Hiçbir şeye yetemiyorum ben ya

Kızımla ilgilenmeye yorgunum temizlik kalsın bence de artık. Sizinde durum bir fenaymış aynı ben

Konuyu okuyunca icime su serpildi bende ayni vaziyetteyim oglum bir bucuk yasinda hamileyim evim darmadagin. Topluyorum temizliyorum ayni gun icerisinde yine ayni vaziyete giriyor. Odum kopuyor biri cat kapi gelecek diye. Ikinci olunca ne olacak nasil olacak evi nasil duzenli tutacagim iki cocugada yetebilecekmiyim kafamda hep ayni sorular. Ama bem sunu ogrendim cevremdeki insanlara hep ozenirdim evleri gicir gicir diye sonra ogrendimki bunlar ev kadini olmalarina ragmen duzenli olarak yardimci bayan aliyorlarmis. Sonrada oturup hava atiyorlar bizim evimiz soyle temiz boyle temiz. Neyse ben simdiden yavas,yavas plan yapiyorum kendimce. Evin butun dolaplarina duzenleyici kutular alip doguma yakin buzlugumu doldurup en kisa zamanda bir kurutma makinesi almayi dusunuyorum

Cevap çok basit aslında: yetişemeyeceğimizi kabul ediyoruz ve yetişmeye çalışmıyoruz :) Biri 3 diğer 1 yaşında iki çocuk olunca evde, ne yazık ki arkamızı döndüğümüz anda heryer yeniden savaş alanına dönmüş oluyor :) Temel hijyeni sağlayıp gerisini salıyorum. 15 günde bir temizlik için yardımcı geliyor, ev dip köşe temizleniyor. Haftada 1 ya da 2 kere ev süpürülür. Tuvalete 2-3 güne bir çamaşır suyu döküp, çamaşır sulu kullan at mendillerle klozeti silerim. Yemek desen, kızım ve oğlum için mutlaka yemek olur ama haftada 2 filan dışardan söyleriz eşimle.

Bu arada çalışıyorum, oğlum yuvaya gidiyor. Kızıma ise bakıcımız bakıyor. Eğer kızım fırsat verirse, bazen bakıcımız yemek yapıyor.

Kurutma makinesi elzem! aldıktan sonra iyice anladım kıymetini :) Hele ki iki çocukla, hayati bi mevzu yani.

Yani aslında bende de hiçbir zaman kusursuz bir düzen olmadı ve hatta ciddi mutlu oldum bu durumda da ama neden bilmem bu sefer taktım. Yetemiyorum ben iyi değilim vs derken hal oldum üzdüm kendimi. Yorgunum halsizim neden böyle bilmem devirip bir tarafımı yatayım istiyorum.

Kurutma makinesi elzem! aldıktan sonra iyice anladım kıymetini :) Hele ki iki çocukla, hayati bi mevzu yani.
Aynen ya benim evi en cok dagitan camasirlar. Sermesi kurutmasi toplamas tozu tuyu. Kurutma makinesi cocuklu evler icin olmazsa olmaz gercekten. Parami biriktitmeye basladim dogumdan once alip rahat bir nefes almak istiyorum

Çok ciddi emdi bu sefer tüm enerjimi. İlk bebek böyle değildi. Kızımda çok rahattım. Şimdi bunda afallattı beni sanırım. Kızıma nebilim yetemiyorum düşüncesinden dolayı dinlemiyora döndü olay.

Herkesin evi daginiktir.
Kimsenin evi 2 çocukla bal dök yala değildir yani
Bizim taniğim 4 çocuğu var dedi ki ilk iki çocuğu öyle sıkarak büyüttüm ki ev dağılacak eve bişe olacak diye şimdi çok üzülüyorum onlara, vicdan yapıyorum onlarla hiç vakit geçiremedim diye dedi. son iki çocuğa da çok rahatım ev yıkılmış umrumda olmuyor hep onlarla vakit geçiriyorum dedi
Pişmanlık yaşamamak için şimdi kizinla vakit geçir eşinle ilgilen mesela kendini rahat hissettiginde de evi temizle yardımcı al vs.

Ben o kutulardan aldım ama hala dağınık çünkü aldığını o kutuya koymak lazım derken iş uzuyor. Karşı komşuma gittik bir gün kadın bir temiz allahım yarabbim dedim bir gidin dedim ya ve duydum ki kadın günde en az 2 kez süpürüyor halıları ipek örgü olunca tüt kalkıyormuş ahhh dedim benim ipeklerde öyle ay bir gaieo geldi işte fazla temiz olması

Aynen ya benim evi en cok dagitan camasirlar. Sermesi kurutmasi toplamas tozu tuyu. Kurutma makinesi cocuklu evler icin olmazsa olmaz gercekten. Parami biriktitmeye basladim dogumdan once alip rahat bir nefes almak istiyorum

Oğlum 7 aylık olana kadar sabrettim. Evde çamaşır yayıntısı hiç bitmiyordu.
Öndekiler kurumadan ötekileri yıkatamıyordum. Sonrası da ütü derdi tabi.
Üstelik oğlum emeklemeye başlayıp tozdan hapşırmaya başlamıştı.

Eşime dedim "yürü bu işi halletmemiz lazım yoksa hepsini camdan aşağı atmama az kaldı".
Kurutmadan sonra oğlumun kıyafetlerini de ütülememeye başladım.
2 senedir çok rahatım valla..

Bebeğiniz küçük ve hamilesiniz.
Yetişemeyeceğinizi kabul edin sorununuz çözülür
Çocuklu evi temiz ve tertipli tutmak imkansız birşey çünkü.
Beni de dağınıklık çok bunaltır ama biraz törpüledim o yönümü.
Çünkü 5 yaşında ikizlerim var ve 6 aylık gebeyim
Törpülemeyip napacaktımki

Genel durum hep aynı o zaman çokta sorun değil yani çoğu kişi içinde benim içinde ama hamilelik takıntı yaptırdı bana sanırım. Her şeye takıyorum. Buna da taktım sanırım. Neyse geçecek bu da zaten iki çocukla istesem de yapamam ileride zaten istemiyorum

1 yaşında çocuğun var , hamilesin... herşeye yetisemeyiver boşver... yemek olduktan sonra gerisi Allah ne verdiyse. Anın tadını cikarin. Temizlikle vs kafayı yormayin. Kimse mükemmel değil. Mükemmel olmak için değil mutlu olmak için yaşayın:) Ben çözümü öyle buldum :)

Hamilelikten işte, bu düşünceler de duygusallıktan biraz. Zaten en başta kafan bi karışıktı kızıma haksızlık mı ediyorum diye. Bence boşver evi. Boş kaldıkça kızın uyuduğu zaman dinlen, diğer zamanlar kızınla oyun oyna

1 yasında bebeyle 2.ye nasıl cesaret ettiniz ya
Sendromları vardır onun simdi,ondan dinlemiyrdr sizi.

Hamile olmadan önce gerekçem kızımdı zaten. Şuanda da yatıyorum öyle oynuyorum hep yatmış hem oynamış boğuşmuş oluyorum aslında doğru önemli olan kızımın gelişimi eve gelen ani misafir evi temiz görsün diye kızımı bırakırsam insanlar için yaşamış olurum nee kıymeti var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…