uyku çöktü galiba,ama yazmak da istedim,kafamı tam toparlayıp enerjimi alınca yazarım inş. :) En azından şunu bilmeni isterim ki böyle düşüncelere kapılınca veya başka problemler çektiğmzde sanırız ki bir tek bizde var. Emin ol öyle değil.Dıştan en ummadıklarında bile var. Ve ben de şunu biliyorum ki,herşeye rağmen ölümden başka herşeyin çaresi var.
ben bir msj yollamıştım ama cok mu sert oldum, hiç cvp vermedin güneş?
evet canım anlıyorum..saatin ilerlemesinden dolayı bende de biraz beyin durması oluştu :) olsun istediğin zaman yazarsın ben her zaman dinlemeye hazırım...tabi ki dünya güzeli ünvanı almış olan kişilerin bile kendine sıkıntı ettiği fiziksel dertleri vardır muhakkak...ben başlığı güzellikmiş gibi attım ama aslında durum daha komplike gibi...en çok sorun ettiğim şeyin bu olabileceğini düşünerek bugün bu konuyu açtım...zaten öyle olmasaydı buraya türlü türlü başlıklar açıp sizlerin başını ağrıtmazdım farklı başlıklar altındayani emin ol sadece güzel olmadığımı düşündüğüm için dünyayı kendime dar etmiyorum..başka şeyler de var...ama en çok zaafım olan konunun bu olduğunu sanıyorum...beğenilme duygusunun yeri kolay doldurulamıyor...bazen gece rüyamda bir erkeğin bana iltifat ettiğini görüyorum ve inanırmısın hayattaki hiçbir olay belki de beni bu kadar mutlu edemiyor..rüya bile olsa o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam..herkesin bi takıntısı işte....
Ben yazdıklarını okudukça sıkıldım boğuldum ve bu düşünceleri hiç aklımdan bile geçirmedim ben. Karşımdaki insanında önce gözlerine bakarım, hayata dünyaya bana nasıl bakıyor onu keşfetmeye çalışırım.. Ben yapı olarak çok sıcak gözükmesemde beni tanıyanlar bilir nasıl bir insan olduğumu, bir çok çevreden arkadaşlarım öz abim ablam mış gibi sevdiğim insanlar oldu.. O insanların bana ters gelen bir çok yönü oldu aslında ama öyle ilişkiler kurdumki benim kızdıgımı bilselerde beni böyle kabul ettiler bende onları değiştirmeye çalışmadığım için sorun yaşamadık.. Ben ne saç rengine ne göz rengine ne kilosuna takıldım kimsenin.. Esmerim minyon yapılıyım saçlarım koyu renk ama bakımla capcanlı gözüküyorlar, tavsiye üzerine gittiğim 7 yıllık kuaförüm ne severim ne sevmem iyi biliyor hem hoş hem kullanışlı modeller seçiyor kaşlarımı yine bana yakıştıgını düşündüğüm şekilde aldırıyorum arada saçlarımı boyatıyorum.. Aşk hayatım bi türlü düzene girmesede geçmişte cok mutlu oldugum zamanlar olmadı değil, ben karşımdaki insandan hiç bir tepki beklemesemde kahverengi gözlerimin çok güzel oldugunu defalarca duydum, cok güzel cok masum baktıgımı .. ama bana göre saglıklı gözlerim varya gerisi boş hep böyle düşündüm.. ben karşımdakinin sadece dürüstlüğüne yüreğinin güzelliğine baktım, cok cok sevdigim bi insanın resimlerini gösterdigimde cok cirkin hiç sana yakışmıyor tepkileri aldım ama umrumda olmadı o bana göre cok cok güzeldi yine konusma bozuklugu yasayan bir arkadaslımla hiç belli etmeden görüştüm kimseye söylemedim bile tanıştıkları zaman sasırdılar..
bir yazın dikkatimi çekti ve donup kaldım kopyalıyorum
hani tamam ben de güzel denicek biri değilim ama elime yüzüme bakılabilir birisiyim..ama bakıyorum cildi sivilceden geçilmeyen..ağzı nerdedir burnu nerdedir ilk bakışta gözükmeyen bazı kişiler nasıl oluyorda herşeyi ilk bakışta seçilebilen ve cildi sorunsuz birinin önüne geçebiliyor...hele ki iş güzellik değerlendirmeye gelince....
bu cümlen beni çok rahatsız etti.. neden bilmiyorum ama çok üzüldüm hem etrafındakilere böyle bakmana, hem senin bu kdr ince bu konuya takılmana, bunları düşünmene.. kullanacağım sözcük beni çok rahatsız etsede demekki çirkin değiller demekki onlar bu durumla ilgilenmeden hayatlarını yaşıyorlar.. yaşadıkların bulundugun bosluk hiç kolay değil maddi acıdan sıkıntın yoksa mutlaka mutlaka bir doktora görün illa babana söylemek zorunda değilsin.. uzman yardımı bambaska olur... en kısa zamanda bu düşüncelerden kurtulup hayata dönmen dileğiyle..
