Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genel yorumunu merak ediyorum
önceki sayfalarda özetlenmiş kitabın konusu o yüzden tekrara etmek gibi olmasın ama çıkarımlarım var
mesela dorianın yakışıklılığının onun bütün yaptığı kötülükleri örtmesi gibi bu toplumda hala var bence
fiziksel güzellik estetik insanların üzerinde bi etki bırakıyor günümüzde
demek istediğim dorian o kadar yakışıklıdır ki, topluma göre böyle birinin kötü olması mümkün değildir. çünkü toplum, sadece çirkin insanların kötü olabileceğine ihtimal verir ki bu günümüzdede var
dorian gray bir narsist bana göre,
sbyl i rol yapamadığı için aşağılaması onun ölümünden hiç suçunun olmadığını savunması filan tam bi narsizm var
lord henry ise etkileyici bi adam hele dorian gibi 20 li yaşlarda daha bir şey görmemiş birini çok kolay etkileyebilirdi annemin bi lafı vardır yaşınız küçük bizim yaşlarımızda birisi size istediğini yaprtırabilir iki güzel sözle der ki çok doğru
dorianın yakışıklılığını vurgulayarak onun dönüşmesini sağladı
hatta sonlarda dorian ben senin yaşayamığın günahlarınım senin yüzünden böyle oldum tazında bir şeyler söylüyordu
ayrıca henry bii hedonist haz alayımda nasıl alırsam alayım bi başkası zarar mı gördü yarar mı gördü ,etiğe uygun mu yok
belki dorianın böyle olmasını çocukluğuda sağlamış olabilir o da bi ihtimal
"bilmek her şeyin sonu olur. çekici olan bilmemektir. sis, her şeye harika bir güzellik katar."
"çünkü birisini etkilemek, ona ruhunu vermektir. "

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…