- 5 Ekim 2013
- 2.292
- 6.537
- 358
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Hanımlar 1 yaşında kızım var şuan hamileyim. Ben evin hiçbir şeyine yetemiyorum yetişsem hemen dağılıyor. Eşim yardım ediyor ama yine dağınık yine. Geçen gün eşim şaka ile karışık valla aniden misafir gelse rezil oluruz dedi çok düşünmeye başladım herkes böyle değil bir ben böyleyim sanırım. Kızımda bu şekilde değildi ama şuan uyumak yatmak istiyorum. Sürekli dinlenmek istiyorum. Kızıma yemek hazırlayıp bize hazırlayamıyorum mesela. Çok sıkıldı canım herkesin evi mükemmel mi acaba? Ki ayrıca kızıma da yetemiyorum sanırım. Ona laf anlatamıyorum dinlemiyor mesela beni ben iyi bir anne iyi bir ev hanımı iyi. Bir eş değilim sanırım kendimi çok sorgulamaya başladım bu hamilelikte ne olacak ya bebek doğunca bizim evi pok götürür. Konu çok mühim bende. Siz nasıl yetişiyorsunuz.
Benim annem de hep başkalarını örnek gösterir,yapacak bir şey yok.Aslında bende öyleyim ama şimdi böyle söyleyince bir garip oldum birkaç kez annemde ev çok dağınık bir ölüm hastalık olsa valla rezillik dedi. Kendimş kötü hissettim
Aslında şuan şey var kızımın laf dinlemesi konusu şöyle yorgunum ona psikolojik olarak yetemiyorum diyerek korku endişe aslında konu sanırım söz dinlememesi değil kendimi ona haksızlık ettim gibi düşünüyorum hep. Aslında söyle misafir konusunda keşke sana geliyorum deyip çıkıp gelmeseler. Sonuçta çocuk var yorgunum hamileyim derken yapmamalılarLaf anlatamıyorum dediğiniz çocuk henüz 1 yaşında, söz dinlemek , dediklerinizi yapmak için çok küçük.
İyi bir eş olmak evde temizlik ve yemek yapmaktan geçmiyor sadece , bende çalışmıyorum şuan iyi bir ev hanımı olmak gibi bir idealim hiçbir zaman olmayacak sanırım.
Küçük çocuklu evler, misafire hazır halde olsa sorun olur herhalde, aniden misafir de gelmesin mümkünse :)
Kendinizi onu yapamadım bunu yapamadım diye eksik hissetmeyin, çocuklar doğup büyüyene kadar ev çok temiz ve düzenli olmayıversin.
Acele etmedim aslında sürpriz oldu. Dikkatsizlik oldu diyelimŞimdi demeyim ama benim de kızım 1 yaşında
Niye hamilelik için acele ettin ki canım?
Hamilelik ayrı ilgi isteyen bi iş
Bebek ayrı ilgi isteyen bi iş
Dinlenmen de lazım kızınla da ilgilenmen lazım
Nasıl olacak
Ben anlayamıyorum
Yapabilene aşk olsun valla ne deyim
Sanırım kendimi yetersiz görüyorum her anlamda şuan. Yani ondan beni dinlemesini istiyorum ama biliyorum aslında şuan çok küçük. Sadece ona yardımcı olamıyorum gibi geliyorBir yaşındaki çocuğa nasıl laf anlatacaksnz Bebek daha o. Umarım başka birseyi kastediyorsunuz
Ya peki bu nasıl oluyor. Yani ben hamile değilken de yapamıyordum. Kızınız engel olmuyor mu yorulmuyor musunuz?1,5 yaşında kızım var ve ben aşırı düzenli titiz biriyimdir bazen senin gibi düşünüyorum evle uğraşmaktan kızıma yetemiyorum onunla olursamda ev kalıyor ki eşim herşeyime yardımcı olur diyorum yardımcı olmasa demekki ben ölürüm kahrımdan
Çok rahattım aslında eşimden ve annemden duyunca takar oldum. Eşim aslında yardımcı hatta yardımcı tutalım diyen birisi ama evine gelecek yardımcıdan utanırım diye çağırmadım. Sıcak bakamadım. Sonra yakar oldum işte yetemiyorum yapamıyorum derken iştw hal böyle olduYetişmeye çalışmıyorum.
