Hiç sıkı dostum yok

Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. Dost edinememekten şikayet etmiyorsanız bi çırpıda silin sıkıntı yok , ama siz rahatsız oluyorsunuz o zaman insanları biraz kusurlarıyla da kabul etmeniz gerekir. Ha tabi ağır şeyler değil bahsettiğim kusurlar
Yeni dostluk kurabileceğim ortam olursa deniyeceğim☺️ Şuan tedavimden dolayı evdeyim.

Kimsenin stres topu değiliz
Onlara mecbur da değiliz niye tolerans göstereceğiz ?
Hastaneye gidince sizi başkası mı muayene ediyor , muhtaç değiliz ne demek ? Zor durumdalar şu an ve kötü niyetle söylemediği aşikar konuşma tarzı o şekilde imiş bunu alttan almak çok mu zor bi dostunuz olsa

Kimsenin stres topu değiliz
Onlara mecbur da değiliz niye tolerans göstereceğiz ?
yoo o arkadaşınızın kullandığı kelime hiç hoş değil. o konuda haklısınız. ama şurada bile kendinizi tanımladığınız kelimelerden yazmasam mı diye düşünüp rahatsız oldum mesela.
çok geçimsiz bir insan profili çizmişsiniz çünkü.

ayrıca emin olun sadece siz değil pek çok insan hoşlanmadığı tavırlar gösteren kişilerle arkadaşlık etmiyor. ama karşımıza çıkan herkesin falsoları da affedilmez olmuyor.
insanları kusurları ile sevip kabul etmezsek sonuç yalnızlık oluyor.
Evet çevremdeki herkese geçimsiz imajı vermişim bence de. Bence öyle düşünüyorlar. Sanırım profil değiştirmem gerek 🙄

Evet çevremdeki herkese geçimsiz imajı vermişim bence de. Bence öyle düşünüyorlar. Sanırım profil değiştirmem gerek 🙄

değiştirmek değil de dönüştürmek diyelim bence.
biraz düşünün affedemediğiniz hatalar nelerdi ? içlerinden görmezden gelinebilecek şeyler var mıydı ?
bazı insanlar çok esnek olamıyorlar. karakter meselesi. fakat hayat içinde sağlıklı ilerlemek için esnekliğe ihtiyacımız var. katılık bizi yalnız bırakıyor.

Hastaneye gidince sizi başkası mı muayene ediyor , muhtaç değiliz ne demek ? Zor durumdalar şu an ve kötü niyetle söylemediği aşikar konuşma tarzı o şekilde imiş bunu alttan almak çok mu zor bi dostunuz olsa
Ben kaldıramadım canım mahluk diyip duruyor insanlara. İsimleriyle hitap etse ne olur sanki. Mesela o bana uysa. Ben ona uymaya çalışmak zorunda kalmasam hep

Ben kaldıramadım canım mahluk diyip duruyor insanlara. İsimleriyle hitap etse ne olur sanki. Mesela o bana uysa. Ben ona uymaya çalışmak zorunda kalmasam hep
Belki farketmeden onun da size uyduğu şeyler vardır , bazen insan tek taraflı bakınca göremeyebilir o arkadaşınızı da dinlemek lazım bazen bazı şeyler ağız alışkanlığı oluyor kolayca değiştiremiyoruz umarım güzel dostluklar kurarsınız

değiştirmek değil de dönüştürmek diyelim bence.
biraz düşünün affedemediğiniz hatalar nelerdi ? içlerinden görmezden gelinebilecek şeyler var mıydı ?
bazı insanlar çok esnek olamıyorlar. karakter meselesi. fakat hayat içinde sağlıklı ilerlemek için esnekliğe ihtiyacımız var. katılık bizi yalnız bırakıyor.
Yani ılımlı oluncada insanlar sizi kullanmaya çalışıyor. Mesela en son ki çalıştığım okulda. Diğer öğretmen arkadaşlarımdan bazıları, elin şuna yatkın, en güzel sen yapıyorsun. Şuna yardım eder misin vs bitmiyordu. Çizgi koysan dert koymasan dert

Yani ılımlı oluncada insanlar sizi kullanmaya çalışıyor. Mesela en son ki çalıştığım okulda. Diğer öğretmen arkadaşlarımdan bazıları, elin şuna yatkın, en güzel sen yapıyorsun. Şuna yardım eder misin vs bitmiyordu. Çizgi koysan dert koymasan dert

bence siz çok önyargılısınız. belli çizgilerde dostluklar ve kurallar istiyorsunuz.
insan arkadaşı için birşeyler yapar, onlar da sizin için bir şeyler yapar isteseniz.

