• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetçi

eee tabiki de yok
valla ev hanımlarına özeniyorum etrafımda ki
evleri var en güzel yerlerden
altlarında arabalar
en güzel eşyalar en güzel zamanlar onlarda
işe eşimle çıkıp ondan geç geliyorum
bırakın anlamayı
Aman ellerine sağlığı bile zor duyuyorum

Bu çok karışık bir konu ya. Yani bizi bizden başkası anlamaz sanırım. Şimdi çalışmayan arkadaşlardan da 50 tane şey duyarız. Zaten genel anlamda ve tanıdıklarımızdan yola çıkarak bunları yazıyoruz. Çalışmayan birini tanıyorum. Hafta sonu eşine bir ton iş yaptırıyor. Eşi de asla şikayet etmiyor hani. Bu konu çözümsüz bence.

Kocaniza karsisinda karisi oldugunu hatirlatirsaniz olabilir, erkekler daginiklik toplamaz toplayamaz toplamamali diye bir kural yok ya. Adam ictigi cayin bardagini kaldirma zahmetinde bulunmuyorsa, kendi bakimini ihtiyacini gorecek kadar bile is yapmiyorsa bu sekilde egitilmediyse siz egiteceksiniz mecbursunuz.
Erkeklere ne yazikki anneleri (yani yine kadinlar) pasa gibi davrandiklari icin onune suyunu getirio cayini yem,egini getirip, odasini toplayip donunu yikayip gomlegini utuledikleri icin, adam kendi evinde zamninda mutfaktan suyunu bile almadigi icin alsa bile ictigi bardagi geri goturme gibi bir egitimi olmadigi icin olabilir bu tarz durumdalar.
Eh o adam ne oluyor sonra bir kadinla tanisip evleniyor beynindeki o kisim tamam simdi annemin yerine bu kadin gecti yine yemegimi camasirimi cayimi suyumu odami donumu gomlegimi utumu bu kadina yikabilirim diyorum.
Siz kocanizin beynindeki bu yanlis kodlamayi kirarsaniz ancak kendi evinizde hizmetcilikten kurtulursunuz.
Ben rahatsız olduğu için ağır döşeği o kaldırmıştı birkere kv şoka girmişti ne yani sen mi kaldıracaksın diye
böyle bir annenin oğlunu varın siz hesap edin
mesela en basiti ben çay yapmasam içmiyor
Ama kendi yapmıyor da çok basit bir olay bu değil mi?
artık ütüsünü yapmıyorum, yemek geçiştirici şeyler
ben kimsenin annesi değilim

Ya kadın eğitecek diyorsunuz da eşimler 4 kardeş , 2 si kadın gibi iş yapar , 2 si yapmaz (eşim dahil ) hani aynı anneden çıkan çocuklar. Bekarken de böyleymiş . Bence karakter meselesi . Ben de çalışıyorum . Eşim süpürge tutar çay demler salata yapAr . Başka da yapmaz , ben de öğleye kadar çalıştığım için ses çıkarmıyorum fazla . Çünkü o 6 da çıkıyor . E o gelinceye kadar zaten yemek hazır oluyor . Büyük temizliğe de yardımcı alıyorum

Bu çok karışık bir konu ya. Yani bizi bizden başkası anlamaz sanırım. Şimdi çalışmayan arkadaşlardan da 50 tane şey duyarız. Zaten genel anlamda ve tanıdıklarımızdan yola çıkarak bunları yazıyoruz. Çalışmayan birini tanıyorum. Hafta sonu eşine bir ton iş yaptırıyor. Eşi de asla şikayet etmiyor hani. Bu konu çözümsüz bence.
zaten bende etrafımda ki insanları söylüyorum
ha ben ev hanımı olsam mutlu olamazdım orasıda ayrı
ama her gün ben işten dönerken bahçede keyif yapan hanımları da kıskanmıyor değilim..

