• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Maalesef hiv'se eğer kişi, geçmiyor nasıl arastirma yaptiniz siz.Benim cok yakınım hiv malesef bir omurboyu ilac kullanmak zorunda.Eger ilaclarini duzenli kullanmaz ise aidse cevirip öldürüyor.Surekli kan testi veriyor ilaclari eve kadar geliyor kargoyla.Ve her hastane işleminde karşısına çıkıyor hiv olduğu. Eki Görüntüle 3266087
Aynen bu yazdıklarınızi okudum bnd doğru okumuşum

Malesef çok yakınım eşinden kaptı (esim degil ama 1. Derece yakinim)bu hastalığı her ay düzenli kan testi verip bağışıklığına bakılıyor ona göre ilaçlarda doz ayarlaması yapılıyor ilaclar kapalı kargoda eve geliyor.Gecen aylarda endoskopi oldu doktora söylememiş hiv var diye onlarda endoskopiyi yaptıktan sonra sistemden görmüşler (akıllarına bunda hiv vardir diye gelmemis bakmamislar zamanında)niye söylemedin burada doktorlar hemşireler risk aldı diye hastaneden attılar.Her operasyonda doktorlara söylenmesi gerekiyor hiv olduğu.cogunluk olarak cinsel yolla bulaşıyor.Sisteme kayitlaniyor zaten hiv olduğu. Geçen eğer evlenmeyi düşünürsen kizarkadasini bize getirmen gerekiyor hastalığı anlatmamız gerekiyor bunun sonuclarini kabul etmesi gerekiyor evlenebilmeniz için demisler. Sonuçta ilerleyen dönemde hem bebeğe hem eşe bulaşıyor .tedavi olmazsa aidse cevirip öldürüyor.Karar sizin tehlikeli bir hastalık kesinlikle tedavisi yok.Sadece ilaçlarla yasama süreci uzuyor.

Aile hekiminde yapılan test ile olmaz. Tıp fakültesi mikrobiyoloji bölümüne gidin detaylı baktırın kanınıza.
Ay içim şişti rahatlığınızdan. Şimdi negatif bile çıksanız bu test trkrarlanacak. 3 ay , 6 ay aralıklarla. Kuluçkada kalıp kanda yeteri kadar olmazsa görünmüyor zamanla sayısı artıp kanda çıkıyor.
Siz olayın farkında değilmisiniz nesiniz anlamadım ki. Yıllar önce manikür pediküre gittim sonra 1,2 ay geçti dilimde pamukçuk çıktı. O sıra antibiyotik kullanıyordum. Neyse internetten baktım dilde pamukçuk için aids de görünür lafı geçiyordu. Bakın sadece bu laf üzerine günlerce doktor doktor gezdim öldüm dirildim. Meğer antibiyotik ten olmuş. Hadi ben de anksiyete bozukluğu var ben abarttım kendimi perişan ettim ama sizin ki de cahik cesareti
Öğrenir öğrenmez gittim test için bu cahillik mi oluyor ki
Bende araştırmalarım sonucu yol izlemeye çalışıyorum
Yardımcı olmak zor geliyorsa bakmazsiniz yorum yapmazsiniz bu kadar sabit cahillikten söz etmeniz çok ayıp
Okuduğunuzu anlayın bnce
Pozitifim pozitif biriyle birlikte oldum devam ediyorum yaşıyorum umrumda değil tedavi olamayacağım demedim ki
Gayet olayın farkındayım
Araştırdım ve halen araştırıyorum fakat çok yeni odlugu içinde nediseliyim bilgi paylaşımı olsun istedim
Başınıza gelmemiş iken başına gelmiş insanı düşünün bazen sağlıklı düşünülemiyor ya da okuduğumuz u da yanlış anlayabilir iz bu durumda
İnaninki başınıza gelse anlarsiniz

