Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın

Gunaydinn

Günaydın

Gnaydın

Günaydın

Günaydın

Biten "Sıcak Külleri Kaldı" ve "Demir Ökçe"nin yorumlarını da ekleyeyim unutmadan. Ben ikisini beraber okudum. Benzer çok tarafları vardı. Sıcak Külleri Kaldı Türkiyede'ki işçi, sosyalist sınıfın kapitalizmle mücadelesi, Demir Ökçe ise Amerika'daki oligarşiye karşı işçi sınıfın mücadelesi. İkisi de kurgu ama gerçeklerle harmanlanmış.
Dilleri ağır değildi ama konuları itibariyle çok akıcı olduklarını söyleyemem. Sıcak Külleri Kaldı biraz daha akıcı ama ben karakteri sevmediğim için zor ilerledi. Biraz klişeler vardı. Zengin oğlan-fakir kız, Demir Ökçe'de ise tam tersi Zengin kız-fakir oğlanın aşk hikayesi ve sınıf farklılıkları üzerinden yürüyor hikayeler. Türkiye versiyonunda karakterimiz Ülkü, Amerikalı karakterimiz Avis Everhard henüz üniversite yıllarındayken adamlarla tanışır, adamlara kapılıp giderken kendilerini devrimin bir parçası olarak bulurlar. Demir Ökçe'de karakterleri ve olayları akılda tutmak biraz daha zor, daha fazla karakter var, aşktan ziyade halk mücadelesine yer verilmiş. Hiçbir şeye derin bağlılık duymayan şahsıma bu devrimci ruhları anlamak zor geldi. Zira Ülkü karakterini hiç sevmedim. Hayatına giren çıkan adamların peşinde koştururken tüm bu olayların gölgesinde kalmış çocuğunun durumu içimi dağladı. Anaç yüreğim ağır bastı ve satırların arasında kaybolsa da gözüm hep bu ayrıntıya dair birşeyler aradı. Olaylar Ülkü ve sevdiği adamların penceresinden anlatılmış ama bu unutulmuş çocuğun penceresinden bakılmamış.
Benzer yanları olsa da bu iki kitaptan alınan keyif farklı.

Günaydıın

Ben Lanetli Tavşan’ı çoook sevdim ve bir günde okumuştum. Eğer fantastik bilim kurgu tarzı sevmiyorsanız hoşunuza gitmeyebilir ama onun dışında bence vermek istediği mesajları çok güzel veriyor , sıradan bir anlatımı yok ve okurken sıkmıyor.

Kitabın adı sevimli tavşan değil zaten adı üstünde lanetli tavşan minnoş bir kitap bekliyorsanız okumayın. Tekrar söylüyorum ben çok beğendim bence öykülerin kurgusu harikaydı

Herkese günaydın. Ben bu hafta yazılı kağıdı ve performans ödevi okumaktan kitap okumaya geçemedim

herkese günaydın

Günaydın

Günaydınnn

Günaydın herkese. Haftalardır geçmeyen bir öksürükle boğuşuyoruz. Tavsiyeleriniz varsa alırım.
Geceyarısı Çocukları çok güzel gidiyor. İsimler bazen birbirine karışsa da sürükleyici ve merak uyandırıcı bir anlatımı var. Ne okusam diye düşünen varsa tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…