Hiçkimsenin bana Güzel olduğumu söylememesi içimde ukde yarattı..

örnek resimler için teşekkür ederim canım :) gerçekten ibret olabilecek nitelikte...özellikle de son resimdeki kadının değişimine inanamadım....

şu vurgulamış olduğum cümle dikkatimi çekti :) evet bu duruma ben çok takılıyorum işte...kendimle karşılaştırdığımda kendime göre daha çirkin demiyimde daha az iltifat hakedecek türden görünüme sahip kızlara inadınaymış gibi neden fazla iltifat edildiği konusu hep beni deli etmiştir....demekki bundan kaynaklanıyormuş...rahatladım şimdi...ben o söylenenleri gerçek sanıp gerçekten beğenildiklerini düşünüyordum...niye ben değil de o diyordum...

Son düzenleme:
carrieciğim söylerken utanıyorum ama şu an 83-84 arası kilodayım...
az önce diyet grupları topiğine mesaj attım boş yer varsa takımlardan birine gireceğim :)

hiç canını sıkma
yaşın daha çok genç, kolay kilo verirsin yeterki ümidini yitirme
bence ekmeği azaltarak başla, hatta yapabiliyorsan hiç ekmek yeme. tatlılardan, asitli içeceklerden kesinlikle vazgeç
bi yerde okumuştum, sadece pazargünü mesela, tadımlık tatlı falan ye bu kuralı sakın çiğneme
pozitif düşün herzaman, eminim %100 çok güzel tarafların var ama sen şu anda negatif düşündüğün için onları görmüyorsun

sakın ama sakın ümitsizliğe kapılma
bak burda hiç kimse seni tanımıyor ve hiç kimsenin bir çıkarı yok ama hepimiz sana yardım etmeye çalışıyoruz

avatarın çok çirkin bu arada hiç beğenmedim kızın saçlarını, senin saçların mesela bence daha güzeldir :)))))

Son düzenleme:

verdiğin moral için teşekkür ederim canım :) geçmiş yıllarda diyetisyene gitmiştim ve listelerini sakladım atmadım ileride lazım olur diye...ve aynen senin dediklerini demişti bana diyetisyen gittiğimde :)
çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı hepinize gerçekten iyiniyetleriniz için...gerçekten burada yazılanlar bana çok iyi geldi...farklı bakış açılarını da görmüş oldum...güzel olduğu söylenen kişilerin de dertleri olduğunu gördüm..bakış açım değişti gerçekten....bu konuyu açtığım saatteki halimden eser yok..şimdi daha umutluyum ve kendimi yanlız ve desteksiz hissetmiyorum...kilolar gerçekten birçok şeyin önünü kesiyor insanın fiziksel enerjisi bile kalmıyor..birkaç kilo attıktan sonra kendime 2-3 bluz satın alsam dışarıya çıkma isteğim de artar..gerisi de gelir inşallah...şu an kilom ve kıyafetim yüzünden kuaföre dipboya yaptırmaya bile gidemiyorum beni o vaziyette görüp saygısızca davranırlarsa diye...

lise 2 deyken en yakın arkadaşıma "ben güzel miyim? diye bir soru sormuştum (hangi akla niyet sorduysam)
oda bana senin boyun yeter demişti(boyum 173 falan)
çok bozulmuştum cok canım sıkılmıştı bu cevabına
ozamanlar kendimi çirkin değilde çekici bulmuyordum
lise bitti etrafımda ne güzel kızsın diyenler çoğaldı
makyaj asla yapmadım bu zaman kadar hatta yaşıtlarım kaşlarını incecik alırken ben o kalın kaşlarımla yaşamayı tercih ettim....doğal olmayı herzaman sevmişimdir....
liseden sonra tesettüre büründüm ve o zaman bana güzelsin diyemeyen arkadasım küçük dilini yuttu
gözlerini benden alamadı ve diğerleride
diyeceğim o ki küçük değişikliklerle kendini farklı yapabilirsin saç rengi kıyafet tarzı vs vsv s
başkaları ne der düşüncesiyle yaşamyı bırak kendin için bak aynaya
başkaları için değil....

ay ben ortaokul lise zamanını çirkin bettyden hallice geçirdim. hallice derken hem sıfatta derman yoktu hem de bettyden daha kiloluydum maşallah. hatta bizim sınıftaki tüm kızların sevgilisi vardı da bi tek ben daha hiiiç teklif falan almamıştım. lisede oldu bi tane beni beğenen o da dünya iyisi bi insandı, benim güzel-çirkin falan olmamla alakası yoktu yani gönlümü beğendi ahaha :)

