- 13 Eylül 2015
- 21.893
- 68.789
- 598
Vallahi ilk mesajı okudum,bunu yazmaya geldim hışımla,siz yazmışsınız.Yapanlar tedavi olsun evet,bende çok rahatsız oluyorum,Allahtan ailemde yok.Çocuklarıma da öğrettim çok şükür,gayet usturuplu yerler.Bundan kendimi sorumlu hissediyorum çünki.Benim boşvermişliğimin bedelini neden çevreleri ödesin.Bir genç kızla yemek yedim aynı masada,annesi de tanındaydı,yemin ederim saçımı başımı yolasım geldi,lokmasını yemek borusuna giderken bile gördümYaa gidip onlar tedavi olsunlarher türlü psikolojik destek alırım da,bunun için almam yani davamızda haklıyız
Kendimi bildim bileli bu seslere tahammülüm yok yani ilkokula giderken bile yanımda biri böyle yiyip içse çıldırırdım e o yaşlarda stresli bir hayatımız da olamaz yani stresi azaltmak da çözüm değil sankiBen de çok ağır yaşıyorum bu rahatsızlığı. Höpürdeterek bir şey içeni, aşırı gürültülü hapşıranı, ani yüksek sesle ağlayan çocukları, her şeye deli gibi gülenleri hele hele ennnn çok ağız şapırdatma sesini duydukça sanki etimi kemiklerimden ayırıyorlar. Boğazlarını sıkmak istiyorum. bildiğin Şiddete aşeriyorum, kendimi tuta tuta felç geçireceğimi sanıyorum.
Ve en kötüsü bu seslerden rahatsız olmayanı da gebertmek istiyorum. Bu kadar vurdumduymazlık nasıl oluyor anlamamanın getirdiği kıskançlıkla kuduruyor da olabilirim.
Tedavisi olmayan bir hastalık aslında ama, psikiyatriye gidersiniz size stresi düşüren bir ilaç verir. Mizofoni stresle doğru orantılı olduğu için stres düştükçe seslere olan duyarlılığınız çok azalır, tamamen bitmez ama azalır.
Vallahi ilk mesajı okudum,bunu yazmaya geldim hışımla,siz yazmışsınız.Yapanlar tedavi olsun evet,bende çok rahatsız oluyorum,Allahtan ailemde yok.Çocuklarıma da öğrettim çok şükür,gayet usturuplu yerler.Bundan kendimi sorumlu hissediyorum çünki.Benim boşvermişliğimin bedelini neden çevreleri ödesin.Bir genç kızla yemek yedim aynı masada,annesi de tanındaydı,yemin ederim saçımı başımı yolasım geldi,lokmasını yemek borusuna giderken bile gördümBirde görseniz kibarlıktan kırılıyor
Anneler dikkat etsin bu durumlara,onlara şirin geliyordur belki ama toplum aynı hoşgörüyü göstermek zorunda değil,oooh yaaa rahatladım,sağol konu sahibi
Bende umursamam şapurdatolıyir mu diye.kim nasil yerse yesin hesabindayım.yeterki mutlu mesut yiyelim.horlayandan da rahatsız olmam.asıl ben uyandırip rahatsız etmek istmem .
Sanirım ben çok rahatım
Bu farklı bir durum biri size iğne batırsa tepkisiz kalamaz vücudunuz, onun gibi yani, o an; aman nasıl davranırsa davransın diyemezsiniz refleksleriniz devreye girer istem dışı olan bir durum o sesi duyduğum an sinirlerim zıplıyor elimde değil.Bende umursamam şapurdatolıyir mu diye.kim nasil yerse yesin hesabindayım.yeterki mutlu mesut yiyelim.horlayandan da rahatsız olmam.asıl ben uyandırip rahatsız etmek istmem .
