Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iyi geceler herkese Daha yazdan yarım bıraktığımi unuttuğum kitabım Hamlet'i bitirdim bugün. Shakespeare İngiliz edebiyatınin gurur kaynağı bence. Daha önce başka yayından okumuştum Hamlet'i . Her iki çeviriden de Shakespearein kaleminin şiirsel tatlı hazzını aldim. Kelimelerin simyacısı gibi
Kaleminden dökülen sıradan bi kelime bile anlam bulup okura cok tatli nüfuz ediyor
Simdi Ofke Dansi isimli kitabımı okuyacağım
Gece de Sac Örgüsünü telefondan okumayi düşünüyordum ama pdf bulamadim maalesef.

Konular karıştı galiba

Yanlış yere bu mesaj
Ben de iki gun önce yaşadım bunu. Arkadaşıma atacağım mesajı yanlışlıkla öğrencilerin sınıf grubuna atmışım. Tabi çocuklar coştu herkes birsey yazıyor. Sonra veliler uyardı hocam yanlış yere geldi mesajlar diye Neyseki özel birsey yazmamıştım

Bir dönem başka adreslere gitmesi gereken tüm mesajlar eşime gidiyordu benim de
Şimdi de ofis grubuna olmadık şeyler yazacağım diye aklım çıkıyor, neyse ki son anda aydınlanıyorum olabiliyor böyle şeyler

Çok fonksiyoneliz ne yapalım , beynimizde o kadar cok sekme açık ki karışıyor bazen

Ay hangisini düşündüğünü düşünmekten beynim yandı
Friends dizisinde Rachel Joey’e bir kitap okutturuyordu, ikisi iddiaya girip birbirinin birden çok okuduğu kitapları okuyordu daha doğrusu . Profilinde Rachel olduğu için Joey’nin okuduğu kitap geldi aklıma .

Friends dizisinde Rachel Joey’e bir kitap okutturuyordu, ikisi iddiaya girip birbirinin birden çok okuduğu kitapları okuyordu daha doğrusu . Profilinde Rachel olduğu için Joey’nin okuduğu kitap geldi aklıma .
Küçük kadınlar'dı kitap

Friends ve kitap deyince aklıma hep Rachel'ın kendini boooolca gazlayan kitabı okuduktan sonra Ross'a patlaması geliyor

İyi geceler
Zaman Makinesi bitti.
Bilim kurgu kitaplarını okumaya bu sene başladım ben, daha önce neden keşfetmemişim ki bu türü
Sonlara doğru elimden bırakamadım kitabı. Çok etkileyiciydi.

Asılacak Kadın’ı bulamıyorum geçen haftadan beri, başlamıştım ona da ama galiba küçüğün eline geçti.
Kapak Kızı ve Tutunamayanlar ile devam. (Hala kopmadım, tutunmaya çabalıyorum )

Efteni Gölü - Düzce​

Efteni Gölü; Elmacık Dağı silsilesinin eteğinde Düzce Ovası’nın akarsu ağının birleştiği (Aksu, Asar, Uğur, Küçük Melen sularının ve yan dereler) ve Büyük Melen kanalıyla Karadeniz’e döküldüğü ekolojik bir ağın düğüm noktasındadır. Düzce’nin Gölyaka sınırları içinde bulunan Efteni Gölü, İlçe merkezine 5 kilometre, Düzce merkeze 25 kilometre mesafededir.
Efteni Gölü ve çevresi sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve su kaynakları ile göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden biridir. 1992 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından, av ve yaban hayvanlarının muhafazası, göçmen türlerinin göç yollarının güvence altına alınması, yaşama ortamlarının korunması, geliştirilmesi, iyileştirici tedbirlerin alınması, barınma, beslenme ve uygun yaşama koşullarının sağlanması amacı ile koruma statüsüne alınmış ve avlanma yasaklanmıştır.

Koruma sahası içerisinde sazlık alanlar, açık su yüzeyleri bataklıklar ve çamur düzlükleri gibi farklı ekolojik nitelikteki habitatlar, başta su kuşları olmak üzere değişik türden zengin bir hayvan hayatının barınmasını sağlamaktadır. Efteni Gölü çevresindeki en önemli fauna elemanlarını su kuşları oluşturmaktadır. Bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Leylekler, yaban ördekleri, tepeli beyaz balıkçıllar, angıt, sakarmeke ve kuğular gölün gediklilerinden olup kolay görünenler arasında yer almaktadırlar.

