Hiçkimsenin bana Güzel olduğumu söylememesi içimde ukde yarattı..

canim ya$in kaç bilmiyorum ama 12-18 ya$ arasi kizlar genelde güzel olanlari kiskanirlar ve hiç yorum yapmazlar, mesela benim uzagimdakiler görünce ma$allah derlerdi ama arkada$larimdan bir kez olsun böyle bir$ey duymadim, ben bir yerinmi begenmedigimi söyledigimde onlarda begenmediklerini ima ederlerdi, hatta bir gün saçimi farkli bir $ekilde bagladigim için kankam bana " yüzüne bakilmiyor " demi$ti 16 ya$larindayken hala unutmam, $imdi ise bana hep güzelim falan der, tabi olgunla$tik artik, ya$ 20 yi geçince herkes güzel oldugumu sölemeye ba$ladi, hatta tanimadigim insanlar bile, ama ben umursamiyorum nede olsa a$kta kaybettim gerisininde bir önemi yok zaten :2:

canımmm sen çok güzell bir kızsın neden mi çünkü çirkin kadın yok daha doğrusu çirkin insan yok Allahın yarattığı her yaradılan çok güzel benim gözümde canım hiç dert etme

önce yukarıda vurguladığım cümleyi açıklamaya çalışayım...orada bahsettiğim olay bir zamanlar çalıştığım eski işyerimde olmuştu ama hala aklımdan çıkmaz..üstelik bir kere de değil birkaç kere ve farklı kişilerin bu uzak durmaları yaptığına şahit oldum o yüzden yanımda durmak istemiyorlar diye kanıya vardım..yani örnek tek değil...evet çalıştığım yerdeki kızların kadınların çoğu dış görünümünü imajını beğendikleri kişilerle arkadaş olmak ve onların yanında bulunmak ve görünmekten hoşlanan kişiler...kendi arkadaşlarının ve kendi gibilerin yanındayken onlara dokunuyorlar sarılıyorlar şakalaşıyorlar ve yakın duruyorlar ve iş dışında da şeyler konuşuyorlardı..ama iş bana gelince sadece işle ilgili bir durum varsa veya birşey sormaları gerekirse geliyorlardı ve ne bir dokunma ne bir sarılma nede bir gülümseme görüyordum...ve ayaküstü bir konuşmada benden o kadar uzak duruyorlardı ki biran evvel gideyim dercesine sanki ben vebalıyım gibi...ve konuşurken yüzüme bakılmıyordu ve o sırada etrafı gözlemliyorlardı o sırada beni bununla konuşurken gören varmı gibisinden sanki...hani varsa samimi değilim izlenimi vericek derdi o...yoksa küçük düşer hanfendi bana yüz vermekten dolayı....belki kafamda kurduğumu düşüneceksiniz ama hepsi tamamen gerçekti...insan karşısındakilerin davranışları iyi kötü anlıyor yani...samimiyet duyulsa istek duyulsa neden bunu görmeyim hisssetmeyim veya yalnış yorumlayım diyorum...

saç konusuna gelince...zaten o konuda girişim yaptım...rengini değiştirip gölge attırdım sonuç güzel de oldu...bana olgun bir hava kattı ve dışarı çıktığımda yolda falan olgun bir bayan olarak görülüp ona göre davranılıyorum..çekilip yol falan veriyorlar...demekki saygı telkin ediyorum...ancak saç kesimi konusunda sorunlarım var o da benim hatam...geçen sene kuaföre gitme fobim yüzünden elime makas alıp kendim kesmiştim aradan 1 sene geçti uzadılar...hatta kuaföre kesip düzelttirdim ama hala o kesimin hataları var..biraz daha uzayınca tekrar düzelttirmeyi düşünüyorum :)
haklısın aşk hayatımın boş olması da olumsuz etkiliyor tabi :) güzel dileklerin için sağol canım :) bugün diyete başladım bakalım...

canım öncelikle bu kuvvetli hafızandan dolayı seni tebrik ederim :) evet sen söyleyince hatırladım o mesajımı şimdi...evet canım doğal saçım mavi siyah..hatta kaşlarımda bile bazı ışıklarda açılarda mavilik tonu kendini gösteriyor...ama malesef ki boyayla elde edilen mavi siyaha göre çok daha mat bir ton..o yüzden pek hoşnut olduğumu söyleyemeceğim...zaten kuaför bile doğal saçımı görünce rengin çok mat olduğunu söyleyerek o saçın üzerine gölgenin güzel olmayacağını düşündü ve taban rengini bile değiştirdi kendisi... yine de beğendiğin için teşekkür ederim canım :)

