Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BANGLADEŞ
Güney Asya’da bulunan Müslüman bir ülkedir. Coğrafi olarak Hindistan’ın ortasında yer alıp Pakistan’dan bağımsızlığını kazanmıştır. Ülkenin eski dönemlerdeki adı ise Batı Pakistan diye bilinir. Hindistan ülkenin en büyük komşusu olurken Myanmar ile sınırı çok küçük ölçektedir. Meghna Nehri, ganj nehrinin bir kolu olarak ülkenin iç kısımlarında etkili olurken. Yoğun yağışlar bu akarsuyu besler ve su taşkınları yaşanır. Meghna akarsuyunun deltası ise alüvyonlu toprakların yoğunluğundadır. Bangladeş ovası ormanlarla çevrili, mangrov ormanları ve tropikal ormanlar ülke bitki örtüsü hakkında ipucu verir. Son yıllardaki aşırı tüketim Bangladeş ormanlarının eski ihtişamını kaybettirmiştir.

Yoğun yağışın görüldüğü bir iklim olurken yılın 10 ayı yağışlıdır. Muson yağmurları ve ülkede bulunan akarsular sebebi ile su taşkınları ve sellere sık rastlanır. Dünyanın en nemli ve bunaltıcı iklimi Bangladeş’te görülürken su taşkınları ise barınmaya elverişli bir ortam sağlamaz. Okuma yazma oranı düşük ülkelerden biri olan Bangladeş’te nüfusun yüzde 90’ı köylerde, yüzde 10’u ise kentlerde yaşamaktadır. Tarım ülkenin en önemli geçim kaynağını teşkil ederken, yoğun yağışlar bölgede tarım olanaklarını kısıtlamıştır. Nemli bölgelerde yetişme özelliği olan pirinç ve buğday ise Bangladeş’in en önemli tarım ürünleridir. Pirinç ülke mutfağının temelini oluştururken, çeşitli sos ve baharatlarla hazırlanan pirinç yemekleri Bangladeş halkı tarafından sık tüketilir. Nüfusun büyük kısmı tarımla uğraşırken ileri sanayi henüz kurulmamıştır. Doğal gaz rezervleri zengin, Elektrik santrallerinin ise yetersizdir. İleri sanayi her ne kadar gelişmişlik göstermese de Bangladeş, Çin’ in ardından dünya tekstil sektörünün önde gelen imalatçı ülkelerinden olmuştur. Günümüzde ünlü tekstil ve spor markalarının ürünleri Bangladeş’te üretilir

HERKESE GÜNAYDINLAR BOL OKUMALI GÜNLER DİLİYORUM

JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
Nego
Life light
Bonus
WunderLost
Oriana
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Jawlensky
WOMAN
Kukrim
Nosking
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
minik kalp0753
elektra
astrojurnal
Harpy
firdefs
Blue_Black
pacman
ummhnisa
Nikinik
@Seridina
Alp_BuRc
bir civciv annesi
yesilimtrak
G gereksizkontes
MelodiminEsi
X xnobodyx
Arrietty_
Boncobo
Irmak000
Ladycharms
cotard sendromu
mavitosbik07

Günaydın. 🏵

Otrera neden üyeliğini iptal etmiş
Bunaldı. soru sormalarından değil ama bir merhaba nasılsın demeden "ay doktor musun, şuram ağrıyor " ile başlayıp kıza sayfalarca yazıyorlar. Sonra bir teşekkür bile etmiyorlar. O da artık bunaldı gitti. Bedava doktor hizmeti bulmuş gibi davrandılar kıza

Günaydın

günümüzü güzelleştiriyorsun aşkitoperipellam

Günaydın.

Yaaa çok üzüldüm. Sevdiğim üyelerden biri daha gitti.

Günaydın herkese

Gördüm yazdıklarını canım. Ben bile üzüldüm. Kız herkesin derdiyle dertlenip çözüm verdi hep, demek bazılarına yaranılmıyor gerçekten
Tus a çalışacaktı en azından kafası rahat olur. Geri döner inş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…