- Konu Sahibi asdfasdf77
-
yarın gideyim ilk ders bizim çocukların saçlarını toplatayım, üzerindeki rengarenk hırkaları çıkartayım da bi egomu tatmin edeyim :)
Biraz mı!Puanlardan haberiniz yok herhalde.Bilgi her şey değil,örnek olmak,saygı-sevgiden haberdar olmak da gerekiyor.
olur olur. bunu diyen sadece ben değilim.. öğretmen olmak içinde ağzı laf yapıyormu diye sınavdan geçirmiyorlar. biraz sayısal biraz sözel al sana eğitim fakültesi. senin çocuğuna da benim çocuğuma da öğretmen olurlar sen rahat ol.
dershane ve özel öğretmenle halledilecek şeyler ki okullarda hiç birşey öğretilmediği için dershane ve özel öğretmenlere ihtiyaç duyuluyor. anlatmak istediğim konuda tam bu şuan birçok öğretmen örnek olmaktan saygıdan sevgiden haberdar değil. ve o öğretmenlerin yetiştirdiği cocuklar gençler öğretmen doktor avukat olacak anlatmak istediğim olay bu zaten şuan başımızdakiler çok saygılı bize çok iyi örnek oluyor da bizden de saygı sevgi bekliyorsunuz..
ergenlikte ben denir ben var ya denir. dünyanın merkezinin kendisi olduğu sanılır ve ben oldum, herşeyi biliyorum denilir. insanlar ölene kadar bu hayattan bir şey öğrenir ve olgunlaşır.Bizler kimiz ki herşey bizden sorulur ve herşeyi biz biliriz. kaldı ki öyle olsaydı bu dünyada görevimizi tamamlamış ölüp gitmişiz demektir. eğitim öğrenim ölene dek sürer...
eğitim fakültelerini gördükce çocugumu kendim eğitmeyi düşünüyorum. O kıyafetler o ayakkabılar çantalar akşam yemeğe giderken bile giyilmez. Disiplin şarttır ama şimdikileri gördükce öğretmen olacakları üzülüyorum..
Eğitim fakültelerinde okuyanların da 19 20 21 yaşında genç kızlar olduklarını neden unutuyosunuz kiStaja girerken o çantalar bırakılıp yerine bir öğretmene yakışan şeyler takılıyor. Gönlünüz ferah olsun.
Onlar zaten mesleklerini ellerine almışlar.Kaybedecekleri bir şey yok.Okulun kurallarına uyulması için çaba sarf eden öğretmenlere böyle düşmanmışlar gözüyle bakılması beni şaşırttı doğrusu.Ben öğretmen olsaydım o zihniyetteki biri karşıma gelse hiç uğraşmazdım,ne yaparsa yapsın.Onlar vicdanlarına bunu yediremedikleri için işte egolarını tatmin etmek için ! pardon,öğrencilerle uğraşıyorlar.Öğretmen olmak zor ,çok zor.
dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. ben varya bir çok kişiyi cebimden cıkartırım dedim. kendimi dünyanın merkezi olarak göstermedim. herşeyi ben biliyorumda demedim. insanlar öğrendikleri tek kelimeyle binlerce insandan bir öne geçerler. burda ben dünyanın merkeziyim herşeyi ben biliyorum dediğimi zannetmiyorum. ben buraya yorum yapma hakkımı kullandım size yanlış geliyor olabilir. tartışma yaratmak içinde yorum yapmadım kendi düşüncelerimi paylaştım.
dershanede ya da özel hocada sihirli bi değnek yoktur böle bilgileri o kafanızın içine soksun...
okuldaki dersleri şımarıklık yapmaktan dinlemediğiniz için öğrenemiyorsunuz.
ha şu da var ben fen lisesinden ya da yüksek puanlı anadolu liselerinden bahsediyorum. okulları inatla kötüleyen arkadaşlar nasıl bir lisede okudu bilemiyorum tabi...
Siz öğretmensiniz diyebiliyormusunuz benim zamanımdaki disiplin var? Peki hangi zaman eğitim daha kaliteli idi. Hangisinde öğrencilik kavramı tam anlamıyla yaşatılıyordu. Kusura bakmayın ama öğretmenlerde artık kendici olmuş. Umurlarında değil ne giymiş ne etmiş ben dersimi anlatır 40 dk doldurur çıkarım elalemin çocuguylamı uğraşıcam zihniyeti.. Ona alışan nesilde çantasına bakılmasını bu denli yadırgıyor işte. Okullar disiplinsiz hemde çok..dershanede ya da özel hocada sihirli bi değnek yoktur böle bilgileri o kafanızın içine soksun...
okuldaki dersleri şımarıklık yapmaktan dinlemediğiniz için öğrenemiyorsunuz.
ha şu da var ben fen lisesinden ya da yüksek puanlı anadolu liselerinden bahsediyorum. okulları inatla kötüleyen arkadaşlar nasıl bir lisede okudu bilemiyorum tabi...
Körü körüne savunma yapmazsan sevinirim. bende 22 yaşındayım bende kendime bakıp gidiyorum ama platform topuk portfoy çanta mini elbise ve bir ton makyaj ile okula hiç gitmedim. Ama eğitimde görüyorum bu sirkülasyon sürekli var. Genel için bunu konuşuyorum zaten muhakkak öğretmenliği layığıyla yapacaklarda vardır ama bunun bnm çocuguma düşme şansı % kaç acaba?
bak bunu eleştir tabiki deya anlatamıyorum bakın ben günde 10 saat ders görüyorum. ve size sadece 3 saat ders işliyorum diyebilirim. adam yada kadın sınıfa gelmiyor. yada kantine gidin oturun diyor. fen liseleri yada anadolu liselerinde bunların olması zaten imkansız ya ben demokrasi dersine yada çağdaş türk ve edebiyatı dersine 1 sene boyunca öğretmen girmediğini belirteyim. hoca sadece sınava geliyor. ve 10 soruluk sınavda 5 sorunun cevabını veriyor ve cıkıp gidiyor.
Birde bu fen lisesi anadolu lisesi gayırmasını anlamıyorum. Orada okuyan türkiyenin geleceği de diğer tarafta okuyan laneti mi?
Bir insanın günlük tercihi sadece kendisini ilgilendirir. Dışarıdan bakıp yorum yapanları değil. O dediğin kişi staja giderken ya da okulda bir sunum yapacağı zaman dediğin şekilde giyiniyosa ancak o zaman sorgulayabilirsin. Bahsettiğin tarza gelecek olursak... Özel bir üniversitenin para basılarak girilmiş olan bir fakültesi olabilir ancak. Ama yine gönlü ferah tutmak gerekir. Çünkü eleme sınavları bitmiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?