Hiç sevmediğiniz bir hediye alsanız kayınvalideniz tarafından ne yapardınız?

halıda o gelince koyulup kaldırılacak birşey değilki.aslında hediye olmuş olmuyorki bu.sana halı aldım diye getirse birşey diyemezsin ama böyle evindeki halıyı getirdiyse sen de anne bana lazım değil ihtiyacı olan birine ver deseydin keşke.hatta ısrar etse bile gerçekten fazla eşya olur bu evimde,gerek yok diye ısrarcı olacaktın.hatta şimdi bile geç değil çünkü sonuçta hediye değil bu.onlara giderken halıyı eşinle götürün , anne serecek yer bulamadık başkasına ver bari deyin.

Evime hiç uymayan bir halı :31:

Ah canim ayni benim kayinvalidem... Daha yeni evlenmistim, yepyeni evime igrenc eski halisini getirmisti. Acik acik evime uymadigini soyledim, geri gonderdim. Ben hali konusunda cok hassasim, verdiginiz halinin rengi esyalarina uymadi dedi, bozuldu biraz inatlasti ama almadim. Derken biz ikinci evimize tasindik, bir oda halisiz kaldi, yine kayinvalidem yetisti tabi. Haliyi temizletmeye vermis, teslim yeride bizim ev... Bu sefer sermek zorunda kaldim. Bir yil kadar kullandiktan sonra yeni hali aldim, onu da kaldirdim. Kayinvalidem biraz inatcidir, kafasina taktiya o haliyi serdi illah evime.

Esin ne diyor, ben esime söyletirim begenmedim kullanmiyoruz diye
30 yildir depoda duran ve kullanilmayan hali geline hediye edilir mi, bu incelik degil düsüncesizlik...
bin bir emekle düzüyoruz evimizi, zar zor begeniyoruz esyalari ve evin ortasina 30 yilin depo bekcisi haliyi sermenizi istiyor...
yok daha neler :26:

Var malesef boyle tipler, bir onceki mesajimda yazdim. Aynisi benimde basima geldi. Yepyeni ozenle dosenmis eve, otuz yillik berbat otesi halilar... Birde almayinca bozulurlar... Ben annemin aldigi yepyeni haliyi bile esyama uymuyor diye geri cevirdim, onu eski halisini napayim. Dusuncesizlik, anlayissizlik, cahillik... Daha ne diyeyim iste... İnsanlar hemen belli ediyor kendini, sorsan ne var bunda iyilik yaptim derler

benim kv dede ben yeni evliyken kendi görümcesinin kızının eski kıyafetlerini getirdi seç beğen al giy dedi.ben de yeni evliyiz ya kırmamak için tamam dedim aldım birkaç parça.tabiiki aptallık bende.sonra baktım her 6ayda bir geliyor gene 2-3 poşet eşya al onlardan giy bilmem ne birde bir ısrar bir kıyamet.ben daha 6-7 aylık evliyim gene görümcesinin kızının eski yırtılmış orasından burasından yatak örtüsünü tutturdu al diye benim yatak örtüm var dedim ses tonumu değiştirerek baktım ertesi günü kendi yatağına sermiş onu,en son eylül de gene yaptılar aynısını,bu sefer de görümcesinin benden 12yaş küçük olan torununun montunu vermeye kalkıştılar bir de giydirdiler bahaneleri de markaymış ve ben zayıfmışım bana çok güzel olurmuş.bende artık daha sert bir ses tonuyla benim 2 tane montum var onları giyiyorum.bunu alırsam dolap bekler ihtiyacı olan birine verirsiniz dedim çıkardım koydum kanepeye ve uzaklaştım o odadan,ertesi günü kızkardeşimle gittik oraya.kardeşimin bebeği var benim yok,kalktı hala dedi ki kardeşime kızım bizim torunların hep marka eşyaları var ben onları bizimkilerin (yani benim bebeğime)çocuğuna saklıyordum ama getireyim sen giydirirmisin dedi.kardeşim de oluuuur dedi isteksizce.anladılar galiba artık o zamandan beri ses yok milletin eskileriyle ilgili,ama gerçekten saçmalık hatta ayıp yani.yeni gelinim sonuçta ve bekarken giyinmeyi çok sevdiğim için sürekli alırdım.dolabım bekarlıktan kalan eşyalarımla dolu.yeni gelini alıp götürüp mağazaya kızım sana bir şeyler alalımm demiyorlarda milletin eskilerini layık görüyorlar,eğer bebeğim olursa da aynı şeyi yapacaklarından adım gibi eminim,artık o zaman diyeceğim giderken onlarıda götür.hadi bana layık gördünüz ses etmedim ama birtanecik torununuza da mı milletin eskilerini layık görüyorsunuz diyeceğim,yani ben olsam utanırım ya.benim de giymediğim onlarca eşyam var ama hiçkimseye teklif etmedim şimdiye kadar rencide etmemek için,ayıp gerçekten çok ayıp bu yaptıkları,bence siz de o halıyı almışsınız ama yarın sırtlanın halıyı götürün anne ben bu halıya uygun bir yer bulamadım uymuyor eşyama diyip geri verin.bu kez anlar herhalde...