üniversiteye girerken ben kendi kendimin totosunu kaldırdım. kimse ay sen ne güzelsin falan demedi. ben kendi kendime gözlerimi soyle boyasam ne güzel olur dudaklarımı daha dolgun göstersem falan derken giyim bişeyler kendi kendime havalandım olduğum yerde. sonra okulun son zamanlarında arkadaşım dedi ki, ya sen sınıfa ilk girdiğinde ben ne kadar alımlı bi kız bu demiştim de sana soylemedim zaten havalı duruyordun iyice havalandırmak istemedim dedi, içimden deli bi güldüm resmen. alakası yok çünkü. okulun ilk günü nasıl bi özgüvenle girdiysem sınıfa kız beni havalı alımlı bişey sanmış, ortaokul ve lisede de sınıfa girerdim kimse bakmazdı suratıma.

83 kg ne ki. millet bi kilo veriyor 30 kilo 40 kilo. az kendini kassan 5i hemen gider, az spor yapsan bi beş daha gider. ay ne güzel kilo veriyorum diye gaza gelirsen bi beş daha gider al sana fıstık. 6-7 kilo versen bile kendine güven gelir. geçen sene 15 kilo verdim ben oradan biliyorum.

ömrün sonuna kadaaar bu sıfat senin bu vucut senin. azcık estetikle falan bi kısım değişir ötesi gene senin. seviceksin, sen seversen başkası da sevicek. ben ömrü hayatımda kimseye ne çirkin demedim, sırf dolgun dudak yay kaş okka burunla güzel olunmuyor, genel geçer bunlar 3 saniyede unutulur. onları nasıl sunduğun o dudakla nasıl güldüğün gözlerle nasıl baktığın önemli

ben hayatımın hiçbir döneminde güzel ve beğenilen olduğumu hatırlamıyorum sen yine şanslıymışsın :)
lise 1 de aynı sınıftaki bir çocuk beni reddetmişti ve sınıfın en güzel kızına takılıyordu sürekli..bende bunu hırs yapıp yaz tatilinde kendimi biraz bakıma çekip lise 2 ye öyle başlamıştım ve başta herşey tersine dönüp iyileşmişti sonra ben fazla havalanınca birileri bana günümü gösterdi ve havam kısa sürdü ve söndü tadını bile çıkaramadım :)

sağol canım kilo konusunda da birçok girişimim başarısız kaldı psikolojime yenik düştüm..ama şimdi buradaki zayıflama gruplarından birisine katıldım tek başına bu iş olmuyor anladım...ilk adımı böylece atmış oldum..yarın da diyet için gerekli olan yiyeceklerin alışverişini alıp başlayacağım tekrar :)
zamanında 55 e kadar da düşmüştüm kilo olarak ama sonra o süreç içinde hiç tatlı şeker yememeye vucudum tepki göstermiş ve diyet sonrası şekere saldırmıştım...derken gitgide bu kiloyu buldum yine :)
evet canım göz rengi muhteşem renkte olup da insanın içini ürpertecek şekilde bakanlar da yok değil...:)

Canim Allah insan gercektende güzel baht versin!!!

düsünsene cok güzelsin ama kiymetin bilinmese...

biliyorum seni cok iyi anliyabiliyorum...hele ki benim suan ki durumumda sana diyebilirim ki eskiden ne kadar cok seviyordum makyaj yapmayi..simdi yapmiyorum...aslinda o kadar cok istiyorum icten ama iste olumsuzluklar beni suan bu duruma getirdi....

Güzelsin canim güzelsin!!gönlünü güzel tut o zaman cok güzelsin!

güzel dediklerinde ne olacak?yine aynı sen yine aynı dünya yine aynı hayat.amannnn

keşke önce sen kendini beğensen,insanlar benim yanımda bulunmak istemiyor bilerek benden uzakta duruyor ki mecburiyetten konuşuyorum havası yaratmak için falan.ilk okuduğumda yaşı küçük birinin bunları yazdığını sandım ama değil.bence bu sağlıklı bir düşünce de değil.kendinize karşı biraz saygılı olmalısınız siz kendinizi sevmedikten beğenmedikten sonra kim beğenir ki? hem bana kalırsa birazda hayatınızda şuanda kimse olmadığı için kendinizi bukadar kötü hissediyorsunuz nede olsa aşk insanı mutlu eder olumsuz şeyler bile iyi görünür göze.sizin kendinizi bukadar kötü hissetme sebebinizin bu olduğunu düşünüyorum.

