İkisinden de almıştım ben farkında olmadanBenim de böyle kitabımEki Görüntüle 3192785
Ben de bilmiyordum ellerinde bu varmış gösterdi ,beklemedim de getirmesini ithakiden alıverdim bunuBen bu dizide olduğunu bilseydim okumazdım. Üzüldüm sonradan öğrendiğimde. Çünkü öncelikli okuma hedefi olarak bu seriyi sırasına göre okuyorum.
Van’da olacağım, ertesi sabah erken uçağım var. Fırsat buldukça okuyup katılmaya çalışacağım.
Sardes - Manisa
Lidya Devleti’nin başkenti olan Sardes Antik Kenti’nin kalıntıları Salihli İlçesi, Sart beldesindedir. Sart ve yöresinin 5000 yılı aşkın bir süredir çeşitli yerleşimlere sahne olduğu, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim merkezi olduğu kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır.
Tarihte devlet güvencesinde paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Lidya döneminin Sardes Kenti, tarım, hayvancılık, ticaret ve Paktolos (Sart) Çayı’nda yapılan altın madenciliği sayesinde zengin bir kent olmuştu.
MÖ 7. yüzyıldan başlayarak MS 7. yüzyıl erken Bizans dönemine kadar süren 14 yüzyıl boyunca Sardes gerek ulaşım gerekse idari ve ticari bakımdan önemli bir kent olma özelliğini korumuştur.
İncil’in vahiy bölümünde, Hıristiyanlığın batıya yayılmasında önemli rol oynayan Batı Anadolu’daki yedi kiliseden biri olarak anılan Sardes, dini açıdan da ayrı bir öneme sahiptir.
Günümüze kadar koruna gelmiş olan dünyanın belki de en görkemli İon düzeni tapınaklarından birine ev sahipliği yapan antik kent, korunmuş Roma yapıları içerisinde anıtsal bir hamam-gymnasium kompleksi ve antik dünyanın en büyük havrasına sahiptir.
Gymnasion’un karşısında “Bronzlu Ev” olarak adlandırılan büyük bir yapı yer almaktadır. Bu yapı, Tmolos (Bozdağ) Dağı’nın sırtları ile eski Lidya merkezinin arasında olup antik çağın en göz alıcı yapılarından biridir.
Günaydınlar Kitap Kurtları
Perşembe saat 21'de Kadınlar Ülkesi'ni konuşalım diyorum
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Niyet ettim bu ay C Capanin Gururu Teyom ’ın hediyelerini okumaya
Listemden şaşmamaya çalısıyorum. Bir tek Frankestein kaldı listemden. Onu da bitiririm inşallah
Eki Görüntüle 3192784
Benim de böyle kitabımEki Görüntüle 3192785
Günaydın
Sardes - Manisa
Lidya Devleti’nin başkenti olan Sardes Antik Kenti’nin kalıntıları Salihli İlçesi, Sart beldesindedir. Sart ve yöresinin 5000 yılı aşkın bir süredir çeşitli yerleşimlere sahne olduğu, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim merkezi olduğu kazı çalışmalarından anlaşılmaktadır.
Tarihte devlet güvencesinde paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Lidya döneminin Sardes Kenti, tarım, hayvancılık, ticaret ve Paktolos (Sart) Çayı’nda yapılan altın madenciliği sayesinde zengin bir kent olmuştu.
MÖ 7. yüzyıldan başlayarak MS 7. yüzyıl erken Bizans dönemine kadar süren 14 yüzyıl boyunca Sardes gerek ulaşım gerekse idari ve ticari bakımdan önemli bir kent olma özelliğini korumuştur.
İncil’in vahiy bölümünde, Hıristiyanlığın batıya yayılmasında önemli rol oynayan Batı Anadolu’daki yedi kiliseden biri olarak anılan Sardes, dini açıdan da ayrı bir öneme sahiptir.
Günümüze kadar koruna gelmiş olan dünyanın belki de en görkemli İon düzeni tapınaklarından birine ev sahipliği yapan antik kent, korunmuş Roma yapıları içerisinde anıtsal bir hamam-gymnasium kompleksi ve antik dünyanın en büyük havrasına sahiptir.
Gymnasion’un karşısında “Bronzlu Ev” olarak adlandırılan büyük bir yapı yer almaktadır. Bu yapı, Tmolos (Bozdağ) Dağı’nın sırtları ile eski Lidya merkezinin arasında olup antik çağın en göz alıcı yapılarından biridir.
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Ben de yapıyorum bazen öyle geçen çocuklar dedi hatta geçen anne bundan niye birkaç tane almışsınİkisinden de almıştım ben farkında olmadanbiri modern klasikler arasında diğeri ithakiler arasında kaynamış sonra birini hediye ettim
Yok ben de zaten beğeniyorum iş bankasının çevirilerini ama hepiniz de ithaki gördüm ya ondan ilk şaşırdımFrankeistein
İş bankasında olduğunu ben çok sonra öğrendim. Yayınevi takıntın yoksa bence bir problem yok. İş Bankası çevirileri de çok iyi. Ben İthaki'den aldım çünkü bilim kurgu serisini oradan devam ettiriyorum
Günaydın
Sardes - Manisa
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Senin bahane süpermiş yalnız çok tehlikeliBen de yapıyorum bazen öyle geçen çocuklar dedi hatta geçen anne bundan niye birkaç tane almışsın
Ben de dedim hepinize ayrı ayrı kalsın diye işte
İyi okumalar canımNiyet ettim bu ay C Capanin Gururu Teyom ’ın hediyelerini okumaya
Listemden şaşmamaya çalısıyorum. Bir tek Frankestein kaldı listemden. Onu da bitiririm inşallah
Eki Görüntüle 3192784
Yok ben de zaten beğeniyorum iş bankasının çevirilerini ama hepiniz de ithaki gördüm ya ondan ilk şaşırdım
Ben de yavaş yavaş okumaya başlayacağım. Yetişirim sanırım canım. Haftaya iyi olurKadınlar Ülkesi'ni haftaya Perşembe gününe alıyorum kızlar. Ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz
Süper olduKadınlar Ülkesi'ni haftaya Perşembe gününe alıyorum kızlar. Ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz
2 ay daha yoğunum ama okumaya başlayacağım az da olsa canım
Kolay gelsin canım2 ay daha yoğunum ama okumaya başlayacağım az da olsa canım
Tamam başkanım böyle daha iyi oldu. Takvimime hatırlatıcı kuruyorum hemenKadınlar Ülkesi'ni haftaya Perşembe gününe alıyorum kızlar. Ona göre kendinizi ayarlayabilirsiniz
İkisinde de olan çok kitap varFrankeistein
İş bankasında olduğunu ben çok sonra öğrendim. Yayınevi takıntın yoksa bence bir problem yok. İş Bankası çevirileri de çok iyi. Ben İthaki'den aldım çünkü bilim kurgu serisini oradan devam ettiriyorum
Günaydın herkese bu ay hiç okuyamadım resmen. Sofie nin dünyasını 2018 de yarım bırakmışım ortak Okuma için elime aldım ama ay sonuna kadar bitirebilir miyim bilmiyorum
Sardes - Manisa
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
ummhnisa
@Arrietty_
@Aspasiaa
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
M MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
@A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?