Hiçkimsenin bana Güzel olduğumu söylememesi içimde ukde yarattı..

evet canım anlıyorum..saatin ilerlemesinden dolayı bende de biraz beyin durması oluştu :) olsun istediğin zaman yazarsın ben her zaman dinlemeye hazırım...tabi ki dünya güzeli ünvanı almış olan kişilerin bile kendine sıkıntı ettiği fiziksel dertleri vardır muhakkak...ben başlığı güzellikmiş gibi attım ama aslında durum daha komplike gibi...en çok sorun ettiğim şeyin bu olabileceğini düşünerek bugün bu konuyu açtım...zaten öyle olmasaydı buraya türlü türlü başlıklar açıp sizlerin başını ağrıtmazdım farklı başlıklar altında yani emin ol sadece güzel olmadığımı düşündüğüm için dünyayı kendime dar etmiyorum..başka şeyler de var...ama en çok zaafım olan konunun bu olduğunu sanıyorum...beğenilme duygusunun yeri kolay doldurulamıyor...bazen gece rüyamda bir erkeğin bana iltifat ettiğini görüyorum ve inanırmısın hayattaki hiçbir olay belki de beni bu kadar mutlu edemiyor..rüya bile olsa o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam..herkesin bi takıntısı işte....

ben bir msj yollamıştım ama cok mu sert oldum, hiç cvp vermedin güneş?

ben bir msj yollamıştım ama cok mu sert oldum, hiç cvp vermedin güneş?

görmemiş olabilirim canım...yoksa görüp de pas geçmek gibi birşeyi özellikle yapmam yani..sonuçta emek verilip yazı yazılıyor bu saygısızlığı yapamam...konu hızlı ilerliyor herkese tek tek zor yetişiyorum...kaçıncı sayfadaydı bulayım da bakayım tekrar mesajına olur mu...özür dilerim gözden kaçırdığım için :)

bende tedirgin oldum, burada yazdıkların kadarı ile seninle ilgili yorumlar yapabilirm ama mutlaka eksik kalır, seni kırmak en son isteyeceğim şey.. bazen insanı kendine getirmek için sert cümleler de şart aslında neyse yorumlarını bekliyorum sanrım 15 16 sayfalarda..

bu lafı yeri geliyor çok güzel bir bayana bile söylemiyorlar. bayanlarda kıskançlık ulasamamanın verdiği hırs var.. anında karalama eleştirme moduna geçiyorlar. sorsanız beğense beğense adriana limayı beğenir dünyada sadece.. fakat çok güzel olduğunda bunu böyle derse kıskanç damgası direk vurulacağından bükemediği eli öpmek zorunda kalıyorlar. o nedenle hiç canınızı sıkmayın. insanların hislerini bakıslarından anlamaya çalışın. onlar asla yalan söylemez.! baştan aşağı süzüyorsa yüzünde memnuniyetsizlikle kıskanma arasında bir ifade varsa ve ara ara bakıslarını yakalıyorsan bil ki seni kıskanıyor ve takip ediyor. bu ağzıyla çok güzelsin demesinden daha samimidir emin ol. bir de nedendir bilmem bir insan neye takıksa neyi takıntı haline getirmişse o olmuyor. çünkü bu insanın güvenini yansıtamamasına sebeb oluyor. siz aynaya bakın beğendiyseniz tamamdır! insanların ağzından çıkan sözlere bakmayın. sizi izlemelerine bakıslarına bakın.. emin olun zamanla kendinize olan güveneniz gelecek. kendine güven geldi mi insan daha bir gösterişli ve güzel durur. iltifatta beraberinde gelecektir :)