Bir çocuğum var çalışıyorum. Canı sağolsun 2 dakika içinde oyuncağa boğar. Üstüne bizim çekmecelerimizi döker.
Ama ben artık sürekli toplamıyorum. Salonu biraz daha toplu görmek istersem küçük oyuncakları oğlumun odasına götürüyorum.
Onun dışında evi süpüreceğim zaman oğlumun oyuncaklarını komple topluyorum.
Haftada bir süpürüp silerim bu arada. Arada bir de akşam küçük süpürgeyle üstünden alırım. Fazlasına ne hevesim, ne enerjim ne de vaktim var.
Kurutma makinesi olduğu için çamaşır yayıntım olmaz. Hemen katlar kaldırırım.
1 yaşındaki bebekten seni dinlemesini bekleme. O yaşlarda kıçını dönüp yapacağını yapar.
Oğlum 2 yaşından sonra bana yardım etmeye başladı. Zaten o yaşlarda başlar ben yapacağım krizi..
Eşin söyleneceğine yardım etsin. Hamile olmasan neyse de hamile kadına bunu söylemek vicdansızlıktır.
Çok biliyorsa haftada bir yardımcı parası versin.
Rahat ol şimdi kendini paralaman çok gereksiz. Karnındakine eziyet.
Vitamin falan iç ve doğumdan sonra da devam et..
Umarım Allah kolaylık verecek yoksa ara ara düşünüyorum kafayı üşütürüm dşye ama Rabbim sürpriz bir şekilde nasip etmiş artık kabullenip çare üretmek lazım. Ve sanırım benim evim bir 3 4 yıl daha düzenli olamaz kabul etsem ve sakin olsam iyi olacak.Benim kızım 11 aylık, bizim ev de çerçi çağırıyor. Aksi gibi eşim de düzen delisi. Ben zaten dağınıktım, dikkat etmeye çalışıyorum ama çocukla çok mümkün de olmuyor. Ayrıca benim kızım geceleri hala en az 5-6 defa kalkıyor, bazı geceler kalkıp 1 1buçuk saat oynamak istiyor, sabahın en geç 6-7sinde de ayaktayız. Hiç halim kalmıyor. Gündüz onunuyutunca bazen ben de uyuyorum. Ama genelde o sırada ya evi topluyorum ya mutfağı toplayıp yemek yapıyorum. Temizlik yapamıyorum. Ki ben dağınıklıktan çok temizliğe önem veririm, bu durum beni çok zorluyor, çok huzursuzum. Ancak eşim evde olduğu zaman bölük pörçük yapabiliyorum. Ya da sağolsun annem kayınvalidem geldiğinde onlar yardım ediyorlar çok şükür. Bugün annem müsait değil diye kayınvalidemi çağırdım, geceyi çok zor geçirdik çünkü. Bir de ikinciyi düşünemiyorum.. Arada korkumdan gebelik testi yapıyorum, hatta bu birkaç gün içinde de yapmama gerek sanırım. Ama daha ilkinin düzenini oturtmadan ikinci olursa kafama huni takar gezerim peşin peşin.. Bi yandan da veren Allah kolaylığını da verir diyorum, hayırlısı..
İnşallah düzene girer ya. Bu şekilde de kendimi kötü hissetmeye başladım halbuki daha önce sorun yoktu herkesin evinin böyle olduğunu düşünüyordum. Şimdi hastalık olsa eve girerken insanlar utanacakmışDağınık evde yaşam vardır.