Malesef çok yakınım eşinden kaptı (esim degil ama 1. Derece yakinim)bu hastalığı her ay düzenli kan testi verip bağışıklığına bakılıyor ona göre ilaçlarda doz ayarlaması yapılıyor ilaclar kapalı kargoda eve geliyor.Gecen aylarda endoskopi oldu doktora söylememiş hiv var diye onlarda endoskopiyi yaptıktan sonra sistemden görmüşler niye söylemedin burada doktorlar hemşireler risk aldı diye hastaneden attılar.Her operasyonda doktorlara söylenmesi gerekiyor hiv olduğu.cogunluk olarak cinsel yolla bulaşıyor.Sisteme kayitlaniyor zaten hiv olduğu. Geçen eğer evlenmeyi düşünürsen kizarkadasini bize getirmen gerekiyor hastalığı anlatmamız gerekiyor bunun sonuclarini kabul etmesi gerekiyor evlenebilmeniz için demisler. Sonuçta ilerleyen dönemde hem bebeğe hem eşe bulaşıyor .tedavi olmazsa aidse cevirip öldürüyor.Karar sizin tehlikeli bir hastalık kesinlikle tedavisi yok.Sadece ilaçlarla yasama süreci uzuyor.
Çok teşekkür ederim güzel yaklaşımınız için burda yazılanlar bana iyi geldi ve yardımcı oldu tabi ki de

Öğrenir öğrenmez gittim test için bu cahillik mi oluyor ki
Bende araştırmalarım sonucu yol izlemeye çalışıyorum
Yardımcı olmak zor geliyorsa bakmazsiniz yorum yapmazsiniz bu kadar sabit cahillikten söz etmeniz çok ayıp
Okuduğunuzu anlayın bnce
Pozitifim pozitif biriyle birlikte oldum devam ediyorum yaşıyorum umrumda değil tedavi olamayacağım demedim ki
Gayet olayın farkındayım
Araştırdım ve halen araştırıyorum fakat çok yeni odlugu içinde nediseliyim bilgi paylaşımı olsun istedim
Başınıza gelmemiş iken başına gelmiş insanı düşünün bazen sağlıklı düşünülemiyor ya da okuduğumuz u da yanlış anlayabilir iz bu durumda
İnaninki başınıza gelse anlarsiniz
Kocanız pozitif. Siz hala duruma göre davranıcağım diyorsunuz.
Ne durumu bu? Aldatmadı ise sorun yok mu yani? Önce gidip düzgün bir yerde detaylı test yaptırın kendinizi bir garantiye alın sonra aldatma olayına bakarsınız.
Yorumları da okudum ayrıca tüm yorumlarınız olayın biyüklüğünü algılamadığınızı gösteriyor.

Ama sizin testiniz negatif çıksa bile o kadar kötü bi hastalık ki eşinizin tırnağının kenarı biraz açılsa hani hafif kanar ya eti koparinca minicik çizgi şeklinde size ya da evladiniza bulaşabilir kan yoluyla. Belli aralıklarla test yaptırmanız lazım zaten . İki ay önce negatifti şimdi negatif diye bisi yok. Çocuk düştü dizi kanadı baba eliyle yaraya baktı tırnağı etten minicik açılmış o sırada işte direkt bulaştı. Yani beraber yaşamanın da belli kuralları var hıvli kişilerle. Tükürükle sarilmayla bulaşmaz elbette ama kanla bulaşır denilen öyle oluk oluk akması değil. Ve bu tedavisi olmayan öldürücü bir hastalık. Sizin vucudunuzda ya da tırnağınizda minicik çizik olsa kanasa eşinizin yaralanmış düşmüş halinde gene bulaşır temas olursa. Çok dikkatli olmanız lazim.

Öğrenir öğrenmez kendime ve çocuğuma baktırdım negatif çıktı
Sanırım biraz daha zaman geçmesi gerekiyor doğru çıkması için tekrar yaptıracağim
Ama doktor.negatif.cikti ise pozitif çıkmaz dedi tekrar kafam da karıştı kimi de çıkar diyor
3 ay sonra 6 ay sonra ve 1 yıl sonra tekrar baktırmalısınız.
Ayrıca eşinizin durumunu da belirtmelisiniz.
HIV ve HPV çok farklı virüsler.
Eşiniz HIV her şeyi bir kenara bırakın ve aynı evde yaşamayın artık.
Çocuğunuza da size de bulaşma ihtimali maalesef ki çok yüksek.
Çok rica ediyorum çocuğunuzu düşünün.
Bu çok ciddi bir mesele.
Bir süre ailenizin evine gidip onları da riske atmayın.
Eşiniz gitsin evden sizde negatif olduğunuzdan emin olana kadar temas olayına dikkat edin.
Eşinizle en son ne zaman cinsel birlikteliğiniz oldu?
Elini falan keser ya da herhangi bir yerini çok dikkatli olmalısınız.

