Hizmet bekleyen kaynanalar

Bu demesi kolay, uygulaması zor bir şey. Bunu her seferinde söylüyorum kendime (eşimi kapıya koyma kısmı hariç, ama ben de kendi başıma tatile çıkayım eşim ağırlasın onları diyorum
Eşim kendi de yoruluyor. çünkü şoförlüklerini yapma, eşyalarını hamal gibi taşıma, dışarıdaki getir götür işleri hep eşimin omuzlarında ama o zaten bunları görevi gibi görüyor, normal geliyor ona.

Benim kayinvalidem bayilir, cok sever ben hizmet edeyim.

2 cocukla gittigimiz icin ben zaten muhakkak ev islerine yardim ederim, esimi de durterim. Ona sinir olur ama, hep ben yapayim ister

Neyse cok dert degil benim icin.

Benimkinin hiç hoşuna gitmez. Fazla titiz. Yaptığım işi beğenmez. Ben bulaşık yıkarken içi gidiyor yer süpürtmüyor. Bizim evde de mutfağımı temizliyor her geldiğinde. Dip köşe her yer domestos kokuyor.
Ben işteyken mesaj atmış bir gün diyalog şöyle
Kv : bulaşık makinesi temiz mi boşaltayım mı
Ben : evet anne temiz
Kv : değilmiş leş gibi kokuyor domestoslamadan koymuşsun tabakları

Buna tamamen katılıyorum. Annelerimiz gibi titiz ve düzenli değilimdir kimse benden bu konuda iş beklemez. Ama güzel yaptığım bir iki çeşit yemek var. Nerede toplanılacak hadi sen de şunu yap denir. Onları da yapamasam kimse benden bir şey beklemeyecek

Akşama kadar evde değilim ve kadın bir çorba bile yapmıyor ben gelince bekliyor 5 kişilik yemek yapmamı . Evet bu durumda hizmet bekliyorum haklısınız. Siz beklemeyin olur mu :)
Şu mesaji, konunuzun ilk mesajina ekleseniz daha iyi anlaşılırsınız

Işte bunlara boyun eğmiyeceksiniz, baktınız eşiniz diretiyor eşinizi de bırakacaksınız yeri gelirse , siz hastalansanız size bakacak mi eşinizin ailesi, aslında en baştan böyle bir adamla evlenmeyecektiniz...

Çok güzel taktik aslında

Ben tembel biriyim genelde ilk evlendigimizde beraber kaldik esimin nere tayini olacagi belli olmadigi icin 2 ay kayin aile ile. O sirada hep 6 kisinin yemegini bana pasladi (bu arada hic annemin evinde yemek yapmamis biriyim). Simdi pek birseye elimi surmem genel olarak evde kizi var o yapiyor. Kendi annemin evinde bi tik daha fazla yapiyorum oda kiz kardesim zorluyo yoksa yapi olarak sevmem. Kendi evimdede kimseden birsey beklemem bence misafirligin guzel yani hic birsey yapmamak.

Eşimle birbirimizi seviyoruz hani bunun için de boşanılır mı? diyorum ama başta bunları öngörebilseydim evlenir miydim? sanırım evlenmezdim. Ben de eşimle tanışmadan önce çok yalnızlık çektim, benim ailem yok. Eşimin bu kadar ailesine düşkün olması, ailesinin de başta beni çok sahiplenmesi hoşuma bile gitmişti, en en başta yani. Ama meğer çok pembe gözlüklerle bakmışım... Annesi, ablası, hatta ailenin diğer bazı fertleri vs iyi insanlar, sevebileceğim insanlar ama keşke kayınvalidem vs olmasalardı iyiydi diyorum... Yani cidden kafam karışık, eşimi seviyorum ama "evli" olmayı "gelin" olmayı"" hiç sevmiyorum.

Eşinizin sınırlarınıza saygı duyması lazım, siz bir hizmetçi değilsiniz onun eşisiniz , ailesine sınırsız hizmet etmek ağırlamak zorunda değilsiniz öncelikle bunun farkına varın, sevgi tek başına yeterli değildir, evlilikte sadece bir kişi rahat ise büyük bir proplem vardır, eşim evlilikte ailesini mutlu edecek diye ben neden mutsuz olayım ki hem de 40 yaşında evlenmişken, taviz tavizi doğurur dikkat edin ...

kv evinde yemek yapmam. Ama orada kalırken sofrayı kaldırırken kurarken salata falan yaparken yardım ederim. sonuçta o evde yaşıyorum. yardım etmek lazım. nasıl arkadaşıma gittiğimde ediyorsam kv ederim. yada ortalık tozlanmışsa bir süpürge tutarım fazlasını yapmam. sonuçta onun evi. kuzenim var kv gidince dolaplarını camlarını perdelerini siler yıkar düzenler ben yapmam. elden ayaktan düşmüş olur yaparım ama sonuçta yapabiliyor ve onun evi bana ne dolap düzeninden. o da benim evime gelince yapmaz. yapmasın zaten benim mutfağım benim dolabım. Heee bekliyor mu yapmamı evet bekliyor yani yapsam ooooh ne güzel oldu der. Herkese de söyler. hep fazlasını bekler ama yapmam.

Normalde ben de çok çabuk yorulurum ki iki tane 10 aylık bebeğim var ama niyeyse anne olduktan sonra bana bir haller oldu
Ooooo maşallah!

Bebeklerle iş yapmak zor olmuyor mu?

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Bizde durum nazar değmesin tam tersihicbiseye elimi surmuyorum kayinvalidem yemek bulaşık hepsini yapıyor.Kendisi öyle istiyor çok da severek yapıyor.

Kimsenin evinde derin ev işi yapmam
Kv me gidilince sofraya, mutfak toplamaya, çay servisine el atarım, 70 yaşında kadın ayağıma getirmesin utanırım çok
Bir de reçellerimi seviyor, gittiğimde mutlaka bir kaç kavanoz reçel yapar bırakırım

Valla bence kimin evindeyse genel olarak işleri o yapmalı. Herkesin düzeni kendine göre çünkü. Ben de kayınvalidemde sofrayı toplamak, yediğimi götürmek, içtiğim su bardağını makineye koymak dışında pek bir iş yapmam. Bi de kalıyorsam ve temizliği içine sinmiyorsa (benimki pistir) kendi kullanacağım odayı süpürürüm, tuvalet ve banyomu temizlerim o kadar. Diğer odalara pek karışmam. Dün mesela onun evindeyiz, “bir soğuk karpuzunu yeriz” dedim. Dolapta var diyor. “Gördüm, kes de yiyelim” dedim valla.

Birisi benimde bulaşıklarımı yikasa, ütü filan yapsa bende mutlu olurum. KV olmakla ilgili ne

Sen ocağa koy ben 40 dakikaya geliyorum derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…