bu lafı yeri geliyor çok güzel bir bayana bile söylemiyorlar. bayanlarda kıskançlık ulasamamanın verdiği hırs var.. anında karalama eleştirme moduna geçiyorlar. sorsanız beğense beğense adriana limayı beğenir dünyada sadece.. fakat çok güzel olduğunda bunu böyle derse kıskanç damgası direk vurulacağından bükemediği eli öpmek zorunda kalıyorlar. o nedenle hiç canınızı sıkmayın. insanların hislerini bakıslarından anlamaya çalışın. onlar asla yalan söylemez.! baştan aşağı süzüyorsa yüzünde memnuniyetsizlikle kıskanma arasında bir ifade varsa ve ara ara bakıslarını yakalıyorsan bil ki seni kıskanıyor ve takip ediyor. bu ağzıyla çok güzelsin demesinden daha samimidir emin ol. bir de nedendir bilmem bir insan neye takıksa neyi takıntı haline getirmişse o olmuyor. çünkü bu insanın güvenini yansıtamamasına sebeb oluyor. siz aynaya bakın beğendiyseniz tamamdır! insanların ağzından çıkan sözlere bakmayın. sizi izlemelerine bakıslarına bakın.. emin olun zamanla kendinize olan güveneniz gelecek. kendine güven geldi mi insan daha bir gösterişli ve güzel durur. iltifatta beraberinde gelecektir :)
Bence önce tam olarak kendini tanımalısın. Kendinde seveceğin ve senin bu yaşına kadar farkedemediğin birçok güzel özelliğin olduğunu farkedeceksin bu sayede. Sen kendine güvendikçe, sen kendini sevdikçe diğer insanlar ne demiş hiç umurunda olmaz zaten. Muhakkak hepimizin başına gelmiştir, özenip bözenip giyindiğimiz ve iltifat beklediğimiz birgün iltifat görmediğimiz. Şimdi kadın milletiyiz biraz kıskancız dicem kızıcaklar ama doğruKimse öyle kolay kolay kimseye güzel demiyor bu devirde. İnsanı mutlu etmekten daha kolay geliyor kalbini kırmak. Ama bence herkesin kendine has bir güzelliği vardı. Muhakkak sende güzelsindir. Bu sebepten kendini üzdüğüne değmez. Aaay lafı çok uzattım sanırım
aynen güneş aynen harfi harfine katılıyorum. Erkeklerden iltifat aldım çok kez,birçok erkek hoşlantı duymuştur bana ,birkaç ilişkim oldu ama bu da yetmiyor..Dediğin gibi,mesele burada odaklansa da başka şeylerle oldukça bağlantılı, işin arkaplanında başka eksiklikler yatıyor.Dış dünyaya iç dünyamızın algısı negatifçünkü! Zanlarımız,kurgularımız,önyargılarımız var. Bazen önyargı bu,değiştir desek de kendimize kimi yaşadığımız olaylar bunu 'hep öyleymiş' gibi düşünmeye sevkediyor. Yani 100 iyi olaydan 1i negatifse,ordaki zaafımızdan bizi yakalayıp 'hee,demekki hep böyle' deyip negatif tümevarıma ulaşıyoruz.
Baş ağrıtmıyorsun tabiiki de,çünkü buraya dertleri olanlar geliyor,başkalarının dertlerinde kendimizi buluyoruz bazen,yalnız değilmişim diyoruz. Ve o cearetle kendimizi de anlatıyoruz. Bu arada bu konuya daha ilk yazdığndan itibaren düşüncelerini güzel ifade eden, mantıklı düşünen-empatisi(kendini başkalarının yerine koyabilme yetisi) olan biri olduğun hissini verdin. Ben böyle şeylere önem veririm,ilgimi çekti :)
bu çevre aslında benim ellerimde şekillendi biliyormusun.. su anda ankarada okuyorum, ankaradaki iş hayatımı seviyorum ama okulda beni çok farklı biliyorlar, inan dümdüz ne giyime ne saçıma basıma önem veriyorum toplayıp gidiyorum hatta uyuyorum sürekli kimseyle ilgilenmiyorum ama umrumda değil.. zincir bi yerde kopmus, su an istesemde onu kıramam..ilk yıllarda bir grubum ve cok yakın arkadaslarım vardı ama sonra bir kişi ile sorunlar yaşayınca hepsi ile koptum.. slmı sabahı kestiler hiç alakasız insanlar üstelik yasadııgm olay düzeltilcek bişeydi ama ucurumlar girdi aramıza kimse siz ne yapıyorsunuz diye sormadı benimde umrumda olmadı.. herseyi unut geçmişini tüm önyargılarını, ben kkda bile birsürü muhteşem dostuklar edindim, yüzyüze görüsüyorum su anda.. evet dediğin gibi kimse kimseyi cok umursamıyor su anda bende aslında cok seveceğim okul arkadaslarımı kacıyorum belkide ama mutlaka yenileyebilirsin
