Elbette bir süre sonra normalleşmeye başlıyor. Türkçe İngilizce karışımı tuhaf ifadeler ortaya çıkıyor.Ya o çok değişik bir sey, nasıl diyeyim mesela kullanıldığı zaman ben hoşlanmıyorum. Ama bakıyorum ki bazen ben de akışa kapılmış kullanıyorum, bu sefer eşim beni uyarıyor. Sanırım maruz kaldıkça istemsiz olarak kullanıyorum ben de .
Spoiler gibi bazı kelimelerin tek kelimelik karşılığı olmaması biraz sıkıntı. Öyle olunca ister istemez kullanılıyorTabi müq efso falan değil de, spoiler gibi mesela
Oturaklı değil de havalı olduğunu düşünme yanılgısı belki de. Yoksa en azından bu kelime için anlamsal olarak çok büyük fark olduğunu düşünmüyorum. NeyseErgen deyince biraz hafif ve havada kalıyor gibi düşünülebilir belki. Teenager biraz daha oturaklı duruyor. Muhtemelen algı meselesi. Ben de merak ettim ayrı bir anlamı var mı, sorunca sevgili Mrsay. Kullanmadığım bir kavram.
İyi öğlenler
Levent Vadisi - Malatya
65 Milyon Yıllık Jeolojik Evrim
Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir. Vadi son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve duvar kısımlarında kaya kabartmalarının hakim olduğu yüzlerce mağarayı da içerisinde barındırıyor.
Levent Vadisi Seyir Terası
Vadinin görünürlüğünü artırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 kilometre boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası dere yatağından 240 metre yükseklikte olup gözlem terasının 8,5 metresi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir proje olup yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelmiştir.
Seyir terası, Jeolojisi ve kültürel varlıkları ile Anadolu’nun en önemli jeoarkeolojik merkezi konumundaki Levent Vadisi’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Doğa yürüyüşü, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi spor ve alternatif turizm faaliyetlerinin yeni rotası olma yolundaki Levent Vadisi sonbahar ve yaz aylarında tabloları aratmayan manzaralara kapı açıp, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkânı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biridir. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı vadiye gelerek kamp yapmaktadır.
Yeni Bir Haftadan Herkese Günaydınlar
Kimler neler okuyor bir yoklama alalım
Ben Sofie'nin Dünyası ve Kallokain okuyorum
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
E Etkili Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
Mavi Mucize
@MelodiminEsi
Dedim ve kendi de geldiİyi öğlenler
Sırf bu yüzden geldim
Çokkk teşekkür ederim canım benimDedim ve kendi de geldihappy birthday sayın hocam
Kalp kalbeSırf bu yüzden geldim
Benim için zevkÇokkk teşekkür ederim canım benimgüzel dilekleriniz ve hediyeleriniz için Eleadora C Calcifer Life light Levaiz
Çokkk teşekkür ederim canım benimgüzel dilekleriniz ve hediyeleriniz için Eleadora C Calcifer Life light Levaiz
Türkçede ergen deyince kötü bir algı oluyor. O yaştaki çocukları tanımlayacak başka kelime re yok. Şu şu yaş aralığındaki kişiler için demek de çok uzun. O nedenle benim de sık kullandığım bir kelime. Türkçeden net karşılığını bulamadığım bazı kelimelerin İngilizcesini çok kullanırım. Ama yeni kelimelere bende yabancıyım, kadınlar kulübünde öğrendim çoğunuGerçekten bilmedigimden soruyorum bir de mesleki hassasiyet belki. Özellikle genç ya da ergen yerine "Teenager" kullanmanın ayrı bir anlam farkı, belirli bir alanı kasteden özel bir anlamı var mı
Doğum günün kutlu olsun canım teyocanımRabbim sevdiklerinle beraber hayırlı huzurlu mutlu bir ömür nasip etsin
Doğum günün kutlu olsun canım arkadaşım
Çok teşekkür ederim canımlarDoğum günün kutlu olsun canım arkadaşım
Nar Ağacına başladım ama bir türlü devam edemiyorum
Levent Vadisi - Malatya
65 Milyon Yıllık Jeolojik Evrim
Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir. Vadi son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve duvar kısımlarında kaya kabartmalarının hakim olduğu yüzlerce mağarayı da içerisinde barındırıyor.
Levent Vadisi Seyir Terası
Vadinin görünürlüğünü artırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 kilometre boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası dere yatağından 240 metre yükseklikte olup gözlem terasının 8,5 metresi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir proje olup yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelmiştir.
Seyir terası, Jeolojisi ve kültürel varlıkları ile Anadolu’nun en önemli jeoarkeolojik merkezi konumundaki Levent Vadisi’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Doğa yürüyüşü, paraşüt, kaya tırmanışı, kampçılık ve izcilik gibi spor ve alternatif turizm faaliyetlerinin yeni rotası olma yolundaki Levent Vadisi sonbahar ve yaz aylarında tabloları aratmayan manzaralara kapı açıp, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkânı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biridir. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı vadiye gelerek kamp yapmaktadır.
Yeni Bir Haftadan Herkese Günaydınlar
Kimler neler okuyor bir yoklama alalım
Ben Sofie'nin Dünyası ve Kallokain okuyorum
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
berresuu
yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
O Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
E Etkili Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
Mavi Mucize
@MelodiminEsi
Selamlar:)
Başkanım aynı kitapları okuyoruz :) C Calcifer
C Capanin Gururu Teyom Canım canım iyi ki doğmuşsun, iyi ki tanışmışız
Doğum günün kutlu olsun canımSırf bu yüzden geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?