• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hunharca yiyorum :(

Herkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemek :KK61: Arkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum :KK42:

Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtim :cry: Daha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim :KK42:Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.

Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemek :olamaz: Her gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.

Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum. :bicak:
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
Dr Nowzaradan'ı biliyorsunuz ama sağlıksız beslediğiniz an kilo alinmadigini, bunların bekleyip birikip yüksek yağ oranına ve kiloya donustugunu bilmiyorsunuz. Sırf o cips bile içerde ne fırtınalar estiriyordur şu an. Ben de öyleydim nasılsa kilo almıyorum diye sık sık dışarda yemeler, hamur işi, abur cuburlar. Hiç anlamadan sisiverdim. Diyetisyen sayesinde verdim kilolarımı. Bırak cipsi çikolatayı, fazla şekerli meyvelerden bile çekiniyorum artık. Çizgiyi geçmemek şart

Chess sen mi yapistirdin onu kiz :KK70:Valla cok yaratici. Ben de yapcam. Mutfaga her yere yapistirsam ancak keser. Belki yanina Canan Karatayi da koymak lazim. Onun da caydirici etkisi var baya. Yakisirlar zaten yaslari yakin. :KK70::KK70::KK70:

yok ama ben de yapıştırabilirim eşim için :KK48: gerçi eşim zaten benden bezmiş durumda, onu yeme bunu yeme :D

Ben de son 3 haftadır tüp bebek tedavisinde stres mi iğneler mi bilmiyorum yedim içtim dün olumsuz bir opu vardı acaba serum mu anestezi mi bu sabah 3bucuk kilo fazlaya uyandim şoktayim önümde bu kiloyu vermem gereken 2 hafta var bana kolay gelsin

Ben de son 3 haftadır tüp bebek tedavisinde stres mi iğneler mi bilmiyorum yedim içtim dün olumsuz bir opu vardı acaba serum mu anestezi mi bu sabah 3bucuk kilo fazlaya uyandim şoktayim önümde bu kiloyu vermem gereken 2 hafta var bana kolay gelsin
Off tüp bebek çok fena yaa ben ilaç kullanımı opu transfer derken 5 kg farketti neredeyse. Zaten çabuk kilo alan bir bünyem var. Mutfağın önünden geçmiyordum kilo alıcam diye. Ama gebelik oldu çok şükür artık koyverdim kendimi. Doğumdan sonra hallederim inşallah.

Icindeki tatlandiricilar bizlerin daha cok yemesini saglamak icin...yani bizi muptela yapmak icin.. cikolata cips bunlarin icinde var mesela.. yedikcede yiyesin geliyo.. bi muddet yemezsen canin cekmiyo ya da daha az cekiyo..mumkun mertebe islenmis gidalari yemezsek o kadar iyi aslinda.. mesela sebze meyve yogurt vs yemek lazim...

Birde olay sadece kilo olayi degilki.. hepsi bagirsak dusmani bi kere...saglikli degil cunku..

Doğru diyosun, en kötüsü de ne yapacağını bilmek ama yapamamak !
Burdan da kimse gelip benim yerime, benim boğazımı tutacak değil ya. Ama ne biliyim her türlü tavsiye gelebilir diye düşündüm. Özellikle irademe nasıl hükmedebilirim buna cevap arıyorum galiba..

Sabah kalk ve gerçek bir karatay kahvaltısı yap. Ama bitir kahvaltıyı zeytin, 2 yumurta, 1 çay bardağı fındık fıstık, 3 tyane gün kurusu kayısı, avcun kadar peynir ye. Acıkmıyorsun. Seni acıktıran yediğin o yanlış besinler ve içinde bulunan monosodyum glumat. Eğer çabuk acıkıyorsan bir önceki öğünün yanlıştır. Bir arkadaşım sigarayı bıraktıktan sonra senin gibi beslendi göğsünde kitle büyüdü 2 ayda. Bunu kendine yapma.

:110: Dr. Now ? Siz misiniz ?