evet canım kilo problemi zaten bende ezelden beridir var kendimi hiç zayıf olarak veya normal kilomda olarak bilmem...gördüğüm en düşük kilo uzun çabalarla 55 kilo olmuştu ve inan onda bile göbeğim vardı...gerisin geri kiloları almak da uzun sürmedi...kkdaki diyet gruplarına ve zayıflama yarışmalarına katıldım dün..kendi çabamla tek başına olmuyor bu iş...tek başına en fazla 3 hafta sürüyor diyetlerim..bu sefer olucak insallah :) sağol canım önerilerin için :)

yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle...söylediğiniz ihtimalleri de gözden geçireceğim...evet güzellik konusunda takıntım ve sıkıntım olduğunu inkar etmiyorum..zaten bunu inkar edersem kendimi kandırmış olurum..o yüzden bu konuda size katılıyorum...benimle samimi bir şekilde konuşmak istemeyen ve uzak durarak konuştuğunu söylediğim kişiler zaten marka giymekle övünen, bir parfüme maaşının yarısını gözünü kırpmadan harcayabilen..sürekli lavaboya gidip makyaj tazeleyen ve arkadaş sayısı çokluğu ve ilgilenen erkek çokluğuna göre insanlara değer biçen türde insanlardı....malumunuz orası bir iş ortamıydı ve gizli olarak ve açık olarak bayanlar birbiriyle giyim ve imaj yarışı halindeydiler..orada bayan çalışan da çoğunluktaydı...erkek çalışan 3-4 kişi vardı sadece...
uzak durma sebeplerini kötü huyum vara bağlayamıyorum..çünkü öyle birisi olmadığımı biliyorum....sıkı bir aile terbiyesiyle yetişmiş ve hatta çekingen bile denilebilen birisiyim...bana uzak durmalarının sebebi çirkinlikten değil de belki imaj eksikliği veya duruşum ezik bir şekildeyse ondan da olabilir tabi ki...
bazen o kadar kendime özenip güzel gözüktüğüm günler oluyordu ki güzel sözü bana en söylemeyecek olan bile içinden gelmese bile söylüyordu öyle günlerde olmadığı değil tabi ama çok nadirdi....bu bahsettiğim işyerindeki bayanlardan birisi de yüzüme karşı aynen şöyle demişti..." ben çirkin insanlarla arkadaş olamam..buna tahammül edemem, ama yanlış anlama bunun senin için demiyorum" demişti....ben de bu laftan haklı olarak şunu anlamış ve üzülmüştüm..sen çirkinsin ama istisnasın...aslında senin gibilerle arkadaş olmayı istemem ama seni sevdim...şeklinde tercüme etmiştim bunu..bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum..çirkinlerden bahsedip de senin için demiyorum demesi beni de çirkinler sınıfına soktuğunu düşündürmüştü bana...
bugün diyete başladım ve kkdaki diyet gruplarına katıldım...tek başına motivasyonsuz kilo veremiyorum :) bu sefer olacak inşallah :) boş bi vaktimde otutup psikolojim hakkında da düşünüp o konuyu da gözden geçireceğim..yorum için teşekkürler :)

teşekkür ederim canım samimi mesajın için :)
sanırım maite perronide olan ve bende olmayan şey özgüven olmalı..bir de ben ne kadar giyime makyaja bakıma ilgili de olsam bu kadın gibi feminen ve dişi
bir hava katamıyorum kendime...sanırım bu feminenlik dişilik olayı da pek aksesuarla olacak iş değil gibi ben onu anladım...çünkü kolyeler küpeler falan ben de deniyorum ama mesela şu koyduğun resminde kızda hiçbir aksesuar veya ek birşey yok..oldukça sade hali..ama yine de bir tarafı ben kadınım ben dişiyim demeyi başarıyor...o da sanırım içten ve düşüncelerden gelen birşey olsa gerek :) bir zamanlar imaj konusunu kendime dert ettiğim için günlerce haftalarca yerli-yabancı bulabildiğim imaj maker sitelerinde detayları incelemekle geçmişti ömrüm..bana giden renklerin şekillerin bilimsel araştırmalarını yapmıştım....en az imaj makerlar kadar da bilgi sahibi oldum ama işte kilo olunca o bilgiler de anca biryere kadar uygulanabiliyor ve sadece imajla da olmuyor sanırım bu iş :) teorilerle realite bir olmuyor tabi...