Bence önce tam olarak kendini tanımalısın. Kendinde seveceğin ve senin bu yaşına kadar farkedemediğin birçok güzel özelliğin olduğunu farkedeceksin bu sayede. Sen kendine güvendikçe, sen kendini sevdikçe diğer insanlar ne demiş hiç umurunda olmaz zaten. Muhakkak hepimizin başına gelmiştir, özenip bözenip giyindiğimiz ve iltifat beklediğimiz birgün iltifat görmediğimiz. Şimdi kadın milletiyiz biraz kıskancız dicem kızıcaklar ama doğru Kimse öyle kolay kolay kimseye güzel demiyor bu devirde. İnsanı mutlu etmekten daha kolay geliyor kalbini kırmak. Ama bence herkesin kendine has bir güzelliği vardı. Muhakkak sende güzelsindir. Bu sebepten kendini üzdüğüne değmez. Aaay lafı çok uzattım sanırım

aynen güneş aynen harfi harfine katılıyorum. Erkeklerden iltifat aldım çok kez,birçok erkek hoşlantı duymuştur bana ,birkaç ilişkim oldu ama bu da yetmiyor..Dediğin gibi,mesele burada odaklansa da başka şeylerle oldukça bağlantılı, işin arkaplanında başka eksiklikler yatıyor.Dış dünyaya iç dünyamızın algısı negatifçünkü! Zanlarımız,kurgularımız,önyargılarımız var. Bazen önyargı bu,değiştir desek de kendimize kimi yaşadığımız olaylar bunu 'hep öyleymiş' gibi düşünmeye sevkediyor. Yani 100 iyi olaydan 1i negatifse,ordaki zaafımızdan bizi yakalayıp 'hee,demekki hep böyle' deyip negatif tümevarıma ulaşıyoruz.
Baş ağrıtmıyorsun tabiiki de,çünkü buraya dertleri olanlar geliyor,başkalarının dertlerinde kendimizi buluyoruz bazen,yalnız değilmişim diyoruz. Ve o cearetle kendimizi de anlatıyoruz. Bu arada bu konuya daha ilk yazdığndan itibaren düşüncelerini güzel ifade eden, mantıklı düşünen-empatisi(kendini başkalarının yerine koyabilme yetisi) olan biri olduğun hissini verdin. Ben böyle şeylere önem veririm,ilgimi çekti :)

ama sen şanslısın ki hiç değilse kendi çevreni yaratabilmişsin...ilk bakışta senin soğuk göründüğünden bahsetmiş olabilirler ancak seni tanımak için çaba göstermişler ve ilk izlenime göre değerlendirmeyip zaman ve şans vermişler ki daha sonradan bu kişiler senin çevren olmuş....benim ilk izlenimim pek hoş bulunmadığı için bana ne zaman ne de şans tanımadılar..ilk bakışlarında neysem hep öyle kaldım gözlerinde ve kendimi ıspatlama şansı verilmedi bana...tabiri caizse gördükleri imaja göre bir anda silip attılar beni...sonradan kendimi yırtsam bile umurlarında olmadı...belki bu devirde kimse kimseyi tanımak için uğraşmıyor bilemiyorum..hayatlar artık hızlı yaşanmaya başlandı..hereay fast food fast life oldu...kimse kimseyi daha iyi tanımak için özel vakit zaman harcamıyor...seni görünce beğenmediyse tamam..bir daha uğraşmak istemiyor...ambalajın kötü ama için pırlanta gibi kime ne ki..o kişi gördüğü 1-2 dakikaya göre seni kaale alıyor veya tabiri caizse ilgi alanının dışına çöpe atıyor seni...artık insanların yeni kişilerle tanışmak için hevesleri olmadığını görüyorum...eskiden tanıyor olduklarıyla yakınlıklarını geliştirmek daha kolay geliyor...

beni rahatsız eden cümleme gelince..keşke o yazdığımı tek başına değerlendirmeseydin de diğer arkadaşın da söylediğine baksaydın....ben onun söylediklerine göre öyle bir cevap vermiştim çünkü yazdıklarından anladığıma göre o da benim hissettiğim ve yaşadığım şeyleri yaşamış...bir örnekle açıklamak istedim ama bu sizi rahatsız etmiş..orada amacım cildi sorunlu olan kişileri aşağılamak değildi kesinlikle..bunun başka tarafa çekilebileceğini bilseydim yazmazdım...o arkadaşım dediği gibi olan tarzda kişiler diyerek düzelteyim o zaman...evet o tarzda kişilere güzel denilip de bana neden denilmemesi konusu sinirimi bozuyordu..çünkü karşılaştırdığımda o lafı ben daha çok hakediyor gibi duruyordum güzellikten kasıt eğer ki eli yüzü düzgünlük ise....