Sanirım ben çok rahatım
Çevremde kimse bòyle biseyden rahatsız olmuyor.sadece tv de görüyorum bu gibi durumları.Bu farklı bir durum biri size iğne batırsa tepkisiz kalamaz vücudunuz, onun gibi yani, o an; aman nasıl davranırsa davransın diyemezsiniz refleksleriniz devreye girer istem dışı olan bir durum o sesi duyduğum an sinirlerim zıplıyor elimde değil.
Ah ah o kadar çok duymamaya önemsememeye çalıştım ki inanın olmuyor çocukluğumdan beri böyleyim belki de yaratılıştan gelen bir duyarlılık, koku algım da çok yüksektir mesela, çok isterdim böyle seslerden rahatsız olmamayı ama olmuyorÇevremde kimse bòyle biseyden rahatsız olmuyor.sadece tv de görüyorum bu gibi durumları.
Çok fazla duyarlılaşmak oluyor sizinki.normal biseymiş gibi görseniz belki etkilenmezsiniz.beyninizi bu yönde yönetin.
Olmuyor içgüdüsel bir durum çok denedim ama sonuçsuz kaldıÇevremde kimse bòyle biseyden rahatsız olmuyor.sadece tv de görüyorum bu gibi durumları.
Çok fazla duyarlılaşmak oluyor sizinki.normal biseymiş gibi görseniz belki etkilenmezsiniz.beyninizi bu yönde yönetin.
Evet ben de çok denedim olmuyor bu şöyle bir şey ateşe dokunup da elinizin yandığı hissetmemek mümkün mü ya da biri size iğne batırsa canınız yanar onun gibi yaniOlmuyor içgüdüsel bir durum çok denedim ama sonuçsuz kaldı
Daha çocukluktan biliyorum küçük bir çocukken bile vardı benden bir küçüğüm sırf sinir etmek için yanımda oturur şapırdatarak yerdi dayanamaz kalkardım masadan
Ama bence devam ettirmemişsiniz rahatsız olmamayi.piskoloğa gitseniz size benim söyledigimi söylicek.cünkü bende bi òğretmenim.rehberlik servisinde çocuklara bundan farklı bisey demiyoruz.Ah ah o kadar çok duymamaya önemsememeye çalıştım ki inanın olmuyor çocukluğumdan beri böyleyim belki de yaratılıştan gelen bir duyarlılık, koku algım da çok yüksektir mesela, çok isterdim böyle seslerden rahatsız olmamayı ama olmuyor
Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim ama sizin bu tavsiyeniz elini ateşe tutan birine, elinin yandığını hissetme demekle eşdeğer, duymamayı devam ettirmek gibi birşey söz konusu değil bu bir refleks sanki istemdışı olan birşey ve yaşamayan anlayamazAma bence devam ettirmemişsiniz rahatsız olmamayi.piskoloğa gitseniz size benim söyledigimi söylicek.cünkü bende bi òğretmenim.rehberlik servisinde çocuklara bundan farklı bisey demiyoruz.
Mesela sessiz bi ortamda ders ćalısmaya alıskın çocuklar diğer arkadaşlarindan rahatsız oluyor.ama hiçbir zaman ćevreyi kendimize uyduramayız.kaç kişiyi kontrol altina alabilirsin ki.
Onun icin biz çocuğa duymamaya çalış deriz.bu çoğu zaman işe yarar.artık duymaz gürültüyü.kendini derse verir.
Sizde duymamayı devam ettirin hemen bırakmayın.
Simdi bile var nediyosun babasi eger su icerken falan yapsin , baba kötü adamlar öyle yapar diyor hahahahaAynı rahatsızlık onda da olucak muhtemelen :))
Ayyy o da ayrı bir sorun, bazıları yemek yerken parmakları da arada yutmaya çalışıyor ve o eliyle ekmeğe tuzluğa dokunuyor falan ıyyyykkkHahahah aklima ne geldi bir arkadasin babaannesi mesela sahanda yumurta var ekmegini batirirdi , yedikten sonra 5 parmagini birden löp löp yalardi hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?