Teyonun tezi bitesiye kadar doldururuz kitaplığıÇok teşekkür ederim canımTeyo duymadan haber veririm size
Bana da bir el atar mısınız?Teyonun tezi bitesiye kadar doldururuz kitaplığı
Dedin ve hediye etmiş kadar mutlu ettin
Geç kaldık sanırımSelamlar:)
Deme onu deme
Oh oh arkamdan iş çevriliyorTeyonun tezi bitesiye kadar doldururuz kitaplığı
Benim de ilk aldığım ve okuduğum oydu İthaki bilimkurgu klasiklerinden. Üniversitede İngilizce okumaya başlayıp bitirememiştim. Seneler sonra alıp okudumGeçen bir ışık çaktı kafamda, dedim ki seneler önce Fahrenheit almıştım yoksa o da ithaki mi, bir baktım evet o kadar mutlu oldum ki
Kırmızı kırmızı mis gibi durdu diğerlerinin yanında
Iyi oglenler, okumalarim biraz azaldi malesef evde halletmem gereken isler var istanbula gitmeden. Simdi oglumun odasina oyuncak ayiklamaya gircem vira bismillah
Sardes - Manisa
Lidya Devleti’nin başkenti olan Sardes Antik Kenti’nin kalıntıları Salihli İlçesi, Sart beldesindedir. Sart ve yöresinin 5000 yılı aşkın bir süredir çeşitli yerleşimlere sahne olduğu, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim merkezi olduğu kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır.
Tarihte devlet güvencesinde paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Lidya döneminin Sardes Kenti, tarım, hayvancılık, ticaret ve Paktolos (Sart) Çayı’nda yapılan altın madenciliği sayesinde zengin bir kent olmuştu.
MÖ 7. yüzyıldan başlayarak MS 7. yüzyıl erken Bizans dönemine kadar süren 14 yüzyıl boyunca Sardes gerek ulaşım gerekse idari ve ticari bakımdan önemli bir kent olma özelliğini korumuştur.
İncil’in vahiy bölümünde, Hıristiyanlığın batıya yayılmasında önemli rol oynayan Batı Anadolu’daki yedi kiliseden biri olarak anılan Sardes, dini açıdan da ayrı bir öneme sahiptir.
Günümüze kadar koruna gelmiş olan dünyanın belki de en görkemli İon düzeni tapınaklarından birine ev sahipliği yapan antik kent, korunmuş Roma yapıları içerisinde anıtsal bir hamam-gymnasium kompleksi ve antik dünyanın en büyük havrasına sahiptir.
Gymnasion’un karşısında “Bronzlu Ev” olarak adlandırılan büyük bir yapı yer almaktadır. Bu yapı, Tmolos (Bozdağ) Dağı’nın sırtları ile eski Lidya merkezinin arasında olup antik çağın en göz alıcı yapılarından biridir.
Günaydınlar Kitap Kurtları
Perşembe saat 21'de Kadınlar Ülkesi'ni konuşalım diyorum
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Oysa ki gizli gizli konuştuk. nereden duydun kiOh oh arkamdan iş çevriliyor
Ben bazen forumda adımı aratıyorum. Etiket yapılmadan “delfi” yazıp hakkımda konuşanları görüyorum oradanOysa ki gizli gizli konuştuk. nereden duydun ki
İlham geldiOysa ki gizli gizli konuştuk. nereden duydun ki
Küçük demişken benim şu an okuduğum kitap da küçük başkanım. Onları özel olarak belirtiyor muyuz küçük kitap diye? Eki Görüntüle 3192916
Hah benimkini küçük saymayacaksak çok sevineceğimAy yok böyle değil boyut olarak küçük cep boy gibi
İlk sayfada yazdım kuralları orada hangi kitapların sayılmayacağı yazıyor canımHah benimkini küçük saymayacaksak çok sevineceğim
Selamlar:)
Deme onu deme
Dedin ve hediye etmiş kadar mutlu ettin
Bunu demeseydin iyiydi
Artık çok geç maalesefOh oh arkamdan iş çevriliyor
Çok iyi oldu buKadınlar Ülkesi'ni haftaya Perşembe gününe alıyorum kızlar. Ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?