Hiç mi mutlu evlilik yok?

harika bir evliliğim var..
eşim dört dörtlüktür. asla kırmaz üzmez beni.
işi gücü varsa yoksa evimiz, çocuğumuz, ben .
bana danışmadan tek bir iş bile yapmaz. her şey benim kontrolüm altında.
müthiş zaman geçiririz birlikte. elimizden gelse 7/24 bir arada oluruz yani.
işten geliriz yemeği birlikte yaparız, birlikte sofra toplarız, çayı birlikte demleriz. hep müşterek yani.
zaten çocukla ilgilenmesi apayrı. banyosunu yaptırır, yemeğini yedirir, oyun oynar, uyutur.. dermişim :KK70:

valla harika evlilik yoktur bence. idareli çiftler vardır. birbirini idare edebilecek kişiler evlenmeli. anahtar-kilit misali.. biri anahtarsa öbürü kilit, biri kilitse diğeri anahtar olmalı.

Not: eşim en son ne zaman oğlanı yıkadı hatırlamıyorum :KK70:
akşam yatağa yatınca belim ayrılacak kadar ağrıyor. ben olmasam 100 yıl çamaşır yıkanmaz, ev süpürülmez.
ben de çalışıyorum üstelik.
100 kisiye sorduk 1 populer cevap aldik:KK70:

Ilk evlendigimizde 1 ay kadar bizde mutluyduk sonra sorunlar olmaya basladi. Bu iki kisi acisindanda zor bir surec ailenizden olmayan biriyle ayni evi paylasmak baslarda cok zor geliyor.

Sorumluluklar da artiyor. Esinizin bazen hic bilmediginiz huylari karakterleri cikiyor ortaya. Ilk iki senem kavgayla aglamayla gecti bumuydu evlilik dedigim evlenmeyin dedigimde cok oldu. Ama sonra birbirinize alismaya ve bu evden zevk almaya basladik artik kavgalarimiz uzun surmuyor surekli egleniyorduk.

Ilk iki senemi sorsalar kafamdan atmayi silmeyi cok isterdim ama evlilik zor. Biz 4 senelik evliyiz ama artik evli gibi degiliz. Sanki sevgiliyiz ve eve cikmisiz gibi hissediyorum. Baslarda evlilik kelimesinin verdigi bir agirlik sorumluluk vardi artik yok.

Nisanliyken ya da sevgiliyken taniyorum dediginiz insan evliyken size taniyamamisim dedirteliyor. Burdaki cogu insanin konusuda oyle. Evlenmeden yasamadan bilemessin canim insallah mutlu olursunuz hayirli olsun..
kavga sebebiniz neydi?
ailelerle aranız nasıl

Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yaza düğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:
Ben varım :KK200:
Bdv burası..Tüm kk yı kapsamazki.
Siz burda yaşananları yaşayacaksınız diye birşey yok,kalbinizi karartmayın.
Herkesin var büyük-küçük dertleri.

Mutluyum çook şükür.
İyi evlenmişim,bir daha olsa yine eşimle evlenmek isterim.
Hatta aynı gelinliği giymek bile isterim :KK73:
İnşallah siz de hiç pişman olmadan,iyikilerle donatırsınız hayatınızı...

Ben son zamanlarda bir kanıya vardım, mutsuz evlilik yoktur, o evliliği mutsuzlaştıran insanlar vardır.

Hayatın iyi yönlerinden bakarak hayatımızı şekillendirmek elimizde.
Kötü bir durum varsa bir evliliğin içerisinde (şiddet, hakaret, aşağılama, aldatma, sindirme) ve o evliliğe bir insan ısrarla devam etmeye çalışıyorsa, aslında bu bir seçimdir.

Bir de diğer yönleri var tabii ki, evlilikte sorun yoktur ama 3. şahısları idare edememe problemleri vardır.
O zaman burada da kişi faktörü oluşuyor, bir birey bunu sağlayamıyorsa, diğeri bunu kontrol altına almalı.
Aksi halde, zaten yürümüyor birşeyler.

BDV agirlikli okuyup evlilikten korkmayin. Derdi olmayinca insan konu acmiyor ki..

Cogu insan “cok mutluyum, mujde” falan gibi seyleri bile sakliyor nazar degecek diye. :)

Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yaza düğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:
Valan ben iyi ki evlenmisim diyorum. Korkma canimm bende sen gibiydim. Ya nisanlim iyi de evlenince degisirse der korkardim. Ama gercekten evlilik kolay degil sabir anlayis hosgoru istiyor. Bunlar olduktan sonra her sey guzel oluyor

