• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim şişti artık :(

.

Kv çalıştığı için daha erken gelebilme gibi bir durumu yok maalesef,izni en erken doğumuma 1 hafta kala oluyor..

Canım ama bak çalıştığı halde iznini sana ayıracak. Kendi annen neden gelemiyor bu arada. Yine de öyle böyle yanında bir insan olacak yardımcı olacak biraz mazur gör. İnan neler yaşayanlar her sözüne takılırsan eşinde senin içinde çekilmez olur. Kaynana bir şey söylesen eşin de o zaman senin annen gelebilseydi de baksaydı diyecek. Kuzeni de ister gezmeye gelsin ister yardıma artık kendi bilir tutar herhalde birşeylerin ucundan benim kaynanam o kadar da yarım edemez kendine bakamıyor nazlandırmışta kendini kendi annem gelebilir ama şehir dışında oturuyor kardeşim var gelecek elbet ama fazla kalamaz ama o gelemeseydi hiç kaynanamda bakabilecek durumda olsaydı birşeyleri mazur görürdüm zaten kaynanan da şehir dışında ne karışabilecek sana izni bitince gidecek.

Bu benim ilk gebeliğim. Normalde bende istemedim kimseyi yanımda ancak kv sen cahilsin bilmezsin çocuk bakımını hem evini de göreyim bir kontrol edecem bakacam temiz mi değil mi deyip geliyor. Sanki oğlu çöplükte yaşıyor da..

inanamıyorum ya iki kaynana bu kadarmı benzerler birbirlerine. benimkide öyle sen ne bilirsin sen cahilsin vs. saydırıyor her konuda.
ben artık takmıyorum kafama. konuşup konuşup susacak. ha biliyorum doğumumda başıma dert olacak ama yapcak bişey yok. lohusalık geçene kadar sabır.

Sen bebeğini sağlıkla kucağına almaya odaklan.Gerisi boş.Bazı insanlar dillerine ne geliyorsa çıkarıveriyorlar ağızlarından.Üslup,üsturup yok.Kayınvaliden de böyle sanırım.Kendi gelin zamanlarındaki acemilikleri,şimdiki gelinlerde yaşıyor sanıyorlar.Sen cahilsin,ev pis mi temiz mi....yüz göz olunmuş biraz.Anne laflarına alınıyorum de eğer çok rahatsız olduğunda.Hazal ı istemiyorum dersin.Yani istedikten sonra çok iyi idare edersin.

kendi anneniz neden gelemiyor bence onun daha faydası olurdu:26:bebeğin ismi dışındaki konuları boşverin kendi istediğinizi yapın tepki vermeye bile gerek yok gelip geçici şeyler ama o isim ömür boyu kalıcı o ismi koymayın sevseniz bile kadının tavrı hoş değil ne demek ben öyle istiyorum öneride bulunsa neyse isim kötü değil ama ben yerinizde olsam beğensem bile koymazdım başka beğendiğim bir ismi koyardım bence sizde öyle yapın buna karışan yarın öbür gün diğer çocuklarınızın isminede karışır sonuçta sizde bir kere dünyaya geliyorsunuz istediğiniz ismi koyun içinizde kalmasın hayırlı doğumlar:49:

Canım ama bak çalıştığı halde iznini sana ayıracak. Kendi annen neden gelemiyor bu arada. Yine de öyle böyle yanında bir insan olacak yardımcı olacak biraz mazur gör. İnan neler yaşayanlar her sözüne takılırsan eşinde senin içinde çekilmez olur. Kaynana bir şey söylesen eşin de o zaman senin annen gelebilseydi de baksaydı diyecek. Kuzeni de ister gezmeye gelsin ister yardıma artık kendi bilir tutar herhalde birşeylerin ucundan benim kaynanam o kadar da yarım edemez kendine bakamıyor nazlandırmışta kendini kendi annem gelebilir ama şehir dışında oturuyor kardeşim var gelecek elbet ama fazla kalamaz ama o gelemeseydi hiç kaynanamda bakabilecek durumda olsaydı birşeyleri mazur görürdüm zaten kaynanan da şehir dışında ne karışabilecek sana izni bitince gidecek.

Annemle babam taşınacaklar doğumum sırasında babamın işinden dolayı ondan gelemeyecek maalesef :(

inanamıyorum ya iki kaynana bu kadarmı benzerler birbirlerine. benimkide öyle sen ne bilirsin sen cahilsin vs. saydırıyor her konuda.
ben artık takmıyorum kafama. konuşup konuşup susacak. ha biliyorum doğumumda başıma dert olacak ama yapcak bişey yok. lohusalık geçene kadar sabır.

