Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaçırdm dimi ben yine valla hic sevmedigim ve kimseye de onermeyecegim bir kitapti bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama
İlk başı çok sıkıcı gelmişti ama hayatta kalma mücadelesini sevmiştim ben. Üzüldüğüm yerler oldu. Okuyanlar olduğu için çok açık yazamıyorum. Tartışmıştık sanki bu kitabıda

Adamı da evden kovdu ya
Ahahahah di mi ya fol yok yımırta yok
Hoş geldniz
Levin sanki senin sevgilinmiş gibi anlatsana BDV de karakterini yaz acaba beni seviyor mu? adamın derdi ne
Harika bir fikirmiş bu da

Kaçırdm dimi ben yine valla hic sevmedigim ve kimseye de onermeyecegim bir kitapti bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama
Ben baştan sona sevdim. Çocuk da ola insanların kurallar olmayınca nasıl vahşileştiğini gördüm. Hep bir karanlik tarafı var insanların. sanırım bunları da toplumsal kurallar ve ahlak ile baskılıyoruz

ben de aldım ama henüz okumadım
Dilerim seversin
Sıkıcı degil akıcıydı benim açımdan ama, cok kaygi guderek yazılması beni daraltti açıkçası
Ben baştan sona sevdim. Çocuk da ola insanların kurallar olmayınca nasıl vahşileştiğini gördüm. Hep bir karanlik tarafı var insanların. sanırım bunları da toplumsal kurallar ve ahlak ile baskılıyoruz
Işte sorun da tam orada, yani evet bir şeyler anlatmak istiyor ve bunu yaparken her cümle metafor, her durum benzetme, baska bir şeye vurgu ile olmamali. Bir kaygi gudulerek yazilmis, mesaj verme kaygısı. Bu mesaji verirken de o kadar ayan beyan olusturmus ki hikayeyi. Burda bunu demek istiyor burda sunu anlatiyor diye bariz bir sekilde ve bir sure sonra da tamam artik yani bu kadar mesaj vermeye calismamali diye okudum. Biraz daha gizil, biraz daha her seye atlamadan olmalıydı. Okurken daha tahmin edilemez ya da farkli yorumlara da mahal verebilecek gibi olmali. Domuzcuk ayrımcılığa ugruyor barbarca, ordan kitap sonuna dogru sey demedigi kaliyor bi, aile diğer çocukları boyle yetistirmis de ondan, bakin duzgun yetistirmezseniz böyle olur. Vs vs

Çok haklı bir yorum. Kitapta şöyle bir durum da var hiç çocuklar gözünde canlanabiliyor mu? üstün körü geçilmiş. Kilolu, uzun boylu, küçük çocuk vs. gibi. Ben de buna takılmıştım

Çok haklı bir yorum. Kitapta şöyle bir durum da var hiç çocuklar gözünde canlanabiliyor mu? üstün körü geçilmiş. Kilolu, uzun boylu, küçük çocuk vs. gibi. Ben de buna takılmıştım
Iste o kadar mesaj verme kaygısından, betimlemeye gecememis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…