Hemen bakmam lazım
Yok canım vardır içerlerde bir his, sen keşfedemedin henüz, sen bize katılAyy sory o zaman yanlış algı oluşturdumben hiç okumadım o yüzden Levine karşı hissizim
Hemen bakmam lazım
yok kız bu değil
aynı aktör amayok kız bu değil
Biz onu da ortak okudukBen hic sevmemiştim onu yaaa
Rica ederimçok teşekkür ederim :)
pes ettimmmmGelde bunu savun şimdi C Capanin Gururu Teyom emin misin
Kaçırdm dimi ben yineBiz onu da ortak okuduk
ben de aldım ama henüz okumadımKaçırdm dimi ben yinevalla hic sevmedigim ve kimseye de onermeyecegim bir kitapti bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama
İlk başı çok sıkıcı gelmişti ama hayatta kalma mücadelesini sevmiştim ben. Üzüldüğüm yerler oldu. Okuyanlar olduğu için çok açık yazamıyorum. Tartışmıştık sanki bu kitabıdaKaçırdm dimi ben yinevalla hic sevmedigim ve kimseye de onermeyecegim bir kitapti bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama
Ahahahah di mi yaAdamı da evden kovdu ya
Hoş geldnizmerhaba herkese. topiği yeni keşfettim ve çok mutlu oldum. Ben de Anna Karenina okuyorum. ikinci cildin ortasındayım. Levin şimdi ilkeli bir adam gibi duruyor ama duyguları çok değişken. Bir yanıyla yazarın katı ahlakçılığını almış sanırım. Sosyeteden uzak ve sakin yaşamı ile en yakın hissettiğim karakter Levin ve Kity. sonlara doğru fikrim değişir sanırım yazılanları okuyunca anladım :)
aranıza katılmaktan mutluyum :)
Harika bir fikirmiş bu daLevin sanki senin sevgilinmiş gibi anlatsanaBDV de karakterini yaz acaba beni seviyor mu? adamın derdi ne
Ben baştan sona sevdim. Çocuk da ola insanların kurallar olmayınca nasıl vahşileştiğini gördüm. Hep bir karanlik tarafı var insanların. sanırım bunları da toplumsal kurallar ve ahlak ile baskılıyoruzKaçırdm dimi ben yinevalla hic sevmedigim ve kimseye de onermeyecegim bir kitapti bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama
Dilerim seversinben de aldım ama henüz okumadım
Sıkıcı degil akıcıydı benim açımdan ama, cok kaygi guderek yazılması beni daraltti açıkçasıİlk başı çok sıkıcı gelmişti ama hayatta kalma mücadelesini sevmiştim ben. Üzüldüğüm yerler oldu. Okuyanlar olduğu için çok açık yazamıyorum. Tartışmıştık sanki bu kitabıda
Işte sorun da tam orada, yani evet bir şeyler anlatmak istiyor ve bunu yaparken her cümle metafor, her durum benzetme, baska bir şeye vurgu ile olmamali. Bir kaygi gudulerek yazilmis, mesaj verme kaygısı. Bu mesaji verirken de o kadar ayan beyan olusturmus ki hikayeyi. Burda bunu demek istiyor burda sunu anlatiyor diye bariz bir sekilde ve bir sure sonra da tamam artik yani bu kadar mesaj vermeye calismamali diye okudum. Biraz daha gizil, biraz daha her seye atlamadan olmalıydı. Okurken daha tahmin edilemez ya da farkli yorumlara da mahal verebilecek gibi olmali. Domuzcuk ayrımcılığa ugruyor barbarca, ordan kitap sonuna dogru sey demedigi kaliyor bi, aile diğer çocukları boyle yetistirmis de ondan, bakin duzgun yetistirmezseniz böyle olur. Vs vsBen baştan sona sevdim. Çocuk da ola insanların kurallar olmayınca nasıl vahşileştiğini gördüm. Hep bir karanlik tarafı var insanların. sanırım bunları da toplumsal kurallar ve ahlak ile baskılıyoruz
Çok haklı bir yorum. Kitapta şöyle bir durum da var hiç çocuklar gözünde canlanabiliyor mu? üstün körü geçilmiş. Kilolu, uzun boylu, küçük çocuk vs. gibi. Ben de buna takılmıştımDilerim seversin
Sıkıcı degil akıcıydı benim açımdan ama, cok kaygi guderek yazılması beni daraltti açıkçası
Işte sorun da tam orada, yani evet bir şeyler anlatmak istiyor ve bunu yaparken her cümle metafor, her durum benzetme, baska bir şeye vurgu ile olmamali. Bir kaygi gudulerek yazilmis, mesaj verme kaygısı. Bu mesaji verirken de o kadar ayan beyan olusturmus ki hikayeyi. Burda bunu demek istiyor burda sunu anlatiyor diye bariz bir sekilde ve bir sure sonra da tamam artik yani bu kadar mesaj vermeye calismamali diye okudum. Biraz daha gizil, biraz daha her seye atlamadan olmalıydı. Okurken daha tahmin edilemez ya da farkli yorumlara da mahal verebilecek gibi olmali. Domuzcuk ayrımcılığa ugruyor barbarca, ordan kitap sonuna dogru sey demedigi kaliyor bi, aile diğer çocukları boyle yetistirmis de ondan, bakin duzgun yetistirmezseniz böyle olur. Vs vs
Iste o kadar mesaj verme kaygısından, betimlemeye gecememisÇok haklı bir yorum. Kitapta şöyle bir durum da var hiç çocuklar gözünde canlanabiliyor mu? üstün körü geçilmiş. Kilolu, uzun boylu, küçük çocuk vs. gibi. Ben de buna takılmıştım
Sabri gibi topu hep auta atmışIste o kadar mesaj verme kaygısından, betimlemeye gecememis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?