İçimde bir sızı kimseye anlatamıyorum

Sen kendini öyle göre bilirsin demekki esiniz size öyle yansıtmış ki baskalarinida aynı görüyorsunuz

Niye ki eşim bana bakmak zorunda yazan sizsiniz ben değilim. Demek ki siz de ona "karılık", "hizmetçilik" yapmak zorundasınız. Siz yazarken işinize geliyor ama karşılığını da böyle verdiğinizi yazınca mı işinize gelmiyor? Komiksiniz 🤣

Çok teşekkür ederim evet haklısınız ben Bi şeyleri düzeltme peşinde değilim bana yapılanları yok sayıp onu pışpışlayamam.boşanınca mutlu olacağımın aylar önce farkına vardım bu yüzden boşanma davası açmasını dört gözle bekliyorum bunu kendide biliyor. İlk aylarda zorlasam bile sonrasında yüklü bir para alacağımı farkındayım. Aslında ben en çokta mutlu olmak istediğim için boşanmak istiyorum. Ve kendime saygım var eşimin bana saygısızlık yapmasını kendime yediremediğimden boşanmak istiyorum
Boşanınca mutlu olacak bir pozisyonunuz yok. İlkokul mezunusunuz temizlik işi bulabilirsiniz max. E küçük bebeğiniz var bebekle çalışmak yardım almadan zaten hayal. Ailenizle görüşmüyosunuz, alacağınız nafaka max 500 lira olur. Nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz bu durumda? Ben genelde düzgün ilerlemeyen mutsuz evliliklerin bitmesi taraftarıyım ama sizin durumunuzda değil maalesef. Liseyi dışarıdan bitirin bi işiniz olsun öyle düşünün boşanmayı. Hayat filmlerdeki gibi ilerlemiyor çünkü.

İşte bakın o kadar çelişkili davranıyor ki ben çözemedim adamı. Hiç önemsemiyor gibi davranıp boşanmak istediğini söylüyor ama benim istediğim evi alıyor ki bu önemli bir nokta. Çok daha uygun fiyata başka bir ev alabilirdi. Yorumlarda Bi yerde yazdım belki okumuşsunuzdur bilmiyorum ama sanki bana inat yapıyor gibi.sevgi ilgi herşeyi çektim üzerinden ki bu onu hırçınlaştırıyor gibi
Diyorum ya bir dengesizlik var.. eşinizin genel karekteri bu değilse birilerinin etkisinde kalmış ,dolduruşa gelmiş ,sonrasında da etki-tepki bu aşamaya kadar gelmiş olabilirsiniz. Bilemiyorum ..çocuğunuz henüz küçükmüş.Esinizden ayrılarak calisma hayatını küçük çocuğu olan bir kadın olarak tecrübe etmenizdense evliyken iş hayatına donmenizi tavsiye ederim.En azından çocuğunuz anasınıfı yasina gelmiş olur siz yolunuzu ayirdiginizda.Cunku eşinizin size vereceği nafaka ile hem ev tutup hem kreş masraflarını karsilayip hem de gecinemezsiniz. Ev deseniz kredi ile alındıysa eşinizin krediyi ödememesi ile satışa çıkar ve size de pek bir pay düşmez diye düşundum.Aileden bir destek alamayacağınız ve aslında eşiniz evine çocuğuna bakan bir adam olduğu için biraz beklemenizde bu sürecde de guclenmenizde fayda var diye düşündüm

Bna göre basitlik "bakmak zorunda" demeniz. Siz idrak edemiyorsunuz. Terbiyesiz de yazamazsınız bana siz öğrenin önce edebi.
Ya Allah aşkına ne basitliği kim bakacak ozaman yoldan gecen birisi değil eş seçtiğiniz aynı evi hayatı paylastiginiz ortak çocuk yaptığınız birinin bakmakla yükümlülüğe sahip değilimi edebi de adabı da sizden öğrenecek değilim önce yazdıklarınızın nereye gittiğine bakın sizde çalışmıyor ola bilirdiniz ozaman da aynı şeyimi soyleyecektiniz sizin savunduğunuz nasıl bir düşünce yapısı

Niye ki eşim bana bakmak zorunda yazan sizsiniz ben değilim. Demek ki siz de ona "karılık", "hizmetçilik" yapmak zorundasınız. Siz yazarken işinize geliyor ama karşılığını da böyle verdiğinizi yazınca mı işinize gelmiyor? Komiksiniz 🤣
Ben sizi gibi zihniyete sahip degilim ayrıca 12 yaşından buyana çalışan kendi ayaklarının üzerinde duran biriyim ben kendi adıma söylemedim ilk önce onu bi anla sen çalışmayan ev hanımları için söyledim Sen eşine ne yapıyorsun ozaman 😀😀 bide onu söylesene çalışmayanlari küçümsemek size has galiba

