Günaydın
Levent Vadisi - Malatya
65 Milyon Yıllık Jeolojik Evrim
Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir. Vadi son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve duvar kısımlarında kaya kabartmalarının hakim olduğu yüzlerce mağarayı da içerisinde barındırıyor.
Levent Vadisi Seyir Terası
Vadinin görünürlüğünü artırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 kilometre boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası dere yatağından 240 metre yükseklikte olup gözlem terasının 8,5 metresi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir proje olup yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelmiştir.
Seyir terası, Jeolojisi ve kültürel varlıkları ile Anadolu’nun en önemli jeoarkeolojik merkezi konumundaki Levent Vadisi’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Doğa yürüyüşü, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi spor ve alternatif turizm faaliyetlerinin yeni rotası olma yolundaki Levent Vadisi sonbahar ve yaz aylarında tabloları aratmayan manzaralara kapı açıp, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkânı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biridir. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı vadiye gelerek kamp yapmaktadır.
Yeni Bir Haftadan Herkese Günaydınlar
Kimler neler okuyor bir yoklama alalım
Ben Sofie'nin Dünyası ve Kallokain okuyorum
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Gunaydin,mutlu huzurlu saglikli bir hafta diliyorum herkese
Levent Vadisi - Malatya
Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir. Vadi son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve duvar kısımlarında kaya kabartmalarının hakim olduğu yüzlerce mağarayı da içerisinde barındırıyor.
Vadinin görünürlüğünü artırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 kilometre boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası dere yatağından 240 metre yükseklikte olup gözlem terasının 8,5 metresi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir proje olup yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelmiştir.
Seyir terası, Jeolojisi ve kültürel varlıkları ile Anadolu’nun en önemli jeoarkeolojik merkezi konumundaki Levent Vadisi’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Doğa yürüyüşü, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi spor ve alternatif turizm faaliyetlerinin yeni rotası olma yolundaki Levent Vadisi sonbahar ve yaz aylarında tabloları aratmayan manzaralara kapı açıp, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkânı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biridir. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı vadiye gelerek kamp yapmaktadır.
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@M e r i d a
@berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Ben Harlan Coben kitaplarını seviyorum, basit dili var ama akışı hoşuma gidiyor polisiye olarak. Ama kötü yanı şu, basit kitaplar oldukları için önümdeki 5 kitaba bakıyorum, aklımda hiçbiri yok. Belki benim balık hafızamdandır :))
Gillian Flynn'in Kayıp Kız'ını okumuşsundur belki, Keskin Şeyler'ini daha çok sevmiştim, dizisi de var.
Jennifer McMahon'un Sakın Arkana Bakma, Şeytanın Eli, Söylemeyeceğine Söz Ver, 29. Oda kitapları gerilim için güzel kitaplardı.
Dram seviyorsan Jodi Picoult'un Kız Kardeşim İçin, Cam Çocuk ve Küçük Muazzam Şeyler'i güzeldi.
İlluminae serisi bilim kurgu olarak güzel bir seri. Bir klasik değil tabii ama okurken sanki FBI ajanı gibi hissetmiştimEki Görüntüle 3191924
Bir de fantastik bir seri olarak Ay Günlükleri var, Cinder ile başlıyor. Cindirella'nın gelecekteki hali gibi :) Ben çok peş peşe okuduğum için bir yerde bıraktım ama bir ara devam edeceğim güzel bir seriydi.
Levent Vadisi - Malatya
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@M e r i d a
@berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Warcross okumuştum güzel sürükleyici bir kitap. Tabirim doğru mu bilmiyorum ama bir teenager kitabı
Yazarın başka bir serisini okumuştum, dediğin gibi biraz daha genç kesime hitap ediyor ama betimlemesini seviyorum, film gibi gözünde akıp gidiyor kitap. Bu da öyleyse severim ben, ruhum teenagerWarcross okumuştum güzel sürükleyici bir kitap. Tabirim doğru mu bilmiyorum ama bir teenager kitabı
Gerçekten bilmedigimden soruyorum bir de mesleki hassasiyet belki. Özellikle genç ya da ergen yerine "Teenager" kullanmanın ayrı bir anlam farkı, belirli bir alanı kasteden özel bir anlamı var mıWarcross okumuştum güzel sürükleyici bir kitap. Tabirim doğru mu bilmiyorum ama bir teenager kitabı
İlk kez duydum böyle bir kelime, ben yaşlandım galibaGerçekten bilmedigimden soruyorum bir de mesleki hassasiyet belki. Özellikle genç ya da ergen yerine "Teenager" kullanmanın ayrı bir anlam farkı, belirli bir alanı kasteden özel bir anlamı var mı
Ben de yaslanmışim demek kiİlk kez duydum böyle bir kelime, ben yaşlandım galiba
Ya o çok değişik bir sey, nasıl diyeyim mesela kullanıldığı zaman ben hoşlanmıyorum. Ama bakıyorum ki bazen ben de akışa kapılmış kullanıyorum, bu sefer eşim beni uyarıyor. Sanırım maruz kaldıkça istemsiz olarak kullanıyorum ben de .Ben de yaslanmışim demek kimükemmel yerine müq, efsane yerine efso falan bunları duymaya yavaş yavaş alışıyorum da Türkçe karşılığı bulunan yabancı yeni kelimelerin kullanılmasına alisamiyorum. "İrrite oluyorum"
Ergen deyince biraz hafif ve havada kalıyor gibi düşünülebilir belki. Teenager biraz daha oturaklı duruyor. Muhtemelen algı meselesi. Ben de merak ettim ayrı bir anlamı var mı, sorunca sevgili Mrsay. Kullanmadığım bir kavram.Gerçekten bilmedigimden soruyorum bir de mesleki hassasiyet belki. Özellikle genç ya da ergen yerine "Teenager" kullanmanın ayrı bir anlam farkı, belirli bir alanı kasteden özel bir anlamı var mı
Keyifle okuyun
Servet var burada
Keyifle okuyun
Ay teşekkürlerServet var burada
Keyifli, okumalar
Herkese hayırlı günler
Levent Vadisi - Malatya
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@M e r i d a
@berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Warcross’u ben de okudum. Çok güzeldi. Devam kitabı da var. Wildcard adı. O da çok güzel. Bu iki kitabı geçen aylarda eşim okudu çok beğendi. Gayet güzel kitaplar
Aslında ikisini bir alsam mı dedim de seri kitap alınca devamını okumak zor geliyor bana, daha doğrusu hemen okumak zorundaymışım gibi hissettiğim ama okumaya hazır olmadığım için kendimi kötü hissediyorumWarcross’u ben de okudum. Çok güzeldi. Devam kitabı da var. Wildcard adı. O da çok güzel. Bu iki kitabı geçen aylarda eşim okudu çok beğendi. Gayet güzel kitaplar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?