kullanma
geldiği zaman 'neden kullanmıyorsun'' derse eğer; anneciğim kullanmaya kıyamıyorum dersin:27: ... bu şaka tabiki.
anneciğim burası eskici dükkanı mı ? diyebilirsin.
antıkalardan hoşlanmıyorum. diyebilirsin.
eşyalarımla uyumsuz .diyebilirsin.
halı zaten 20 yıllık halıymış, çürümüş bu halı
kokuyor deyıver.
yıka derse eğer ? elimde kalmasından korkuyorum dersin.:27:

nedir bu yaa , düşünce mi yani? sen eskıcı dükkanı mısın?
zaten halı iyi bir şey olsa sana vermez.:23:

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar.

Kayınvalidenizden hiç sevmediğiniz hatta evinde yıllardır duran (Ev eşyanıza zevkinize hiç uymayan) bir eşyayı size hediye verse ve onuda evinizde görmek istese ne yapardınız?

kullanmazdım yada evin en anlamsız yerine koyardım. sorduğundada eşyalarıma uymuyo derdim. benimkide bikeresinde gecelik almış bana ama bu neneler giyer ya onlardan. diyo sen giymiyon herhalde onu. bende dedim saklıyorum 50 yaşında giyerim onu. :) napıyım kendi kızıda benle yaşıt sonuçta ona öle bişey almaya cesaret edemez. bana almış getirmiş bişey demedim bari utanmadan sorma.

Son düzenleme:
Ben halının ne şekilde ne anlamda verildiğine bakardım.
kayınvalideme kayınvalidesinden bir halı hediye edilmiş oda bana vermek istiyorsa ( ki antika meraklısıyımdır.) uçarak kabul eder eviminde salonuna rengi ne olursa olsun serer ona göre kırlent perde vs kombinlerdim. Yine eşimin çocukken odasında olan bir halı ise ve yine sadece maneviyattan veriyorsa yine alır yatak odama koyardım.Yada bunların hiçbiri değil yıllarca çok severek kullandıgı bana hediye ediyorsa yine gurur duyar alır kullanırdım.

Amaaaa deseki: evde bi tane duran halı var işime yaramıyor sen al diye emrivaki yaparsa da , Sağol annecim bende ondan çok var deyip asla kabul etmem. Zorla olmazda almak zorund da kalırsam ihtiyaç sahibi birine verir, Teşekkürler en azından birinin işine yaradı der, bundan sonraki gelecek istemdışı hediyelerin de önünü engellemiş olurum.
Yani tamamen niyetine bakarım kayınvalidemin.

cnm benm kvde kullanıp sıkıldığı zannediyorum halısını çeyizde kakaladı:47: halı zaten bi 15senelik geçmişi vardı belli:37:
benim odamada uymuyodu npçan sorun çıkmasın diye hee dedim:9:
evlendıkten 3 ay sonra kaldırdım 3 ay kullandım:8:
ne yanı onun gönlü olcak diye her gün göz zevkimi bozamam:19:
beğense evine serer kendi kullanır zaten :27:

