Normalleşsek keşke ama biz daha normaliz haftasonu vs yasak yok parklar ormanlar kullanıma açık. Hava bugün güzel ve biz kendimizi hangi parka atsak diyoruz. Saat 11:16 beatitude Londra’dan bildiriyor Umarım tüm dünya normalleşir bir an önce.
1- Amin Maalouf - Doğu'nun Limanları
2- Stefan Zweig - Bir Çöküşün Öyküsü
3- José Saramago - Bilinmeyen Adanın Öyküsü
4- Richard Bach - Martı Jonathan Livingston
5- Tolstoy - Anna Karenina I
6- Tolstoy - Anna Karenina II
7- Tolstoy - Anna Karenina III
Sıfır Noktasındaki Kadın bitti. Kısa bir kitaptı zaten uygulamadaki hali 180 sayfacık. Mısır’da cinayetten idama mahkum edilmiş fahişe Firdevs’in yaşam öyküsü idam edileceği gün onunla görüşen yazar tarafından aktarılıyor. Çocukluğundan itibaren yaşadıkları onu bu noktaya getiren olaylar ve kişiler... Anne babasu tarafından sevilmeyişi, daha çocukken başlayan amca tacizi, kadın sünneti, kendisinden yaşça çok büyük kocasının dayakları, kurtulmak isterken başına gelen daha nice şeyler.
Konusuna bayıldım. Sepetime ekledim alacağım. Kadınlara yapılan zulümleri anlatan kitapları daha çok alıp okuyorum, merak ediyorum ve resmen bir kadın olarak daha da güçleniyorum. Çok duygusallaşıyorum, Bin Muhteşem Güneş'te de çok ağlamıştım. Sıfır Noktasındaki Kadın'da da ağlarım kesin.