Aha aynı benGarip bir başlık oldu ama :))
Yemek yerken birşeyler içerken garip sesler cikartanlari boğasim geliyor. Tahammül edemiyorum
Aşırı hızlı yemek yiyip ses çıkaranların yanında adapte olup yemek yiyemiyorum. Bir tavsiyeniz var mı arkadaşlar ? Aşırı sinirleniyorum genel olarak kimseyi kirmiyorum ama kendime zor engel oluyorum.
hayatta öyle çiğneyemiyorum ben sakız çiğnemek ten soğudum vallahiÖyle olduğunda bende başlıyorum cignemeye ve ondan fazla patlatiyorum :))
mizofoni aslında kişinin seslere karşı verdiği bir tepkidir. Merkezi sinir sisteminin anlık bozulmasından kaynaklı bir psikolojik dalgalanma durumudur. Kişinin seslere karşı hassasiyeti vardır. Stresli dönemlerde bu durum iyice ayyuka çıkar. Burada bahsedilen ise bazi şahısların yemek yeme adabından uzak olması. Yeme içme diyelim hadi. Hatta buna yemek yedikten sonra dişlerini temizlemek icin icin tuhaf sesler çıkaran hatta geğiren şahsiyetleri de dahil edebiliriz. Her sorunu psikolojik bir sorun olarak nitelendirme taraftarı değilim. Bu şekilde gelen onlarca hasta tanıyorum. Kimisi çekirdek yenilmesinden rahatsız. Kimisi sakız çiğnenmesinden kimisi banyo yapılırken ki su sesinden vs vs. Hepsinin de rahatsızlığının temelinde bu sorunla aile icerisinde sıkça karşılaşmalarından ve tepkilerini belli etmelerine rağmen karşı tarafın vurdumduymazlığından kaynaklı şiddetlenme durumu söz konusu. Hatta bu durumla gelenlerin çoğu topluma göre fazla zeki Kişiler. Hassas yapıdalar. Kimseyi rahatsız etmemek icin sürekli dikkat etmekten çevre kontrolleri ve algıları gelişmiş kişilerdi.+ olarak sesli sakız çiğnenmesi var. Bunları yapanların yanından çığlık atarak kaçmak istiyorum.
Rahatsızlığımızın adı mizofoni.
Bu kadar güzel anlatılamaz di. Son cumleniz tamamen beni anlatıyor böyle olunca da çevreden sürekli sende onu bekliyorsun.mizofoni aslında kişinin seslere karşı verdiği bir tepkidir. Merkezi sinir sisteminin anlık bozulmasından kaynaklı bir psikolojik dalgalanma durumudur. Kişinin seslere karşı hassasiyeti vardır. Stresli dönemlerde bu durum iyice ayyuka çıkar. Burada bahsedilen ise bazi şahısların yemek yeme adabından uzak olması. Yeme içme diyelim hadi. Hatta buna yemek yedikten sonra dişlerini temizlemek icin icin tuhaf sesler çıkaran hatta geğiren şahsiyetleri de dahil edebiliriz. Her sorunu psikolojik bir sorun olarak nitelendirme taraftarı değilim. Bu şekilde gelen onlarca hasta tanıyorum. Kimisi çekirdek yenilmesinden rahatsız. Kimisi sakız çiğnenmesinden kimisi banyo yapılırken ki su sesinden vs vs. Hepsinin de rahatsızlığının temelinde bu sorunla aile icerisinde sıkça karşılaşmalarından ve tepkilerini belli etmelerine rağmen karşı tarafın vurdumduymazlığından kaynaklı şiddetlenme durumu söz konusu. Hatta bu durumla gelenlerin çoğu topluma göre fazla zeki Kişiler. Hassas yapıdalar. Kimseyi rahatsız etmemek icin sürekli dikkat etmekten çevre kontrolleri ve algıları gelişmiş kişilerdi.