evet canım insan neyi çok isterse aksine de o şey hiç olmuyor..kaçan kovalanır hesabı sanırım..ben ne kadar çevremden güzel olduğumu duymak için yanıp tutuşsam da onların sözleri bunun yanından geçmediği için olumsuz eleştiriler ve davranışlar da çok almışımdır...mesela örnek vereyim yüzümde en çok sevdiğim şey cildimin sorunlu olmamasıdır cildimin parlak olmasını beğenirim...ama gel gör ki insanlar benim cildimi değil de kafama taktığım eziklik duyduğum gözçevresi morluklarımı görüyorlar ve onu dilleriyle dile getiriyorlar..hatta bu morluklar hiç aklımda olmadığı bir anda bile...belki de kelimelere çok takılmamak lazım canım haklısın...bir insanın güzel olduğunu insanlar sadece " güzel" kelimesiyle ifade etmeyebilir değil mi ? benim tam olarak duymak istediğim kelime nedense "güzel" kelimesi..belki de bilmeden kendimi sınırlandırıyorum o kelimenin haricindeki kelimeleri saymıyorum...

Son düzenleme:
bu çevre aslında benim ellerimde şekillendi biliyormusun.. su anda ankarada okuyorum, ankaradaki iş hayatımı seviyorum ama okulda beni çok farklı biliyorlar, inan dümdüz ne giyime ne saçıma basıma önem veriyorum toplayıp gidiyorum hatta uyuyorum sürekli kimseyle ilgilenmiyorum ama umrumda değil.. zincir bi yerde kopmus, su an istesemde onu kıramam..ilk yıllarda bir grubum ve cok yakın arkadaslarım vardı ama sonra bir kişi ile sorunlar yaşayınca hepsi ile koptum.. slmı sabahı kestiler hiç alakasız insanlar üstelik yasadııgm olay düzeltilcek bişeydi ama ucurumlar girdi aramıza kimse siz ne yapıyorsunuz diye sormadı benimde umrumda olmadı.. herseyi unut geçmişini tüm önyargılarını, ben kkda bile birsürü muhteşem dostuklar edindim, yüzyüze görüsüyorum su anda.. evet dediğin gibi kimse kimseyi cok umursamıyor su anda bende aslında cok seveceğim okul arkadaslarımı kacıyorum belkide ama mutlaka yenileyebilirsin
mutlaka anlaşabileceğin keyif alabilecegin dostluklar kurabilirsin mutlaka ruh eşini bulacaksın.. bazı şeyler planlamadıgında gercek oluyor inan bana.. ankarayı cok sevdiğini okudum, eger gelirsen madalyon psi. merkezini bir arastır derim.. benim hayatım 2 ayda değişti... sakinleştim huzur buldum umutsuzluk mu negatiflikmi hepsi ucup gitti.. Unutma ne yaşadıgın değil nasıl baktıgın önemli.. :)

yok canım lafı uzatmadın...konuya renk kattın..teşekkür ederim canım :)
kendini tanımak konusu evet çok önemli bir konu...buna da uğraşıyorum bir taraftan....hale bakarmısın 30 yaşına gelmişim hala ergenlik sorunları benzeri sorunlarla uğraşıyorum...sanırım o çağı sağlıklı atlatamamış olmalıyım...şu dert ettiğim şeylere bakarak yaşımdan da utanmıyor değilim hani :)
sanırım bu da bu yaşa kadar kendimi tanımayı tamamlayamamaktan ileri geliyor galiba...

