Hiçkimsenin bana Güzel olduğumu söylememesi içimde ukde yarattı..

ama emin ol kendini daha iyi hissettirirdi sana ben sadace önerdim tercih senin tabikide ama bence cok abartma elbet senide begenenler vardir gönlün güzel olsun

çok samimi bişey söyliyimmi eğer insanlardan bunu demelerini beklersen asla demezler. ben önceden çok takıntılıydım kilom şuanki gibi olmasına rağmen kilolu bulurdum kendimi,başkalarını beğenirdim saçını,gözünü ne bileyim işte.ama farkettim ki sen kendini beğenmezsen kimsede seni beğenmiyor.bir sır vereyim ben şuanda kendimi çok beğeniyorum ,aynaya bakıp hep Allahım ne güzel yaratmışsın beni diyorum ve dedikçe böyle hissetmeye başladım.kimsenin ne düşündüğü umrumda değil ama arkamdan söylenenleri duyunca da hoşuma gidiyor

iste bu dediginin kendi icinde hissetiginle alakasi var..dis goruntunle alakali degil.. hissettikelrimizi disari yansitiyoruz... bi enerji halinde.. mukemmelcilikten dolayi bu..ayni sey bendede var... senin ne burnunda sorun var ne kasinda ne gozunde..

mesela sana kirmizi cok yakisir.. esmer tenin incecik bi yuzun var masallah.. spor kiyafetler icin , boyle uzun spor elbiseler seni cok cekici yapar.. tepeden at kuyugu ya da hafif dalga yapman saclarina cok hos bi goruntu cikaracaktir:)

Şu aralar çok güzel bi kitap okuyorum şems tebrizi ile ilgili..
Üstad diyor ki "güzel ya da çirkin diye bi kavram yoktur,güzellik bakan gözlerdedir sen eğer güzel bakarsan güzel görürsün." açıkçası çok etkilendim bu cümlesinden ve kafamın bi tarafına not ettim.
Bi kaç da bi şeyler söylemek istiyorum ben sana kendi hayatımla ilgili eskiden 120 kilo civarı çirkin obez paspal bi kızdım insanlarla sosyal değildim bırak konuşmayı yüzüme bile çok bakmazlardı ya da o psikolojiyle ben öyle zannederdim bilemiyorum işte düşüncelerimi rahat ifade edemezdim ki yaşıtlarımdan olgun mantıklı düşündüğüm halde hani şişmanlar güzel olur yüzleri güzeldir diye bi tabir var halk arasında bende de o varmış öyle derlerdi belki gerçek belki teselli.. neyse sonra karar verdim zayıfladım kendime daha özen gösterdim sporuma sağlıklı beslenmeme dikkat ettim (şuan hala fazlalıklarım olsada üniversite sınavından dolayı mutluyum genede ) iştee böyle zayıfladım sonra ne mi oldu insanlarla kaynaştım muhabbet sohbet ama kendimi garip hissediyordum yahu ben aynı ben 3 4 yıl önce benimle konuşmayan insanlara şimdi ne oldu da böyle oldular yoksa sorun bendemiydi ben mi kendime güvenip sosyal olamıyordum ben mi kendimi gösteremiyordum insanlara bunu hala düşünmekteyim sonuç itibariyle o sakladığım güzelliği ortaya çıkardım haaaaa buraya kadar güzel sonra neler oldu neler bu güzellik kavramıyla bi bilsen insanları seni dışardan görüp ona göre yaklaşıyolar şu zamana kadar erkek arkadaş edinmedim bile çünkü güzelsen dışarıdan bakılınca başka başka düşüncelere kapılabiliyo insanlar kim yanaşdıysa ergen düşünceleriyle yanaştı daha bunuuun gibi bi sürü hadise yazmak isterdim annem sesleniyo içerden :)

son bi şey daha yazdıklarından üslubundan ne kadar "güzel" bi insan olduğunu görebiliyorum emin ol sıcak bi elektrik veriyosun .
sağlıcaklaa kal

teşekkür ederim canım tatlı sözlerin için şu an yüzüm o kadar ince değil ama kiloverince yine o hale döner inşallah :) evet canım çok şık ve kadınsı şeyler beni aşıyor..spor tarz daha uygun oluyor güzel bir tespit yapmışsın..sağol canım önerilerin için :)

