Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün 8.30’daki mesai için 8.00’de kalktım. Ekstra uyudum, pişman değilim

İş hayatım olsa benim de öyle olurdu kesin Ben oğlumu uyuturken bir posta kestiriyorum sonra akşama devam ediyorum

allahım şu uykudan kızıma da nasip et hayırlısıyla dün uzun zamandır ilk kez uyanmadan uyudu da bitirdim kitabımı

Şöyle söyleyeyim kitap okurken uykum geliyor ve ben koltukta kitapla birlikte uyumuş oluyorum

Okumak lüks olmamali. Ülke olarak okuma oranı zaten çok düşük ve teşvik edici hicbir şey yok.Dogan Cüceloğlu nun insan ve davranışları hakkında adlı kitabının 3 yıldır peşindeyim en son kiydim paraya aldım.ben eski nesilim sesli kitap ya da PDF ten hiç zevk almıyorum.

O kadar haklı bir sitem ki, ama hedef de bu galiba. Kitaptan alınan vergi, pırlantadan alınmıyor. Aklıma geldikçe kahroluyorum.

Tek tek mitoloji 500₺ tutuyor. Mısır Yunan derken ayrı ayrı almak yerine bu mantıklı .
Bende mitolojiyi çok seviyorum bir kac kitabım var onları paylaşmak istedim sizlerle. Bu aralar sümer mitolijisi daha çok ilgimi çekiyor. Zira herşeyin başlangıcı orada.

Eklentiler

• IMG_20230118_133712.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 42
Bende de şunlar var, ders kitaplarımdı gerçi ama çok keyif almıştım okurken. Hatta bebişim olursa adını bir mitolojik karakterden koymayı düşünüyordum, henüz bey kişisine açmadım konuyu tabii o ayrı Sanatla bağdaştırmak isteyenler, heykelleri, vazoları, arkasında yatan tarihi merak edenler için ikinci kitap çok keyifli olur. İlki zaten sözlük ama orada da çokça detay var.

O kadar haklı bir sitem ki, ama hedef de bu galiba. Kitaptan alınan vergi, pırlantadan alınmıyor. Aklıma geldikçe kahroluyorum.
Kitaplardan 1 Şubat 2019'dan beri KDV alınmıyor. KDV oranı 0

Bu dediğiniz konu, doğrudan yayınevinden alınan kitaplar için geçerli değil miydi?
Kitapçıdan alınan kitaplardaki %8'lik vergi devam ediyor diye biliyorum.
Yanılıyor da olabilirim.

Tekrar araştırdım ama net bilgi yok. Bazı yerlerde sıfır diyor, bazılarında sadece yayınevinden alınanlarda sıfır. Dediğiniz gibi bile olsa, bu zorunlu tüketim ürünlerinde yapılan KDV indirimine benziyor.
KDV düştü diye sevinmiştik ve satıcılar anında fiyatları yukarı çekip yine eski fiyatlara taşıdılar ve sonrasında da zaten kontrolsüz bir şekilde artmaya devam etti. Kitaplar için de aynı şey geçerli.
Gene her şey çok pahalı. Kitaplar da öyle. Ve bu gerçekten çok üzücü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…