güzel bir öneri sağol :)
aslında biliyormusun...yeni bir küçük beden bluz satın almama bile gerek yok...çünkü ben dolaptakilerin yarısından fazlasını kilo sebebiyle zaten giyemiyorum...
hepsi geçmiş yıllara ait kıyafetler...ve o kıyafetleri de çeşitli nedenlerden ötürü atamıyorum veya başkasına veremiyorum...ben o zaman dolabımdan giyemediklerim arasından bana en güzel gelen bir kıyafeti gözüme kestireyim böylece boşa masraf da etmemiş olurum...
önce yukarıda vurguladığım cümleyi açıklamaya çalışayım...orada bahsettiğim olay bir zamanlar çalıştığım eski işyerimde olmuştu ama hala aklımdan çıkmaz..üstelik bir kere de değil birkaç kere ve farklı kişilerin bu uzak durmaları yaptığına şahit oldum o yüzden yanımda durmak istemiyorlar diye kanıya vardım..yani örnek tek değil...evet çalıştığım yerdeki kızların kadınların çoğu dış görünümünü imajını beğendikleri kişilerle arkadaş olmak ve onların yanında bulunmak ve görünmekten hoşlanan kişiler...kendi arkadaşlarının ve kendi gibilerin yanındayken onlara dokunuyorlar sarılıyorlar şakalaşıyorlar ve yakın duruyorlar ve iş dışında da şeyler konuşuyorlardı..ama iş bana gelince sadece işle ilgili bir durum varsa veya birşey sormaları gerekirse geliyorlardı ve ne bir dokunma ne bir sarılma nede bir gülümseme görüyordum...ve ayaküstü bir konuşmada benden o kadar uzak duruyorlardı ki biran evvel gideyim dercesine sanki ben vebalıyım gibi...ve konuşurken yüzüme bakılmıyordu ve o sırada etrafı gözlemliyorlardı o sırada beni bununla konuşurken gören varmı gibisinden sanki...hani varsa samimi değilim izlenimi vericek derdi o...yoksa küçük düşer hanfendi bana yüz vermekten dolayı....belki kafamda kurduğumu düşüneceksiniz ama hepsi tamamen gerçekti...insan karşısındakilerin davranışları iyi kötü anlıyor yani...samimiyet duyulsa istek duyulsa neden bunu görmeyim hisssetmeyim veya yalnış yorumlayım diyorum...
saç konusuna gelince...zaten o konuda girişim yaptım...rengini değiştirip gölge attırdım sonuç güzel de oldu...bana olgun bir hava kattı ve dışarı çıktığımda yolda falan olgun bir bayan olarak görülüp ona göre davranılıyorum..çekilip yol falan veriyorlar...demekki saygı telkin ediyorum...ancak saç kesimi konusunda sorunlarım var o da benim hatam...geçen sene kuaföre gitme fobim yüzünden elime makas alıp kendim kesmiştim aradan 1 sene geçti uzadılar...hatta kuaföre kesip düzelttirdim ama hala o kesimin hataları var..biraz daha uzayınca tekrar düzelttirmeyi düşünüyorum :)
haklısın aşk hayatımın boş olması da olumsuz etkiliyor tabi :) güzel dileklerin için sağol canım :) bugün diyete başladım bakalım...
Carrie cigim leyla ile mecnunu herhalde herkes tanir... ama ben bu hikayenin bu yönünü bilmiyordum
tabiki seven insan bir insanin ruhunu sever onun güzelligini..
ya sahiden öyle insanlar vardir ki güzel olmasada o kadar icine katasin gelir,cünkü insan olarak güzeldir ve cok baska bir gizemi vardir..
olabilir canım mümkündür..nihayetinde hepimiz insanız...ben zaten sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğumu iddia etmiyorum..farkındayım birşeyler olduğunun...daha önce gittim psikiyatriye ama tedavi sürecini ailem kaldıramadı ve destek olmak yerine köstek oldular..zorlarına gitti beni idare etmek... ben de yarım bırakmak zorunda kaldım...zaten zor da ikna etmiştim babam zaten çok karşıdır öyle psikoloğa psikiyatriye gitmeye...hatta ben diyetisyene gitmeden önce ona bile "sen kendi boğazını tutamıyomusun...senin gururum yokmu elden akıl almaya bir de ayağına gidiyorsun demişti" düşün nasıl bir zihniyet altında büyüyüp yetiştirildiğimi....babama kalsa ben her yaramı kendim sarayım onlara hiç duyurmayım öyle istiyor...