Takma bu kadaaar misafir gelecekse bı zahmet haber veripte gelsin özelliklede bebek olan evlere
Zaten hamilelikte hiç bir şey yapasi gelmiyor insanın
Zamanla herşey düzene girer merak etme
Hanımlar 1 yaşında kızım var şuan hamileyim. Ben evin hiçbir şeyine yetemiyorum yetişsem hemen dağılıyor. Eşim yardım ediyor ama yine dağınık yine. Geçen gün eşim şaka ile karışık valla aniden misafir gelse rezil oluruz dedi çok düşünmeye başladım herkes böyle değil bir ben böyleyim sanırım. Kızımda bu şekilde değildi ama şuan uyumak yatmak istiyorum. Sürekli dinlenmek istiyorum. Kızıma yemek hazırlayıp bize hazırlayamıyorum mesela. Çok sıkıldı canım herkesin evi mükemmel mi acaba? Ki ayrıca kızıma da yetemiyorum sanırım. Ona laf anlatamıyorum dinlemiyor mesela beni ben iyi bir anne iyi bir ev hanımı iyi. Bir eş değilim sanırım kendimi çok sorgulamaya başladım bu hamilelikte ne olacak ya bebek doğunca bizim evi pok götürür. Konu çok mühim bende. Siz nasıl yetişiyorsunuz.
63 saat ne iş yapıyorsunuz öyle. Sizin daha mı zor neBende çocuk yok ama haftada 63 saat çalışınca sizin gibi aynı şeyi diyorum.
Yemek, temizlik, bulaşık vs derken ben kendime, hayatıma yetişemiyorum
Herkesi bilmem de aynen senin gibiyim. Aniden misafir gelse evde kıçını koyacak yer bulamaz dağıtıyoruz valla alıştık biz böyle yaşamaya. Kızımın 3 öğün yemeğini güzelce hazırlarım biz çoğu zaman ya dışardan yeriz ya yumurta kırarız patates filan kızartırız. Her şeye yetişemeyiz hele ki hamilesin önceliğin ev değil kızın ve karnındaki bebeğin. Bazen mutfağın öyle bir dağılıyor ki. Kızım mama sandalyesinde yemek yerken her şeyi yere atıyor parkelere yapışıyor. Üstünü çıkarıp içeriye götürüyorum onu giydireyim derken mutfak öylece kalıyor. Gece o uyuduktan sonra halim kalırsa yapıyorum. Onu tek başına odaya bırakıp orayı temizleyemem öncelik onun güvenliği. Varsın pis desinler ben hiç öyle dört dörtlük düzenli olamadım.Hanımlar 1 yaşında kızım var şuan hamileyim. Ben evin hiçbir şeyine yetemiyorum yetişsem hemen dağılıyor. Eşim yardım ediyor ama yine dağınık yine. Geçen gün eşim şaka ile karışık valla aniden misafir gelse rezil oluruz dedi çok düşünmeye başladım herkes böyle değil bir ben böyleyim sanırım. Kızımda bu şekilde değildi ama şuan uyumak yatmak istiyorum. Sürekli dinlenmek istiyorum. Kızıma yemek hazırlayıp bize hazırlayamıyorum mesela. Çok sıkıldı canım herkesin evi mükemmel mi acaba? Ki ayrıca kızıma da yetemiyorum sanırım. Ona laf anlatamıyorum dinlemiyor mesela beni ben iyi bir anne iyi bir ev hanımı iyi. Bir eş değilim sanırım kendimi çok sorgulamaya başladım bu hamilelikte ne olacak ya bebek doğunca bizim evi pok götürür. Konu çok mühim bende. Siz nasıl yetişiyorsunuz.
Aslında doğru bir gün bu günler geçecek bir anı olacak bugünler. Sabah kıızm altını almak için koyduğum ılık suyu aldı şapppp yere döktü sonra o suda oynadı haydi bakalım halı tozlarına bulaşmış çamur benzeri bir evlat oldu,Aksi saçma olurdu zaten.dağınık olması çok normal.çocuklu ev düzenli olmaz maalesef.
Misal tüm evi süpürdüm az önce 7 buçuk aylik ufakligim yürütecteydi saksıda ki toprakları yerlere dökmüş hep,ablasının yemeğine saldırdı döktü.sil baştan.yapacak birşey yok.şimdi çekiyoruz ama büyüdüklerinde mükâfatını alacağız.
Anneler bu yüzden kutsal.