ekstradan kendinize güveninizin gelmesi için arkadaşların dediği gibi önce güzel bir saç şekli yada rengi ile işe başlayabilirsiniz.çünkü saç insanı hem çok değiştiriyor hemde farklı hissetmesini sağlıyor.hem bırakın kimse size güzel demesin ne gerek varki önce siz kendinizi güzel hissedin kendinize saygı duyun.dışarı çıkıpta yolda yürürken ben güzelim deyim kendinize,o özgüvenle hareket edin.ayrıca beğenmeyende beğenmesin elbet sizinde gönlünüzün bir kısmeti çıkacaktır karşınıza ve emin olun ozaman kendinizi çok çok özel ve güzel hissedeceksiniz.

canım yanlış hatırlamıyorsam çook zaman önce bir topicde okumuştum bir mesajını, lenslerle ilgili topicteydi galiba...saçlarının doğal renginin mavi siyah olduğunu yazmıştın. o zaman düşünmüştüm ki ne güzel saçları var maşallah diye bak işte ben senin saçlarını görmemiş olabilirim ama beğendim. benden başka beğenen de olmuştur...ayrıca güzellik insanlara göre göreceli bişey. sen kendini çirkin buluyorsun ama seni güzel bulan elbette vardır. hele biraz kilo ver 65 kilo civarına gel yüzün süzülecektir daha da güzel olacaksındır... kaç zamandır kilolusun bilemiyorum, ama kilolu olunca insanlar kendini güzel bulmazlar. benim de bu aralar biraz kilo sorunum var yazın oturup durmaktan evde:26: ben de şu an kendimi güzel bulmuyorum, sevdiğim kıyafetlerim olmuyor çünkü...önce kilo sorununu halletmek gerekiyor....

sanki benim içimdekileri yazmışsın aynen düşündüklerini düşünüyorum canım 20 yaşındayım minyonum ve herkes tatlı diyolar giydiğimi bile kendime yakıştıramıyorum

Bana öyle geldi ki, bu güzel olma konusuna kafanızı öyle bir takmışsınız ki, bu bir şekilde davranışlarınıza yansımış. Bir insan güzel değil diye onunla bir arada görünmek isteyen 3-5 kişi de vardır bu dünyada elbette, ama çok büyük çoğunluğun aklından bile geçmez böyle bir şey. Ha, bir arada görünmekten kastettiğiniz, çıkmak, sevgili olmak anlamında ise, o zaman bile, buna katılmakta zorlanırım. Herkes 90-60-90 mı bu dünya da, herkesin hokka gibi bir burnu, dolgun dudakları, yay kaşları vs. vs. mi var? Bu takıntıdan kurtulmanız lazım öncelikle.

Belki talihsiz bir iş tecrübesi yaşadınız, ya da bir takım davranışlarınız yüzünden, kendi düşünceleriniz yüzünden kötü bir tecrübe gibi geldi size. İnsanların sizinle bir arada gözükmek istemeleri sizin kuruntunuz belki. Ya da bu gerçekten böyle ise bunun sizin fiziksel özelliklerinizle ilgili olduğunu sanmıyorum. Ağzınız kokar, teriniz kokar hadi anlarım, ama siz güzel değilsiniz diye neden kaçsın insanlar sizden. Sizin çevrenizde güzel olmadığını düşündüğünüz insanlar varmış, siz, aman, bunlarla bir arada görünmeyeyim, soracağım bir şey varsa sorup hemen yanından ayrılayım mı diyorsunuz? Yani ben dünyadaki insanların büyük çoğunluğunun böyle bir düşünce ile yaşadıklarını, hiç, ama hiç düşünmüyorum.

