Hiçbir şeye yetemiyorum ben ya

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Hanımlar 1 yaşında kızım var şuan hamileyim. Ben evin hiçbir şeyine yetemiyorum yetişsem hemen dağılıyor. Eşim yardım ediyor ama yine dağınık yine. Geçen gün eşim şaka ile karışık valla aniden misafir gelse rezil oluruz dedi çok düşünmeye başladım herkes böyle değil bir ben böyleyim sanırım. Kızımda bu şekilde değildi ama şuan uyumak yatmak istiyorum. Sürekli dinlenmek istiyorum. Kızıma yemek hazırlayıp bize hazırlayamıyorum mesela. Çok sıkıldı canım herkesin evi mükemmel mi acaba? Ki ayrıca kızıma da yetemiyorum sanırım. Ona laf anlatamıyorum dinlemiyor mesela beni ben iyi bir anne iyi bir ev hanımı iyi. Bir eş değilim sanırım kendimi çok sorgulamaya başladım bu hamilelikte ne olacak ya bebek doğunca bizim evi pok götürür. Konu çok mühim bende. Siz nasıl yetişiyorsunuz.

Kızımla oyun oynuyorum, onunla eğleniyoruz ama ona laf anlatamıyorum. Omladae yoruluyorum ki yatıyorum bazen afedersiniz wc ye bile gitmek zor geliyor

Bende senin gibiyim. Kızların arasında 1,5 yaş var. 2. Ye hamile olduğumda evi pok götürmeye başladı. Şu an biri 9 biri 7,5 yaşında halada pok götürüyor. Ben çalışıyorum o yüzden pek düzene oturtamadım. Çalışıyorsanız zor ama çalışmıyorsanız düzene koyarsınız yavaş yavaş. Hamilelikte ilk aylar çok zor geöiyor.

Laf anlatamıyorum dediğiniz çocuk henüz 1 yaşında, söz dinlemek , dediklerinizi yapmak için çok küçük.

İyi bir eş olmak evde temizlik ve yemek yapmaktan geçmiyor sadece , bende çalışmıyorum şuan iyi bir ev hanımı olmak gibi bir idealim hiçbir zaman olmayacak sanırım.

Küçük çocuklu evler, misafire hazır halde olsa sorun olur herhalde, aniden misafir de gelmesin mümkünse :)
Kendinizi onu yapamadım bunu yapamadım diye eksik hissetmeyin, çocuklar doğup büyüyene kadar ev çok temiz ve düzenli olmayıversin.

Şimdi demeyim ama benim de kızım 1 yaşında
Niye hamilelik için acele ettin ki canım?
Hamilelik ayrı ilgi isteyen bi iş
Bebek ayrı ilgi isteyen bi iş
Dinlenmen de lazım kızınla da ilgilenmen lazım
Nasıl olacak
Ben anlayamıyorum
Yapabilene aşk olsun valla ne deyim

Bir yaşındaki çocuğa nasıl laf anlatacaksnz Bebek daha o. Umarım başka birseyi kastediyorsunuz

1,5 yaşında kızım var ve ben aşırı düzenli titiz biriyimdir bazen senin gibi düşünüyorum evle uğraşmaktan kızıma yetemiyorum onunla olursamda ev kalıyor ki eşim herşeyime yardımcı olur diyorum yardımcı olmasa demekki ben ölürüm kahrımdan

Yetişmeye çalışmıyorum.
Bir çocuğum var çalışıyorum. Canı sağolsun 2 dakika içinde oyuncağa boğar. Üstüne bizim çekmecelerimizi döker.

Ama ben artık sürekli toplamıyorum. Salonu biraz daha toplu görmek istersem küçük oyuncakları oğlumun odasına götürüyorum.
Onun dışında evi süpüreceğim zaman oğlumun oyuncaklarını komple topluyorum.

Haftada bir süpürüp silerim bu arada. Arada bir de akşam küçük süpürgeyle üstünden alırım. Fazlasına ne hevesim, ne enerjim ne de vaktim var.

Kurutma makinesi olduğu için çamaşır yayıntım olmaz. Hemen katlar kaldırırım.

1 yaşındaki bebekten seni dinlemesini bekleme. O yaşlarda kıçını dönüp yapacağını yapar.
Oğlum 2 yaşından sonra bana yardım etmeye başladı. Zaten o yaşlarda başlar ben yapacağım krizi..

Eşin söyleneceğine yardım etsin. Hamile olmasan neyse de hamile kadına bunu söylemek vicdansızlıktır.
Çok biliyorsa haftada bir yardımcı parası versin.