:KK70::KK70: Tatlı ve sert olmuş, buna da ihtiyacım vardı. Teşekkür ederim. Çok haklısınız gerçekten bu yorumları açıp açıp okuyacağım:KK200:
:KK45:
Inanin igrenc seyler o yedikleriniz.
Madem patates cipsi yiyeceksiniz, evde firinda yapabilirsiniz susamli filan,once uzun uzun kesin patatesleri az biraz cok hafif haslayin, sonra yagli kagida dizip az zeytinyagi susam ve tuzla harmanlayip firinlayin, inanin mis gibi oluyor.
Yani reva mi o organlara o pis yaglar? Allah bilir kac kere kullanilip suzulup geri kullaniliyor.
Ev yemegi iyidir gercekten.
Yemeyiverin cips popkek vs.
Evde kek cirpin icinde ne oldugunu bilirsiniz.
Benim kotu huyumda adet oncesi delirmem, cozumu bitter cikolatayla buldum cunku kek mek kesmiyor, bide engel olamayip tursu yiyorum iste cunku keskin tat istiyor bunyem.
Dun adetimin ilk gunuydu, koca bir ananasi. gomdum mesela:olamaz:
ilk insanlar bir tutku biskuvi mi biliyordu mesela.. hayir..
Tatli niyetine meyve yemis vs yiyorlardi, bizim gen kodumuz buna uygun, islenmis gidalara degil.

Sabah kalk ve gerçek bir karatay kahvaltısı yap. Ama bitir kahvaltıyı zeytin, 2 yumurta, 1 çay bardağı fındık fıstık, 3 tyane gün kurusu kayısı, avcun kadar peynir ye. Acıkmıyorsun. Seni acıktıran yediğin o yanlış besinler ve içinde bulunan monosodyum glumat. Eğer çabuk acıkıyorsan bir önceki öğünün yanlıştır. Bir arkadaşım sigarayı bıraktıktan sonra senin gibi beslendi göğsünde kitle büyüdü 2 ayda. Bunu kendine yapma.
:KK57: ayy Allah korusun..
Şimdi aynen dediğiniz gibi bi kahvaltı yapacağım. Şuan kendimi çok kararlı ve hevesli hissediyorum. Sağolsun hepiniz çok caydırıcı şeyler yazdınız etkilenmemek mümkün değil. Teşekkür ederim :)

:KK57: ayy Allah korusun..
Şimdi aynen dediğiniz gibi bi kahvaltı yapacağım. Şuan kendimi çok kararlı ve hevesli hissediyorum. Sağolsun hepiniz çok caydırıcı şeyler yazdınız etkilenmemek mümkün değil. Teşekkür ederim :)
Bırakabilirsin ama ağzına bile sürme. 1 ay dayansan yiyemiyorsun zaten. Ben cips kola çikolata tüketemiyorum. Çok kötü geliyor tatları. Mühim olan kilodan çok sağlık. Karatay beslenmesi yapıyorum 1.5 senedir migren bile tutmuyor artık.

:KK45:
Inanin igrenc seyler o yedikleriniz.
Madem patates cipsi yiyeceksiniz, evde firinda yapabilirsiniz susamli filan,once uzun uzun kesin patatesleri az biraz cok hafif haslayin, sonra yagli kagida dizip az zeytinyagi susam ve tuzla harmanlayip firinlayin, inanin mis gibi oluyor.
Yani reva mi o organlara o pis yaglar? Allah bilir kac kere kullanilip suzulup geri kullaniliyor.
Ev yemegi iyidir gercekten.
Yemeyiverin cips popkek vs.
Evde kek cirpin icinde ne oldugunu bilirsiniz.
Benim kotu huyumda adet oncesi delirmem, cozumu bitter cikolatayla buldum cunku kek mek kesmiyor, bide engel olamayip tursu yiyorum iste cunku keskin tat istiyor bunyem.
Dun adetimin ilk gunuydu, koca bir ananasi. gomdum mesela:olamaz:
ilk insanlar bir tutku biskuvi mi biliyordu mesela.. hayir..
Tatli niyetine meyve yemis vs yiyorlardi, bizim gen kodumuz buna uygun, islenmis gidalara degil.
Evet aslında vücudumuzun hiç şekere ihtiyacı yokmuş. Meyve de olan şeker bize yeterli. Ben kilodan çok sağlıksız olmasını dert ettim fakat böyle devam edersem kilo alacağımı çok iyi biliyorum. Her yorum biraz daha gözümü acıyor. Geceden salatlık, limon, tarçınlı su hazırladım arınacağım bu pis şeylerden :)

Bırakabilirsin ama ağzına bile sürme. 1 ay dayansan yiyemiyorsun zaten. Ben cips kola çikolata tüketemiyorum. Çok kötü geliyor tatları. Mühim olan kilodan çok sağlık. Karatay beslenmesi yapıyorum 1.5 senedir migren bile tutmuyor artık.
Kocanı ve abur cuburları da gözünün önünden kaldır. Ofise götürsün orada yesin.
Gerçekten mi !!
Migrenle öyle başım dertte ki.. Bazen beynimi presliyorlarmış gibi ağrıyor.