benim yaşadıklarımın benzerini yaşamışsın tıpkı canım...
gösterdiğin azim ve başarıdan dolayı da seni tebrik etmek istiyorum...hem fazlalıklarından kurtulmuşsun (ki 120 kilodan inmek hiç de kolay olmamıştır onun yanında benim 80 lerin bile adı okunmaz) içten ve dıştan sorunları çözüp istediğini elde etmişsin ne güzel :) ama bu sefer de başka türlü sorunlar çıkmış sanırım..birşeyi değiştirmek isterken iyi yönlerini ve getiri götürülerini de tartmak lazım sanırım...ben çitin öte yanında pek (neredeyse hiç) haberdar olmadığım için çitin öte yanını cennet gibi görmüş olmalıyım :)
hakkımdaki güzel görüşün için çok teşekkür ederim canım...sen de çok sıcak bir insana benziyorsun 1 tek mesajından bile bunu anlayabiliyorum...sen de sağlıcakla kal :)

yok..hayatımda hiç alkol ve sigara kullanmadım..belki de aile baskısının tek yararı o oldu bana..aile korkusuna bunlara hiç başlayamadım öyle de gitti...

sıgara cıldı cok bozuyor asırı bozuyor ıcıyorsanız bırakın dıcektım de 14 sene ıcıp 2 sene evvel once bırakan bırı olaraktan.bende sıgarayı bırakınca kılo problemı yasamıstım kı hep manken gıbı bır tıptım 55 le 58 kg arasında bır tıpken bırden 8 ayda 20 kılo almıstım 76kg olmustum fazla kılo ınsanın kendını guzel hıssetmesıne manı oluyor 1 senedır kılo vermeye calısıyorum pko hastasıyım ve cok zor verıyorum.12kg verdım 1 senede 5kg daha versem super olucak.HIRS YAPIN ZAYIFLAYIN MUTLAKA.ZAYIFLAYINCA AYNADA MUTLU OLUCAKSINIZDIR EMINIM.BIDE MAKYAJ YAPMIYORMUSSUNUZ BENCE YAPIN.DISI OLMAK SEKSI OLMAK ISTIYORSUNUZ YABANCI ARTISTLERI DISI BULUYORSUNUZ INANIN ONLARIN MAKYAJSIZ HALLERINI GORSENIZ HICTE OLE DUSUNMEZDINIZ.DUSUNSENIZE KOFORLERI AYRI MAKYOZLERI AYRI MODACILARI MASAJCILARI YOK EFENDIM GUZELLIK UZMANLARI O KADAR BAKIM HERKEZI COK GUZEL YAPAR.BENCE BIR KADIN MAKYAJ YAPMALI GUNLUK OLARAK EN AZINDAN BIR RIMEL BIR PARLATICI SURMELI DISI GOZUKMEK ISTIYOSANIZ DOGRU MAKYAJ YAPMAYI OGRENIN.BUNUDAQ SUNDAN SOLUYORUM.BELKI BILMIYOSUNUZ BILMEDIGINIZ ICINDE MAKYAJ BANA YAKISMIYO DIYE DUSUNUYOSUNUZDUR.BEN COK GUZEL MAKYAJ YAPARIM BASKASINA MAKYAJ YAPMAYADA BAYILIRIM SIZE BIR MAKyaj yapsam emınım aynanın karsısından kendınızı alamazdınız.

Güneş,

eğer avatarda ki sensen güzelsin canım

ama çok sinirli bakıyorsun,bunu düzelt. ayna karşısında çalış mesela.bakışlar çok önemli bence

saç kesimini de değişmende fayda var. mesela yaprak dökümünün ceydası varya haah işte onun gibi kestir aç önlerini.saç boyunu sen belirle tabi

rengini kızıl gördüm ben? kumral tonlarda gider sana

Yaşın 30 olmuş ve hala bunları mı düşünüyorsun
Seni asla yargılamam ama inan başka şeylerle de mutlu olabilirsin
Milletin ne dediğini bu kadar önemsemek zorunda mısın
Hayatını tek bir söze endekslememelisin
Hem bana sürekli diyorlar da n'oluyor
Mükemmel bi'hayatım yok bazı konularda mutsuzum
Tebessüm edip teşekkür ediyorsun hayatın birden güllük gülistanlık oluvermiyor
Güzellikle mutlu olunsaydı
Eğer hayattan zevk almasını biliyorsan inan senden güzeli yok.

