Hiç sevmediğiniz bir hediye alsanız kayınvalideniz tarafından ne yapardınız?

kullanma boşver ya yeni bişey olsa hertürlü kullan bu kaynanalar neden böle allahım benimkide nişanlıyken nişan bohçası olur ya ben xs bedenim gitti hepsini L bedeb aldı hatta XL olan bile var bide utanmadan soruyo sen aldığım şeyleri ne zaman giycen diye ayy kaynana değil mi bidaha dünyaya gelirsem öksüz yetim bulucam

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar.

Kayınvalidenizden hiç sevmediğiniz hatta evinde yıllardır duran (Ev eşyanıza zevkinize hiç uymayan) bir eşyayı size hediye verse ve onuda evinizde görmek istese ne yapardınız?

Aynisini benim kv yapti. Evime tek bir esya almadigi gibi hediye dahi getirmedi neyse durumu iyi degil dedim sonradan birikmisleri falan cikti. Oglu kv ye ev aldi dosedi banada eski sehbasini vermek istedi.her gittigimizde alin goturun dedi bende istemedigimi acikca soyledim. Kendi evini sifir esyayla dosedi banada eskisini kakalamaya calisti acikcasi. Birde evime esya yerlestirilirken kendi evindeki eski yapma cicegi getirmis koymus.
Bi baktim cicegin ici pislik icinde hemen attim cope :) sizde istemediginizi acikca soyleyin bence.

Aynisini benim kv yapti. Evime tek bir esya almadigi gibi hediye dahi getirmedi neyse durumu iyi degil dedim sonradan birikmisleri falan cikti. Oglu kv ye ev aldi dosedi banada eski sehbasini vermek istedi.her gittigimizde alin goturun dedi bende istemedigimi acikca soyledim. Kendi evini sifir esyayla dosedi banada eskisini kakalamaya calisti acikcasi. Birde evime esya yerlestirilirken kendi evindeki eski yapma cicegi getirmis koymus.
Bi baktim cicegin ici pislik icinde hemen attim cope :) sizde istemediginizi acikca soyleyin bence.

Benimde yaşadığım olay buna benziyor. Bende bir daha böyle bir olay yaşarsam söylüyeceğim inşallah. Gerçi bu seferde istemediğimi söyledim ama işte bazı olaylar elimi kolumu bağladı. Offf bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyorum aslında.. :50:

-alsan, bunu sana herzaman layik gorecek ve herzaman ayni hediyeleri alacaksin ( yani senin hosuna gidecek, yeni bir sey, seni mutlu edecek bir sey almayacak)
-almazsanda, pis gelin, kotu gelin, terbiyesiz gelin, ben ne biliyim ne gelin!!

sonucda ben bu ikisinden, almayi terci ederdim, cunku onun hediyesine hitiyacim yok! alir onu mutlu eder, pis gelin olmaz ve sonra cakdirmadan bir kenara atardim( yada cope, yada hitiyaci olan birisinede vere bilirdim)

kullanma boşver ya yeni bişey olsa hertürlü kullan bu kaynanalar neden böle allahım benimkide nişanlıyken nişan bohçası olur ya ben xs bedenim gitti hepsini L bedeb aldı hatta XL olan bile var bide utanmadan soruyo sen aldığım şeyleri ne zaman giycen diye ayy kaynana değil mi bidaha dünyaya gelirsem öksüz yetim bulucam

Kendi bedenine gore almis, belki sana olmazda kendisine geri doner o aldiklari diye dusunmusdur alirken:D cadi hepzi bos ver!

Bana da çok sevgili kayınvalidem çeyizinden (35 yıllık olduğunu tahmin ettiğim) 2 yün yorgan verdi.
Düşünün 35 yıldır bekleyen yün yorganın nasıl koktuğunu :37: çarşafını çıkarıp yıkamam da çok zor.
Kendileri geldiğinde kullanıyorum yatsınlar kokan yorganın içinde :27:

Halı işi daha zor tabi.
Kullanma. Kendi evinde kullansın kayınvaliden, madem o kadar güzel.

35 yıllık yün yorganı mı verdi ? :53: Hediye adı altında eziyet gibi birşey malesef.. Dün eşimi aramış niye kullanmadınız kullanın diye söylüyor daha şimdiden :27:

İlk aklıma gelen ne oldu biliyomusunuz halı deyince bi reklam vardı gelin kv diyor ki anne sizin bize hediye ettiğiniz halı varya uçan halıymış:52:
Tabi kv nasıl yani diye şokta:53:
Gelinde açık olan camdan halıyı atıp UÇTUUU :10::10::10: diyo:52:
Kv oğlana bakarak yine şokta :1:

Aynısını yapabilirsiniz sanırım :52:

İşin ciddiyetine gelirsek kv aranızda olan ilişkiye bağlı ya da Arada bir de olsa onun göreceği zamanlarda çoğunluk çokta göz önünde olmayan bi odanda kullanabilirsin :34:

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim ama hediye dediğim şey yıllardır kullanmadığı evinde beklettiği bir şey.. Yani yeni bir eşya değil.. En az 20 yıllk diyelim ki bir eşyayı size veriyor ve bunu kullanmanızı istiyor..