O tarz ilişkilerde çok sıcak samimi olarak davranmak yanlış zaten , insanlar size ne kadar geliyorsa o kadar gitmek gerekir çok ılımlı olunca saygı duymayabiliyorlar evet ama o ılımlılığın zamanla yakalarsanız başta ciddiyeti koruyup bence bunları yaşamazsınız

Evet hemen itiyor beni insanların yanlışı. Çünkü ben insanlara özen gösteriyorum hep iyi davranıyorum. Haliyle aynısını bekliyorum sanırım. Yani herkes kibar ve anlayışlı olsa ne olurdu ki 🙄
Biliyorsunuz ki bu imkansız.
Peki insanların size, sizin yanlışlarınıza, hatalarınıza tahammül ettiği, görmezden geldiklerini düşündünüz mü?

Yalnızlık güzel değil bence. Genelde doğru düzgün arkadaşı olmayan insanların teselli cümlesi bence bu. Hele ki şu an ailenizden de uzaktasınız, sadece hayatınızda kocanız var. Böyle durumlar bana doğru gelmiyor, bir noktadan sonra sorunlar başlıyor.

Telefonla sadece görüşünce neden aranız açılıyor ki? 3 senedir yüzünü görmediğim başka ülkede yaşayan ama hala çok samimi olduğum bir arkadaşım var mesela, iletişim hep telefondan yürüyor.

Eğitim-iş-sosyal hayatta binlerce insanla tanışmışken hala bir kişinin samimi arkadaşı yoksa ben o kişide problem olduğunu düşünüyorum. Haksızlığa, saygısızlığa gelemiyorum, asiyim demişsiniz siz kendinizi böyle tanımlarken bir başkası da sizi uyumsuz, fevri, dik bir karakter olarak da tanımlıyor olabilir. Yanlışı olmayan insan olmaz ki, arkadaşlık zaten hatasında, yanlışında yanında olmak demek. Siz dört dörtlük müsünüz? Hiç yanlışınız yok mu şu hayatta?

Arkadaşlarınızla sürekli yüz yüze görüşmeden de arkadaşlık yürütebilirsiniz samimi bir şekilde. Zaten araya mesafe girince arkadaşlığınız bitiyorsa arkadaşlığınızı sorgulayın.

Öyle yapınca da alışıyorlar. Hep benden bekliyorsun sonra hissediyorum
Muhtemelen buluşma teklifinden söz ediyorsunuz , eğlenceli kasmayan herkesin yanınız da rahat olacağı bı tip olursaniz inanın bir kaç teklifinizden sonra geri dönüş alırsınız.
3 günlük dünya arkadaşlık iyi günde kötü günde bana göre . Ama aşırı sivri köşelere gerek yok .

Rahatsız olduğunuz bir davranış olur veya karşınızdaki size birşey anlatırken onu haksiz bulursunuz diyelim bu onu kırıp dökmeden söylemek marifet . Biraz kendinizi törpülemeniz gerekiyor bence .

Benim annem sizin gibi maalesef ki hiç çevresi yok . Kendi annem olduğu halde çok eğlenceli bı kadın ama bu dan dun huyundan haksızlığa gelemeyip karşıda kim var diye düşünmeden kırıp döktüğü için hoşlanmıyorum söylüyorum uyarıyorum her defasında .

Bu halinizden gerçekten memnun değilseniz zaten değişmek için çaba harcayacaksinizdir ama ben böyleyim ya derseniz malesef yapacak bişey kalmıyor bu durumda

Kızlar bende haksızlığa ve saygısızlığa gelememe gibi bir huy var. Asiyim biraz. Hep arkadaşlıklarım kısa süreli oluyor. Hiç uzun süreli güvenebileceğim derdimi sevincimi paylaşabileceğim kimsem yok. Birde çok kırılganım birinin yanlışını görünce soğuyorum kendimi çekiyorum. Bazen bir insanın muhabbetine çok ihtiyacım oluyor ama çevremde kimse yok, bir buçuk senedir evliyim. Evim uzak merkeze burda kimseyi tanımıyorum. Bir kaç arkadaşım var evet am telefonla sadece görüşme olunca ister istemez ara açılıyor. En son ki çalıştığım iş arkadaşlarım işten çıktığım İçin ara açıldı yine. O beni aramadı bende onu aramam muhabbetleri… yani işin Aslı sağlıklı sağlıklı dostluklar edinebilmek için var mı bir yolu. Sorun bende mi anlamıyorum. Ben biraz ağırbaşlıyım. Dedikoduyu çok sevmiyorum bu da insanları sıkıyor sanırım. Ya da yalnızlık güzel mi. Böyle mi devam etmeliyim?😞
Amann kız tek derdimiz dostluk olsun 😂
Benim de hiç dostum öyle görüşüp yakın olduğum arkadaşım yok . Bende işten çıkınca arkadaşlarımın iş telaşından görüşemiyoruz.
Az insan çok huzur boşver. Dostum dediğin gün geliyor düşman oluyor maalesef. O güzel dostluklar annelerimizin zamanındaydı. Şimdi kimseye güven olmuyor.
Gün içinde canım sıkılınca ablamları arıyorum annemi arıyorum .Eşim izinli olunca eşime sarıyorum zaman geçiyor 😅

