Hiç sevmediğiniz bir hediye alsanız kayınvalideniz tarafından ne yapardınız?

Feza_

Ol emrine muhtacım RABBİM !
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
341
47
118

Merhaba arkadaşlar.

Kayınvalidenizden hiç sevmediğiniz hatta evinde yıllardır duran (Ev eşyanıza zevkinize hiç uymayan) bir eşyayı size hediye verse ve onuda evinizde görmek istese ne yapardınız?

Son düzenleme:
begenmedıgımı soylersem kayınvalıdem bunu sorun etmez ve evımde ıhtıyacım olmadıgını soylerım.anlayısla karsılamalı.

ben begendigimi soylerim ve kullanirim sevmedigim biseyse evin en bas kosesine degilde baska biyere koyarim,ama sonucta kullanmis olurum
eger hicmi hic sevmediysem o eve geldiginde korum gozunun goruceyi biyere sevinsin diye,sonradan kaldiririm

dun annemde yengeme dogum gunu hediyesi aldi ve dediki eger kullanmassa kirilirm acaba hic almasammi
yani bu olaydan sonra yukardaki bakis acisina girdim ben

Hiç tarzım olmayan bir hediye alabilir ama onu evimde illa görmek istediğini söylemez.

Bana gelen hediyeye beğenmedim demem , teşekkür eder zevkime uygunsa kullanırım.

Ha,karşımdaki kişi ille de kullanacaksın kabalığını gösteriyor ise bende evime uymadığını söylemekten o zaman çekinmem

Son düzenleme:
Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim ama hediye dediğim şey yıllardır kullanmadığı evinde beklettiği bir şey.. Yani yeni bir eşya değil.. En az 20 yıllk diyelim ki bir eşyayı size veriyor ve bunu kullanmanızı istiyor..

Yoksa yeni hediye alınsa sorun değil, beğensen de beğenmesende incelik etmiş diye düşünürsün..

Ama evinde kullanmadığı bir eşyayı size verse ne hissederdiniz?

o gelince koyarım gidince kaldırırım çareler tükenmez

o seyin ne olduguna bagli? ne verdiki

böyle bişeyi asla yapmaz,neyi sevip neyi sevmediğimi iyi bilir zevkimi bilir,kullanıp kullanmıyacağım heşeyi ayrıntısına kadar bilir.
eğer böyle bişeyi size verdiyse aranızda ciddi bir iletişim sorunu var demektir,birbirinizi ya iyi tanımıyorsunuz,yada siz kendinizi ona iyi ifade etmemişsiniz ki böyle bir davranışta bulunma cesaretini kendinde görmüş.

At gitsin. Kendisi yirmi yıldır kullanmamış niye veriyor. Zamanında bende kırılmasuın diye uğraşıyordum. Baktım sonu gelmiyor. . Bana kendisinn beğenmeyeceğini hatta eltiminde beğenmeyeceklerini veriyor. Anlıyorsun herşeyi kırılmasın diye düşünüyorsun. Yeni elbise alıyor eltimin çocuklarına bana da onunkilerine veriyorlar.Hele benim kızım doğdu hergün neredeyse elbise aldılar kızına kıskanmasın diye. Eltime en güzel yeni yeptığı salçadan veriyor bana da önceki kaldıysa onu ekşi salçayı yada beğenmeyeceği salçayı hatta eltimin bile beğenmeyeceği salçayı falan veriyor. Bu nasıl olsa seslenmez laf sokmaz diye.
Söylemezsen iyi olmuyor.
Beğenmezsen söyle sonu gelmiyor. Söyle sen de rahat et. Kırılmasın diyorsan hep kırılan sen olacaksın.

Kayınvaliden sana.zorla mı verdi halıyı.
Almasaydın sen de.
Benim kayınvaldemde evinde duran kullanmadığı halıyı bana vermek istemişti.
Ben almamıştım zevkime uymuyor diye.

Evime hiç uymayan bir halı

aynısını k.validem bana yapmıştı.7 yıl depoda tutum ve hiç kullanmadım.her geldiğind esordu bende bıkmadan usanmadan o halıların eşyalarıma uygun olmadığını söyledim.sonra eşimin kardeşi evlendi ve benden halıları onlara yollamamı istedi.şimdi o iki halı eltimin deposunda,kullanılmayan eşyalar arasında

bu halılar nesiller boyu böyle aktarılacak galiba

halıysa kolay, koy bir yere dursun, niye sermiyorsun derse yerdekileri yıkanmaya göderince serecem dersin.
kaldı ki halı gibi şeyler durdukça antika olur, el halısı falan mı

kayınvalidem bana hiç eşya almadı ama bir kazak almıştı tarzım olmadığı için giymemiştim sorduğu zamanda kırmamak için olmuyor o yüzden giymiyorum demiştim :)

Aynı benim kv. Ben yeni evliyken bana verdiği eskidende öte bir halı. O yüzden size hak veriyorum. Şuanki aklım olsaydı tşk eder almazdım, serecek yerim yok ihtiyacım yok derdim, yada eşimi öne sürerdim.

:)) aynısı başıma geldi, oğlunun da kendisinin de gönlü olsun diye kullandım biraz, sonra yok ettim kimse farkına varmadı

halıysa kolay, koy bir yere dursun, niye sermiyorsun derse yerdekileri yıkanmaya göderince serecem dersin.
kaldı ki halı gibi şeyler durdukça antika olur, el halısı falan mı

Yok canım el halısı gibi değerli birşey değil. Sıradan bir halı... Aslında bende kabul etmedim ilk başta.. Fakat başka olaylar oldu kabul etmek zorunda kaldım.. Hatta bir nevi zorla verdi diyebilirim.. Normalde sesimi çıkaran birisiyim ama bazı durumlar oldu almak zorunda kaldım..

Fakat hiç hoşuma gitmedi bu durum.. Bu durum böyle devam ederse diye korkuyorum ilerleyen zamanlarda...Açıkcası kayınvalidemi eleştirmek için söylemiyorum, lakin kendisi köyde yaşıyor, zevklerimiz ,hayatımız, kültürlerimiz bambaşka... Böyle oluncada en ufak meselelerde bile apayrı düşünebiliyorsun.

Eğer sizinle birlikte oturmuyorsa geldiği zamanlarda kullanabilirsin Sonuçta ne kaynanalar var gelinine eziyet eden Sevmiyosun diye bu inceliğe kabaca cevap vermen bence sana yakışmaz

Benimki gülerek bir saat ve cüzdan bulmuştu evinde temizlik yaparken
beni çağırmıştı bak sana hediye ediyorum demişti gülerek
ıyyy demiştim ben de sağol hediyelerin için ama cüzdana ihtiyacım yok
öyle bir saatte takmam hiç tarzım değil demiştim aynen GÜLEREK
Bu şakalaşma gibi olsa da şahsen hoşuma gitmemişti böyle şeyleri
ben verilen değer olarak algılayıp sinir oluyorum,üzülüyorum..
Ya bence insan çekinmeli bu tarz şakalardan bile..
Gelinim beğenir mi acaba diye de sorun etsin bence,edilmeli..
Şaka dışında benzer durum yaşasam zahmet etmişsiniz düşünmeniz yeter derim
kullanmam niye kullanmıyorsun dese de tarzım değil derim valla..
Hep biz mi üzülcez üzülüyosa da üzülsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…