Ya sabır aynen canım..

Sen bebeğini sağlıkla kucağına almaya odaklan.Gerisi boş.Bazı insanlar dillerine ne geliyorsa çıkarıveriyorlar ağızlarından.Üslup,üsturup yok.Kayınvaliden de böyle sanırım.Kendi gelin zamanlarındaki acemilikleri,şimdiki gelinlerde yaşıyor sanıyorlar.Sen cahilsin,ev pis mi temiz mi....yüz göz olunmuş biraz.Anne laflarına alınıyorum de eğer çok rahatsız olduğunda.Hazal ı istemiyorum dersin.Yani istedikten sonra çok iyi idare edersin.

Ben saygıda kusur etmiyorum,mesafeli davranıyorum ancak kendisi böyle konuşmalar içine giriyor. Üslup pek yok maalesef,kırılır mı doğru mu düşünmeden pat diye söyleyiveriyor her şeyi.

kendi anneniz neden gelemiyor bence onun daha faydası olurdu:26:bebeğin ismi dışındaki konuları boşverin kendi istediğinizi yapın tepki vermeye bile gerek yok gelip geçici şeyler ama o isim ömür boyu kalıcı o ismi koymayın sevseniz bile kadının tavrı hoş değil ne demek ben öyle istiyorum öneride bulunsa neyse isim kötü değil ama ben yerinizde olsam beğensem bile koymazdım başka beğendiğim bir ismi koyardım bence sizde öyle yapın buna karışan yarın öbür gün diğer çocuklarınızın isminede karışır sonuçta sizde bir kere dünyaya geliyorsunuz istediğiniz ismi koyun içinizde kalmasın hayırlı doğumlar:49:

Zaten dediği isi önerse sorun olmazdı kesinlikle benim için. Dediğiniz gibi tavrı benim hoşuma gitmedi,ondan bu kadar tepki gösterdim. Zaten eşimle kızımızın ismini belirledik,kendi istediği olmayınca bozuldu ama yapacak bir şey yok :9::9:

Annemle babam taşınacaklar doğumum sırasında babamın işinden dolayı ondan gelemeyecek maalesef :(

Ya sabır aynen canım..

Ben saygıda kusur etmiyorum,mesafeli davranıyorum ancak kendisi böyle konuşmalar içine giriyor. Üslup pek yok maalesef,kırılır mı doğru mu düşünmeden pat diye söyleyiveriyor her şeyi.

Zaten dediği isi önerse sorun olmazdı kesinlikle benim için. Dediğiniz gibi tavrı benim hoşuma gitmedi,ondan bu kadar tepki gösterdim. Zaten eşimle kızımızın ismini belirledik,kendi istediği olmayınca bozuldu ama yapacak bir şey yok :9::9:

o zaman bozuldu bozulmadı boşverin gitsin zamanla unutulur o konu unutmazsada sizin sorununuz değil ki bebeğin isim hakkı önce annenin sonra babanındır bence ama en güzeli birlikte karar vermek sizde öyle yapmışsınız zaten ne mutlu size ve doğacak bebeğinize:31:

kv çalışıyormuş ne diye izin alıp geliyor
eşin izin alsın senle o kalsın:ssz:

Eşimde kalacak ama kv siz anlamazsınız çocuk bakımından,evini kontrol edecem deyip geliyor o da.

o zaman bozuldu bozulmadı boşverin gitsin zamanla unutulur o konu unutmazsada sizin sorununuz değil ki bebeğin isim hakkı önce annenin sonra babanındır bence ama en güzeli birlikte karar vermek sizde öyle yapmışsınız zaten ne mutlu size ve doğacak bebeğinize:31:

Darısı olmayanların başına canım :)

oncelıkle allah kurtarsın dogumun guzel gecsın kayınvalıdenın her dedığıne olumlu bak ama kendı bıldıgını yap ısım konusunda benımde ogluma kayınvalıdem babamın ısmını koyalım dedı bende hepınızın oglu var keske onlara koysaydınız dedım kayınvalıdenınde kızı varmı keske hazalı ona koysaydı kız erken dogar kısmınada takılma benım kızım 41 hafta dogdu ısım ne olacak bılmıyorum ama kayınvalıdenın yanında elını karnına koy ısmını soyleyerek bebısını sev oda duysun anlasın nasılsa bıraz kalıp gıdecek ıdare et gıtsın esınlede aranız bosuna acılmasın hem boyle tartışmalı olunca ınsann bebegının sevıncınıde yasayamıyor

erken doğar diye strese girme bırak konuşsun dursun. isim konusuna da o gelmeden karar verin noktayı koyun. bu arada eşinle sevgili gibi davranıyorlarmış ya aynısı bende de var k.v çok sırnaşır öper durur aynını bekar kaynıma yapmaz mesela amaç gıcık etmek yani:) takma bi kez kız kardeşim görmüş şaşırdı (önce içimden ben mi abartıyorum diyordum)

Merhaba kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum,daha doğrusu içimi dökmek.. Doğum yapmama az bir zaman kaldı ve annem doğumuma gelemeyecek maalesef. Bu yüzden kv gelecek doğumuma. Ancak gelmesini pek istemiyorum açıkçası,çünkü fazla anlaşamıyoruz kendisiyle. Müdahaleci,dediğim dedik ve biraz da patavatsız biri kendisi. Örnek verecek olursam kendisiyle konuşuyorduk kızım hakkında,ismi belli mi diye sordu bende o zamanlar daha kararlaştıramadığımızı söylemiştim. Sonra kv bana ismi hazal olacak çünkü ben öyle istiyorum dedi ve kan beynime sıçradı bir anda. Sanki çocuğu taşıyan kendisi de olacak diye tutturuyor. İsim elbette ki önerilir bu normaldir ancak bu şekilde yapması bence çok kabaca bir şey. Kızıma giysiler almış sağolsun göndermiş bize,telefonda ben bunlara 300 tl verdim diye laf söylüyor. 2 hafta önce eşimle beraber dışarı çıkıp kızıma dolapla,yatağını,arabasını aldık. Eşim bunu annesine söyleyince kadın kendisi olmadan alındı diye bozuldu niye beni beklemeden alıyorsunuz dedi ve tavır yaptı bize bayağı kendisinin istediğini almadık,onu beklemedik diye. Oysa ki benim doğumuma 1 hafta kala gelecek kendisi ve ben o halde dışarı çıkmam mümkün değil çünkü şimdiden bile ağrılarım çok fazla. Ha bir de kendisi gelmeden doğum çantamı da hazırlamamı ve bebişin eşyalarını da yıkamamı istemiyordu. Ama çoktan hazırladım ben oysa ki onu da,ona da bozuldu bu :) Bende eşime artık en son kızdım anneni bekleyemeyiz biz her şey için,senin evlendiğini artık kabullensin yarın bir gün doğum yapsam ortada kalacaz hiç düşünmüyor annen bunu dedim. Ha en kötüsü de kız erken doğar takıntısı var çok fena ve bu takıntısı yüzünden benim acile kaldırılmamı bile zafer olarak görüyor. Bugün 2. kez yine acile gittim çok şiddetli sancım olduğundan dolayı,çok şükür bir şeyim çıkmadı. Eşimde bunu annesine söyleyince kv kız çocuğu erken gelir tezi doğrulanacağı için keyifli bir şekilde konuşuyordu ve benim sinirlerimi iyice bozdu bu da. Kendisi sezeryanla doğum yaptığı için sende sezeryanla doğum yapacaksın,doğumun zor olur benimki gibi vs laflar ederek daha da kendinden soğutuyor kadın. Oysa ki ben normal doğum yapmak istiyorum en başından beri diyorum bunu kendine ama kadın takmış durumda.. Ve ayrıca başka bir sorunda eşimin kuzeni.. Doğumuma o da gelecek kv ile ama benden ziyade evimi merak ettiğinden ötürü.. Bu kızın sevgilisi var ama eşimle gereğinden fazla samimi davranıyor sanki eişim sevgilisiymiş gibi ve bu durum benim sinirimi de çok bozuyor doğal olarak.:47: Gelmemesini istiyorum ama ne yapıp edip gelecek maalesef. Çok karışık ve uzun yazdım ama kusura bakmayın lütfen ama çok doldum artık.

