Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sıfır Noktasındaki Kadın bitti. Kısa bir kitaptı zaten uygulamadaki hali 180 sayfacık. Mısır’da cinayetten idama mahkum edilmiş fahişe Firdevs’in yaşam öyküsü idam edileceği gün onunla görüşen yazar tarafından aktarılıyor. Çocukluğundan itibaren yaşadıkları onu bu noktaya getiren olaylar ve kişiler... Anne babasu tarafından sevilmeyişi, daha çocukken başlayan amca tacizi, kadın sünneti, kendisinden yaşça çok büyük kocasının dayakları, kurtulmak isterken başına gelen daha nice şeyler.

İnsan Olmak
Harika her cümlesi dolu dolu bir kitaptı. Okurken zamana yaymak daha faydalı olur bu kitabı. Okuduktan sonra insanın biraz düşünmeye ihtiyacı oluyor. Yazar özetle İnsanı masaya yatırıyor. Aile ilişkileri, toplumsal yanı, insan ilişkilerinde yaşanılan o durumları (korku, öfke, düşmanlık, değersizlik hissi, kaygı, sorumluluk, yalnızlık vs vs) alt başlıklar halinde irdeliyor.
kitapta tam olarak kendimizi ve çevremizi görüyoruz. Bizi anlatıyor. Herkesin okuması gereken bir kitap bence.

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de oğlumla yalnız kaldım ve diş çıkarıyo . benim sorunum da oğlumun sizamamasi. Gece gündüz ağlaya ağlaya peşimde uykular haram oldu bana da. Marttan umutlu yudumama bu diş çıkmadan bana rahat yok

Azı dişler galiba , onlarda çıkmak bilmez. Kızımın dün karnı ağrıyordu. Üzerime yatırdım karın karına yattık. Üşüttü galiba dedim öyle uyumuşuz. Uykuya geçememesi çok kötü bunu çok iyi bilirim. Benimki 2 buçuk yaşında hala bir düzenim yok. Olmuyor olamıyor uyku konusunda. Uykuya geçmemek için direnen bir yavruşum var.
Dişler için karanfil havanda dövüp zeytinyağında buzdolabında bekletiyordum. Yatma vakti sürüyordum. Biraz rahatlatıyordu. Belki yapıyorsun sende ama paylaşayım dedim. Çabuk çıksın minnoşun dişleri artık acıtmasın canını.

Biz de dün yaptık bunu eşimle, yazdan kalma bir gün vardı

Benimde haftasonları kesin bişey çıkıyor canım fırsatı bulunca değerlendirmem lazım
Evet canım açıkçası insan ne kadar yoğun olursa o tempoya aşılıyor ve araya esktralar sıkıştırıyor yani en azından ben haftaiçi çalışırken bile daha verimli geçiriyorum.
Haftasonu gelse de dinlensem hiçbir şey yapmasam diyorum ve öyle oluyor

Çok teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…