Yoksa yeni hediye alınsa sorun değil, beğensen de beğenmesende incelik etmiş diye düşünürsün..

Ama evinde kullanmadığı bir eşyayı size verse ne hissederdiniz?

Bana da kullanmadığı yatak örtüsü takımını verdi,(yahşi cazibenin örtüsü gibi :1:) kaç yıllık bilmiyorum ama naftalin kokuyor, asla da kullanacağm tarzda birşey değil, bavullardan birinde duruyor öyle. Kötü niyetle vermediği için teşekkür ettim, ihtiyacım yok dedim, israr edince de aldım.Taşınırken, eşime atayım dedim attırmadı, yıllarca o bavulda öylece duracak. :ssz:

Evinin halıları tamsa konusu açıldığında ihtiyaç yoktu sermedim dersin. At bi köşeye bi ihtiyaç sahibi çıkarsa verirsin:) Kayınvalidende sende savaba girmiş olursunuz:)
Ya da kısa bi süreliğine kullan kayınvaliden görsün sonra yine kaldırırsın. Ben başka şehirde yaşayan görümceme giderken küçük bi porselen biblo almıştım. Görümcemin evine ilk gidişim di. bi baktım mobilyasıyla dekorasyonuyla baya şık bir ev benim hediyeyi nereye koysan sönük kalır yani. Yine de aldı başköşeye koydu biblomu. Birsürü teşekkür etti. Ben döndükten sonra muhtemelen onu ordan kaldırdı ama benim gönlümüde yaptı. Sende öyle yapabilirsin:)

Esin ne diyor, ben esime söyletirim begenmedim kullanmiyoruz diye
30 yildir depoda duran ve kullanilmayan hali geline hediye edilir mi, bu incelik degil düsüncesizlik...
bin bir emekle düzüyoruz evimizi, zar zor begeniyoruz esyalari ve evin ortasina 30 yilin depo bekcisi haliyi sermenizi istiyor...
yok daha neler :26:

Eşim kimseyi kırmayan bir insandır özellikle de annesine çok nazik davranır. Birde bu hediye işini duygusallığa bağladıkları için ben de kabul etmek zorunda kaldım. Eşim renk uyumuna ne kadar dikkat ettiğimi, seçici olduğumu biliyor ama, aile söz konusu olunca o da birşey söyleyemedi.Aslında onu da kırmak istemiyorum ama ailesiyle her konuda çok farklıyız.

ben baştan kabul etmezdim.evime uygun olmadığını söylerdim.bunda kırılacak bişey yok.kırılırsada kendi bilir.hiç umursamam.

valla ben kullanırım öylede bir huyum var hediye kötüde olsa zevkime uygun olmasada saklarım.

Teşekkür edin ve evinizin bir odasına koyuverin bir şey kaybetmezsiniz.

ben düşündüğü için teşekkür ederim hoş bir hediye olduğunu fakat evime uymadığı için kullanamayacağımı ihtiyacı olan birisine vermesinin daha uygun olacağını söylerim

ben düşündüğü için teşekkür ederim hoş bir hediye olduğunu fakat evime uymadığı için kullanamayacağımı ihtiyacı olan birisine vermesinin daha uygun olacağını söylerim

aynen öyle.......

valla benim eski yeni konusunda takıntım yok hatta eskiyi yeniden daha çok severim ama zevkime uygun olması koşulu ile. tabii yapı meselesi ben eski seviyorum siz evinizde görmek bile istemeyebilirsiniz, yeni mi evleniyorsunuz yoksa uzun süredir evli misiniz? yani kayınvalideniz sizi tanıyor mu? ilk zamanlarda kayınvalidem bana hiç eski bi şey teklif etmemişti alınırım falan diye sonra o teklif etmeden ben gözüme kesitrdiklerimi istemeye başlayınca artık o çıkarıp çıkarıp veriyor zuladaki hazinelerini :51: kadının ne sehpasını bıraktım ne porselenlerini ne fincanlarını zevklerimiz aynı kayınvalideyle, ondakiler eski bir de 30 senelik parçalar arasan bulamazsın aldım aldım getirdim eve:27:

demek istediğim o ki yeni geline eski bi şey teklif etmek bence abes siz istersiniz benim yaptığım gibi sevdiğinizi istediğinizi anlar verir o ayrı. ha bir de beğenmediğiniz halıyı ne diye kullanacaksınız ki? biblo tablo bi şey olur alır bir köşe koyarsınız çok dikkat çekmez, halı öyle mi?

kibarca söyleyin eşinize söyletmeyin bence, teşekkürler ama bizim halıya ihtiyacımız yok demeniz yeterli. bu kadar basit.

Son düzenleme:
üzerine lekesi cikmayacak bisey dök ve cöpe at :37:

böylece cöpe atacak bir bahanen olur he heee :27:

Back
X