Rahat ol şimdi kendini paralaman çok gereksiz. Karnındakine eziyet.
Vitamin falan iç ve doğumdan sonra da devam et..

Benim kızım 11 aylık, bizim ev de çerçi çağırıyor. Aksi gibi eşim de düzen delisi. Ben zaten dağınıktım, dikkat etmeye çalışıyorum ama çocukla çok mümkün de olmuyor. Ayrıca benim kızım geceleri hala en az 5-6 defa kalkıyor, bazı geceler kalkıp 1 1buçuk saat oynamak istiyor, sabahın en geç 6-7sinde de ayaktayız. Hiç halim kalmıyor. Gündüz onunuyutunca bazen ben de uyuyorum. Ama genelde o sırada ya evi topluyorum ya mutfağı toplayıp yemek yapıyorum. Temizlik yapamıyorum. Ki ben dağınıklıktan çok temizliğe önem veririm, bu durum beni çok zorluyor, çok huzursuzum. Ancak eşim evde olduğu zaman bölük pörçük yapabiliyorum. Ya da sağolsun annem kayınvalidem geldiğinde onlar yardım ediyorlar çok şükür. Bugün annem müsait değil diye kayınvalidemi çağırdım, geceyi çok zor geçirdik çünkü. Bir de ikinciyi düşünemiyorum.. Arada korkumdan gebelik testi yapıyorum, hatta bu birkaç gün içinde de yapmama gerek sanırım. Ama daha ilkinin düzenini oturtmadan ikinci olursa kafama huni takar gezerim peşin peşin.. Bi yandan da veren Allah kolaylığını da verir diyorum, hayırlısı..

Dağınık evde yaşam vardır.
Takma bu kadaaar misafir gelecekse bı zahmet haber veripte gelsin özelliklede bebek olan evlere
Zaten hamilelikte hiç bir şey yapasi gelmiyor insanın
Zamanla herşey düzene girer merak etme

Bende çocuk yok ama haftada 63 saat çalışınca sizin gibi aynı şeyi diyorum.
Yemek, temizlik, bulaşık vs derken ben kendime, hayatıma yetişemiyorum

Aksi saçma olurdu zaten.dağınık olması çok normal.çocuklu ev düzenli olmaz maalesef.
Misal tüm evi süpürdüm az önce 7 buçuk aylik ufakligim yürütecteydi saksıda ki toprakları yerlere dökmüş hep,ablasının yemeğine saldırdı döktü.sil baştan.yapacak birşey yok.şimdi çekiyoruz ama büyüdüklerinde mükâfatını alacağız.
Anneler bu yüzden kutsal.

4 yaşında bi oğlum var ve çalışıyorum. bir gün evime beklerim çat kapı. hatta eşinle birlikte. bi baksın bakalım dağınık ev nasıl oluyormuş. sallıyor muyum? aslaa. vaktim olursa temizlerim olmasa kalsın hiiç derdim değil.
eşim bir kaç kere çok dağınık vs diyecek oldu, kalk kendin yap ikinize hizmetçi yok bu evde dedim kesti sesini.
ayda bir kadın geliyor dipli köşeli temizliyor ütü vs. onun dışında dağınıklığı toparlıyorum, vakit bulursam süpürüyorum o kadar.
hayata ev toplamaya gelmedik. hem bebeğin var hem hamilesin yat uyu dinlen. kimse de çat kapı gelmeyiversin.

Bizde çocuk olmadığı halde genel olarak dağınığız.
Pek takmıyoruz.
Anın tadını çıkarıyoruz.
Misafir gelecekse toparlıyoruz,onun dışında salıyoruz.
Aslında bende öyleyim ama şimdi böyle söyleyince bir garip oldum birkaç kez annemde ev çok dağınık bir ölüm hastalık olsa valla rezillik dedi. Kendimş kötü hissettim

Çalışıyorum bende belki de ondan bir tülü olmuyor eşim toplamasa hepten şey götürecek evi. Bu bana normal geliyordu hatta baya garip gelmiyor ama nebilim şimdi birileri hep temizlik konusu açıkca bir kötü hissettim kendimi. Buarada ne tür zorluklar yaşadın bu süreçte yaş farkı az ya

Valla benim çocuğum yok henüz yolda ama ben de düşünüyorum şimdi böyle uyuşuksam bebek doğunca ne yapacağım diye. Gerçi işin kolayını buldum biraz. Bütün gün yatıyorum. Eşim gelmeden bir saat önce kalkıp görünen dağınıklığı topluyorum ve yemek yapıyorum sabah yatak odasından kalkıp salona yatıyorum ya uyanma şeklim bu maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…