mizofoni aslında kişinin seslere karşı verdiği bir tepkidir. Merkezi sinir sisteminin anlık bozulmasından kaynaklı bir psikolojik dalgalanma durumudur. Kişinin seslere karşı hassasiyeti vardır. Stresli dönemlerde bu durum iyice ayyuka çıkar. Burada bahsedilen ise bazi şahısların yemek yeme adabından uzak olması. Yeme içme diyelim hadi. Hatta buna yemek yedikten sonra dişlerini temizlemek icin icin tuhaf sesler çıkaran hatta geğiren şahsiyetleri de dahil edebiliriz. Her sorunu psikolojik bir sorun olarak nitelendirme taraftarı değilim. Bu şekilde gelen onlarca hasta tanıyorum. Kimisi çekirdek yenilmesinden rahatsız. Kimisi sakız çiğnenmesinden kimisi banyo yapılırken ki su sesinden vs vs. Hepsinin de rahatsızlığının temelinde bu sorunla aile icerisinde sıkça karşılaşmalarından ve tepkilerini belli etmelerine rağmen karşı tarafın vurdumduymazlığından kaynaklı şiddetlenme durumu söz konusu. Hatta bu durumla gelenlerin çoğu topluma göre fazla zeki Kişiler. Hassas yapıdalar. Kimseyi rahatsız etmemek icin sürekli dikkat etmekten çevre kontrolleri ve algıları gelişmiş kişilerdi.
Bizim millette genelde sorunu karşı tarafta arama metodu ağır basar. Hayır Türk olduğum icin gurur duyuyorum kimlik meselesi olarak bakmamak lazım olaya ama maalesef gününüzde evliliklerde dahil anlayış gösterememe ve herkesin kendi rahatlığına göre yasaması ya da yaşamak istemesi sebebiyle sorunlar çözülemeyecek boyutlara ulaştı. Herşey ilaç ile tedavi edilemiyor maalesefBu arada dişlerinde birsey kalanlar temizlemek için çıkardığı ses ti " cıyk cıyk cıyk :))
Anlıyorum sizi. Konuya önem veren bir uzmandan yardım alın. Sizin durumunuz üzerinden buraya herşeyi yazmam dogru değil malesefBendeki olay da tam olarak bu zaten. Ritmik seslerin birçoğuna katlanamıyorum. Ağız şapırdatılması, höpürdetme, burun çekilmesi, çeşmenin akıtması vs. duyduğum anda dişimi sıkmaya başlıyorum. Bendeki hassasiyet de ailemde başladı. Ergenlikten beri ailede bu sesleri çıkaranlarla kavga ederim. Başa çıkamıyorsam ortamı terk ederim. Ve dediğiniz gibi insanları herhangi bir şekilde rahatsız etmek istemem.
Teşekkür ederim ilginiz için. Yakın zamanda hipnoterapiye başlamayı planlıyorum zaten. Bu konudan da bahsederim.Anlıyorum sizi. Konuya önem veren bir uzmandan yardım alın. Sizin durumunuz üzerinden buraya herşeyi yazmam dogru değil malesef
Ben engel olmuyorum ağzını toplayacak , her kimse.Garip bir başlık oldu ama :))
Yemek yerken birşeyler içerken garip sesler cikartanlari boğasim geliyor. Tahammül edemiyorum
Aşırı hızlı yemek yiyip ses çıkaranların yanında adapte olup yemek yiyemiyorum. Bir tavsiyeniz var mı arkadaşlar ? Aşırı sinirleniyorum genel olarak kimseyi kirmiyorum ama kendime zor engel oluyorum.
Bende sizin gibiyim ama 84 yasinda babam var aynen oyle yer icer yapacak bisi yok :)))Garip bir başlık oldu ama :))
hangi kanalı :))Evdeysen tv ac:)
Yaşlılara saygimiz sonsuz ( kalppBende sizin gibiyim ama 84 yasinda babam var aynen oyle yer icer yapacak bisi yok :)))
Flash tv.. milletin oynamasina sesine odaklanirsiniz karsidaki yemegini bitirmis olur :)hangi kanalı :))
Hahahh o şekilde yiyip içen kişi flash TV ye bayılıyor :))))))Flash tv.. milletin oynamasina sesine odaklanirsiniz karsidaki yemegini bitirmis olur :)
Benim babamda bildim bileli öyle içer ama ben iştaha geliyorum o öyle içtikçe tabiki sadece babamda :) bide amcamda :))Bende sizin gibiyim ama 84 yasinda babam var aynen oyle yer icer yapacak bisi yok :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?