evet canım insan bazen o güne kadar olan bir sürü iyi güzel şeyi bir anda silip şimdiki zamanda olan olumsuz birşeye takıp hep de öyle oluyor diyebiliyor..ama senin anlattıklarına bakılırsa senin geçmişin benimkine göre daha iyi geçmiş gözüküyor..yalnış anlama benim derdim seninkinden büyük diyip dert yarıştırmak için demiyorum bunu ama kendime göre daha iyi buldum senin durumunu :)
hakkımdaki güzel izlenimlerin için teşekkür ederim canım :) kişisel gelişime baya ilgim var çünkü kendi kendimi iyileştirmeye çalışıyorum uzmanlara gitmek gibi bir şansım da yok onu anladım çünkü...iş başa düştü anlayacağın...o yüzden çok okuyup yazdığım yorum yaptığım paylaşım yaptığım vesaire oldu o da beni biraz geliştirdi galiba...uğraşıyorum işte birşeyler yapmaya...ama dikkatini çekmesi hoşuma gitti teşekkür ederim :) içten dışa değişmeye çalışıyorum...

evet canım bazı arkadaşlıklar sadece hayatın bir dönemine ait olabiliyor..mesela benim ablam benden yaşça çok büyüktür ve üniversiteden olan eski arkadaşlarıyla görüşmüyor bazı nedenlerden dolayı bozuştu...ömürboyu arkadaşlık diye birşey kalmadı sanırım bu devirde...sanırım bazı insanlar sadece yaşamımızdaki bir tek dönemi işgal etmek için varlar..hayatımıza birşekilde giriyorlar ve çıkıyorlar...ama yine de o dönemi iyi geçirmek veya kötü geçirmek var...neden iyi geçmesini istemeyelim ki diye düşünüyorum...mesela 30 umdan olan evvelki yaşlarım 17-18 yaşlarım çok daha iyi daha farklı geçebilirdi..geldi geçti ama daha iyi yaşanmış olabilirdi...şu an o yaşlarda olan elele tutuşmuş sevgilileri sokakta göreyim içim acıyor o yıllarımı doyasıya yaşayamadım diye...

aklıma bir söz geldi.."eğer tanrıyı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset diye" evet biz ne kadar plan yaparsak yapalım onun dediği oluyor...bu tabi ki oturup bekleyelim birşey yapmayalım demek değil ama durum öyle yine de :)
önerin için teşekkür ederim canım...Ankarayı çok özledim evet oraya geleceğim günü 4 gözle bekliyorum..inşallah aradıklarımı bulurum orda...dediğin yeri de araştırmaya çalışacağım sağol canım :)

Son düzenleme:
tam olarak öyle değil aslında..cok basit bir örnek ama bir kalemi düşün, hiç bitmesin istersen yanından ayırmadan tasıman lazım ama sana bir faydası olmaz.. kullanırsan biter ama onunla ilişkin olur alabilecegini alırsn ve zamanı geldiginde atar yeni bir kalem alırsın.. insan da bazen birinin hayatında miladını doldurabiliyor bir bakmıssın hiç ummadıgın anda yanlız kalmıssın .. veya bir arkadaslık baslamadan bitiyor onlarıda karsılılklı dengesizlik olarak görmeye calıs önemli olan senin kendinle mutlu olman kendi iç dünyanın zenginliği.. insanların ne düşündüğü hiiç önemli değil aslında.. planlamadan yasamak ama zamanı geldiginde herseyin istedigim gibi olacagına inanmak, umutlu olmak sart.. :) umarım brzcık farklılıklar katabilmişimdir sana, konularını takip edecegim:)

