Hiç mi mutlu evlilik yok?

Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yaza düğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:

Dert topiği burası tabi derdi olan yazıyor doğal olarak siz de olumsuz örnekleri daha çok görmüş oluyorsunuz burda takılarak.

Evlilik öncesi kendini olumsuz şartlamamak adına bdv okumaya ara vermeni tavsiye ederim.

Mutlu evlilikler illa ki var ve çok.

Ama aradığınız hep mutlu olab bir çiftse o pek yoktur sanıyorum. Hayat zor, illa ki mutsuz huzursuz stresli olduğumuz çokça oluyor. Mutlu evlilikte bu sorunlarla birlikte baş etmeye çalışıyor insanlar.
Zaten bana tamamen sorunsuz ilişkiler çok yapmacık geliyor bir yandan açıkçası, sanki hafif bir rüzgarda dağılıp yok olacaklarmış gibi, o yüzden az az sorun yaşamak daha sağlıklı diyorum :)

Hep derim mükemmel evlilik yoktur,idare etmeyi bilen kadın vardır. 10 yıllık evliyim genel olarak mutluyuz ama illaki tartismalarimiz oluyor. Evlenince degistigine bende istisnalar hariç inanmıyorum,sinyaller veriliyor ama kişiler görmek istemiyor.

Burada mutlu evliliğimizi anlatalım da linç mi yiyelim :D
Var tabi ki mutlu evlilik.
İyi seçim yapmakla başlıyor.
Klişe olacak ama piyango gibi dedikleri kadar da var aslında.
İyi gözlemlemek ve güçlü olmak lazım.
Mücadele etmek ama olmadığı yerde de uzatmamak lazım.

Ilk 6 ayim kavga ve aglamakla gecti oyle pismandim ki anlatamam bosanmayi bile dusundum bunun icinmi ailemi biraktip evlendim derdim evime eşime alisamamistim sonra zamanla oturdu kavga etsekse 10 dk.da bitiyor geciyor cicim aylarini daha yeni yasiyorum

çünkü bdvde kocama çok aşığım mutluyum kocişte kociş diyenleri taşlıyolar :KK70: mutlu evlilik görmek istiyosan aşk ve sevgi bölümleri var oraya bak

Mutsuz evlilik 10 ise burayı okuduktan sonra 20 oluyordur buna eminim. İnsanları şüpheye, sorgulamaya itiyor gerekli gereksiz, bazen doğru olsa da çoğu kuruntu oluyor.
Çevremden gördüğüm kadarıyla insanın evlilikte yapmaması gereken tek şey kıyas. Kimse kimsenin eşi (insan olarak) değil, o yüzden her evlilik bir parmak izi gibi eşsiz. Kızanlar olacaktır ama bazen buralardan konuları nişanlımla okuyup dalga geçtiğim oluyor, çünkü kapıyı kapatıp diğerlerini dışarda bırakmayı beceremiyoruz ne var ne yok el alem. Hep sorumluluk almaktan çekinirdim ama burayı okudukça daha beter hale geldiğini fark ettim o yüzden çok da ciddiye almamaya çalışıyorum. Çünkü eşinden şiddet gördüğü halde, ölmesine ramak kala sorun ettiği şey "salak" demesi olan kadınlar konu açıyor buraya. Kimin neye sorun olarak baktığı da değişir. Yaşayıp göreceğiz, en mantıklı cevap bu olur sanırım.

Iyi geceler kızlar. KK da sürekli kocalardan şikayetçi, evliliği bitme aşamasında olanlar, aldatilan eşler ile ilgili konular görünce valla evlilikten korkmaya başladım :) bende nişanlıyım yaza düğünüm var nisanlima da güvenirim ama burda neler neler gördüm haliyle de bi acaba dedim. Hiç mutlu bir evliliği olan iyiki evlenmisim diyen yok mu:110::KK17:

ben iki yıllik evliyim esimden yana sikayetim olmadi . ama ben suna inaniyorum Rabbim bir sekilde imtihan ediyor.Bazilari esiyle bazilari sagligiyla bazılari evlatla. hersey dort dortluk olmuyor olsada ayni sekilde devam etmeyebiliyor.
Sen boyle söyleyince aklima kuzenim geldi.kendisi 35 yasinda ben asla evlenmem diyor. neden diyorum herkes bosaniyor insanlar birbirini aldatiyor falan diyor. Sacmalama dedim ya. evlilik guzel birsey. dusunsene derdin varsa paylaşıyorsun ağladığında omzuna yaslaniyorsun .sen uzulunce o da üzülüyor.kalkip sana dua ediyor.bunlari yasayabilmek cok guzel ve o yüzden ne olursa olsun denemeye deger.
Nisanlini seviyorsan ki bence oyledir artik insanlar severek evleniyor hic korkma. Dua et ve ani yaşa. nisanlilikta cok guzel evlilikte cok guzel. Rabbim herkesin evine yuvasina huzur versin.Sende bir omur mutlu ol insallah kardeşim

Mutlu evlilik tabi ki var,ama evlilik sürecinde sadece mutluluk yok.hayatın doğalı tartışma da olur küslük de mutluluk da.genel olarak insanlar fazla beklenti içinde olmazsa ilişki yürür böyle böyle.şiddet,aldatma,küfür dışında tabi

KK'da değil BDV'de insanlar dertlerini paylaşıyorlar. e burda kocişimle çok mutluyuz minvalinde paylaşım yapanı da linç eder dertli kadınlar. her kişinin hayatı, yaşadıkları, evlilikleri farklı farklı olur. o sebeple buradan yola çıkmamanı öneririm.