Eğer gerçekten insanlar sizden kaçıyorsa bunun nedeni davranışlarınızla ilgili bir şey olmalı. Ama bunun bile olabileceğine pek ihtimal veremiyorum, çünkü forumdaki yazışmalarınıza bakıyorum, aklı başında, kendini ifade edebilen, terbiyeli, nazik bir insan görüyorum. Bence tek derdiniz görünüşü takıntı yapmış olmanız, bundan sıyrılmanız lazım bir şekilde. Kilo vermeye çalışmak iyi bir başlangıç olabilir, üstelik ileride bir takım sağlık problemlerinin oluşumunu da engeller. Ama umduğunuz kadar kilo veremezseniz, ya da bir süre sonra geri alırsanız da bu da dünyanın sonu değil, yine denersiniz. Ama lütfen hayatınız dış görünüşünüze bağlıymış gibi yaşamaktan vaz geçmeye çalışın, bir şeyler ters gittiğinde bunu ona bağlamayın. Belki de bu konuda bir uzman yardımına ihtiyacınız vardır, bunu da bir düşünün isterseniz.

mjı okuyunca gülme geldi , bana kimse tatlısın , şirinsin de demedi ama benim biryanım eksılmedı ..
gayet bası dik , kendinden emin duruyorum hayatta ..
Çunku mesele güzel olmak yada erkeklerin , insanların senı begenmesi değil ..
Mesele senin kendini begenmen , bu begenmede de fizik önemli değil , çunku fizik herzaman değişir, önemli olan kışılıktir, ruhtur . senin ruhun ve kışılıgın kotuyse fızıgın kurtaramaz hayatını .. fızıgı kurtaranların ruh halı zaten ortada :)) ayaklarını yere sert bas !.. dik dur , aklınla insanları şaşırt , vucudunla değil ..

Kişileri görünüşüne göre tartan insanların görüşleri neden önemli bu kadar? Kendini bilmez insanlardanmı bekliyorsun iç güzelliğini görmesini?

maite perroni çok güzl bir bayandır. çok sadece duru ve dediğiniz gibi "hoş" bir güzelliği var. kendine çekiyor insanı. sıradan gibi ama değil. nasıl anlatılır ki..
bende kendimi çok güzel bulmuyorum ama bu killom yüzünden onuda vermeye çalışıyorum zaten. sende kendinde güzel bulmadığın yerlerinde değişiklik yap. diğer konunda da böyle bi melankoliktin sen. biraz hayata bak kusurlarına değil. hiçbir insanoğlu kusursuz değildir. yeterki o kusur kişiliğinde olmasın...
bak bu fotosuna hayranım ben tatlı, şeker, hoş bir bayan :))

canıımmm daha önceki konuna da yorum yapmıştım :) sen güzel olmayan bir kız değilsin, bu işi biraz oluruna bırak... biraz rahatla... hani istemediğin kendine çekersin derler hmmmm ne düşünürsen başına o gelir hesabı... üstüne düştükçe olmuyor olmucakta, öyle gözüküyor... en başta kendine güven, kimse kendini beğenmeyeni beğenmez ki... bir bayanda en büyük güzellik özgüvendir, eminim bunu bir çok yerde okumuşsunsur... kendine güvendiğin al gerisi gelecek zaten :) bunu kendin yapamıyorsan bir uzmana danış... çünkü güzellik kafaya takılacak bir şey değil inan... Allah sağlık versin, kolu bacağı olmayan insanlar var... şükret, kendine güven, mutluluğu bulursun :)

ya bu durum aslında çoğu kişide var. benim sorunum biraz farklıydı. küçüklüğümden beri çevremdeki herkes beni çok güzel bulmuştur. teyzelerin "tü tü maşallah" derkenki tükürüklerini yemekten boğulacaktım diyebilirim:) ama işte teyzeler, anneler falan yani. erkeklere gelince tık bile yoktu lisedeyken. ben de diyorum neden yani bence de güzelim, kimi beni çok güzel kimi ise normal bulabilir ama çirkin de değilim. düşündüm ve dedim ki bunun sebebi herhalde aklın güzelliğin çnüne geçmesinden kaynaklı. ben hep çok akıllı ve başarılı oldum, ben konuştuğum zaman erkekler beni kıpırdamadan dinlerlerdi. hep saygı gördüm, hem "akıllı ve çalışkan" oldum ama asla "güzel" olmadım. ki cidden çoğundan da güzeldim belki de. bu biraz farkındalıkla ilgili galiba, güzel olduğunun farkındaysan ve bunu kıyafetinle ve hepsinden önemlisi tavırlarınla belli ediyorsan, yani kendine güveniyorsan güzelsindir. ben biraz aklımı geriye aldım, güzelliği ön plana çıkardım ve her şey değişti. salak olmak gerekmez ama güzelliği de önemsemek, değerli görmek gerekir. önce kendini güzel hisset sonra da bunu çevrene hissettir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…