Ya zaten hamilelik insanın bütün enerjisini sömüren bişey değil mi? Yorgun hissetmeniz çok doğal.Hanımlar 1 yaşında kızım var şuan hamileyim. Ben evin hiçbir şeyine yetemiyorum yetişsem hemen dağılıyor. Eşim yardım ediyor ama yine dağınık yine. Geçen gün eşim şaka ile karışık valla aniden misafir gelse rezil oluruz dedi çok düşünmeye başladım herkes böyle değil bir ben böyleyim sanırım. Kızımda bu şekilde değildi ama şuan uyumak yatmak istiyorum. Sürekli dinlenmek istiyorum. Kızıma yemek hazırlayıp bize hazırlayamıyorum mesela. Çok sıkıldı canım herkesin evi mükemmel mi acaba? Ki ayrıca kızıma da yetemiyorum sanırım. Ona laf anlatamıyorum dinlemiyor mesela beni ben iyi bir anne iyi bir ev hanımı iyi. Bir eş değilim sanırım kendimi çok sorgulamaya başladım bu hamilelikte ne olacak ya bebek doğunca bizim evi pok götürür. Konu çok mühim bende. Siz nasıl yetişiyorsunuz.
valla hep öyle ..oğlum doğduğundan beri evi temiz yapamıyorum küçükken lohusalikti gaziydi aglamasiydi derken yetişemiyordum haliyle ben de uykusuz pert... Hareketlendikten sonra her yeri dağıtıyor yerli yerinde birşey yok ...dün kapıdan reçel temizledim yiyip her yere sürüyor...duvarlara oyuncaklarını sürtüyor ...deri koltuklarin derisini koparıyor ...çıldırmamak elde değil he birde bugünlerde balkondan hep birşeyler atıyorYetişmeye çalışmıyorum.
Bir çocuğum var çalışıyorum. Canı sağolsun 2 dakika içinde oyuncağa boğar. Üstüne bizim çekmecelerimizi döker.
Ama ben artık sürekli toplamıyorum. Salonu biraz daha toplu görmek istersem küçük oyuncakları oğlumun odasına götürüyorum.
Onun dışında evi süpüreceğim zaman oğlumun oyuncaklarını komple topluyorum.
Haftada bir süpürüp silerim bu arada. Arada bir de akşam küçük süpürgeyle üstünden alırım. Fazlasına ne hevesim, ne enerjim ne de vaktim var.
Kurutma makinesi olduğu için çamaşır yayıntım olmaz. Hemen katlar kaldırırım.
1 yaşındaki bebekten seni dinlemesini bekleme. O yaşlarda kıçını dönüp yapacağını yapar.
Oğlum 2 yaşından sonra bana yardım etmeye başladı. Zaten o yaşlarda başlar ben yapacağım krizi..
Eşin söyleneceğine yardım etsin. Hamile olmasan neyse de hamile kadına bunu söylemek vicdansızlıktır.
Çok biliyorsa haftada bir yardımcı parası versin.
Rahat ol şimdi kendini paralaman çok gereksiz. Karnındakine eziyet.
Vitamin falan iç ve doğumdan sonra da devam et..
Ya eşim deyince bir kötü oldu içim birde annem dedi ya çok dağınıksın diye hayda bakalım4 yaşında bi oğlum var ve çalışıyorum. bir gün evime beklerim çat kapı. hatta eşinle birlikte. bi baksın bakalım dağınık ev nasıl oluyormuş. sallıyor muyum? aslaa. vaktim olursa temizlerim olmasa kalsın hiiç derdim değil.
eşim bir kaç kere çok dağınık vs diyecek oldu, kalk kendin yap ikinize hizmetçi yok bu evde dedim kesti sesini.
ayda bir kadın geliyor dipli köşeli temizliyor ütü vs. onun dışında dağınıklığı toparlıyorum, vakit bulursam süpürüyorum o kadar.
hayata ev toplamaya gelmedik. hem bebeğin var hem hamilesin yat uyu dinlen. kimse de çat kapı gelmeyiversin.
aslında doğruAmaaaan bırak evi pk götürsün be mutlu ol ne güzel evlatların olacak salla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?