Tatlim kocani doguma girmesi icin ikna et sonucta ilk bebeginiz oda bu ani sizinle yasasin...úzülme üzülürsen bebeginide üzersin unutma sen ne yasiyorsan o herseyi hissediyor...bosver kaynana konussun dursun benimkide emzirmemi istemiyor mesela cocugu kemdime alistiriyormusum sútüm kesilecekmis öyle diyor belki duasini bile ediyor gicik kim bilir...neyse esinle konus kuzen felan kabul etme uydur bi seyler hem kaynana misafir hem kuzen olmaz ilk günler senin kocanin bebeginizin olsun hem sen lohusasin dinlenmen lazim misafirlemi ugrascaksin birde ne o óyle kuzenmis teyzeymis halaymis dayiymis felan dúgün yapmiyosunuz ister sezeryan olsun ister normal ikinizde yorgun dúseceksiniz istemiyerek sonra gelsin...hem zaman ilerliyor bebisinizin her dakikasini dolu dolu yasayin kaynana banyoyu bile góstersin siz ikiniz yaptirin mesela biz bunu hala daha beraber yapiyoruz...sen herseyini hazirla hem neye ihtiyacin var yok senden baska kimse bilemez ilk bebegin tadini cikar esinle birlikte ;)allahim hayirlisiyla kavustursun sizi bebeginize :*

Vallah hanimlar kendi kendinize dert yaratiyorsunuz vallah...ne bu annem kalcak dogumda kaynanam kalcak dogumda olaylari yaaa...kendinize güvenmiyorsaniz ne diye cocuk doguruyorsunuz...iki dogum bi düsük yaptim kimsede yanimda kalmadi,ikinci dogumda ilk oglum bigün anneannesinde kaldi okadar...evde biri oldumu bu kendi annemde olsa bana daha cok yük biniyor vallah...kimseyi istemeyin cagirmayin,ben yanliz halledicem deyin...inanin zor degil... Bu sorunlarida yasamassinizzz...benim kaynanamda cocuklarin sünnettinde mecbur yanlarinda olacakmis yani kesilirken öyle derdi,esime niyeki omu kescek dedim...vallah kücük mecburi oldu sesini cikartamadi büyügede randevu aldim onada olamiycam...dügünü mevlüdü olurken tamamda bu diretmeler ne yaaa...herkes kendi cocuguna baksin, tabiiki sevicekler fikir verecekler ama bu kadar benimsemek ne yaa kendi cocuklarimis gibi..,zaten onu göstermeye ugrasiYolar bunlar enim oglumun evlatlari yani bize aitler biz tarlakorkuluguyuz yaaaa...

al bendende okadar ya. sezeryanla doğum yaptım hastanede 3 gün kalmam gerekirken 2. gün imza verip çıktım. eve geldim kv den de annemden de daraldım. koca karı laflarından içim şişti. süt yetmiyo. yok şunu ye soğan ye bugur ye tereyağlı yumurta ye. birinizde diyinki kızım biz alalım bebeği sen 18 saat sancı çektin sonra sezeryan oldun 2 günde hastanede kaldın üstüne uyumadın uykusuzluk sütünü azaltır bi kaç saar uyu demediler.

ben çocuğu eşime emanet ettim baktım çocuk ciyaklıyo kv bekliyo bakalım uyanacakmı gelin diye sırıtıyo. uyandım. ooo öyle bi uyuyosunki diyo sırıtara. ona kızacaktımki ertesi gün y,ne uyumamışım annem aynı şeyi yaptı. bende yemek yapıyolar kalktım mutfağa çorbayı salatayı ben yapıcam dedim. yaptım. ay yapma etme diyolar. yok dedim iyiyim ben her işimi yaparım artık.
annem gitti kv deninse patvatsıızlıklarını oğlu farkedip uyardı oda gitti bidahada hiç kimseyi çağırmadım. her geldiklerinde bi iş.

sarı örtü getir sarılığı gitsin. biri gelir kundakta kundak vay efendim kundaksız çocukmu olur.
sezeryan dediğin 3 gün sonra bol bol yürüyüş evin içinde zıpkın gibi oluyosun. normal doğum eminmki 1 gün yetrlidir. oda zaten hastanede geçiyo. arkadaşım diyo gelinlerini 40 gün kv yemek yedirmiş yatakta sezeryanlı diye. yuh yani. bide tutup o kv laf etmesinler adam annesine 40 gün naz yapamaz yahu ayıptır. benim gibi canı tatlı kişi bile 3. ayağa kalktı çamaşır astı

ee ama şimdi gelmede denmez bunlara kızı gelini doğum yapmış gelip o örümcek fikirleri uygulayacaklar.

bebeğime yemek veriyorum annem ay tuzu yok ay baharatı yok annem kv kafamı şişrirdi neymiş tuzsuz diye çocuk yemiyomuş. anlatıyorum eee bzi yedirdik bişeymi oldu diyolar. şimdi annem ayyy çikom tv de doktor konuştu çocuklara sakın tuz vermeyin diyo. bunun gibi bisürü diyalog var şimdide. ne olur şöyle otursunlar tv falan izlesinler. uyanınca torunlarını sevsinler. kendileride dinlensin bizim kafamızda.