Boşanınca mutlu olacak bir pozisyonunuz yok. İlkokul mezunusunuz temizlik işi bulabilirsiniz max. E küçük bebeğiniz var bebekle çalışmak yardım almadan zaten hayal. Ailenizle görüşmüyosunuz, alacağınız nafaka max 500 lira olur. Nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz bu durumda? Ben genelde düzgün ilerlemeyen mutsuz evliliklerin bitmesi taraftarıyım ama sizin durumunuz da değil maalesef. Liseyi dışarıdan bitirin bi işiniz olsun öyle düşünün boşanmayı. Hayat filmlerdeki gibi ilerlemiyor çünkü.
Alacağı nafaka max 500 mü olur ? Yooo . Konu sahibinin dediğine göre maddi durumu çok iyi bir devlet memuru. Demekki yüksek bir mevkide çalışıyor ona göre de maaşı vardır. Mahkeme adamın maddi durumuna göre hükmedecektir.
Benim 4 sene önce boşanan arkadaşıma o zaman eşi askerdi yarbay gibi bir şeyin emeklisiydi . Ve tek geliri bu idi adamın, kira geliri vs yoktu. O zamanlar yarbay emekli maaşı 4 bin falandı. Buna rağmen mahkeme kadına o zaman için 1000 lira nafaka 150 maddi 100 manevi tazminata hükmetmişti. Bu adam iyi bir devlet kademesindeyse belki 20 bin bile maaş alıyor. Mahkeme gayet güzel bir nafakaya hükmeder. Hatta tazminat bile alır isterse .
Konu sahibi direk davayı açın ilk duruşmada tedbir nafakasına hükmederler güzel bir nafaka alırsınız maddi durumu iyi ise çünkü devlet memuru hiç bir şey yapamaz her türlü ödeyecek o parayı. Neden çalışamıyorum falan diye endişe ediyorsun ki hiç gerek uok bence.

Alacağı nafaka max 500 mü olur ? Yooo . Konu sahibinin dediğine göre maddi durumu çok iyi bir devlet memuru. Demekki yüksek bir mevkide çalışıyor ona göre de maaşı vardır. Mahkeme adamın maddi durumuna göre hükmedecektir.
Benim 4 sene önce boşanan arkadaşıma o zaman eşi askerdi yarbay gibi bir şeyin emeklisiydi . Ve tek geliri bu idi adamın, kira geliri vs yoktu. O zamanlar yarbay emekli maaşı 4 bin falandı. Buna rağmen mahkeme kadına o zaman için 1000 lira nafaka 150 maddi 100 manevi tazminata hükmetmişti. Bu adam iyi bir devlet kademesindeyse belki 20 bin bile maaş alıyor. Mahkeme gayet güzel bir nafakaya hükmeder. Hatta tazminat bile alır isterse .
Konu sahibi direk davayı açın ilk duruşmada tedbir nafakasına hükmederler güzel bir nafaka alırsınız maddi durumu iyi ise çünkü devlet memuru hiç bir şey yapamaz her türlü ödeyecek o parayı. Neden çalışamıyorum falan diye endişe ediyorsun ki hiç gerek uok bence.
Astsubaymış. En fazla 7-8 bin alır.
1000 tl nafaka alsa da yetmez. Zaten ev kirası 1000 tl. Bunun faturaları, market harcaması, ısınma giderleri, kirası vs var.
Çalışsa çocuğa kim bakacak? Bakıcı tutmaya parası yetmez.
Bu durumda zor yani.

Böyle bi tane örnek gördünüz diye tüm nafaka davaları öyle sonuçlanır sanmanız çok hoş ama gerçekliği yok maalesef. Hadi 1000 tl alsın toplamda neye yetecek 1000 lira yahu? Ki hükmedilen nafakaların %50si de ödenmiyor icraya başvurup alana kadar neyle geçinecek konu sahibi var mı tavsiyeniz?

Hangi devlet memuru 20000 alıyor merak ettim onu da cumhurbaşkanının maaşı 20000 çünkü hani devletin en üst kademesi olarak.

Bilmediğimiz konularda çok uçmamak lazım çok da gaz vermemek lazım.

Ben 3 yaşında iken babam rahmetli oldu ben hayatın zorluğunu çok çektim 12 yaşında idim hem çalışıp hem okudum annem bir başına 5 tane evlat büyüttü ben unv mezunuyum ama çocukluğumda çalıştığım mesleğimi yapıyorum ben ne insalar tanıdım gördüm sizin küçümseyerek baktığınız ev hanımlarının ne zorluklar yasadigini bana burda edebiyat yapcak en son insan sizsiniz. 17 yıldır kendi paramı kendim kazandım annemden dahi bir kuruş almadım bana bu şekilde hitap edemezsiniz tanimadiginiz insanların hayatlarını kendinize alay konusu da edemessiniz

Kendine baktırmak kalıbının basitliğini anlamadığınız için yorumunuzu da dikkate alamayacağım. Size göre eşiniz size bakıyormuş bana göre değil. Para pul derdine düşüp 400 TL yetmiyor yazan da sizsiniz. Ben eşinize acıdım 🤣
Hanımefendi oturup size geçmişimi anlatsam, bana dayattığınız bu ön yargılarınızdan pişman olacağınıza eminim. Ama siz ilk mesajı da size bakış açımı belirlediniz. O yüzden size cevap verme gereği bile duymuyorum. Sizin gibi zihniyetler oldukça erkekler kadınların üzerinde güç gösterisi yapmaya devam edecek...