Kuzeybatı-güney rotasındaki (Trakya-Boğaziçi-İç Anadolu) göç yolu üzerinde bulunan alan, Türkiye’de ender görülen ya da nesli tükenmekte olan kuş türlerini barındırmaktadır. Kuşların göç yolları üzerinde önemli bir konaklama ve beslenme sahası olan Efteni Gölü, özellikle kışları Avrupa’da yaşayan ancak güneye inemeyen bazı göçmen kuşların kışlama ve bazı kuş türlerinin ise kuluçka alanıdır. Bu nedenle göç mevsiminde değişik türden çok sayıda kuş gözlenebilmektedir. Efteni Gölü koruma alanında bulunan diğer kuş türleri ise; nesli tükenme tehlikesi altında olan kuğu, turna, mezgeldek, toy, sibirya kazı, küçükkarabatak, bozördek, çıkrıkçın, kaşıkçın, potansiyel tehdit altında olanlar ise, yeşilbaş, fiyu, bekri, kılkuyruk, mazar, pasbaş, elmabaş’dır.

Çevrede kuş türlerinin izlenebilmesi için 1 adet seyir terası bulunmaktadır. Kuşların göç yollarında, bir mola gölü olan Efteni Gölü, su seviyesinin dışında nilüfer çiçekleriyle, sazlık alanlarıyla kuşları saklarken fotoğraf ve kuş gözlemciliğine kompozisyon oluşturmaktadır.

Efteni Gölü kuş türlerinin yanı sıra bünyesinde ender bitki türleri barındırmaktadır. Efteni Gölü Yaban Hayatı Koruma Alanı’nın güneyindeki dağlık arazide 5 farklı bitki kuşağına rastlanmaktadır. Nilüfer, süsen, düğün çiçekleri, kamış, nane, su mercimeği bitkilerinin yanı sıra; söğüt, dişbudak, kızılağaç, çınar gibi sucul karakterli ağaçlar da göze ilk çarpan bitkilerdendir.

Yeni bir aydan herkese günaydınlar
Bu ayın başında kimler neler okuyor bir yoklama alalım

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
Mavi Mucize
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
Boncobo
hande_buse
koza16

Günaydin
Pinar kür - Asilacak kadin
Ve
Mary Shelley - Frankenstein a basliyorum Birde

Bayadir iki kitap Birden okumadim

Günaydın güzel bir hafta olsun inşallah.
Okumaya başladığım kitaplar
Asılacak kadın (52.sayfadayim ramazan bitince devam edeceğim)
Sefiller 2.cilt
Kapak kızı (sabah namazdan sonra birkaç sayfa okuyarak ona da başlamış oldum)

MART AYI OKUMA LİSTESİ

Eksik ya da yanlış olan varsa bildirsin lütfen

C Calcifer 3 - 1564 Syf
Eleadora 4 - 1418 Syf

Life light 8 - 1608 Syf
C Capanin Gururu Teyom 5 - 959 Syf
Levaiz 5 - 1141 Syf
Mrsay 3 - 770 Syf
Natsume 2 - 726 Syf
U UcanSupurge 2 - 779 syf
Irmak000 2 - 394 Syf
Kukrim Tekrar geldiğinde ekleyeceğim listeye seni
K Kitapkontesi 5 - 1994 Syf
Disipline Girmis BirKadin 5 - 1690 Syf
yet07 0
Keira- 2 - 632 Syf
Arrietty_ 3 - 662 Syf
ummhnisa ??
Nikinik 3 aydır siteye girmemişsin. Gelince eklerim seni de listeye
kk birinci noteri Geldiğinde listeye ekleyeceğim
Bonus 0
O Orangegreysky 3 - 726 Syf
Limonsuzzcay ??
Alp_BuRc ??
HAbibte Mazeretli
Mavi Mucize 5 - 1678 Syf
fesang ??
L LADY VEGA 3 - 1048 Syf
nemesis ??
mimesis 7 - 1826 Syf
sudem34 0
bir civciv annesi 4 - 2016 Syf
A Atalanteda 8 - 2038 Syf
M MrsDelfino 1 - 88 Syf
MelodiminEsi Mazeretli
Gelincik78 0
E Etkili Eleman 7 - 1730 Syf
Homer Simpson 1 244 Syf
pylz ??
A R Y A ??
Look Up ??
Istenmeyentuyy ??
kgokce 0
Less-is-More 3 621 syf
X xnobodyx 2 - 466 Syf
Boncobo 1 - 128 Syf
hande_buse 3 - 865 Syf

koza16 0

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…