Hep o kocam beni bu hale getirdi zaten, fast fooda çok düşkün. Asıl onun da dert etmesi lazım ama umrunda değil :sopa:

Şişir beni belgeseleni tavsiye ederim; izlemediyseniz bi de fed up( sugar) belgeselini.

Ben de sizin gibiyim prediyabet dendi 57 kiloyken toklukkan şekerim uçmuştu; terleme asırı susama gibi belirtilerle gittim doktora. Abur cubur ve hareketsizlik. 2 sene. kilolu olmamama rağmen, ondan once 4 yıl duzenli plates yapmıştım, onun ekmeğini yemişim

Ben sigarayı bırakır gibibıraktım ozellikle tatlı aburcuburu. Gofret biskuvipasta. bırakınca kendimi ne kadar iyi hissettiğimi gorunce de ikna oldum, artık paket çikolata olsa bile onumde yıyemiyorum. Ama tuzlu kurabiyefelan hastasıyım. :kk77: Almamaya calısıyorum.
Arada yıyorum;

Yeyince kotu seyler pişmanlık duymamaya calısı bence. olur arada deyin. Yoksa daha tetıklıyor. Ama bedenimizi dusunelim; içini gormuyoruz ama dısardayara bere olsa ah tuh ederiz. İçini telef ediyor bu gıdalar

Bi de hepimizdevar, sporu hayatımıza surekli katamıyoruz. Bıraktıgı an herkes, en basarılı sporcular bile alır( siz de alabilirsiniz dikkat) ama dediğim gibi kilo değil asıl sorun

Bi de inslün; demir ölçümü yaptırdınız mı?

Kontrolu alıncaya kadar Evde aburcubur bulundurmayın, olmayınca yenmiyor. Saglıklı seyler bulundurmaya gayret ( valla işe yarıyor, mutfakta donuyon donuyon bişi yok sonra yesil çay yapıyon mecbur:KK45:

ogunlerinizi sabah, ogle ve alsam tam dolu dolu yeyın. Acıkmazsınız

. nacizane ama denediğimde ben de super faydalı olan oneriler:super:

Basarılar diliyoruz:KK25:

Ağlıyorum şuan

Yiyip kilo almıyormuş

Zalııımmmmsınnnn dünyaaaaağğğ
:) ya belki sağlıklı beslenmiş olsam iyi bişey ama inanın benim yaptığım hiç imrenilesi değil. Bazen öyle günler oluyor ki abur cubur yemekten normal öğün yeme ihtiyacı bile hissetmiyorum. Lezzetini düşününce kulağa güzel geliyor ama iç organlarıma verdiği hasarı bi düşünsenize :KK42:

Herkese merhaba, başlıktan da anlayacağınız gibi derdim: yemek :KK61: Arkadaşlar 1,5 aydır at gibi yiyorum öyle sağlıklı ev yemekleri falan olsa neyse... sırf zevk için, can sıkıntısından ötürü sürekli kendimi dolabın, abur cubur çekmecesinin önünde buluyorum :KK42:

Aslında 2 yıldır sağlıklı beslenme ve spor adına bir sürü şey öğrendim ve yaptım; Fitness Blender, squat, pilates, ağırlık antremanları, zumba, boks hatta acro yoga.. Denedim, başardım. Başardıkça daha da heveslendim. Çok zevkliydi. Haftada 4 gün spor yapıyordum. Taa ki geçen aya kadar. Ne oldu inanın bilmiyorum o kadar çok abur cubur yiyorum ki şaşırırsınız. Mesela şu saate kadar bi büyük cips, bi paket çubuk kraker, bi paket mini kek (içinde 15 tane falan vardır heralde) , 2 paket nescafe içtim :cry: Daha da yatana kadar kim bilir ne zıkkımlar yerim :KK42:Eşime yüz kere söyledim alma eve böyle şeyler diye. Dün iş yerinden yılbaşı kolisi vermişler içi abur cubur dolu !!! Eşim her haftasonu fast food yemek ister. Karşı koyamıyorummm.