Olmuyorsa olmuyor zorlama. Ben öyle yapıyorum mutluyum. Zaten alisiyosun bı sure sonra.ben burdan baska kimseyle konuşmuyorum. Aradıklarında 2 dk sonra kapatıyorum. Çok sıkılgan yapıya sahip olduğum için böyle şeylere gelemiyorum. Ben her dakika kankka noruyon napiyonn selam kelam insanı değilim .ha bazı muhabbetler sarar o insanla konuşmamı sürdürürum ama aşırıya kaçmam .fazla muhabbet tez ayrılık

Ondan ötürü kendi üzme

Arkadassizliktan dert yandığıniz için açıkça yazmak gerektigini düşündüm. Sürekli haksızlığa gelemediği söyleyen, dedikodudan hoşlanmıyorum diyen, kırılıyorum çekiliyorum diyen insanlardan genelde zarar gördük arkadaş cevremizde. Kimse haksızlığa susmaz, birinin zararına olan bir durumda. Ama senin istediğin yapmadılar diye haksızlık olarak görüyorsan o haksızlık değil. Arkadaşlık iki taraflı verici olur. Genelde kendisini böyle goreb insanların çevresinde çok insan yoktur istediği olmazsa kalanları sahte ve dedikoducu olarak tanımlarlar. Hayatınıza gireb yeni insanlar bunu farkettiyse uzklasiyor olabilir mesela ben sürekli şikayet eden veya başkalarını ilişkilerini eleştiren insanlardan uzak duruyorum bilinçli bir sekilde

Buna imzamı atarım. Bende 3 farklı kişiyle bu durumu yaşadım. Bir kişi çok zarar verdi kendi hayatında bir şeye yaramadığından.
Beni toplumdan soyutlamaya çalıştı ve kiminle diyalog kurduysam bana sen hep yanlış anlıyorsun gibi şeyler deyip, aklıma güvenmemeyi öğretmeye çalıştı. Allah'tan bende daha zekiydim ki, bir iki girişiminden sonra garip gelmeye başladı bana yaptıkları ve ağızın payını güzelce verip tak diye çıkardım hayatımdan.
En çok o ona koydu, çünkü hakimiyet kuramadı. Psikolojik vaka, tedavi olmalı, farkında değil.
Arkadaşlık bana yetiyor. Sorunlarımı aile içinde konuşurum, bdv'ye gelirim, ya da çoğunlukla kendi kendime çözerim.
Kimse sizin iyiliğinizi sizden daha çok isteyemez, o yüzden hep kendi aklınızla yol alın.

Kesinlikle öyle, biz kadınlar duygusal varlıklar olduğumuz için mi bilinmez, genelde dostlarımızın küçük hatalarını “kadınsal kıskançlık, aman olur canım arada öyle.” diye geçiştiririz. Ben öyle yapmıştım. “Bu devirde başka kime güveneceğim, dostum o benim.” diye görmezden gele gele tepeme çıkardım. Sonuç; fırlatıp, attım :)

En ufak bir art niyetini hissettiğim kimseye duvarlarımı kaldırmıyorum, hatta sanırım kimseye. :) arkadaşlık seviyesinde yüzeysel muhabbetlerle geçiştiriyorum genelde buluşmalarımı. Çünkü; iki dakika içimi boşaltmak isterken, insanların eline güç verdiğimi ne yazık ki acı tecrübelerle anladım. :)

Biliyorsunuz ki bu imkansız.
Peki insanların size, sizin yanlışlarınıza, hatalarınıza tahammül ettiği, görmezden geldiklerini düşündünüz mü?
Düşünmedim çünkü yanlış yaptığım şeyler neredeyse yok. Hep insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum anlamaya çalışıyorum🙄 kırıcı da konuşmam öZenle konuşurum

Back
X