20 sayfanın hepsını okuyamadım kusura bakma konu nerelere geldı haberım pek yok yanı ama sunu soylemek ıstıyorum eger kendını baskalarına begendırmek ıcın ugrasırsan kımseye begendıremezsın yanı aslında bu sana hep boyle gelır.. ınsan psıkolojısı ıste yapıcak bısı yok bu duruma sen kendını aynada ıstedıgın gıbı goruyosan yeter.. ben mesela kendımı hıcbızaman guzel bulmadım bende hakkaten guzel de dıılım ama bu benım ergenlık donemını atlattıktan sonra cokta takmadım hatta soyle tanımlıyım kendımı dıslerım carpıktır yuzumde cıller vardır kulagımın bırı kepcedır burnum fena sayılmaz belkı ama tam burnumun ucu basıktır tırnaklarımı yerım oyuzden onlar zaten berbat haldeler kendıne bakıyomusun desen zerre kadar bakmam kendıme evlenmeden oncede boyleydı halada boyle sadece lıse donemlerımde arkadaslara ozenerek makyaj falan yapardım sonra bana gore olmadıgını anladım onuda bıraktım ozel gunler harıcınde... ısın ılgınc yanı ıse su bu saydıgım kendımde begenmedıgım hangı ozelllıgım varsa esım ben senı onlarla sevıyorum der sılerımı duzelttırıcem kulagımı yaptırıcam demıstım vaktıyle kesınlıkle ızın vermem o dısler benım o kulaklar benım onlara dokundurmam ben onları sevıyorum demıstı cok hosuma gıttı ogunden sonra kendımı boyle sevmeye basladım belkıde... bırde sunu soylıyım gunluk hayatta fazlasıyla bakımsız hadı bakımsız demıyım fazla dogal oldugum ıcın ozel bır gunde yada durup dururken kendıme ozen gosterdıgımde cevremdekı tepkıler super olur herkesde ayrı bı ıltıfat duyarım oyuzden derım kı ınsanları bakımsız halıne alıstır ondan sonra senı makyajlı bakımlı super gıyımlı gorduklerınde kucuk dıllerını yutsunlar .. umarım cok uzun ve karısık olmamıstır...

güzel bir örnek vermişsin canım...evet o kalemi ister kullan ister kullanma eninde sonunda birşekilde bitiyor..ya kullanılıp tükenilmekten bitiyor..yada hiç kullanılmamakyan dolabı mürekkebi kuruyo öyle bitiyor...demekki bitişlerden kaçış yok gerçekten...seçim sansım olsaydı ben kalemi kullanarak onu tüketmeyi isterdim...yani paslanmak yerine yıpranmayı tercih ederdim...yıpranırdım ama hayatıma da birşeyler katılmış olurdu...
evet canım birşeyin olması için gerekli şartları yerine getirip o şartları yerine getirdiğine inandıktan sonra kasmadan işi akışına bırak diyorsun...evet en güzel çözüm bu :) teşekkür ederim canım katkılarından dolayı..istediğin zaman bana yazabilirsin..sadece bu konuyla ilgili de olmayabilir..içinden ne gelirse...
zaten konuyu güzellik diye açtım ama öyle derin bir konuymuş ki iş hayat felsefesine kadar geldi ve 20 sayfayı buldu...olsun şikayetçi değilim aksine çok memnunum

güzellik bizim elimizde olan bişey değilki aslında önemli olan bizim bakış açımız.. hep söylenen uzun boy renkli göz kavramı vardır ya mesela ruslar , onlar bulundugum ortamlarda bazı türk kızlarını cok begendiklerini söylemişlerdi.. hepimiz tek kalıp tek çeşit olsaydık güzellik kavramı bile olmazdı :) bak ben bakışlarım için iki türlü tepkiyi hep aldm, cok cok derin masum bakıyorsun dövecek gibi bakıyorsun :) bazen sert baktıgımı kabul ediyorumda öteki karsımdakinin bakısında gizli :) birde su varki, ben herkese cok güzel gelsem herkesin benim için bi farkı kalmazki önemli olan bir kişi o da karsına cıkınca bu düşündüklerine güleceksin.. yanlıs arkadaslıkları bosver bi şekilde uyumsuzluk olmus seni kırmıslar önemli olan bundan sonrası..

