- 4 Ekim 2012
- 16.779
- 33.229
- 798
- Konu Sahibi Mavikelebenk
-
benim için anne, kv, teyzem, yengem fark etmez. Benden büyük birinin bana hizmet etmesinden rahatsız olurum. Yetiştirilme tarzı galiba, saygılı olmayı gördüm şükür. Sen galiba yeni evlisin ve yaşça gençsin. Yoksa kayınvalideye işten gelince geç olduğunu, yemek yetiştiremeyeceğini uygun bir dille ifade edebilirdin. Kadın belki de rahatsız olacağını düşündüğü için girmiyor mutfağaKendi annem ve kaynanam niye bir olsun ki? Annem adı üstünde annem bana geldiğinde bir dk oturmaz tabiki de ona daha severek isteyerek hizmet ederim
Alıştırma benden söylemesi sonra elini verip kolunu kaptırırsın, ben yeni evliyken kayinvalideme sarma sararken yardım ettim diye her sarma dolma veya içli köfte benzeri yemek yapacağı zaman beni arayıp hamur yoğurdum seni bekliyorum veya herşeyi hazırladım seni bekliyorum demeye başladı, güya bizi akşam yemeğine çağırıyor ama saatler öncesinde gidip onunla yemek yapmamı beklerdi, ilk başta sabrettim ama baktım durulmuyor önünü alamıyorum, daha da gitmedim bıçak gibi kestim, şimdi normal misafir gibi gider sofrayi kurarken yardım ederim o kadar , yani yediğiniz tabakları falan toplayın ama sakın daha fazlasına el atmayın yoksa bu göreviniz haline gelir...Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
Ay yok o şekilde alıştırmak çok büyük hata olur zaten. Biz uzaktayız yemek falan bekleme olayı olmaz ama bize geldiklerşnde elimden geldiğince çeşitli şeyler yapıyorum. Tabiki her gün her gün binbir çeşit yemek yapmıyorum kendimi öyle zorlasam sürekli bekleyebilirAlıştırma benden söylemesi sonra elini verip kolunu kaptırırsın, ben yeni evliyken kayinvalideme sarma sararken yardım ettim diye her sarma dolma veya içli köfte benzeri yemek yapacağı zaman beni arayıp hamur yoğurdum seni bekliyorum veya herşeyi hazırladım seni bekliyorum demeye başladı, güya bizi akşam yemeğine çağırıyor ama saatler öncesinde gidip onunla yemek yapmamı beklerdi, ilk başta sabrettim ama baktım durulmuyor önünü alamıyorum, daha da gitmedim bıçak gibi kestim, şimdi normal misafir gibi gider sofrayi kurarken yardım ederim o kadar , yani yediğiniz tabakları falan toplayın ama sakın daha fazlasına el atmayın yoksa bu göreviniz haline gelir...
Saygı herkes için geçerlidir sadece küçükler değil büyükler de saygı göstermelidir. Ben saygıda kusur etmiyosam karşımdakinden de aynısını beklerim. İlla izah mı etmeliyim koskoca aklı başında bir kadın akşama yemeğin yetişmeyeceğini düşünemiyor mu?benim için anne, kv, teyzem, yengem fark etmez. Benden büyük birinin bana hizmet etmesinden rahatsız olurum. Yetiştirilme tarzı galiba, saygılı olmayı gördüm şükür. Sen galiba yeni evlisin ve yaşça gençsin. Yoksa kayınvalideye işten gelince geç olduğunu, yemek yetiştiremeyeceğini uygun bir dille ifade edebilirdin. Kadın belki de rahatsız olacağını düşündüğü için girmiyor mutfağa
Su böreğiyle kıyaslama yaptığınıza görehiç bu açıdan düşünmemiştim. Evet kv bana sürekli senin yemeklerin hamur işlerin lezzetlioluyo vs der. Ama kendisi benden çook daha becerikli bence . Su böreği yapamam mesela o çok güzel açıyor
Kimseye hizmet etmeyin , mecbur değilsiniz, eşinizi de kapıya koyun defolup gitsin , kendisi çok istiyorsa tüm sülalesine hizmet edebilir, kendinizi ezdirmeyin , bu doğuluların sülalece hizmet beklemesi yok mu irrite oluyorum...Konunuzu kendi konuma çevirmek istemem. Bana burada konu açtırmayı düşündürecek kadar canımı sıkan bir mesele. Ailesi çok geniş ve yanlış anlaşılmasın ama doğulular. Her ne kadar kendilerini modern olarak görseler de kadın erkek eşitsizliği hücrelerine işlemiş farkında değiller. Gelin = hizmetçi. Bir bardak suyu bile gelinden isterler, kendileri yerinden kalkmaz. Bizim evimiz yazlık bir ilçede, tüm eş dost akraba bizim evi herşey dahil bedava otel olarak görür tatil yapmaya gelirler. Bu kadarla kalsa sorun değil, 24 saat hizmet beklerler, gezdirilmeyi beklerler vs. Kayınvalidemi çok severim, iyi kadındır ama yürüme sorunu var, yardımsız tek adım yürüyemez. Yarın öbür gün daha da yaşlanacaklar. Eşim ailesine çok düşkün. Her sene 3-5 ay ailesinin yanına gider kalmaya. Ben bir bahane bulup 1- 2 hafta kalıp dönüyorum. Ben de genç değilim yoruluyorum. 40 yaşıma kadar kendi yatalak babama baktım. Babam vefat edince bunalıp kendi hayatımı istediğim gibi yaşayabilmek için kariyerimden vazgeçip mobbing'in had safhada olduğu işyerimden istifa ettim. Tam kendime istediğim gibi bir hayat kuracaktım ki aradan 8 ay geçmedi eşimle tanıştım. Yani ölüp gideceğim kendi hayatımı yaşayamadım. Özgür ruhlu biriyim. Kariyerimden bunun için mi vazgeçtim diyorum? Yani kafam oldukça karışık bu konuda...