Güneşcim, insanların bu davranışlarının senin dış görünümünle ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Şiddetle sanmıyorum hatta =)) Seni birçok konuda kendime benzetiyorum ben. Bu yüzden empati kurabileceğimi sanıyorum. Ben de hayatım boyunca insanlardan hep aynı şeyi duymuşumdur. Her girdiğim ortamda insanlar bana şunu söyler " İlk tanıştığımızda bana o kadar soğuk geldin ki seninle kesinlikle anlaşamayacağımızı düşündüm ama sonra samimi olunca aslında öyle biri olmadığını anladım " inan girdiğim ortamlarda samimi davranmak için ekstra çaba harcadığım halde hala aynı şeyi duyuyorum. Sonra da oturup düşünürüm o kadar gülümsedim, samimi davrandım neden yine bunu duydum diye... Artık 22 yaşına geldim ve bunun mizaç meselesi olduğunu kabullendim. Ben ne kadar samimi davranmak için çabalarsam çabalayayım, farkında olmadan arada bir mesafe bırakıyorum demek ki ve insanlar yüzümdeki gülümsemenin ardında gerçekten samimi bir kız olmadığını görüyorlar. Ne yaparsan yap kendini gizleyemiyorsun insanlardan. He şu var, yumuşatabiliyorsun. Yanlış anlaşılmaları azaltabiliyorsun. Ki bu da çok yararlı ve güzel birşey. Özellikle iş hayatı için, çünkü iş hayatı bunu kaldırmıyor. Psikolojide kişisel alan diye birşey var. Her insanın kişisel alanı farklı. Kimininki dar, kimininki geniş. Benim çok geniştir mesela. En samimi olduğum arkadaşlarım bile hep söylemiştir "sana sarılmak öpmek istiyoruz ama ne zaman dokunmaya kalksak geri kaçıyorsun" diye.Hatta erkek arkadaşım bile fazla sıkıştırdığı zaman rahatsız oluyorum. Cinsel bir mesele değil kesinlikle, öyle takıntılarım hiç yoktur benim, sadece kendimi sıkışmış ve rahatsız hissediyorum. Biri benimle konuşmak için yanıma geldiği zaman mümkün mertebe uzakta dururum mesela. Bunu istemsiz olarak yapıyorum. Dolayısıyla insanlar, benim onların bana yaklaşmalarını istemediğimi hissedip, belki de sezip bilemiyorum, mümkün olduğunca mesafeli oluyorlar bana karşı. Sana karşı sergilenen tavırların da bununla ilgili olabileceğine yüzde seksen ihtimal veriyorum. Bununla ilgili biraz düşünmeni tavsiye ederim. Dürüstçe fikrimi söyleyeceğim, umarım bana alınmazsın. Ben de senin gibi minyon tipliyim, minyon ötesiyim desem yeridir baya kısayım =)) Ben şu anda 49 kiloyum ve diyet yapıyorum 45 kilo olabilmek için. Çünkü 45 benim ideal kilom ve o kiloda olunca gayet normal görünüyorum. Şu anda herkes balık etli olduğumu söylüyor. Kilo çizelgende 80 kilonun üzerini gördüm. Bizim gibi minyon tipliler için bu kilo çok fazla. Eğer kilo vermek mümkün ise (yani ilaç kullanımına bağlı, elde olmayan bir kilo artışı sözkonusu değil ise) mutlaka bizim gibi kısa insanların 45 - 50 kilo civarında olması gerektiğini düşünüyorum. Başlaman gereken nokta bu bence. O kilolar gittikçe kendine güvenin artacak. Kendine güvenin arttıkça moralin yükselecek. İkinci adım iş bulmak olmalı. Ne yap ne et bir yolunu bul o evden çık! Evde otura otura insanın ruhu çürüyor bunu tecrübe ettim daha önce. İnan gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Biraz uzun oldu ama bunları seni gerçekten sevdiğim ve forumdan uzun zamandır tanıdığım için yazdım. Dediğim gibi seni kendime çok benzetiyorum birçok konuda. Dolayısıyla mutlu olduğunu görmeyi isterim. Ve olacaksın da çok inanıyorum... Gelişmeleri mutlaka bizlere yaz canım, çok öpüyorum seni =))
yaaa diyetisyene ya da psikiyatriste gitmenin nesi kötü yanlış anlamadımm. insan çoğu şeyi kendi kendine çözemiyor işte. bende kiloluyum ve doğumdan sonra diyetisyene gitmeye karar verdim.. bence sen çirkin falan değilsin sadece kilolusun o kadar. mesela hani bir ara 55 olmuştun o zaman nasıldı?? insanlar o halini beğenmişlermiydi?? bazısına zayıflamak çook yakışıyor yüzünün şekli çok güzelleşiyor.