Arkadaslarinda dedigi gibi burasi derdim var bölümü oyuzden kimse mutlulugunu paylasmiyor ama etrafimizda da kimse mutluyum demiyor cünkü insanlar artik doyumsuz sirf sinemaya gitmedik diye kavga eden ciftler var neden şunlar şunlar sinemaya gidiyorlar ama herkes özenti icinde evlilikte 8. Senem bir istedigim de yapilmadi dedigim hic birseyim olmadi evde ekmek mi yok askim paran varmi ihtiyaclari ona gore söyliyecegim diye mesaj atarim var tabi ne istiyorsun derse ona göre ihtiyaclari siralarim az var derse sadece ekmek derim alamiyacagi hicbirseyi istemedim evlendigimizde tv yoktu 4 sene sonra alabildik kac yillik evliyim kaynanamin verdigi buzdolabini kullaniyorum ama asla neden almadin diye kavga etmedik esimde cebinde ne kadar parasi varsa bana birakir benim ilk önceligim esim esimin ki ben ozaman mutlu olabiliyorsunuz elinizdekiyle yetindiginiz zaman benciligi birakip biz oldugunuzda zaten mutluluk geliyor

insanlar genel olarak buraya gelipte kızlar inanılmaz mutluyum
müthiş bi evliliğim var yazmaz durduk yere...kimseye anlatamadıkları paylaşamadıkları şeyleri yada danışmak istedikleri şeyleri yazıyorlar....zaten bir derdim var forum un adıda...oyüzden dert etmeyin mutlu evlilikler tabiiki var :)...umarım sizinde mutlu bi evliliğiniz olur ve buraya yazmak zorunda kalmazsınız :KK54:

Arkadaslarinda dedigi gibi burasi derdim var bölümü oyuzden kimse mutlulugunu paylasmiyor ama etrafimizda da kimse mutluyum demiyor cünkü insanlar artik doyumsuz sirf sinemaya gitmedik diye kavga eden ciftler var neden şunlar şunlar sinemaya gidiyorlar ama herkes özenti icinde evlilikte 8. Senem bir istedigim de yapilmadi dedigim hic birseyim olmadi evde ekmek mi yok askim paran varmi ihtiyaclari ona gore söyliyecegim diye mesaj atarim var tabi ne istiyorsun derse ona göre ihtiyaclari siralarim az var derse sadece ekmek derim alamiyacagi hicbirseyi istemedim evlendigimizde tv yoktu 4 sene sonra alabildik kac yillik evliyim kaynanamin verdigi buzdolabini kullaniyorum ama asla neden almadin diye kavga etmedik esimde cebinde ne kadar parasi varsa bana birakir benim ilk önceligim esim esimin ki ben ozaman mutlu olabiliyorsunuz elinizdekiyle yetindiginiz zaman benciligi birakip biz oldugunuzda zaten mutluluk geliyor

instegramda kım hava atacak :işsiz:

Ilk sene çok kavgalar ettik eşimle. 2.sene biraz daha azaldı. 4 sene sevgilikten sonra evlendik. Evde bir horozlanma oluyor gibi :KK70: çok ciddi değilse ilk seneki kavgaları gecistirin ve normal kabul edin. Şiddet, aldatma vs yoksa tabi.. Susmayı öğrendim ben. Eğer eşim sinirliyse o an susuyorum, kendi kendine söylenip durur sonra özür diler. Ama ben de bağırıp cagirirsam, kavga büyüyor. Aynı şekilde ben sinirliysem, eşim susar. Ilk seneler alışma süreci. Henüz 2 buçuk sene oldu ama verebileceğim en iyi tavsiye; asla yataginizi ayırmayın. Sırt sırta, biriniz bi uçta biriniz bi uçta yatın ama yatak ayırmayın. Şimdilik iyiki evlenmişim diyorum. Inşallah hep öyle derim. En büyük destekcim. Allah kimseyi sınamasın evlilik yolunda inşallah. Çok mutlu olun :)

:tokat:Dert bölümüne mutluluk yazılmaz da ondan :kahve:
Tuhaf olucak ama sordun die söylüyorum evet ben iyki evlenmişim diyorum şükür
Zor yanları tabiki de var hem de çok
:KK14:
Ama en önemlisi çok aşığız
Para sıkıntımız da yok
Ev işine de yardım eder
Gezme tozma iyi
Cimrilik yok
O işteyken bazen kıyafetlerini kokluyorum :oha:
Çocuğumuz yok
Çok istiyoruz
Evlendiğinizden beri korunmadık
Allah hayırlısını versin

Ilk sene çok kavgalar ettik eşimle. 2.sene biraz daha azaldı. 4 sene sevgilikten sonra evlendik. Evde bir horozlanma oluyor gibi :KK70: çok ciddi değilse ilk seneki kavgaları gecistirin ve normal kabul edin. Şiddet, aldatma vs yoksa tabi.. Susmayı öğrendim ben. Eğer eşim sinirliyse o an susuyorum, kendi kendine söylenip durur sonra özür diler. Ama ben de bağırıp cagirirsam, kavga büyüyor. Aynı şekilde ben sinirliysem, eşim susar. Ilk seneler alışma süreci. Henüz 2 buçuk sene oldu ama verebileceğim en iyi tavsiye; asla yataginizi ayırmayın. Sırt sırta, biriniz bi uçta biriniz bi uçta yatın ama yatak ayırmayın. Şimdilik iyiki evlenmişim diyorum. Inşallah hep öyle derim. En büyük destekcim. Allah kimseyi sınamasın evlilik yolunda inşallah. Çok mutlu olun :)
Evet canım iyi bi noktaya değinmişsin
Yatak asla ayırmayın
Yatak ayıranların evliliğinin düzelmesi imkansıza yakın bence
Ben küsken bile ....:oha:

Back
X