TünaydınIlıca Şelalesi, Pompeiopolis Antik Kenti, Valla Kanyonu, Nasrullah Cami
Eki Görüntüle 2875173
Eki Görüntüle 2875176
Eki Görüntüle 2875177
Eki Görüntüle 2875178
Kastamonu'dan günaydın herkese
@JES
@Mehfam
H M
@samdan
@Less-is-More
@asliogretmen
@Negoo
Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
@Mucizemsn
@dolunay10
@Tosun Pasa
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
@teolog8579
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Jasminla
@Blacklight
@Musekkin
@minik kalp0753
@pomegranate_
@kimlanbu
@elektra
@astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Samsonn
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@Ozlemlerhayallar
@leblebici
Namaria
@bezgin bekir
@bnnu
@gereksizkontes
@MelodiminEsi
Yazarın daha önceki kitaplarını okuyan herkes aynı yorumu yapmış, Maalouf okuyucusunu pek tatmin etmemiş kitap.İyi geceler arkadaşlar Amin Maalouf Empedoklesin Dostları bitti spoiler vermeden şunu soyleyebilirim Yüzüncü Ad kitabinin anlaticisi sanki bu kitaba gelmis bu sefer bu kitaptaki olaylardan bahsediyoro kitapta da gün gün anlatiyordu Maalouf Baldasere'nin agzindan. ayni temkinlilik ayni yorumlar ayni kitap kahramaninin iki farkli zamandaki öyküsü gibi geldi bana. akış ve anlatim güzel dilini zaten severim ama maalesef bir Tanios Kayası değil belki de ilk okuduğum kitabiydi diye onu çokok begenmiştim.
kitapla ilgili konu icerik vb ayrıntılı yorumu herkes okuduktan sonra yaparim inşallahayın kitabı olduğu icin içeriğe girmiyorum
Yazarın okuduğum 5. Kitabı ama en az zevk aldığım kitabı. Ben özellikle bitince yorum yapmamıştım nasıl olsa tartışıcaz ortak kitabı diye.Yazarın daha önceki kitaplarını okuyan herkes aynı yorumu yapmış, Maalouf okuyucusunu pek tatmin etmemiş kitap.
Ben yazarı ilk kez okuduğum için benim açımdan bir avantaj oldu, eksik noktalar bence de vardı ama ben beğendim.
Yazar tarzının dışına çıkıp distopik roman yazmış ama bunu deneme türünde yazsaydı belki bu kadar eleştiri almazdı. (diğer platformlarda oldukça sert eleştiriler okudum)
Bir de yeni okuyacak arkadaşlara naçizane tavsiyem; Empedokles'in aslında neyi savunduğuna kısaca göz atmaları.
Çünkü yazar hiç değinmemiş aslında Empedokles'in (filozof) savunduğu; dört elementi ve bunları birleştiren/ayrıştıran gücün sadece sevgi ve nefret olduğuna. Anladığım kadarıyla buna sadık kalabilmek adına kurgu basit kalmış.
Yorumuna sağlıkİNCE MEMED 2 / YAŞAR KEMAL
Aslında çok yorum yazmak istemedim bu kitaba. Kitabın geniş özetini 4. Kitap bitince yazmak istiyorum.
Kısaca bahsetmem gerekirse; ilk kitapta zülme uğratan Abdi Ağa’dan kurtulmuştu Memed.
Bu Kitapta Memed’in sıkça bahsettiği gibi Abdi gitti kel Hamza geldi.
Çukurova’nın derdi bitmedi hatta başlarına daha büyük belalar geldi. Memed’in düşmanları arttı bu sefer daha büyük adamlarla mücadelesi başladı. Çakırdikende başlayan öykü Vayvay köyüne sıçradı.
Yorumlar hep hep aynı zaten 1000k da ki yorumlarda birbirinin aynı, iyi ki Semerkant'ı önce okumamışımYazarın okuduğum 5. Kitabı ama en az zevk aldığım kitabı. Ben özellikle bitince yorum yapmamıştım nasıl olsa tartışıcaz ortak kitabı diye.Namaria ya katılıyorum yüzüncü ad havası var ama yanından geçemez
Evet canım her gün paylaşıyorum böyle memleketimin cennet köşeleriniAyy hergün böyle mi paylaşacaksın canım vallahi gezmeyi öyle özledim öyle özledim ki
Selam tüm kitap severlere
DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU / PEYAMİ SAFA
Genç yaşında yakalandığı ve bütün hayatını olumsuz etkilen hastalığa sahip 15 yaşında bir gencin (kitapta ismi verilmemişti) acılarını, git gellerini, psikolojik savaşını hatta ilk aşkını ve aşk acısını anlatmış Peyami Safa. Hasta ve genç bir ruhun histeri krizleri ve hastane betimlerini okurken izlemişim gibi oldu. Okuyucuya o hissi işleten bir kitap.
Peyami Safa incecik bir kitaba satır arası çok anlam sığdırmış.
Kitapta sevmediğim tek şey isimsiz kahramanımızın aşk duygularını yaşarken 15 yaşında olması. Aşık olduğu kızda kendinden büyük uzak bir akrabalarının kızı. Sanki 18-19 yaşında olup o hislere kapılsa daha az rahatsız olabilirdim.
DOKTOR MOREAU’NUN ADASI / H.G.WELLS
Öncelikle yazara ait okuduğum ilk kitap biraz ön yargıyla yaklaşmıştım acaba çocuk kitabı gibi mi diye ancak hiç öyle değilmiş.
Konu itibariyle basit gibi gelsede kitabın 1890’lı yıllarda yazıldığını düşününce yazarın hayal dünyasına bayıldım.