Güneşcim ya seninle aynı sorunları yaşadığımızı farkediyorum.Zaman zaman açtığın başlıklara rastlıyorum ve mutlaka kendimden birşeyler buluyorum.Ne bileyim aynı yerde doğup büyüömüş olsak,birer kızkardeş olsak belki bu kadar benzer olmazdık.İnan okuduğum zaman tam da benim dile getirmek istediğim şeyler diyorum.Malesef ki bu sorunların çözümü bizde bitiyor Güneş ya bence.Hepsi bir zincirin halkası gibi.Tek bir neden bulamıyo insan.Yada bi çok neden de sıralayamıyo.Nedenler var.Belki de çözüümü hem çok zor hem bir o kadar kolay.
Kendi yaşadıklarımdan da yola çıkarak söylüyorum çözüm öncelikle kendini kabullenmek ve kendini beğenmekten geçiyo sanırım.Kimse mükemmmel değil,bak etrafına.Mükemmel olmayı beklerken zaman öyle çabuk geçiyor ki,bu sefer geçen zamana hayıflanıp duruyoruz.O geçen zamanın telafisi de hiç yok.Zten işin can sıkan yönü de bu sanırsam.
Kendini kabullenmek,mükemelliyeti istememek,bir bayan için dış görünümü en önemlisidir bu yüzden fazla kilolardan kurtulmak ve belki de bu söylenecek ilk maddedir çünkü kilo verince insan kendini daha bi seviyo..kilo alınca kendimi daha zayıf hissederim bende mesela..
Daha sonra iş geliyor.İnsan çalışınca bir işe yaradığını hissediyor ve kendini dinlemekten kurtuluyor
Daha sonra babanın söylediklerini çok fazla umursama bence artk çünkü olan sana oluyor.o hala 70 sene öncesinin hayat düzeninin var olduğunu sanıyor.gerçek bu değil.ama ona anlatamazsın işte.benimkiler de çok sabit fikirlidir.
Canim artik ben kafaya takaaaa takaaaa galiba tirlattim
ama benim derdim tamamen baskaaaa,hele arastirip insan bir tatmin edici sonuc bulamayinca, o zaman artik nasil desem böyle amaaaan modunada girebiliyor....
ah be canim inan ki eger her sabah kalkip erkek gibi killi yüzüne bakmak zorunda degilsen cooook güzelsin ve sanslisin...rahat ol o yüzden inan bana!!!!!
ah o yüzdeki kıl tüy derdi bende de var sorma....yok mu sanıyosun :) lazer epilasyonlara gittim tüyler gitmediği gibi bir de üstüne cildim hasar gördü roza hastalığı varmış gibi sürekli de yanaklarım kızarık geziyorum..1.5 sene geçti üzerinden ama hala cilt bile kendini toplamadı...ama olsun yine de şükredelim dimi...elimiz ayağımız tutuyor ve aç değiliz açıkta değiliz şükürler olsun...insan bazen kendi ulaşamadığı şeylerin başkaları için çok kolay olduğunu görünce böyle dertlenmiyor değil işte arada....kimi insan için elini sallasa ellisi durumu varken bazıları da 1 tane bile erkek müsveddesine bile kendini beğendiremiyor...biraz da şans baht meselesi olsa gerek...
Evet benden baska kimsede yok saniyorumya pardon ne yapiyim artik kafayi tirlattim bende bu pis killar yüzünden
canim sen peki doktora gittin mi pco olabilir diye?hani kilo ve killar olunca dedim olabilir mi acaba:26:
peki suan killari nasil hal ediyorsun?
günaydın güzel bayanlar
bir sonuca vardınızmı?
merhaba
aslında bu öyle bir konu ki herkesin diyecek birşeylerinin olduğu bir konu..o yüzden bi süre daha konuşmalar yorumlar bitmez diye düşünüyorum...illa bi sonuca mı varmamız lazım kısa sürede :) sohbet çoğaldıkça insan içini daha çok dökebiliyor...bu bile birşeydir aslında...ha illa somut bir sonuç istiyorsan bugün diyete başladım..spora başladım ve kk daki diyet takımlarından birisine katıldım kaynaştım :) ve kendimi daha az yanlız hissediyorum..yanlızlık duygusu azalınca insanın aklına güzellik çirkinlik derdi ve pek gelmiyor gibi :)
çokkk güzel
bu iyi bir başlangıç
yalnız değilsin burda, biz her zaman yanında olacaz, elimizden geleni yapacaz
sana az da olsa yardımcı olduysak ne mutlu bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?