hiç rahat yok bana...

icecold

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
572
221
323
42
arkadaşlar vakit ayırıp yorum yazan herkeze şimdiden teşekkürler... Hemen konuma geçeyim..
sadece haftada 1 gün izinliyim. pazar günü. ne yalan söyleyim o günde de pek kayınvalidelere gitmem genelde kendi annemlerle vakit geçiririm. bu pazar da annem le buluştuk eşim işteydi hafta tatili değiştirmişti.bu arada evimiz yapılıyor. inşaat halinde kısmetse 1-2 aya kadar taşınacağız. dedik ki evler ne durumda acaba oraya da bi uğrayalım. neyse gittik dolaştık. baya bi az kalmış tam çıktık giderken bir de ne göreyim. kayınvalideyle kayınpeder de ordalar. karşılaştık. bizim evi merak etmişlermiş. dolaşmaya gelmişler. bizi görünce bu bozuldu. biraz kendisi bütün boş vakitlerde onlarla olmam gerektiğini düşünür. onu iyi tanırım annemle dolaşıyorum diye bozuldu. ben hiç bozuntuya vermedim. biraz ayak üstü nasılsın iyimisin muhabbeti ve ayrıldık. Bu arada hafta içi muhakkak görüşürüz biz gideriz onlar gelir. soğuk bir münasebet yok aramızda. tekrar bir araya gelecek olduğumuzda laf dokundursa nasıl tepki vermeliyim sizce...

sözüm meclisten dışarı da it ürür kervan yürür derler. açıklama yaparsanız suçlu konumuna düşersinz. gülün geçin. aman anneee çocuk gibi gelmeleri gitmeleri mi sayacağız. annemi göresim geldi çıktık ne var bunda deyip kapatın konuyu:)

teşekkür ederim güzel yazmışsınız. açıkcası çok takılmıyorum da bu kadının baskısı hep üstümde sanki. hep bi huzursuzluk hissi veriyor bana. tuhaf bi durumdayım ona karşı...

bence laf sokarsa hiç anlamazlıktan gel. çünkü sende aynısını yaparsan ondan farkın kalmaz. malesef neredeyse bütün kaynanalar (istisnalar hariç :) tabi onlarda bize denk gelmez) böle. bırak laf soksun hatta bunu hep yapsınki eşin de görsün

gül geç...
hafta içi gorusuyormussunuz ya..
aman ne gerek var bu kadar vıcık vıcık olmayaa yaaa..
haftanın bir gunu de bıraksınlar annemle olayım yani..

gül geç...
hafta içi gorusuyormussunuz ya..
aman ne gerek var bu kadar vıcık vıcık olmayaa yaaa..
haftanın bir gunu de bıraksınlar annemle olayım yani..

yok onlara kalsa hergün görüşmek isterler :) bizde haftada en az bir hatta bazen 2-3 gün görüşürüz ama kadın hala annemle telefonda konuşurken ben yeni evliler bereber olsunlar diye çağırmıyorum der. ölürmüsün öldürürmüsün

bence biraz abartıyorsunuz gibi,yani siz suçluluk duygusu hissetmişsiniz gibi geldı bana kayınvalıdelere gıtmeyınce ,evinizde karşılasınca halıyle şok olmuşsunuzdur ,kayınvalıdenızın laf sokacagını sanmam sokacak olsa gördüğünde söylerdi

insan, hareketlerine dikkat ettiği başka bir insanın her özelliğine dikkatlice bakar bahane bulmak istedıkten sonra bulur

bizim annelerimiz ne derse desin hiç dokunmuyor değilmi. kayınvadelide olunca iş değişiyor. rahat hareket edemiyoruz konuşamıyoruz. sanki her yaptığımız suçmuş gibi geliyor. karşındaki melek gibi bir kadında olsa bu böyle işte. en iyisi takılma boşver. söylesede söylemesede yeteri kadar takılmışsın. değmiyor inan. kendin söylüyorsun bir pazar günün varmış onuda istediğinle geçirmek hakkın bence. benim haftasonu 2 gün tatilim var ben de gitmiyorum. haftaiçi evimi özlüyorum kocamla kahvaltı yapmayı. ne gereksiz prosüdürlerle uğraşıyoruz değil mi. zaten haftada 1 günü ayırıyoruz işte. bende senin gibi hafta içi uğrarım. hayatımızı onlara adadığımızı mı düşünüyorlar acaba.