Arkadaş kırsalda da çalıştığını söyledi jandarma astsubay olduğunu dusunuyorum

Açın davanızı boşanın bu kadar dramatize etmeye ne gerek var. Sürekli gereksiz bir gerginlik. İkiniz de konfor alanından çıkmaya korkuyorsunuz belli ki. Adam zaten boşanmak istiyor çocuğuna değer veriyorsa boşanmanın maddi sonuçlarında da çok rahat anlaşırsınız. Hoş adam evlilik içinde herhangi birşey talep etmiyor sizden cinsellik de istemiyorsa çocuğunuz kreş yaşına geldiğinde de ayrılabilirsiniz. Ama dramatize etmeyin🥱.
Ortada dramatize edilmiş bir durum yok. Eşim boşanmak istiyor nasıl eve bağlayabilirim yazmış olsaydım yada boşanmak istemiyorum gibi acıtasyonlara girmiş olsaydın evet haklı olurdunuz. Ama ben eşimle boşanınca ne yapabilirim çok zorluk çeker miyim diye açtım konuyu

Ortada dramatize edilmiş bir durum yok. Eşim boşanmak istiyor nasıl eve bağlayabilirim yazmış olsaydım yada boşanmak istemiyorum gibi acıtasyonlara girmiş olsaydın evet haklı olurdunuz. Ama ben eşimle boşanınca ne yapabilirim çok zorluk çeker miyim diye açtım konuyu
Ama cevaplarla başka birşeye evrilmiş konunuz. Önce bir oturun eşinizle konuşun boşanma halinde size ne kadar nafaka ve tazminat vermeye gönüllü onu bir öğrenin. Davayı sizin kazanacağınızı bilen cimri bir adam bir de vekalet ücreti ve yargılama masrafları ödememek için sizinle anlaşır diye düşünüyorum. Zorluk tabi ki çekeceksiniz. Ben boşandım tek başıma yaşıyorum. ilk etapta kira ve eşyalar derken yaklaşık 40 bin TL harcadım. Bir de bebeğiniz var akşam geldiğinde onunla vakit geçiren bir babası olmayacak. Haliyle nefes almaya bile vaktiniz olmayacak çoğu zaman. O yüzden çok çekilmez bir hal almadıysa çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar bekleyin, bu sırada işinizi bulun ve sonrasında boşanın.

Ama cevaplarla başka birşeye evrilmiş konunuz. Önce bir oturun eşinizle konuşun boşanma halinde size ne kadar nafaka ve tazminat vermeye gönüllü onu bir öğrenin. Davayı sizin kazanacağınızı bilen cimri bir adam bir de vekalet ücreti ve yargılama masrafları ödememek için sizinle anlaşır diye düşünüyorum. Zorluk tabi ki çekeceksiniz. Ben boşandım tek başıma yaşıyorum. ilk etapta kira ve eşyalar derken yaklaşık 40 bin TL harcadım. Bir de bebeğiniz var akşam geldiğinde onunla vakit geçiren bir babası olmayacak. Haliyle nefes almaya bile vaktiniz olmayacak çoğu zaman. O yüzden çok çekilmez bir hal almadıysa çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar bekleyin, bu sırada işinizi bulun ve sonrasında boşanın.
Bütün yorumları okudum ve her bakış açısından faydalanıp düşündüm. Sanırım Bi süre beklemek en doğrusu olacak

Umarım herşey gönlünce olur. Boşanıp o adamdan kurtulup hakkınıda fazlasıyla alırsın. Aldığı ev ikinize ait, ayrıca bebeğinin ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor.
Evet biraz zorlanırsın başta maddi olarak ama psikolojik olarak böyle bir adamdan ayrılmak sana daha iyi gelecektir. Ayrıca cocuğunun ruh sağlığı içinde ayrılman daha iyi . Hiçbir cocuk annesinin hor görüldüğü bir ailede büyümemeli. Yolun bahtın açık olsun inş en kısa sürede kurtulursun bu adamdan.

Eğer çocuk kız olsa kıyma derdim ama erkek çocuk olduğu için babasına bırakman çokta mantıksız değil.Kocan büyütsün bir zahmet ve dünya kaç bucak sen değil o görsün. Bir kadının anasını ağlatıp 5 kuruşsuz sokağa atma planı olan tonla adam müsveddesi var ortalıkta emin ol. Mallara şerh koydur direkt. Boşanıp kuyruğu kurtarınca işleri yoluna koyunca çocuğuda alırsın. Çok üzülüyorum böyle konuları okuyunca çünkü bende aynısını yaşadım. Allahından bulsunlar.Ailenle aranın kötü olmasını da sana kullanıyor şu anda ayrıca

İş yerinde falan başka biriyle tanışmış olabilir.Siz yakalayıp aldatmadan dava açıp daha fazla tazminat almayın diye iyi saklıyor olabilir.İyi takip edin bence kanıt falan bulmaya çalışın

Back
X