Hiç sıkı dostum yok

Kesinlikle yalnızlığın bende iyi bir şey olmadığını düşünüyorum. Olmuştur elbet benimde hatalarım belki fark etmediklerim. Ama en azından bu saatten sonra daha sosyal olmaya çalışacağım. Tek eksim şuan evde olmam. Kpss çalışıyorum diye. İşe başladığımda bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz. Bende bazen içimi dökecek gibi oluyorum sonra ellerine koz vereceğimi düşündüğüm İçin içime atıyorum açık olamıyorum. Çünkü bir anda insanlar değişebiliyor

Hayır asla hiç bir şey buyurmam, herkese saygım var. Benim istediklerim olacak diye de düşünmedim hiç. Ama bende şikayetçi ve dedikoducu insanlar uzak durdum özellikle . Sadece bir de hemen ısınamıyorum arkadaş olarak kabul edemiyorum kimseyi. Bununda etkisi vardır belki

Biraz benziyorum canım. Bende daha çok burdan konuşuyorum. Sağolsunlar hiç tanımadığım insanların manevi destekleri oldu Bende sıkıldığım İçin çektiğim oldu kendimi ama böyle gitmiyor. Zor zamanında insan cevresinde insana ihtiyaç duyuyor. Bir de benim gibi ailende yoksa daha zor..

Belki ailem olsaydı doğru düzgün bende onlara sarardım

Ozaman nezman canın sıkılır birine ihtiyaç duyarsan ben kendi adıma burdayım dinlerim seni .belki yanında yüz yüze olmayabilir .ama yürekten olabilirim

Değişim yolundayım canım. Bunun sonu yok çünkü

Çok üzücü, ama böyle. Boşverin, en azından içiniz rahat olur. Şurada bile elin yedi kat yabancı insanına kimliğin gizliyken anlatmak daha rahatlatıcı.

Çok arkadaşın grubun olmayabilir ama bir iki tane dahi samimi arkadaşı olmayan insanlarım sorunlu olduğunu düşünüyorum açıkçası ben. İnsanlar birbirini idare edebilmeli çünkü. Herkesin iyi yanı kötü yanı var idare edebildiğimiz için arkadaşlıklarımız sürüyor. Ben haksızlığa gelemiyor demem de geçimsiz biri demek ki derim.
Ki genelde de bu konuda yanılmadım. Kendinizi biraz daha bu konuda geliştirmenizi çabalamanızı öneririm.

Sizin kendinizi anlattiginiz gibi değilim ama uyuştuğum insan sayısı azdır benim de.
Bence doğru eşi bulmak kadar zor, doğru arkadaşlıklar edinebilmek.Bakiyorum kimi hep kendini övüyor, ötekinin tek derdi kaynana görümce dedikodusu, berikinin tek sohbet konusu çocukları...Liste böyle uzayıp gidiyor.Ee yanında keyif alamadiğim, sıkıldığım,bana bir şey katmayacak insanlarla da fazla görüşmek istemiyorum doğal olarak.
Ben halimden memnunum ama :) Bir kaç arkadaşım ve ailem yetiyor.

Siz de yola çıkarken sıkı dost edineyim şeklinde değil de,keyifli zaman geçirmelik girişimlerde bulunabilirsiniz.Bunun için de bazı eleştirdiginiz yönlerinizi törpüleyebilirsiniz.

uzun soluklu ve sağlıklı dostluklar için ince elemek normal ama arkadaş olmak illa her sırrını paylaşmak değil. dediğiniz gibi insan keyifli zaman geçirmek, yalnız kalmamak için kendini biraz törpülemeli.

benim çok arkadaşım var çevremde.
kimisiyle sadece kahve-sigara muhabbetimiz vardır, genel güncel mevzulardan konuşuruz.
kimisiyle sanatsal aktivite takip eder onları tartışırız.
kimisiyle iş nedeniyle muhabbetimiz vardır, arkadaşlığımız ofis içerisindedir ama günlük goygoy yapılır.
bu insanların hepsinin bana ters gelen yönleri de var ama ben uyuşabildiğim yönlerini dikkate alıyorum. bazı şeyleri görmezden gelip tolere ediyorum. - tabi ki hakaret vs bunun dışında.
o nedenle de hiç yalnızlık çekmiyorum.
ama herkesin her dediğine taksam, şunu yaptı bunu yaptı diyip her sözden derin anlamlar çıkarsam çevremde kimse kalmaz.
esneklik göstermek önemli.

bir üye daha var burada. kimse ile arkadaşlık edemiyor çünkü her harekete takılıyor ve hep kendi kuralları çerçevesinde davranılmasını istiyor. mesela bir arkadaşı evli barklı bir kadın, telefonda konuşurken mutfağını da bir yandan toparlıyor diye aramayı kesmiş.
hepimizin kuralları vardır ama bazı şeyleri esnetmek gerekir.

ben bazen arabada 10 dakikalık bir yere giderken arıyorum arkadaşlarımı. hem sessiz ortam kimse de beni duymuyor.
bazen arkadaşlarım yemek yaparken arıyorlar beni. nolacak?
herkesin meşgalesi var.
bazen aynı anda yapıyorsun bir sürü şeyi. önemli olan beni düşünüp araması yada o an aradığımda açması.

bu gibi esneklikler olmazsa zamanla etrafımızda insan kalmaz.

Al benden de o kdr.yaşkaç?

ARKADASLIKLA PAZARLIGI KARISTIRMIS GIBI DURUYORSUNUZ. ESYADA ARTI EKSI ARANIR ARKADASLIKTA ISE ARTISIYLA EKSISIYLE SEVILI. SONRA ISTESENIZ BILE KOPAMAZSINIZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…