Höpürdetme şapirdatma cıyk cıyk :((

Aha aynı ben
Ben bir de kavga ediyorum

+ olarak sesli sakız çiğnenmesi var. Bunları yapanların yanından çığlık atarak kaçmak istiyorum.

Rahatsızlığımızın adı mizofoni.
mizofoni aslında kişinin seslere karşı verdiği bir tepkidir. Merkezi sinir sisteminin anlık bozulmasından kaynaklı bir psikolojik dalgalanma durumudur. Kişinin seslere karşı hassasiyeti vardır. Stresli dönemlerde bu durum iyice ayyuka çıkar. Burada bahsedilen ise bazi şahısların yemek yeme adabından uzak olması. Yeme içme diyelim hadi. Hatta buna yemek yedikten sonra dişlerini temizlemek icin icin tuhaf sesler çıkaran hatta geğiren şahsiyetleri de dahil edebiliriz. Her sorunu psikolojik bir sorun olarak nitelendirme taraftarı değilim. Bu şekilde gelen onlarca hasta tanıyorum. Kimisi çekirdek yenilmesinden rahatsız. Kimisi sakız çiğnenmesinden kimisi banyo yapılırken ki su sesinden vs vs. Hepsinin de rahatsızlığının temelinde bu sorunla aile icerisinde sıkça karşılaşmalarından ve tepkilerini belli etmelerine rağmen karşı tarafın vurdumduymazlığından kaynaklı şiddetlenme durumu söz konusu. Hatta bu durumla gelenlerin çoğu topluma göre fazla zeki Kişiler. Hassas yapıdalar. Kimseyi rahatsız etmemek icin sürekli dikkat etmekten çevre kontrolleri ve algıları gelişmiş kişilerdi.

Bu kadar güzel anlatılamaz di. Son cumleniz tamamen beni anlatıyor böyle olunca da çevreden sürekli sende onu bekliyorsun.

Bu arada dişlerinde birsey kalanlar temizlemek için çıkardığı ses ti " cıyk cıyk cıyk :))

Bendeki olay da tam olarak bu zaten. Ritmik seslerin birçoğuna katlanamıyorum. Ağız şapırdatılması, höpürdetme, burun çekilmesi, çeşmenin akıtması vs. duyduğum anda dişimi sıkmaya başlıyorum. Bendeki hassasiyet de ailemde başladı. Ergenlikten beri ailede bu sesleri çıkaranlarla kavga ederim. Başa çıkamıyorsam ortamı terk ederim. Ve dediğiniz gibi insanları herhangi bir şekilde rahatsız etmek istemem.

Bu arada dişlerinde birsey kalanlar temizlemek için çıkardığı ses ti " cıyk cıyk cıyk :))
Bizim millette genelde sorunu karşı tarafta arama metodu ağır basar. Hayır Türk olduğum icin gurur duyuyorum kimlik meselesi olarak bakmamak lazım olaya ama maalesef gününüzde evliliklerde dahil anlayış gösterememe ve herkesin kendi rahatlığına göre yasaması ya da yaşamak istemesi sebebiyle sorunlar çözülemeyecek boyutlara ulaştı. Herşey ilaç ile tedavi edilemiyor maalesef

Anlıyorum sizi. Konuya önem veren bir uzmandan yardım alın. Sizin durumunuz üzerinden buraya herşeyi yazmam dogru değil malesef

Anlıyorum sizi. Konuya önem veren bir uzmandan yardım alın. Sizin durumunuz üzerinden buraya herşeyi yazmam dogru değil malesef
Teşekkür ederim ilginiz için. Yakın zamanda hipnoterapiye başlamayı planlıyorum zaten. Bu konudan da bahsederim.

Ben engel olmuyorum ağzını toplayacak , her kimse.
Ulu orta bağırmışlığım var millete.
Görgü kurallarından o yaşa kadar haberi yoksa oldururum.

Başlıgı okuyunca çorba içesim geldi

Bende sizin gibiyim ama 84 yasinda babam var aynen oyle yer icer yapacak bisi yok :)))

Bende sizin gibiyim ama 84 yasinda babam var aynen oyle yer icer yapacak bisi yok :)))
Benim babamda bildim bileli öyle içer ama ben iştaha geliyorum o öyle içtikçe tabiki sadece babamda :) bide amcamda :))

Sadece yiyip içerken cıkan ses degil bide tabaga catal kasıgı sertce degdirip ses cıkaranlar var.o seste beni cok rahatsız ediyor.cat cat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…