Son düzenleme:

yorumların için sağol canım :) olabilir belki bilmeden hayatıma hep beni fiziksel yönlerimle imajımla veya arkadaş sayısı çokluğumla değerlendiren insanları ve ortamları kendime çekiyor olabilirim..bu durum ta çocukluğuma dayanıyor...ilkokulda okul arkadaşlarım kilolarımla alay eder şişko patates derlerdi..ailem de çok katı kişilerdi...hem okulda hem evde çekiyordum yani...hayatımın hiçbir döneminde doğru dürüst arkadaş grubum olmadı veya bir gruba dahil olamadım....insanlara yakın davranmaya çalışmama rağmen...ilkokuldan tut iş hayatına kadar özel hayata kadar hayatımın her döneminde bu durumun farklı halleriyle karşılaştım..belki de hatam ilkokuldaki olayları o zaman kafama takıp yerleştirmem ve kendimi kötü hissedip öyle etiketlendirmem ve o tür insanları çekmeye devam etmem olabilir..kimbilir....ama o dönemde çocuktum ve kendimi kötü hissetmem de normaldi...ama o an kendimi teselli etmeyi başaramadığım için bu böyle sürdü gitti..çocukken akla yerleşen düşünceler kolay çıkmıyor akıldan....zaten bu çekim yasası konusu bana hep 10 bilinmeyenli denklem kadar gizemli gelmiştir :)

Son düzenleme:
sanırım benım durumum daha vahım.bana derler ama ben hıc kendımı guzel bulmam.gayet sıradan bulurum hatta.
aynen.. güzel diyenlere de, "ben güzel değilim, sadece hoş bir kızım" der geçerim..
benim de başka bir sorunum var işte, çevremdekiler güzel der ben kendimi güzel bulmam..
Eşim güzel karım diye sever, annem süslenince felan "bu güzel kız benimmii" der mesela ama gelde bana sor
aslında herşey insanın kendini beğenmesiyle ilgili..

çirkin olsam inan hiç üzülmezdim..farklı olurdum.ya karizmatik ya da gizemli biri olurdum.ama güzel oldun mu her arı senin balından yemek istiyor
kusr.bakmayın baya açık saçık bir cümle oldu ama öyle.güzelseniz şanslı değil bence tehlikedesiniz.çok canınız yanar.
örneğin ben,tamam çok çok güzel biri değilim ama etrafımda dolaşan yılanları fark ediyorum.bir çok bayan deli gibi kıskanıyor.mesela hemen hemen hiç bayan arkadaşım yok uzun uzuun yıllardır.o yüzden biri bana çok güzelsin yerine sen çok akıllı bir kızsın dese daha memnun olurum

Son düzenleme:

kilon yüzünden saygısızca davranan insanı allaha havale et

bu arada ben sana şunu öneriyorum, çok beğendiğin bir blüz satın al, bedeni şimdi giydiğin bedenden daha ufak olsun
ve o kıyafete girene kadar sakın pes etme ve hergün göreceğin bi yerde tut onu, yanından her geçtiğinde gözüne ilişsin ve diyeti hatırlatsın sana

canımm belki çok özel olacak ama lütfen kusuruma bakma. acaba sende bipolar bozukluk olabilir mi?? çok yakın bir arkadaşımda var ve aşağı yukarı davranışlarınızı birbirine benzettim:44:

leyla ile mecnunu aşkı okadar meşhur olmuşki herkesin dilinde dolaşıyor...mecnun çöllerde leyla leyla diye sayıklıyor,leyla ise zindanda mecnununu bekliyor.....
günün birinde zengin bir kervan sahibi bu olaydan çok etkileniyor ve karar veriyor leylayı muhakkak görecek çünkü mecnunu çöllerde divane yapan leyla kimbilir nekadar muhteşem bir güzelliktir diye düşünüyor...neyse adam kervanını hazırlıyor ve uzun,zorlu saldırılarla dolu tehlikeli yolculuktan sonra

leylanın esir edildiği zindana varıyor bayaaa bir rüşvet vererek leylayı görüyor..ama odane !!!leyla ıkadar çirkinki adam gözlerine inanamıyor..mecnunun leylası senmisin diyor?leylada bir ümitle evet yoksa mecnunumdan aşkımdan hayatımdan bana bir haber mi getirdin??? diye soruyor..adamda hayır sadece merak ettim ve seni görmek istedim diyor...fakat hala inanamıyor bu çirkinliğe...
oradan çıkıp karara veriyor mecnunu bulacak ve ona bumu senin aşkın diye soracak...yine mücadelili bir yolculuktan sonra belkide 1 yıl sonra felan mecnunu buluyor çöllerde fakat buarada servetinin büyük bir bölümünüde bu uğurda kaybettiği için çok sinirli....
mecnuna yaklaşıyor ve diyorki senmisin leylanın mecnunu ???
mecnun evet benim yoksa leylamdan bir habermi var leylam leylam diyor...
adam hayır ama sana yazıklar olsun..aşkınıza inanmıştım ve leylanın ne kadar güzel olabileceğini merak ederek onu buldum ve gördüm...sana yazıklar olsun sen o kadınamı aşık sın...o zayıf kapkara kupkuru okadınamı aşıksın sana yazıklar olsun kervanımdaki develer bile ondan daha güzel....
mecnun soruyor...leylamı gördünmü..
adam evet gördüm görmez olaydım...
mecnun leylamı gördünmü...
adam heralde delirdi bu diye düşünerek..evet gördüm
mecnun: Leylamı benim gözümle gördünmü ??ona benim gözümle bakabildinmi ?sen leylamı böyle göremeszin....