mutlaka anlaşabileceğin keyif alabilecegin dostluklar kurabilirsin mutlaka ruh eşini bulacaksın.. bazı şeyler planlamadıgında gercek oluyor inan bana.. ankarayı cok sevdiğini okudum, eger gelirsen madalyon psi. merkezini bir arastır derim.. benim hayatım 2 ayda değişti... sakinleştim huzur buldum umutsuzluk mu negatiflikmi hepsi ucup gitti.. Unutma ne yaşadıgın değil nasıl baktıgın önemli.. :)
tam olarak öyle değil aslında..cok basit bir örnek ama bir kalemi düşün, hiç bitmesin istersen yanından ayırmadan tasıman lazım ama sana bir faydası olmaz.. kullanırsan biter ama onunla ilişkin olur alabilecegini alırsn ve zamanı geldiginde atar yeni bir kalem alırsın.. insan da bazen birinin hayatında miladını doldurabiliyor bir bakmıssın hiç ummadıgın anda yanlız kalmıssın .. veya bir arkadaslık baslamadan bitiyor onlarıda karsılılklı dengesizlik olarak görmeye calıs önemli olan senin kendinle mutlu olman kendi iç dünyanın zenginliği.. insanların ne düşündüğü hiiç önemli değil aslında.. planlamadan yasamak ama zamanı geldiginde herseyin istedigim gibi olacagına inanmak, umutlu olmak sart.. :) umarım brzcık farklılıklar katabilmişimdir sana, konularını takip edecegim:)
20 sayfanın hepsını okuyamadım kusura bakma konu nerelere geldı haberım pek yok yanı ama sunu soylemek ıstıyorum eger kendını baskalarına begendırmek ıcın ugrasırsan kımseye begendıremezsın yanı aslında bu sana hep boyle gelır.. ınsan psıkolojısı ıste yapıcak bısı yok bu duruma sen kendını aynada ıstedıgın gıbı goruyosan yeter.. ben mesela kendımı hıcbızaman guzel bulmadım bende hakkaten guzel de dıılım ama bu benım ergenlık donemını atlattıktan sonra cokta takmadım hatta soyle tanımlıyım kendımı dıslerım carpıktır yuzumde cıller vardır kulagımın bırı kepcedır burnum fena sayılmaz belkı ama tam burnumun ucu basıktır tırnaklarımı yerım oyuzden onlar zaten berbat haldeler kendıne bakıyomusun desen zerre kadar bakmam kendıme evlenmeden oncede boyleydı halada boyle sadece lıse donemlerımde arkadaslara ozenerek makyaj falan yapardım sonra bana gore olmadıgını anladım onuda bıraktım ozel gunler harıcınde... ısın ılgınc yanı ıse su bu saydıgım kendımde begenmedıgım hangı ozelllıgım varsa esım ben senı onlarla sevıyorum der sılerımı duzelttırıcem kulagımı yaptırıcam demıstım vaktıyle kesınlıkle ızın vermem o dısler benım o kulaklar benım onlara dokundurmam ben onları sevıyorum demıstı cok hosuma gıttı ogunden sonra kendımı boyle sevmeye basladım belkıde... bırde sunu soylıyım gunluk hayatta fazlasıyla bakımsız hadı bakımsız demıyım fazla dogal oldugum ıcın ozel bır gunde yada durup dururken kendıme ozen gosterdıgımde cevremdekı tepkıler super olur herkesde ayrı bı ıltıfat duyarım oyuzden derım kı ınsanları bakımsız halıne alıstır ondan sonra senı makyajlı bakımlı super gıyımlı gorduklerınde kucuk dıllerını yutsunlar .. umarım cok uzun ve karısık olmamıstır...
güzellik bizim elimizde olan bişey değilki aslında önemli olan bizim bakış açımız.. hep söylenen uzun boy renkli göz kavramı vardır ya mesela ruslar , onlar bulundugum ortamlarda bazı türk kızlarını cok begendiklerini söylemişlerdi.. hepimiz tek kalıp tek çeşit olsaydık güzellik kavramı bile olmazdı :) bak ben bakışlarım için iki türlü tepkiyi hep aldm, cok cok derin masum bakıyorsun dövecek gibi bakıyorsun :) bazen sert baktıgımı kabul ediyorumda öteki karsımdakinin bakısında gizli :) birde su varki, ben herkese cok güzel gelsem herkesin benim için bi farkı kalmazki önemli olan bir kişi o da karsına cıkınca bu düşündüklerine güleceksin.. yanlıs arkadaslıkları bosver bi şekilde uyumsuzluk olmus seni kırmıslar önemli olan bundan sonrası..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?