Bir de annene hizmet ederken gocunmuyosun da kaynanana gelince mi sorun diyolar.. annem ve kaynanamı neden aynı kefeye koyayım ki ya çok garip gerçektenKimseye hizmet etmeyin , mecbur değilsiniz, eşinizi de kapıya koyun defolup gitsin , kendisi çok istiyorsa tüm sülalesine hizmet edebilir, kendinizi ezdirmeyin , bu doğuluların sülalece hizmet beklemesi yok mu irrite oluyorum...
Valla bizimkiler benden çok bekledi yeni evliyken , sürekli bana yemeğe geldiler şok geçirdim, her hafta mutlaka bana geldiler ,baktım bunlar kendini bana baktırmaya çalışıyor türlü bahaneler ile uzaklaştım ve önünü kestim , Şuan kafam çok rahat...Ay yok o şekilde alıştırmak çok büyük hata olur zaten. Biz uzaktayız yemek falan bekleme olayı olmaz ama bize geldiklerşnde elimden geldiğince çeşitli şeyler yapıyorum. Tabiki her gün her gün binbir çeşit yemek yapmıyorum kendimi öyle zorlasam sürekli bekleyebilir
Kendisi hayatında hiç çalışmadıysa düşünememe ihtimali yüksek.Saygı herkes için geçerlidir sadece küçükler değil büyükler de saygı göstermelidir. Ben saygıda kusur etmiyosam karşımdakinden de aynısını beklerim. İlla izah mı etmeliyim koskoca aklı başında bir kadın akşama yemeğin yetişmeyeceğini düşünemiyor mu?
Valla anneler yeri geliyor kızının evinde oturamıyorlar iş yapmaktan, kv ile anne asla aynı olmuyor, bence bu konularda beklentiyi kesmek lazım yoksa herkes arsızlaşıyor iyice...Bir de annene hizmet ederken gocunmuyosun da kaynanana gelince mi sorun diyolar.. annem ve kaynanamı neden aynı kefeye koyayım ki ya çok garip gerçekten
Şu an beynimde şey çalıyor "Böyle gördük, böyle gördük biz babadan böyle gördük."Aslında kadın doğru söylüyor. Tabii ki kızı yapacak? Herkes kendi anasına babasına yardım etsin.
Size de elini sürme demiş,neden kendinizi yoruyorsunuz?
Yorulmuyorsanız ve yapmak istiyorsanız sıkıntı yok tabii.Şu an beynimde şey çalıyor "Böyle gördük, böyle gördük biz babadan böyle gördük."Yorulacağım şeyler değil ki bir bulaşık bir gırgır
Ayy ne güzelbirşey yapmadan nasıl durabiliyorsunz ben hiç yapamıyorum öyle hizmet etmek kanıma işlemiş gibi duramıyorum illa her yere her şeye yardım ediyorm yapmasam acaip husursuz oluyorum
Benimki de öyle eski model ama kızına hiç kıyamaz ben de baktım bu beni iyi kullanacak yapmadım alıştırmadim homurdandi baya ama amannn.. teşekkür eden mi var minnet bilmez şükür bilmezSelam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl
Normalde ben de çok çabuk yorulurum ki iki tane 10 aylık bebeğim var ama niyeyse anne olduktan sonra bana bir haller olduYorulmuyorsanız ve yapmak istiyorsanız sıkıntı yok tabii.
Ben çok yorulurum şahsen.
Oraya gittiğimde sohbete,eğlenmeye gücüm kalmaz. Bir de bebe var onun peşinde yeteri kadar yoruluyorum zaten. Bir de başkasının evinin işini niye yapayım?
Evlatları varken bana mı düşer?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?