Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nazarım bir ay sonra mı işliyor bu durumda
Olabilir mi

Kiz illa nazar degdirdin dedirteceksin
Mesailerim coktu. Haftasonu da calisip bir pazartesi izinliydim . 24 saat yetmiyor resmen
Simdi kiz uyudu,oglum da kitap okuyor iken bende aldim elime uğultulu Tepeleri.

Bende ki cok eski bir ceviri.
Sizde de 18.sayfada Boyle mi yaziyor
Son iki cumle.

ben bu kitabı üniversitedeyken okumuştum, şuan elimde yok canım

Kapitalist sistemi eleştiren bu kitapta baş kahramanımız Ernest.
İşçi kesiminin çalışma saatleri çoğaltılıp aldıkları ücretler azaltılmaktadır. İşçi kesimi her taraftan ezilmektedir. Buna dur demeye çalışan Ernest'in büyük bir mücadeleye girişir. küçük işletmeler ve işçi sınıfının omuz omuza vererek bu kapitalist sistemin yıkılacağını ön görmektedir. Ama medya kimin elindeyse yönetim de onun elinde olduğundan onu çok zorlu bir süreç beklemektedir. Bir dönem bir şeyler değişir gibi olsa da üç kuruş fazla para teklif edilen işçiler hemen saf değiştirdi
Geçmişi mi okuduk yoksa her dönemde geçerliliğini yitirmeyen gerçekliği mi ?

dün dehşete düştüm demiştim. Gerçekten her çağı anlatan bir kitap olmuş. Ülkeler, kahramanlar değişse de günümüzde de durum bu şekilde

dün dehşete düştüm demiştim. Gerçekten her çağı anlatan bir kitap olmuş. Ülkeler, kahramanlar değişse de günümüzde de durum bu şekilde
Hep bir Kahraman çıkıyor ama her defasında başı eziliyor. Bir de gerçekten para insanı değiştiriyor. O kadar saat çalışıyorlar insani olmayan koşullarda. Buna dur diyorlar ancak maaşlar yükselince anında dönüyorlar. tamam paraya ihtiyaçları var ama bu şekilde hiç bir yere varamadılar. Yine ezilen işçiler oldu

Bence bu kitabın böyle olmasının nedeni jack london’un koyu vir sosyalist ve parti üyesi olması. Kitapta her şey çok gerçekti konuya çok hakimdi zaten. Kitabın her dönemin kitabı olmasına katılıyorum. Sistem hiç değişmemiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…