Ah canim ayni benim kayinvalidem... Daha yeni evlenmistim, yepyeni evime igrenc eski halisini getirmisti. Acik acik evime uymadigini soyledim, geri gonderdim. Ben hali konusunda cok hassasim, verdiginiz halinin rengi esyalarina uymadi dedi, bozuldu biraz inatlasti ama almadim. Derken biz ikinci evimize tasindik, bir oda halisiz kaldi, yine kayinvalidem yetisti tabi. Haliyi temizletmeye vermis, teslim yeride bizim ev... Bu sefer sermek zorunda kaldim. Bir yil kadar kullandiktan sonra yeni hali aldim, onu da kaldirdim. Kayinvalidem biraz inatcidir, kafasina taktiya o haliyi serdi illah evime.

bende cevapları okumadan yazdıydım anoommm :52:bu kv halı şuursuzluğu ne böle yaa:9:
sıkılıp beğenmediği halıları kaldırıolar geline kakalarım diolar hepsi anlaaşılann:23:
hiç yakıştıramadım :19:

Merhaba arkadaşlar.

Kayınvalidenizden hiç sevmediğiniz hatta evinde yıllardır duran (Ev eşyanıza zevkinize hiç uymayan) bir eşyayı size hediye verse ve onuda evinizde görmek istese ne yapardınız?

Teşekkür ederim fakat evde onu konumlandıracak şuan alan bulunmadığını söylerim.Yer bulur bulmaz kullanmaya başlayacağımıda eklerim.Sonra sorarsa da üzerine bişey döküldü çıkmadı filan derim. Ne şiş yansın ne kebap yani:52:

Son düzenleme:
kullanmazdım kesinlikle .
benim kv çeyizin serildiği gün yatak ve yorgan çıkardı. şok olunacak gibiydi yorgan eşimin yorganı yani kv kendi çeyizinden ve yorganın çarşafını bile değiştirmemiş değiştirmeyi geçtim insan bi çarşafını yıkar öyle verir demi :s sapsarı çarşafla geldi. aylarca çeyiz sandığımın üstünde durdu gitti geldi bunlardı da dolaba kaldır dedi. hiç takmadım sonra eşime söylettirdi onu da takmadım valalhi :D en son bu yaz artık görmekten fenalık geldi onu yatağın altına atıverdim. :1:

Eğer çok eskimemişse ihtiyacı olan birisine verirdim.
Sorduğu zaman da "anne halıya ihtiyacım yoktu, bende ihtiyacı olan birine verdim" derdim.
Çekinmezdim yani. :37:

amannnn
sız bırde benımkını dınleyınnn

Kayınvalıdem yenı eve tasınırken ben nısanlı ıdım
kendısı yenı eavıze yenı klıma yenı masa aldı ve eskılerını bana vermeye calıstı
ben ses cıkarmadım nısanlımında kafa calısmadı herhalde ama ıstemedıgımıs oyledım

klıma suanda hala bızde taktırmamıstım ama suanda takıldı yenı evımıze
onun harıcınde tarzı bu herhalde yenı cok sey alır bana ama kendıne alıp olmayan M beden seylerıde bana verır :D buyuk gelıyor
en son (benden ozenıp aldıgı bı cok sey oldumisal mutfak tezgahını beyaz yaptırıyor 7 aylık granıt tezgahı attırarak :) ) bu bana komık gelıyor sadece ve bızden borc olarak aldıkları bır mıktar parayı gerı vermelerını beklerken su surecte bu sekılde davranması cocukca gelıyor ama neyse

mutfagın L koltuk alacak oradan cıkan eskı koltugda bana verecek(2 senelık derı cok guzel bı koltuk) bende aa yenısını alacak eskınısı bana verecek dedım guldum