canım anlattıklarından şunu çıkarıyorum ki insan birileri tarafından gerçekten sevildiğini biliyorsa ve eminse..hele ki bu kişi eş sıfatında olup hayatını paylaştığın bir insansa...bu bile insanın kendisini güzel bulmasına yeterli geliyordur bunu anlayabiliyorum...mesela benim de şimdi şu kendimi beğenmediğim halimi hiç değiştirmememe rağmen ertesi gün birisi karşıma çıkıp sen çok güzelsin senden çok hoşlanıyorum..sevgilim olurmusun gibi şeyler söylese bütün hüsnü kuruntularımı bir kenara bırakıp bir anda ben dünya güzeliyim moduna girerdim...fiziksel güzellikten ziyade sevilebileceğine inanmakta belki de mesele.....
evet kendi maksimum halini insan sürekli ortaya koymamalı arada özletmeli değilmi...yoksa onu da normal sıradan görmeye başlarlar :)

Son düzenleme:

haklısın canım önemli olan bir kişi buna katılıyorum..hayatımda güzel bir ilişki başlasa ben buradaki bütün kuruntularımı bir anda tarihe gömebilirim ve belki güzellik kelimesi de az kalır kendimi dünyanın en seksi insanıymış gibi de hissedebilirim..yeter ki sevildiğimi beğenildiğimi hissedeyim...işin anahtarı burda sanırım..şu anki kilomla bile bunu hissedebilirim gibime geliyor...evet önümüze bakalım biz en iyisi geçmişi unutalım :)

güneşçim,sayfalarını hepsini okuyamadım,okuduklarımdan farklı şeyler yazacağım sanırım ve belkide tepki bile alabilirim,ama bence olan neyse onu paylaşmak istiyorum seninle...

güzellik doyulamayan birşey,hep daha iyiyi,daha güzeli görmek istersin ayna da,baktıkça bakasın gelsin,aynalardaki güzelliğine sırıtmak istersin büyük bir özgüvenle..bunu her insan ister,güzellik insan toplumunun bir zaafıdır.kadına,erkeğe,nesneye objeye,doğaya kokuya,iyi huya,temiz bir kalbe güzel olan herşeyi sever insan kendi güzellik anlayışı içerisinde..hal böyle olunca güzellik büyü gibidir,vazgeçilmezdir.. yeteri güzel olmadığını düşünmek elbette bir suç değil,bana göre çok doğal..her ne kadar göreceli bir kavram olsa da ayşe fatma beni güzel bulsa da,benim kendimi ne kadar iyi hissedebildiğim önemli.çünkü hergün o aynada kendini gören ben,kendime aynada ne kadarı ile gülümseyebiliyorum,ve aynaya nasıl bir yüz ifadesiyle ile bakıyorum..kendine gülümseyerek bakmak kendini beğenebilmek insana çok şey katabiliyor,tam tersi de çok şeyi alıp götürebiliyor..görüntüne bu kadar önem veriyorsan,görüntündeki eksikleri tamamla mutlaka...kilo vermek için gayret et hırs yap,ucunda bir güzelliğe kavuşacağını unutma!doğru makyaj teknikleri ile doğal makyajını yap,burnun mu uzun,yada büyük imkanların el veriyorsa burun estetiği ol,estetiğe asla karşı değilim abartılmamak şartı ile,ihtiyaç duyan,kendini daha iyi hissedebileceğine inan kişiler bence bunu yapmamlılar...bir de dişi,kadınsı görünmek sadece dışardan görünen fizik kostüm vs ile diil,beden dili ile de mümkün asil bir kadınsılık kişinin bedenini koşturması ile mümkün, zarifliği ,zerafeti ve asilliği ile..

elbette en önemlisi ruh ve kalp güzelliği ama bazen hepimize yetmeyebiliyor,bunu desteklemek,zaaflarımızı kendimizde yaşamak ve her sabah baktığımız aynada önce kendimizi güzel görmeyi istiyor olmamız en tabii hakkımızda..bana göre bu yolda herşey mübah,ucunda güzel bir kalbten,güzel gözlerle güzelliğine doyamayan mutlu bir o kadar da kendi ile barışmış bir kadın olacaksan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…