Ya yapmamaya çalışıyorum ama o zaman da hiç birşey yapılmıyor
Yapilmasin. Niye bundan sadece siz rahatsiz oluyosunuz?
Esime yuzlerce kez dedim. Cikardigin gomlek pantolon corap herneyse. Onu kapinin arkasina asma. Banyoya sepete at diye. İnatla oraya asiyo. Oraya astigi hic biseyi alip yikamiyorum. Benim temizlik konusunda takintili oldugumu bildigi icin pes ederim diye dusundu. Nasilsa toplar dedi. Toplamiyorum. Giyecek kiyafeti kalmayinca bir kac kez akli basina geldi. Onlari toplayip makinaya atip yikayip birde ustune asti.
Simdi tum camasirlar sepete atiliyo.
Bu sadefe bi ornek. Pek cok konuda yaptim ayni seyi. Aylardir utu yapmiyorum mesela. Cocukla canim cikiyo yetiscem diye. Ben her seye yetisiyorum. Adam bana hala utusuz olan tek gomlegini gosterip bunu utule bunu giycem diyodu. Simdi sabah kalkiyo giyecegi gomlegi utuluyo. Baya da ilerledi bu konuda. Bana tas cikartir.
Bi tesekkuru cok gorup birse ustune kusur arayacaksa kusura bakmasin.

sigarasını terasta içip geri gelip hayatım bi çay doldursana dedğinde düşünüyorum bunu bazen çünkü terasla mutfak yan yana

Ya kadın eğitecek diyorsunuz da eşimler 4 kardeş , 2 si kadın gibi iş yapar , 2 si yapmaz (eşim dahil ) hani aynı anneden çıkan çocuklar . Bence karakter meselesi . Ben de çalışıyorum . Eşim süpürge tutar çay demler salata yapAr . Başka da yapmaz , ben de öğleye kadar çalıştığım için ses çıkarmıyorum fazla . Çünkü o 6 da çıkıyor . E o gelinceye kadar zaten yemek hazır oluyor . Büyük temizliğe de yardımcı alıyorum
ahh yarım öğün çalışıyorsunuz ben yarım saat erken çıktığım günlerde bayram ediyorum
5 te çıkanlara göre bir nebzede olsa şanslısınız

Olmuyor, iş bölümü yapıyoruz. Yemek hazırlama sırası eşimdeyse ve hazırlamadıysa hayatta dokunmam mesela. Bugün onda mesela, kavgalıyız yapası yok. Dışardan söylemek istiyor. Kendi bilir

ahh yarım öğün çalışıyorsunuz ben yarım saat erken çıktığım günlerde bayram ediyorum
5 te çıkanlara göre bir nebzede olsa şanslısınız

Hahaha özel sektör kurbanı olduğun her cümlenden o kadar belli.

Kırmızı ışık gibi belli ediyorsun kendini…

Şimdi örnek versen yarım gün çalışanlara linç ekibi devreye girer:D

iyi oldu bu konu ben bebegimle ugrasiyorum ev isi yemek temizlik birde onun biraktiklarini toparliyorum..yaptigi bir soylersem balkon yikamak cop atmak tost yapmak birde askim kahvaltiyi hazirliyorum der sadece cay suyunu ocaga koymak bende yoruluyorum ama bakalim nasil akillar alacagiz..

bence ev isi konusunda herkes ustune düşeni yapmayinca hizmetci gibi hisseder insan bir bardagi masadanmkaldiripmtezgaha bırakmayan, corabini koltuğa yerlestiren kirlisini oraya buraya atan arkasini toplamayan kadin erkek kim olursa olsun o dağınıklığı toplayan kendini hizmetci gibi görür. .bu evladiniz da olabilir...

Olmuyor, iş bölümü yapıyoruz. Yemek hazırlama sırası eşimdeyse ve hazırlamadıysa hayatta dokunmam mesela. Bugün onda mesela, kavgalıyız yapası yok. Dışardan söylemek istiyor. Kendi bilir
sizin ki de güzelmiş yaaa
eşim ben bilmiyom deyip yatıyor tv karşısına
bide kaynım bizde o olmasa yemek yapmayıda bırakacağım
ama çocuğa kıyamıyorum ders çalışıyor diye

Back
X