yanı cok hos bısey degıl hemfıkırım

ama kayınvalıdemın o koltugunu ıstıyorum

sımdı napmalı ne etmelı o modern havası sonmus lambaları ve masayı bana vermeye calsıtıgı ıcın ; kendıne yenı koltuk almasını saglamalı o eskı koltuguda bana verıpben onun bır guzel doseme rangını degıstırıp kullanmak ıstıyorum
eeeeeeeeeeee hep kaynanalar uyanık olacak degıl yaa

dip not: kayınvalıdemı cok seıvyorum buda onun sansı olsun dıyelım :53:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin beğenemdiğiniz o şey belki kayınvalideniz tarafından çok beğenilmiştir ve size layık görmüştür. Hep olumsuz düşünmeyin. Kayınvalidem veya bir başkası kullandığı eşyayı bana verse bunu evinde görmek istiyorum dese ben mutlu olurum evet tarzım olmayabilir ama gönlü hoş olsun.

amannnn
sız bırde benımkını dınleyınnn

Kayınvalıdem yenı eve tasınırken ben nısanlı ıdım
kendısı yenı eavıze yenı klıma yenı masa aldı ve eskılerını bana vermeye calıstı
ben ses cıkarmadım nısanlımında kafa calısmadı herhalde ama ıstemedıgımıs oyledım

klıma suanda hala bızde taktırmamıstım ama suanda takıldı yenı evımıze
onun harıcınde tarzı bu herhalde yenı cok sey alır bana ama kendıne alıp olmayan M beden seylerıde bana verır :D buyuk gelıyor
en son (benden ozenıp aldıgı bı cok sey oldumisal mutfak tezgahını beyaz yaptırıyor 7 aylık granıt tezgahı attırarak :) ) bu bana komık gelıyor sadece ve bızden borc olarak aldıkları bır mıktar parayı gerı vermelerını beklerken su surecte bu sekılde davranması cocukca gelıyor ama neyse

mutfagın L koltuk alacak oradan cıkan eskı koltugda bana verecek(2 senelık derı cok guzel bı koltuk) bende aa yenısını alacak eskınısı bana verecek dedım guldum

yanı cok hos bısey degıl hemfıkırım

ama kayınvalıdemın o koltugunu ıstıyorum

sımdı napmalı ne etmelı o modern havası sonmus lambaları ve masayı bana vermeye calsıtıgı ıcın ; kendıne yenı koltuk almasını saglamalı o eskı koltuguda bana verıpben onun bır guzel doseme rangını degıstırıp kullanmak ıstıyorum
eeeeeeeeeeee hep kaynanalar uyanık olacak degıl yaa

dip not: kayınvalıdemı cok seıvyorum buda onun sansı olsun dıyelım :53:

ya kayınvalideler bazen gelinleriyle yarış halinde olabiliyor, içlerinde kötü niyet olmakda saf niyetle.
Senin kv. bana öyle geldi canım :)

ya kayınvalideler bazen gelinleriyle yarış halinde olabiliyor, içlerinde kötü niyet olmakda saf niyetle.
Senin kv. bana öyle geldi canım :)

yok canım benımkı kotu nıyetlı degıl bılıyorum mesela ellerı agrıyormus kendı sıkan bır mob cıktıya duymusundur ondan aldım ona sımdı oda onun karsılıgı olarak bana dunyaları doker

bende bıseyı begense alır kendıkı yenımı eskımı demeden onu aldırır (bızımde suanda o verdıgımız mıktara ıhtıyacımız var cunku halımızı perdemızı alamıyoruz bı sure guneslıkle oturmak zorundayız perdeler kucuk gelıyor yenı eve ) neyse tezgahtı en son bombası

onun dısında kendısıne yenısını alırken harbıden eskımıs seylerı vermeye calısması o kadar masum degıl bılıyorum dusundugum zaman baanda cok cırkın gelıyor

neyse ben o koltugu ısıtyorum bıraz aklına gırmem lazım onu kaplatıp oglanın odasına koyarım :16: cıddıyı m ıstıyorum o koltugu :7:

Back
X