyi ki birbirimizi bulmusuz,iyi ki o beni-ben de onu secmisim ve sevmisim diye.
ama tabiki hayat bu yarının ne göstereceğini her yeni günün sabahında o günün iyi ve ya kötü ne getireceğini bilemeyiz.o yüzden herşeyin kader olduğuna ve allahtan geldiğine inanırım.

Evlilik sürekli muhteşem ya da kötü gidemez, insanlar normal standartlarda bireyler ise.
Bdv de genelde ahlak dışı ve insanlık dışı hareketlerin bulunduğu evlilikler anlatılıyor.
Mesela ben bugün kocamla kavga ettim, niye evlendim ki ben diye düşündüm, sebebi ise anahtarı içerde unutmam.
Şimdi gelip konu mu açayım bana bağırdı ben de ona bağırdım sen alsaydın vs diye.
Ama 1 saat sonra geçti birbirimize sinirimiz.
Normal evlilik tam da bu.
İlla ki kavga ediyorsun bazen saat bazen günler sonra barışıyorsun ama bir evlilikte kişisel haklarını ayak altına alıyor ya da aldırıyorsan, bdv de alırsın soluğu.

İyi bir eş büyük bir kumardır. Malesef evlendikten sonra işin rengi değişebilir. Yanlış ,insanlar, takılan maskeler, elde etmek için yalanlar ve 'ne de olsa kadını aldım, artık benim' mantığı.... Türk kadını olarak sevgiye o kadar aç yetişiyoruz ki herşeyi sevgi sanıyoruz. İşaretleri göremiyoruz.

Ayrıca burası dert platformu dert olması çok normal..
Benim evliliğim gayet güzel mesela. Ama biliyorum ki bir kumardı, kumarı kazandım.
Yine de hayat bu. Hiç belli olmaz. İnsan oğlu... Neler gelecek başımıza hiç belli değil :/

Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yazadüğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:
Sana tavsiyem buraya takilma fazla.burasi dert bolumu.okur okur kurarsin yazik etme dugun arefesi.mutlu evlilik tabiki var ben mesela Allaha bin sukur mutluyum iyiki evlenmis esimi bulmusum.dort dortluk deyil tabi ama kim oyleki.biraz da sukur le alakali.evlilik te beklentin yuksek olmasin.prens ve prenses hayati sanilmasin evlilik kolay degil.bana gore kumar hayatinla kumar oynuyorsun.ote yandan kendine ait bir ev esyalar ve sevdigin insanla yasamak coook guzel ve heyecanli.sorumluluk da guzel.ayrica artik kendi evin kendi kararlarin kendi halin bardagin yatagin kendi anahtarin.....evlilik guzel ama esle beraber ayni dili konusuyorsan....dilerim mutlu olun esinizle..

Valla ben evlendiğine mutlu olana rastlamadım. :)
Ben de bekarım. Annem babam arada bir evlilik lafı ediyor da, evlenip elin adamını dertsiz başıma dert mi alayım diyorum... Elbette ki mutlu ve doğru evlilikler var, ama çok az. Ruh öküzümü bulursam evlenebilirim anca. :)

Evlilik bir ekip isidir,iki tarafta cok iyi insanlar olabilir ama anlasamayabilirler ve burasi kadinlarin kullandigi bir platform oldugu icin genellikle kurbanlari kadinlar olarak goruruz,belki en basindan erkek karekterini belli etmistir ama biz kadinlar bunu basimizda esen kavak yellerinden pek goremeyiz,yada kafamizda bir kahraman erkek portresi cizer onun es adayi oldugunu kendimizi ikna ederiz...Aslinda erkekler sandigimiz kadar usta bir sekilde rollere burunup sonrasinda doksan derece degismezler,uc asagi bes yukari aynidirlar,ama biz evlilik oncesi soz nisan donemlerinde o kadar cok nikah dugun ceyiz gibi hazirliklarla mesgul oluruzki,kimle nasil biriyle evlendigimize donup bakmayiz,halbuki bu hazirliklardan ote insanin evlwnecegi kisiyle gecirdigi zaman guzargahinda daha dikkatli bir sekilde olcup tartmasi gerekir,sonrasinda evlenilir ve klasik cumleler ama "boyle degildi olur"aslinda hep boyleydi de sen yasayacagin evin esyalarini duzerken farkina bile varmadin diyesim gelir....Bana sorarsan eger esimi seviyorum cok ama zaman geri alinsa bir daha esimle evlenir miyim kesinlikle evlenmem net!cok iyi bir insan ailesine cocuklarina duskun ama ailesi cok problemli esimde olabildigince yumusak huylu ne yaparlarsa yapsinlar bir iki gun kizar ucuncu gun unutur,mesafe koymak nedir bilmez bu gibi nedenlerle bu ailenin icine asla girmek istemezdim tekrar...

Son düzenleme:
Burada öyle olumsuz evlilikler görüyoruz ki,bizim evliliğimiz çok güzel de olsa anlatılamaz ya.
Başkasının mutsuzluğunun yanında,mutlu olduğumuzu anlatmamız hoş olmaz.
Ama illa ki harika eşler var,bunu bilin.
O eşler aynı zamanda harika da baba oluyorlar.:KK200:Umarım sizin nişanlınız da öyle olur.

Mutlu evlilikler var ama BDVde bulamazsin.
Sorun iki taraflı: bazi kadinlar görmek istemiyor ve evlenmek icin herşeyi kabul ediyorlar. Burdaki "nişanlı" konularını artik okumuyorum bile... gina geldi bana.

Erkekler bence daha "masum" çoğu ilk günden rengini gösteriyor ama kadinlarin "ben bunu adam ederim" düşüncesi yanlış olan. Çoğu, adam rengini gösterdikten sonra bile, çocukla sorunlari çözmeye çalışıyor...

Şiddet ve aldatma konu dışı kalsin. Bu durumlar daha derin psikolojiye girer ama aslinda erkekler bu durumlarin sinyallerini bile veriyorlar ama görmek isteyen yok.

Aktif avukatlik zamanimdan kalan bir fikir benimki. Belki gelen 10 davadan sadece biri "yikilan yuva" kivaminda olurdu. Diğerleri olmayan bir yuva icinde cabalayan kadin. Tablo bu. Sorduğum zaman aldığım standart cevap: ne bilim, değişir sandim.

İki kişiyede yazik. Erkeklerde boşanmak icin evlenmiyor sonucda

Back
X