anlıyan anlamıştır

Carrie cigim leyla ile mecnunu herhalde herkes tanir... ama ben bu hikayenin bu yönünü bilmiyordum

tabiki seven insan bir insanin ruhunu sever onun güzelligini..

ya sahiden öyle insanlar vardir ki güzel olmasada o kadar icine katasin gelir,cünkü insan olarak güzeldir ve cok baska bir gizemi vardir..

hayatım ne takıosun kii belkide kıskançlık yapıo çevrendekiler çekemio seni olabilir

bence sen güzelsin... ben güzelim de ben çok güzelim bırak etraftada öyle dolaş ben güzelim kendini iyi hissettiren şeyleri giy-tak-yap ne kadar ben güzelim edasıyla yürürsen kenine güvenli o derece seni havalı ve güzel bulurlar bence sen güzelsin GÜZEEL..bak bir tve alıcı gözle bakıldığında güzel olanlar parmakla gösteilir ama kendilerine güvenleri havaalrı olduğu için herkese öre çok güzeller.mesela petek dinçöz lise yıllarında çok kiloluymuş herkes kilosuyla dalga geçip hor görürlermiş arkadaşları olmazmış sonrasında zayıflayacam demiş zayıflamıi kendine güvenle havası değişmiş şimdi bence oda güzell ve bence sende gzelsin yürüyüşünü havanı değiştir kendine güven GÜZEL İNSAN...

benim beğendiğim bir çocuk vardı.sadece beğeniyordum o kadar.arkadaşta iyilik yapmak istemiş aklınca gidip esra senden hoşlanıyor demiş.oda tipim değil demiş.ciddiye almadım ama aynaya bakıp kendimi çok çirkin gördüğümü hatırlıyorum.bende kendimi güzel bulmam.makyaj herkese yakışır bana yakışmaz diye düşünüyorum.ama arkadaşlar annem ablam hatta bayıldığım bir abim vardı aynı işyerinde (yaşı büyük olduğu için abim diyorum)göz makyajı yaptığım zaman durup durup kız ne kadar güzel olmuşsun diyorlar.bakıyorum sanki gözlerim morarmış gibi geliyor ama onlar bayılıyor.sırf makyaj yapmış olmak için yapıyorum arada yani.sırf kelimelere dökülünce insanın egosu tatmin oluyor ve kendine bakmaya başlıyor.aslında gördüğüm ilgileri,çoğu kişinin benden tlf mi istemesi,yolda atılan lafları ben burcumun çekiciliğine bağlıyorum çünkü ben gerçekten kendimi çirkin buluyorum.haaaaaaaa o tipim değil diyen çocukta yıllar sonra peşimden çok koştu yüz vermedim.arkadaşım tipim değilsin de dedide ben kırıcı olmak istemedim.

Son düzenleme:

güzel bir öneri sağol :)
aslında biliyormusun...yeni bir küçük beden bluz satın almama bile gerek yok...çünkü ben dolaptakilerin yarısından fazlasını kilo sebebiyle zaten giyemiyorum...
hepsi geçmiş yıllara ait kıyafetler...ve o kıyafetleri de çeşitli nedenlerden ötürü atamıyorum veya başkasına veremiyorum...ben o zaman dolabımdan giyemediklerim arasından bana en güzel gelen bir kıyafeti gözüme kestireyim böylece boşa masraf da etmemiş olurum...

canımm belki çok özel olacak ama lütfen kusuruma bakma. acaba sende bipolar bozukluk olabilir mi?? çok yakın bir arkadaşımda var ve aşağı yukarı davranışlarınızı birbirine benzettim:44:

olabilir canım mümkündür..nihayetinde hepimiz insanız...ben zaten sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğumu iddia etmiyorum..farkındayım birşeyler olduğunun...daha önce gittim psikiyatriye ama tedavi sürecini ailem kaldıramadı ve destek olmak yerine köstek oldular..zorlarına gitti beni idare etmek... ben de yarım bırakmak zorunda kaldım...zaten zor da ikna etmiştim babam zaten çok karşıdır öyle psikoloğa psikiyatriye gitmeye...hatta ben diyetisyene gitmeden önce ona bile "sen kendi boğazını tutamıyomusun...senin gururum yokmu elden akıl almaya bir de ayağına gidiyorsun demişti" düşün nasıl bir zihniyet altında büyüyüp yetiştirildiğimi....babama kalsa ben her yaramı kendim sarayım onlara hiç duyurmayım öyle istiyor...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…