Kayınvaliden,birşey söylerse,sen de pişkinliğe vurursun.

Geleceğinizi söyleseydiniz,sizi de alırdım diyebilirsin.

Buradaki "gelmek" fiili çok önemli.
Neden ? Çünkü orası senin evin.

Senin evine geliyorlar,dolayısıyla zaten haber vermeleri gerekirdi.
Senin suçlu hissedeceğin bir durum yok.Kendi evine bakmaya gitmişsin.
Annen yanındaysa annenle gidersin,gayet normal.

evli barkli yetistin bir bireysiniz
size kimseinin karismasina izin vermeyin ve caniniz ne isterse onu yapin
herkes kendi hayatina müdahale etsin
mecbursunuz her bos vaktinizde dibinde olmaya
bosverin umursamayin bile
ama kendinzide ezdirmeyin

Şimdiden aklınızda kurarsanız huzursuz şekilde davranır, hareket edersiniz.Çoğu zamanda şunu söyleyeceğim diye düşünülen kelimeler-söylenemez..tartışma çıkmasına engel olacak cevaplar vermeye gayret edin yeter..

siz suçluluk hissetmişsinizdesem eğer kayınvalideniz annenizle gezmenize bişedemicek insan olsa böyle bişe hissetmezdiniz. demekki kv.zin size karşı böyle bişe düşüdüğünü hissetmişsiniz ama takmayın. sonuçtao da kızının kendisiyle gezmesini ister kv.siyle değil. oyüzden sizden de kalkıp anneniz yerine onu tercih etmenizi tatilinizi onla geçirmenizi bekleyemez.

benim kayınvalidem çok şüküröyle biri değil. çocuk baskısı filan o yönünü sevmesem de hep der: "herkesin annesi var, herkes annesini özler kızını özler" diye.oyüzden baqzen eşim istemesede onu zorlar "ayıp o da onun annesi" diye. öpüp başımakoyayım vallahi kv.mi.

Siz hiç birşeydemeyin. "haftaiçi hiç görmüyorum ya özlemişim vallahi annemi dersiniz eğer bir laf vurma çabası olursa

ben olayı hiç bu yönüyle düşünmemiştim. aslında doğru orası benim evim henüz o günden beri karşılaşmadık ama karşılaşırsak böyle söyliycem...

Benimde kayınvalidem her pazar günü eşimi arayor gelin diye ben gelmek zorunda mıyım her hafta ne arayıp duruyorsun sen..ya hafta içi kocam ful çalışıyor hiç bir yere çıkamıyoruz bir pazar günümüz var ondada arayıp duruyorlar ya öldüresim geliyor..1 senelik evliyiz birde bende gitmiyorum inadına darılırlarsa darılsınlar ...

yaşadıkları eve giderken haberli gidilmesi gerekli de,inşaat halindeki eve giderken de izin alınması saçma değil mi:44:

belli ki onlar da karı-koca sıkılıp ev görmeyi bahane edip çıkmışlar.gelinlerinin gideceğini bilseler belki de haber ederlerdi

Eşinin bilgisi olduktan sonra kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Sizi başka biriyle görmemiş ki annenizle görmüş kayınvalide ve kayınpederiniz.
Bana kalırsa onların bozulma sebebi sizi annenizle görmeleri değil. Sizin onları orada gördüğünüz için bozulmuştur onlar. Sizin evinizi meraklı meraklı görmeye gelip de size yakalandıkları için bozulmuşlardır.
Neyini merak etmişler sizin evinizin ? ya da madem onlar merak ediyorlar sizin annenizin de görmesi gayet doğal.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…