Son düzenleme:
çocuğu yapmayı bilenler çocuğun her ihtiyacını karşılamayı da, adını ne koyacaklarını da bilirler diye düşünüyorum.
kayınvalidenin ya da annenin her şeye karışması gerekmez.
bir ihtiyacınız var mı kızım? dese kafi bana kalırsa.

Kayınvalidenizie azıcık değer verseydiniz herşey daha farklı olabilir diye düşünüyorum.
O zaman kendini daha iyi hissedecek bence.
Onun tek istediği değer görmek sanırım
Bence siz de hiç iyi bir gelin değilsiniz.
Herşeyden şikayet eden ve memnun olmayan biri gibisiniz sanki.
Soğuk ve itici bir gelin gibi davrandığınız için olabilir.
Yaptıkları çok kaba..
Ancak nezaketi öğretmek de sizin haddiniz değil.
Eşinizin annesi ve arabozan bir kayınvalide değil.
Sadece cahilce herşeye müdahil olan bir kayınvalide.
Ayrıca doğmumuda istemiyorum diyorsunuz da.
Kendi anneniz gelemiyormuş bakın.
Onun yanınızda olması aslında büyük güven.
Büyük bir destek..
Kendi anneniz neden gelemiyor.
Bu çok özel bir durum için imkanlarını zorlayamadı mı?

oncelıkle allah kurtarsın dogumun guzel gecsın kayınvalıdenın her dedığıne olumlu bak ama kendı bıldıgını yap ısım konusunda benımde ogluma kayınvalıdem babamın ısmını koyalım dedı bende hepınızın oglu var keske onlara koysaydınız dedım kayınvalıdenınde kızı varmı keske hazalı ona koysaydı kız erken dogar kısmınada takılma benım kızım 41 hafta dogdu ısım ne olacak bılmıyorum ama kayınvalıdenın yanında elını karnına koy ısmını soyleyerek bebısını sev oda duysun anlasın nasılsa bıraz kalıp gıdecek ıdare et gıtsın esınlede aranız bosuna acılmasın hem boyle tartışmalı olunca ınsann bebegının sevıncınıde yasayamıyor

kızı var evet ama o ismi koymamış,güzel fikirmiş karnı sevme deneyim :)
erken doğar diye strese girme bırak konuşsun dursun. isim konusuna da o gelmeden karar verin noktayı koyun. bu arada eşinle sevgili gibi davranıyorlarmış ya aynısı bende de var k.v çok sırnaşır öper durur aynını bekar kaynıma yapmaz mesela amaç gıcık etmek yani:) takma bi kez kız kardeşim görmüş şaşırdı (önce içimden ben mi abartıyorum diyordum)

ailede başka bir erkek kuzen daha var ama ona böyle yaklaşmıyor,tek benimkine sorun bu. ama belki sizin dediğiniz gibi de olabilir o açıdan hiç düşünmemiştim :)

Tatlim kocani doguma girmesi icin ikna et sonucta ilk bebeginiz oda bu ani sizinle yasasin...úzülme üzülürsen bebeginide üzersin unutma sen ne yasiyorsan o herseyi hissediyor...bosver kaynana konussun dursun benimkide emzirmemi istemiyor mesela cocugu kemdime alistiriyormusum sútüm kesilecekmis öyle diyor belki duasini bile ediyor gicik kim bilir...neyse esinle konus kuzen felan kabul etme uydur bi seyler hem kaynana misafir hem kuzen olmaz ilk günler senin kocanin bebeginizin olsun hem sen lohusasin dinlenmen lazim misafirlemi ugrascaksin birde ne o óyle kuzenmis teyzeymis halaymis dayiymis felan dúgün yapmiyosunuz ister sezeryan olsun ister normal ikinizde yorgun dúseceksiniz istemiyerek sonra gelsin...hem zaman ilerliyor bebisinizin her dakikasini dolu dolu yasayin kaynana banyoyu bile góstersin siz ikiniz yaptirin mesela biz bunu hala daha beraber yapiyoruz...sen herseyini hazirla hem neye ihtiyacin var yok senden baska kimse bilemez ilk bebegin tadini cikar esinle birlikte ;)allahim hayirlisiyla kavustursun sizi bebeginize :*