Merhaba Güneş,

Geçmişteki bazı konularından aşağı yukarı durumlarını biliyorum tanıyorum seni.
Bazı düşünce ve insanların sana yaklaşım tarzına olan bakış açında kendimi gördüm.
İnan bana hala da boğuşuyorum, ben 25 yaşındayım ve bu yaşa gelip hala işin içinden tam çıkamadığımı görüp kendimi analiz ettiğimde küçük yaştaki sendromlarıma bağlıyorum,orada buluyorum kendimi/problemlerimi.
Geçmiş geçmişte kaldı aslında birşeyleri suçlamanın faydası olmadığını gördüm kendimde. Ama malesef o kadar sene içinde yer edince(ki o seneler bunu farkedemiosun, hiç farketmeden iyice yerleşiyor ve belli dönemden sonra patlak vermeye başlıyor) ,çözüme ulaşmak kolay olmuyor.
Mantık herşeyin sebebini buluyor, hatta çözümlerini de.. Fakat ne kadar kendine doğru olan yolu(kurtuluş yollarını) telkin etsen de karakterine oturtamıyorsun,hayatına geçiremiyorsun,bakış açına yansıtamıyorsun.

Ben psikoterapi almayı düşünüyorum.
Hamd olsun Allah'a ,aslında güzelim,güzel olduğuma dair çok defa iltifat aldım.Ama bu bende bir takıntı biliyorum,bazen iltifatlara rağmen kendimi çirkin biliyorum,yeteriz buluyorum. Eğitim-donanım-güzel huylar vs açısından gerçekten harika birikimlerim olduğuna eminim.Fakat öyle birşey ki bazen bunu bilmek yetmiyor işte-yetmiyorrr.

Bu mesele o kadar uzun ki,aslında söyleyebileceğim çok şey var ama neresinden başlasam bilemiyorum.
Anladım ki bir yerden sonra profesyonel yardım gerekiyor.Bu tıpkı bir uzvun hastalanması gibi, ilaçsız geçmez ya onun gibi işte. Profesyonel destek önemli bence,çünkü sen A'yı B olarak görüyorsan, yüz kişiden yüzü de o A'dır dese de faydası yok. Bunların hepsi aslında Allah'ı,Allah'ın verdiği hikmetleri hakkıyla tanımamaktan geçiyor. Maneviyat eksikliği. Namaz kılmak şu bu değil mesele sadece, o imanı iyi içselleştirmek,sindirmek..

Diyecek çok şey var aslında...çok...

teşekkür ederim canım...evet farkındayım bana çok diyen oluyor çok sert bakıyorsun diye..sevimli görünmeyi evimli bakmayı çok denedim ama gözlerdeki sert ifadeyi naptıysam kıramadım...bazen kaşlarımı kuaförde açtırdığımda bi nebze yumuşuyor yüz ifadem ama uzun vadede kaşlarıma zarar verir dökülürler bir de onla uğraşırım diye korkuyorum...renkli lensler bir derece sevimli gösteriyor ama o da doğal birşey olmadığı için onu da bıraktım...gözrenginin koyuluğundan mı yapısından mı bilemiyorum gözlerimi ve bakışlarımı hiç dişi bulmuyorum..erkek gözü gibi buluyorum nedense....
önerilerin için sağol canım :)

merhaba rohy...konuma katıldığın için teşekkür ederim...yazdıklarına yorum yapmakta biraz zorlanacağım çünkü çok da spesifik şeyler yazmamışsın o yüzden bazı şeyleri anlamakta zorlanır gibi oldum...ama anladığıma göre demek istiyorsun ki insan bu işi kendi başına çözemiyor illa ki bi uzmanın yardımı gerekiyor demek istemişsin sanırım...ben bir uzmana da gittim ama inan o kişi bile bana onunla eşit biriymişim gibi davranmadı...tepeden bakarak ben üstünüm senin bana ihtiyacın var tavırları takınarak ve sanki o öğretmenimmiş de ben öğrencisiymişim gibi tavırlara girmişti..ben anladım ki karşındaki psikiyatrist bile olsa o da sonuçta bir insan be nasıl bir izlenim bırakırsan ona göre davranıyorlar...benim de yazabileceğim çok şey var aslında....istediğin zaman yazabilirsin bana çekinme canım..zaman zaman dertleşiriz olmazsa....ben kendi kendimi iyileştirmenin de yollarını arıyorum kişisel gelişime biraz ilgim var..mesela telkin yöntemi şu an en çok ilgimi çeken konu...ve az da olsa yararını hissediyorum...

zhebani Allah belanı vermeye emi zor bulduk kavuştuk derkene nerdesin laa senn niye gelmiyosun topiğe küstüm sana ama

uyku çöktü galiba,ama yazmak da istedim,kafamı tam toparlayıp enerjimi alınca yazarım inş. :) En azından şunu bilmeni isterim ki böyle düşüncelere kapılınca veya başka problemler çektiğmzde sanırız ki bir tek bizde var. Emin ol öyle değil.Dıştan en ummadıklarında bile var. Ve ben de şunu biliyorum ki,herşeye rağmen ölümden başka herşeyin çaresi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…