Derdim kilo değil, kilo almadım ama bu aşırı sağlıksız beslenme hali beni çok mutsuz ediyor. Mutsuz oldukça da 'hadi zevkli bişey yapayım da keyfim yerine gelsin' diyorum. E evde yapılacak en zevkli şey de abur cubur yemek :olamaz: Her gece 'yarın sağlıklı beslenme hayatıma başlayacağım' diye yatıyorum, sabah iyi güzel kahvaltı yapıyorum ama 2 saat sonra bi başlıyorum atıştırmaya, gece yatana kadar atıştırıyorum.

Şöyle biri çıksın Dr.Nowzaradan edasıyla beni bi yerden yere vursun kendime getirsin istiyorum. :bicak:
Varsa deneyimi olan, böyle bi süreç yaşayan, sebebini bilen, çözüm bulan yardımcı olursa çok sevinirim.
Yabu arada harıkasınız bence. Herseyin de farkındasınız. Neden yıyorsunuz soyleyım çunku gozunuzun onunde duruyor! Sigarayı bırakalı 2 sene oldu, onumde olsa içerim. Siz de bır sıkıntı yok, o yıyecekler asırı seker yukleyen ( insulun) seretonını arttıran ve gecici mutluluk saglayanseyler. Bagımlılıkyapıyor.

Benim eşim de oyleydi; getirdiğini gozunun onunde çope attım artık almıyor:halay:

Benimgozumde bu paketli şeyler zaten çöp. Normalde hiçbişeyleyi atamam kolay kolay. Ama bunlar zaten çöp.atın gitsin

Canım hormonlar iştah açıyor; ben de yasadım ama bir hafta felan suruyor. O şişkinlik odemdir; karında toplanmıştır. Bol su iç yeşil çay( transfer olmadıysa) beden atıyor odemi, stres olma. Ama saglıklı beslen:KK39:

Şişir beni belgeseleni tavsiye ederim; izlemediyseniz bi de fed up( sugar) belgeselini.

Ben de sizin gibiyim prediyabet dendi 57 kiloyken toklukkan şekerim uçmuştu; terleme asırı susama gibi belirtilerle gittim doktora. Abur cubur ve hareketsizlik. 2 sene. kilolu olmamama rağmen, ondan once 4 yıl duzenli plates yapmıştım, onun ekmeğini yemişim

Ben sigarayı bırakır gibibıraktım ozellikle tatlı aburcuburu. Gofret biskuvipasta. bırakınca kendimi ne kadar iyi hissettiğimi gorunce de ikna oldum, artık paket çikolata olsa bile onumde yıyemiyorum. Ama tuzlu kurabiyefelan hastasıyım. :kk77: Almamaya calısıyorum.
Arada yıyorum;

Yeyince kotu seyler pişmanlık duymamaya calısı bence. olur arada deyin. Yoksa daha tetıklıyor. Ama bedenimizi dusunelim; içini gormuyoruz ama dısardayara bere olsa ah tuh ederiz. İçini telef ediyor bu gıdalar

Bi de hepimizdevar, sporu hayatımıza surekli katamıyoruz. Bıraktıgı an herkes, en basarılı sporcular bile alır( siz de alabilirsiniz dikkat) ama dediğim gibi kilo değil asıl sorun

Bi de inslün; demir ölçümü yaptırdınız mı?

Kontrolu alıncaya kadar Evde aburcubur bulundurmayın, olmayınca yenmiyor. Saglıklı seyler bulundurmaya gayret ( valla işe yarıyor, mutfakta donuyon donuyon bişi yok sonra yesil çay yapıyon mecbur:KK45:

ogunlerinizi sabah, ogle ve alsam tam dolu dolu yeyın. Acıkmazsınız

. nacizane ama denediğimde ben de super faydalı olan oneriler:super:

Basarılar diliyoruz:KK25:
Evet evet bi kaç yorumda buna değindim ben de kesinlik yaptığım sporun ekmeğini yiyorum 'şimdilik', yoksa gayette yediği yarayan bi insanımdır. Çok güzel tavsiyeler vermişsiniz teşekkür ederim. Bi arkadaş da söylemiş tüm değerlerime baktıracağım. Halsizlik, yorgunluk, aniden gelen aşırı uyuma isteği, bunlar da aslında bişeylerin eksik olduğu sinyalini veriyor bana. Galiba bi çok şeyi fazla gözardı ettim :KK43: Demir eksikliği yüzde yüz vardır akdeniz anemisiyim. Hamile kaldığımda 8 idi, doğum için ilaçlarla falan 11'e yükseltilmişti.

Back
X