Amin canım teşekkürler :) Hazırladım zaten her şeyini de,kızımızı bekliyoruz artık gelmesini :16:

Kayınvalidenizie azıcık değer verseydiniz herşey daha farklı olabilir diye düşünüyorum.
O zaman kendini daha iyi hissedecek bence.
Onun tek istediği değer görmek sanırım
Bence siz de hiç iyi bir gelin değilsiniz.
Herşeyden şikayet eden ve memnun olmayan biri gibisiniz sanki.
Soğuk ve itici bir gelin gibi davrandığınız için olabilir.
Yaptıkları çok kaba..
Ancak nezaketi öğretmek de sizin haddiniz değil.
Eşinizin annesi ve arabozan bir kayınvalide değil.
Sadece cahilce herşeye müdahil olan bir kayınvalide.
Ayrıca doğmumuda istemiyorum diyorsunuz da.
Kendi anneniz gelemiyormuş bakın.
Onun yanınızda olması aslında büyük güven.
Büyük bir destek..
Kendi anneniz neden gelemiyor.
Bu çok özel bir durum için imkanlarını zorlayamadı mı?

Bakış açısı bu sizin için öyleyimdir ama başkası için değilimdir ona bir şey diyemem :) Ben zaten nezaketi öğretecek değilim,bunun benim haddim olmadığının bende farkındayım. Ancak siz karşınızdaki insana saygılı davranıyorsanız aynı şekilde de saygı görmeyi beklersiniz. Göremeyince de insan hayal kırıklığına uğrar doğal olarak. Belki de yaşadığımız kötü anlardan ve ilk kötü izlenimden dolayı farkına varmadan soğuk davranıyor da olabilirim,bilemem. Hamilelikte insan çok sağlıklı düşünemiyor,daha da hassas oluyor her şeye karşı sizde bilirsiniz. Annemler başka şehire taşınacağı için o sırada gelemiyorlar maalesef.

Bakış açısı bu sizin için öyleyimdir ama başkası için değilimdir ona bir şey diyemem :) Ben zaten nezaketi öğretecek değilim,bunun benim haddim olmadığının bende farkındayım. Ancak siz karşınızdaki insana saygılı davranıyorsanız aynı şekilde de saygı görmeyi beklersiniz. Göremeyince de insan hayal kırıklığına uğrar doğal olarak. Belki de yaşadığımız kötü anlardan ve ilk kötü izlenimden dolayı farkına varmadan soğuk davranıyor da olabilirim,bilemem. Hamilelikte insan çok sağlıklı düşünemiyor,daha da hassas oluyor her şeye karşı sizde bilirsiniz. Annemler başka şehire taşınacağı için o sırada gelemiyorlar maalesef.

Ben saygıdan bahsetmedim dikkat ederseniz.
İnsan saygı duyar ama soğuktur.
Azıcık bir samimiyet, bir sıcaklık, ne bileyim bir pohpohlanma bekliyor olabilir.
Biraz yapsanız kaybetmezsiniz.

Bu arada söylemek isteyip de atladım.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Ömrü uzun güzel olsun.

Bu benim ilk gebeliğim. Normalde bende istemedim kimseyi yanımda ancak kv sen cahilsin bilmezsin çocuk bakımını hem evini de göreyim bir kontrol edecem bakacam temiz mi değil mi deyip geliyor. Sanki oğlu çöplükte yaşıyor da..

İlk doğumunuz olacağı için yanınızda bir yardımcı olmadan gerçekten yapamazsınız, kayınvalideniz haklı.
Kolay değil minicik bir bebeğe bakmak, hemde doğum yspmışken.
İnsan nasıl tutacağını bile şaşırıyor bir yerine bişey olursa diye, değilki banyo yaptırmak, giydirmek.
Başka seçeneğiniz olmadığına göre onu öyle kabul edeceksiniz.
Anneniz gelemiyor, o geliyor sebep ne olursa olsun biraz kıymetini bilmekte fayda var.:34:

ayy herseye burnunu sokannn bır tip işiniz zor allah sabır versınnn

Back
X