VARRRR MAŞALLAH :) Mutluluk senin elinde olan bir şey.Karşındaki insanı anlamak için dinlersen şayet sıkıntı yok. Benim eşim bana nazaran daha ılımlı ben bildiğin cadıyım ama yeri geldiği zaman haksızsam susmasını bilirim.Evin harcama boyutunda herşeyi eşim yapar, aylık otururuz hesap kitap yaparız.Bütçeye göre beklentim olur bu arada bende çalışıyorum.O ay için bütçe zor da ise ben gezelim tozalım demem, tatil istemem ya da bütçemiz karşılasa bile sıkıntıya düşeceğimiz durumlarda birşeyleri tutturmam.Dışardan bakan evi kocam yönetiyor sanar ama aslında bütçe benim elimde, eşimi de evi de evirir çevirir yönetirim. Mesela eşimle sohbet etmeye bayılırım.Günü nasıl geçti, ne yaptı sorarım.İş yerinde bir problemi olduğu durumlarda telkin ederim.Evlilikte önemli olan bence empati yapabilmek.Bazen eşim eve pert bir şekilde geliyor. Erken uyumak istiyor saygı duyarım yorulmuş.Bazıları gibi yok benimle ilgilenmiyorsun, yok erkenden uyudun demem.Bazen de ben erkenden yatarım o kafasına göre takılır.Ben eşimin telefonunu asla karıştırmam şüphe ettiğim durum olsa tabi bende yaparım belki o istisna.İzinsiz cüzdanını karıştırmam, habersiz para almam. Bizim ortak bir noktamız var herkes harçlığını oradan alıyor ee kartımda var daha ne :)) Cinselliğe de dikkat ederim o en önemlisi adamı doyurman lazım, o da seni.He hiçmi kavga etmedik melek miyiz yıoo en ala kavgaları da ettik ama hep annesi, yengesi yüzünden ee o konuya da bir el attım.Takmıyorum, kim ne derse duymazdan geliyorum eşime bahsetmiyorum işte tamam. Yani birbirinize karşı güveniniz tam olsun, saygınız olsun ki benim için saygı sevgiden önce gelir. Ben onun ailesine ağır ithamlarda bulunmam saygılıyımdır o da benim aileme aynı şekilde davranır.Her iki ailede evimize eşit yoğunlukta gelir. Yok erkek tarafı ağır basar he oldu canım hayır her iki ailede benim için eşittir, her ikiside benim için önemlidir. Bu konulara eşim asla karışmaz. Bir hafta onun ailesi gelir yemeğe bir hafta benim ki. Eşim annesi ile özel konuşur ben asla merak edipte sormam ne konuştunuz diye.Annesidir, konuşur.Asla kısıtlamam ben de o da ailelerimiz için pervane oluruz. Asla aileler arasında ayrım yapmam, anneme ne alırsam kv aynısını alırım rengi bile aynı.Canım sen adaletli davranırsan, yukarıdaki hususlara dikkat edersen mutlu olursun.Herşeyi dert etmiyceksin evlenince, herşeyi dile getirmiycen.Bazen konuşucaksın, bazen susucaksın.

Hep mutsuz örnekler karşımıza çıktığı için endişelenmen normal.Ama karşındaki adamı tanıdığına inanıyorsan ve ona güveniyorsan emin ol evlilik çok güzel.Eş olmak,kadın olmak,anne olmak bunlar güzel şeyler.Hayatımıza gönlümüze bir eş geliyor ve dünya değişiveriyor .Zorlukları mutlaka var ama bu eşe ve aileye göre şekillenir.Mutluluklar diliyorum şimdiden

Artı, istisnai durumlar dışında (kendini cok iyi gizleyenler) "evlilik sonrasi değişti" durumuna pek inanmiyorum ben.. Herkes ne ise odur, evlilik oncesi de cogunlukla belli ediyor herkes kendini ama bizler üstünü örtüyoruz.. Hevesler ugruna gözü kör etmemek lazim..
Çok doğru ben de böyle düşünüyorum

Evet canım iyi bi noktaya değinmişsin
Yatak asla ayırmayın
Yatak ayıranların evliliğinin düzelmesi imkansıza yakın bence
Ben küsken bile ....:oha:

Vallahi bence de. Çünkü alışkanlık haline döner. Evliliği sarsar. Benim sartimdi bu. Asla yatak ayırmak yok dedim. Küssem arkamı dönüp yatıyorum. Gece zaten sarılmış oluyoruz :D uyku alışkanlığı:) böylece kavga uzamıyor

% 5 falan anca iyi ki evlenmisim diyordur. Umarim sizde o kismaa girenlerden olursunuz. Evlilik asla hayal edildigi gibi olmuyor. Hele o filmlerdeki gibi hic degil. Fazla bir sey beklememek ve hayal kurmamak en dogrusu sanirim. Simdiden mutluluklar.

Ben de iyi ki bu adamla evlenmişim diyorum. 2 yıldır yüzünü görünce bile içim mutlulukla doluyor. 1 kol mesafesinden uzak oturmam hala oturtmaz zaten ne yapıyorsun o kadar uzakta deyip yanına çeker. Nerdeyse hiç kavga etmeyiz. Beni kırmamak için istemediği şeyleri bile yapar ben de sorunlara takılmam hiç. En fazla söylenir kaynana gibi :) o söylenirken gülesim geliyor.

Hahaha valla bende burdaki aksiyonlari oludukca ve ufak tefek cinayetleride izleyince profesor oldum valla:halay: garibim esim cok iyidir ama.gözunu oyarim saniyede alt ust ederim tum internetle ilgili herseyini ortaya dokerim:KK48: saka bir yana kimseyi kotuluklerle karsilastirmasin allah

Ben mutluyum canım. Biraz ne beklediğine bağlı. Ben evlenince masal gibi bir hayatım olacak diye düşünmedim. Bastan beri büyük şeyler beklemedim esimden. bir de kafa yapıma uygun bir eşim var. Zıt karakter değiliz geçinip gidiyoruz. 4 yılda 4 kere kavga etmemişezdir sukur :) darısı tum isteyenlere olsun.

Mutlu olanin derdim var da isi ne:)) burda da vardir elbet de sikintisi olana cevap yazilyr ondan gozukmuyrz. Ben mutluym cok sukur ki etrafmda da kotu evliligi olan a zinsan vardr herlde.

Back
X