Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence beklentiniz yüksek olmuş ve karşılamamış. kitap sizi bu yüzden tatmin etmemiş. Yoksa fatih Harbiye klasiklerdendir

tabi kitap eski yıllarda yazılmış, çok farklı bir sosyo-kültürel yapıdaki istanbulda geçiyor.
dizi haliyle günümüze uyarlanmış, uzun sürmesi için eklenen karakter ve konularla çok değişiyor.

klasik türk edebiyatını genelde seviyorum, konuyu sevmesem de kelime dağarcığı katıyor.

Ben Halide Edip Adıvar'ın Ateşten Gömlek kitabını eski Türkçe ile okudum. O kadar çok bilmediğim kelime vardı ki ama yine de severek okudum. Başkası okusa çok sıkıntı yaşayabilir mesela
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kitapları da keza öyledir

ateşten gömleği çooook uzun zaman önce okudum bende, takıldığım çok kelima olmuştu.
öte yandan bu kelimeler kültürümüzün bir parçası bence, 1-2 şey öğrenmek hoşuma gidiyor.

hüseyin rahmi hiç okumadım. kuyruklu yıldız altında izdivaç onundu sanırım, belki ondan başlarım

Peki ateşten gomlek filmini izledimizmi

O kitabını yeni okudum ben. Seviyorum klasik okumayı

İlk önce dizi ya da filmini izlerseniz kitap sizi tatmin etmez. Ya da kitabı önce okursanız sonrasında izlerseniz arada bağ kuramazsınız. Yani iki türlü de tatmin etmiyor insanı. Bunu başarmış çok az kitap var bence ve bunu başaran en iyi kombinasyon Harry Potter serisi

Okuduğum kitapların sonra filmini izlemeyi severim genelde, hiç bir zaman kitaptaki kadar güzel uyarlanmış bir dizi yada filme denk gelemedim. Sadece görsel olarak izlemek, pekiştirmek hoşuma gidiyor. Çalıkuşu nu okudum en sevdiğim Türk klasiği olabilir ve diziyi de izledim, tabiki dizi bir kitap asla değil bence olamaz da, ama dizisini de sevmiştim onun.
Zaten kitabın verdiği hissi dizi ve filmler veremiyor bence.

Hem kitabını hem filmini beğendiğim Gurur ve Önyargı oldu kesinlikle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…