Kitap Edward Prendick isimli bir adamın gemisi denizdeki fırtınada kaza geçirip kaybolur ve başka bir gemi tarafından sadece kendisi kurtarılır.Bu gemide Moreau ile taşınır ve onun adasını ziyaret eder.Burda karşılaştığı şeylere karşı önce karşı çıkıp itiraz etmeye çalışsada istediği gibi olmaz.
Kitabı okurken aslında Edward’ın ada hayatı ile ilgili yazdığı günlüğü okuyoruz izlenimi var.
Örnek öğrenci diyeİNCE MEMED 2 / YAŞAR KEMAL
Aslında çok yorum yazmak istemedim bu kitaba. Kitabın geniş özetini 4. Kitap bitince yazmak istiyorum.
Kısaca bahsetmem gerekirse; ilk kitapta zülme uğratan Abdi Ağa’dan kurtulmuştu Memed.
Bu Kitapta Memed’in sıkça bahsettiği gibi Abdi gitti kel Hamza geldi.
Çukurova’nın derdi bitmedi hatta başlarına daha büyük belalar geldi. Memed’in düşmanları arttı bu sefer daha büyük adamlarla mücadelesi başladı. Çakırdikende başlayan öykü Vayvay köyüne sıçradı.
aynen çok güzel yorumDOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU / PEYAMİ SAFA
Genç yaşında yakalandığı ve bütün hayatını olumsuz etkilen hastalığa sahip 15 yaşında bir gencin (kitapta ismi verilmemişti) acılarını, git gellerini, psikolojik savaşını hatta ilk aşkını ve aşk acısını anlatmış Peyami Safa. Hasta ve genç bir ruhun histeri krizleri ve hastane betimlerini okurken izlemişim gibi oldu. Okuyucuya o hissi işleten bir kitap.
Peyami Safa incecik bir kitaba satır arası çok anlam sığdırmış.
Kitapta sevmediğim tek şey isimsiz kahramanımızın aşk duygularını yaşarken 15 yaşında olması. Aşık olduğu kızda kendinden büyük uzak bir akrabalarının kızı. Sanki 18-19 yaşında olup o hislere kapılsa daha az rahatsız olabilirdim.
dili akışı güzel ama gerçekten eski kitaplarının tadını alamadıkYazarın daha önceki kitaplarını okuyan herkes aynı yorumu yapmış, Maalouf okuyucusunu pek tatmin etmemiş kitap.
Ben yazarı ilk kez okuduğum için benim açımdan bir avantaj oldu, eksik noktalar bence de vardı ama ben beğendim.
Yazar tarzının dışına çıkıp distopik roman yazmış ama bunu deneme türünde yazsaydı belki bu kadar eleştiri almazdı. (diğer platformlarda oldukça sert eleştiriler okudum)
Bir de yeni okuyacak arkadaşlara naçizane tavsiyem; Empedokles'in aslında neyi savunduğuna kısaca göz atmaları.
Çünkü yazar hiç değinmemiş aslında Empedokles'in (filozof) savunduğu; dört elementi ve bunları birleştiren/ayrıştıran gücün sadece sevgi ve nefret olduğuna. Anladığım kadarıyla buna sadık kalabilmek adına kurgu basit kalmış.
ben de canım içerik olarak değil de yazım dili akıcılık açısından yorumladım beraber tartışırız diyeYazarın okuduğum 5. Kitabı ama en az zevk aldığım kitabı. Ben özellikle bitince yorum yapmamıştım nasıl olsa tartışıcaz ortak kitabı diye.Namaria ya katılıyorum yüzüncü ad havası var ama yanından geçemez
Ben yüzüncü ad ve tanios kayasını çok sevmiştim okuduklarım arasından. Semerkant ve doğumun limanlarında güzel. Aslında yazarda hafif bir türk düşmanlığı var bazı kitaplarında fark ettiriyorYorumlar hep hep aynı zaten 1000k da ki yorumlarda birbirinin aynı, iyi ki Semerkant'ı önce okumamışım
Örnek öğrenci diyeLife light derim
Sevilecek karakter yoktu kiaynen çok güzel yorumben de rahatsız olmuştum bu durumdan ve hatırladığım hiçbir karakteri sevmemiştim bu kitapta
Yüzümcü ad birinci kitabı okudum baldassare’nin yolculuğunu. Diğer2 kitabı okudun mu sen.dili akışı güzel ama gerçekten eski kitaplarının tadını alamadık
ben de canım içerik olarak değil de yazım dili akıcılık açısından yorumladım beraber tartışırız diyeyüzüncü ad bundan daha iyiydi ama benim il okudumlarım en güzeliydi muhtemelen lise yıllarında okuduğum ilk kitaplar her zaman daha çok etki birakmış oldu bende ondandır :)
off bunu öğrenmem hiç iyi olmadıBen yüzüncü ad ve tanios kayasını çok sevmiştim okuduklarım arasından. Semerkant ve doğumun limanlarında güzel. Aslında yazarda hafif bir türk düşmanlığı var bazı kitaplarında fark ettiriyor
Sevilecek karakter yoktu ki
Komik olanda bu
yüzüncü ad ve tanıos kayasını bi de semerkandı okudum canım ama semerkandı cok hatırlamıyorum en cok Tanios kayasını beğenmiştimYüzümcü ad birinci kitabı okudum baldassare’nin yolculuğunu. Diğer2 kitabı okudun mu sen.
Benimde en sevdiğim Tanios kayasıyüzüncü ad ve tanıos kayasını bi de semerkandı okudum canım ama semerkandı cok hatırlamıyorum en cok Tanios kayasını beğenmiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?