3 ay sonra 6 ay sonra ve 1 yıl sonra tekrar baktırmalısınız.
Ayrıca eşinizin durumunu da belirtmelisiniz.
HIV ve HPV çok farklı virüsler.
Eşiniz HIV her şeyi bir kenara bırakın ve aynı evde yaşamayın artık.
Çocuğunuza da size de bulaşma ihtimali maalesef ki çok yüksek.
Çok rica ediyorum çocuğunuzu düşünün.
Bu çok ciddi bir mesele.
Bir süre ailenizin evine gidip onları da riske atmayın.
Eşiniz gitsin evden sizde negatif olduğunuzdan emin olana kadar temas olayına dikkat edin.
Eşinizle en son ne zaman cinsel birlikteliğiniz oldu?
Elini falan keser ya da herhangi bir yerini çok dikkatli olmalısınız.
Çok dikkat ediyorum teşekkür ederim
Eşimin durumunu belirttim randevu aldım
Kendim içinde tekrar test isteyeceğim

Hastanede ilaçlı tomografi çektirmiştim aynı katta kanda alınıyor.
Damar yolumu açtıkları için çıkışta bir elimle kolumu tutuyorum filan sonra dedim ki oturayım şuraya elimi oturacağım yere koydum ki bir ıslaklık fark ettim bir baktım kan bulaşmış elime ve elimde açık yara vardı.
Bildiğiniz bana bulaştı.
O kadar çok panik yaptım ki hemen aynı hastanenin Enfeksiyon hastalıklarına başvurdum.
Olayı anlattım benden 1.5 sonra 3 ay sonra 6 ay sonra ve 1 yıl sonra testler alındı.
Çok şükür bir hastalık kapmadım ama ciddi manada korktum.
6 aydan sonra artık korkmana gerek yok diğeri sadece tedbir amaçlı demişti doktorum.
Ama sizin aile hekiminizin söylediği garip geldi bana bir daha pozitif çıkmaz demesi.
6 ay sonra kesinleşebilir bunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıklarında Prof idi.

Anti hbc eşimin pozitif olan
Eşiniz hepatit B pozitif. HIV değil bu. Ya sarılık olmuş ya da aşı olduysa o yüzdendir. Bu bulaşıcı yalnız, tükürükle de bulaşıyor. İgG veya İgM olup olmadığı yazıyor mu?

Bnm antihivkemilumesans negatif yazıp bmmki
ELISA ile HIV'e bakılmış, tamam.

Keşke bana tüm test sonuçlarınızı atsanız da ben de anlayabilsem. Israrla anlamaya devam ediyorum 😂

Eşiniz hepatit B pozitif. HIV değil bu. Ya sarılık olmuş ya da aşı olduysa o yüzdendir. Bu bulaşıcı yalnız, tükürükle de bulaşıyor. İgG veya İgM olup olmadığı yazıyor mu?

ELISA ile HIV'e bakılmış, tamam.

Keşke bana tüm test sonuçlarınızı atsanız da ben de anlayabilsem. Israrla anlamaya devam ediyorum 😂
Size atayım da çıkmayan sonuçları ben göremiyorum onu doktor görebiliyor mus onlar bnd yok ondan olabilir mi
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Hepiniz sağolun 🙏

Size atayım da çıkmayan sonuçları ben göremiyorum onu doktor görebiliyor mus onlar bnd yok ondan olabilir mi
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Hepiniz sağolun 🙏
Rica ederim. Çıkmayan sonucu doktor da göremez. Belki sisteme düşmeyen bir testse siz göremezsiniz. İnşallah HIV değildir de hepatit B olmuş olsun.

Back
X