- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.194
- 198
- Konu Sahibi Mavikelebenk
-
Bu demesi kolay, uygulaması zor bir şey. Bunu her seferinde söylüyorum kendime (eşimi kapıya koyma kısmı hariç, ama ben de kendi başıma tatile çıkayım eşim ağırlasın onları diyorumKimseye hizmet etmeyin , mecbur değilsiniz, eşinizi de kapıya koyun defolup gitsin , kendisi çok istiyorsa tüm sülalesine hizmet edebilir, kendinizi ezdirmeyin , bu doğuluların sülalece hizmet beklemesi yok mu irrite oluyorum...
Siz becerikli birisinizdir. O yüzden sizden bekleniyordur ben becerikli biri değilimBir kahve yapayım derim uzun vakit alır kim gelirse gelsin evime aman yardım edelim derler yardım ederler. Ben annem olsun kayınvalidem olsun kahvaltıya hazırlamaya yardım ederim fakat tek başıma değil. Çünkü hem ortalığı dağıtırım hem de kahvaltıyı hazırlamak öğleni bulur. Bazen beceriksiz olmakta işe yarıyor
Şu mesaji, konunuzun ilk mesajina ekleseniz daha iyi anlaşılırsınızAkşama kadar evde değilim ve kadın bir çorba bile yapmıyor ben gelince bekliyor 5 kişilik yemek yapmamı . Evet bu durumda hizmet bekliyorum haklısınız. Siz beklemeyin olur mu :)
Işte bunlara boyun eğmiyeceksiniz, baktınız eşiniz diretiyor eşinizi de bırakacaksınız yeri gelirse , siz hastalansanız size bakacak mi eşinizin ailesi, aslında en baştan böyle bir adamla evlenmeyecektiniz...Bu demesi kolay, uygulaması zor bir şey. Bunu her seferinde söylüyorum kendime (eşimi kapıya koyma kısmı hariç, ama ben de kendi başıma tatile çıkayım eşim ağırlasın onları diyorum
Eşim kendi de yoruluyor. çünkü şoförlüklerini yapma, eşyalarını hamal gibi taşıma, dışarıdaki getir götür işleri hep eşimin omuzlarında ama o zaten bunları görevi gibi görüyor, normal geliyor ona.
Çok güzel taktik aslındaBenimkinin hiç hoşuna gitmez. Fazla titiz. Yaptığım işi beğenmez. Ben bulaşık yıkarken içi gidiyor yer süpürtmüyor. Bizim evde de mutfağımı temizliyor her geldiğinde. Dip köşe her yer domestos kokuyor.
Ben işteyken mesaj atmış bir gün diyalog şöyle
Kv : bulaşık makinesi temiz mi boşaltayım mı
Ben : evet anne temiz
Kv : değilmiş leş gibi kokuyor domestoslamadan koymuşsun tabakları
Eşimle birbirimizi seviyoruz hani bunun için de boşanılır mı? diyorum ama başta bunları öngörebilseydim evlenir miydim? sanırım evlenmezdim. Ben de eşimle tanışmadan önce çok yalnızlık çektim, benim ailem yok. Eşimin bu kadar ailesine düşkün olması, ailesinin de başta beni çok sahiplenmesi hoşuma bile gitmişti, en en başta yani. Ama meğer çok pembe gözlüklerle bakmışım... Annesi, ablası, hatta ailenin diğer bazı fertleri vs iyi insanlar, sevebileceğim insanlar ama keşke kayınvalidem vs olmasalardı iyiydi diyorum... Yani cidden kafam karışık, eşimi seviyorum ama "evli" olmayı "gelin" olmayı"" hiç sevmiyorum.Işte bunlara boyun eğmiyeceksiniz, baktınız eşiniz diretiyor eşinizi de bırakacaksınız yeri gelirse , siz hastalansanız size bakacak mi eşinizin ailesi, aslında en baştan böyle bir adamla evlenmeyecektiniz...
Eşinizin sınırlarınıza saygı duyması lazım, siz bir hizmetçi değilsiniz onun eşisiniz , ailesine sınırsız hizmet etmek ağırlamak zorunda değilsiniz öncelikle bunun farkına varın, sevgi tek başına yeterli değildir, evlilikte sadece bir kişi rahat ise büyük bir proplem vardır, eşim evlilikte ailesini mutlu edecek diye ben neden mutsuz olayım ki hem de 40 yaşında evlenmişken, taviz tavizi doğurur dikkat edin ...Eşimle birbirimizi seviyoruz hani bunun için de boşanılır mı? diyorum ama başta bunları öngörebilseydim evlenir miydim? sanırım evlenmezdim. Ben de eşimle tanışmadan önce çok yalnızlık çektim, benim ailem yok. Eşimin bu kadar ailesine düşkün olması, ailesinin de başta beni çok sahiplenmesi hoşuma bile gitmişti, en en başta yani. Ama meğer çok pembe gözlüklerle bakmışım... Annesi, ablası, hatta ailenin diğer bazı fertleri vs iyi insanlar, sevebileceğim insanlar ama keşke kayınvalidem vs olmasalardı iyiydi diyorum... Yani cidden kafam karışık, eşimi seviyorum ama "evli" olmayı "gelin" olmayı"" hiç sevmiyorum.
Ay bu hoş bence yaptığınız temizlikle övünülmesi. Bide herşeyiyle ilgilenip memnuniyetsiz olanlar var.Aynen çok hoşuna gider benimkinde. Temizlik falan yapsam arar kardeşlerine söyler muhabbet arasında
Ooooo maşallah!Normalde ben de çok çabuk yorulurum ki iki tane 10 aylık bebeğim var ama niyeyse anne olduktan sonra bana bir haller oldu
Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
Sen ocağa koy ben 40 dakikaya geliyorum derdimben yeni evliyken kayinvalideme sarma sararken yardım ettim diye her sarma dolma veya içli köfte benzeri yemek yapacağı zaman beni arayıp hamur yoğurdum seni bekliyorum veya herşeyi hazırladım seni bekliyorum demeye başladı,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?