• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde İki kişi Yaşıyor, Birini Atmak Gerek - 40 KG VERME GÜNLÜĞÜM

Kendimi çok kastığımı düşünüyorum. Bunu rüyamda kendimi yemek yerken görünce anladım. Yemediğim yemekler dışındaki yemekleri acıktıkça yiyeceğim. Hem ara öğün olmuş olur hem diyetimi bozmam hem aç kalmam. Böyle çok zorluyorum kendimi.

9.30
Bir kase mısır gevreği (3kaşık müsli ve bir küçük kase süt ile)

en iyisini yaparsin canim,bos yere kendine eziyet etme lütfen

Diyetisyene gittim. Tahlil yaptırdım. Sonuç turp gibi çıktı. Yalnız adam her şeyde hormon değerlerimi ölçmüş. Sadece bir şey yüksek çıkmıştı. Ona da zayıflayınca geçer dedi. Konferanslarında da senin dediğinden fazla bir şey yoktu. Özele de gitmek istemedim. Oradakiler boş tahliller yaptırıp duruyorlar para için. Gıcık oluyorum.

:S Ben sürekli bir şeyler yediğim için kilo aldım. 6 öğün 5 öğün falan bana itici geliyor o yüzden.

Bir de yağ oranı fikrin çok mantıklı geldi. İnşALLAH tez zaman da giderim. Sen de tez zamanda verirsin kilolarını :) :)

Şimdi de zayıflamamın gazına gelip yarım döner yedim. Mutsuzum açıkçası :S Ama hiç spor yapasım yok.

canim karatay kitabini okudugnu yazmistin,sanada mantikli gemistir 3 ögün.6 ögün yiyerek vücudumuza eziyet ediyoruz 3 ögün ye ama karnini doyur ltfen kus kadar hem 3 ögün yiyip hemde kus kadar yersen hasta olursun

No Şuga'nın sakızlarından aldım kendime.

Az kalorili şeylerle karnımı doyurcam artık. Anneme haşlama ızgara nasıl yapılıyor falan diyorum. Annem sen iyice alıştın diyete aferin diyor :)

2 saat önce 1tane haşlanmış patates yedim. Yağsız, baharatsız. Bildigin patates işte :)

Yaa ben karbonhidrat hastasıyım galiba :S

Herkesin topiğinde yazmaktan en önemlisini kendiminkini unuttum.

Bugün net gitti hep o işlerle uğraştım. Yazamıyacağım yani kusura bakmayın . Yarın görüşürüz . Öptüm, baay.

Bugün kendime tam bugday ekmeği alarak hayatımda degişim projesi yapmış oldum.
Şimdi domates ve beyaz peynirli tost yapacağım. Çünkü erimiş kaşar yiyemiyorum ve zaten çok yağlı.

2 tane tam bugday ekmeğinden tostumu yiyorum. 2 tane çünkü ekmeğin ucunu kullandığım için biri minnacık oldu. Domates olmadığı için sadece beyaz peynir var. Bir de form çay var yanında :)

Diyetisyene gittim. Tahlil yaptırdım. Sonuç turp gibi çıktı. Yalnız adam her şeyde hormon değerlerimi ölçmüş. Sadece bir şey yüksek çıkmıştı. Ona da zayıflayınca geçer dedi. Konferanslarında da senin dediğinden fazla bir şey yoktu. Özele de gitmek istemedim. Oradakiler boş tahliller yaptırıp duruyorlar para için. Gıcık oluyorum.

:S Ben sürekli bir şeyler yediğim için kilo aldım. 6 öğün 5 öğün falan bana itici geliyor o yüzden.

Bir de yağ oranı fikrin çok mantıklı geldi. İnşALLAH tez zaman da giderim. Sen de tez zamanda verirsin kilolarını :) :)

Şimdi de zayıflamamın gazına gelip yarım döner yedim. Mutsuzum açıkçası :S Ama hiç spor yapasım yok.

merhabalar güzelim...

doktorların tahlil yapıpta sende bir sorun yok demesine sakın kulak asma... benim abim doktor bana tam 18 yaşında ilaç başladı zayıflamak için bende tabi ilaçlara karşı aman kimyasal zararlı diyen boşboğazlardandım. hemen bir doktora gittim test yaptırdım bir sorun yok dedi. abim tutturdu gençken verebilirsin ancak bunca kiloyu, kastı bende abartıyor bisürü test yaptırdım diyip göz ardı ettim. sözünü dinlemem lazımdı. ayrıca test sonuçlarını değerlendirirken bu kiloda bu sonuçlar normal diye yorumluyorlarmış. abimde hep der bu kiloya göre normal ama senin değerlerinin bu olmaması lazım. o sonuçları al eline referans değerlere bak. olabildiğince aşağıda olsun. mesela benim şeker taş çatlasa 80-85 çıkıyor abim yinede inatla şeker habı başlıyor. kilomuz çoksa tüm verileri alt sınırlara yakın tutacağız. birde özel kan analizleri var orda da demiri kromu biotini görebiliyorsan onlar üst seviyeye yakın çıkacak.

5-6 öğün hiç itici gelmesin sana sen durmadan atıştırmaya alışık biriysen eğer yine o sıklıkta tutmalısın öğünlerini... ve eğer bir öğüt istersen akupunktur yaptır. aylık 200 tl ye maloldu bana açıkcası fazla geldi ama ben diyet yapmayı onunla öğrendim. aç kalabileceğimi aç kalınca kilo verebileceğimi, acıkınca gözümün dönmemesinin ne demek olduğunu, kısacası diyet yapmayı öğrendim işte... uzun süre devam edemeyeceksen bile 1 ayda öğren sonra kendin çabalarsın. ayrıca fırsat sitelerinden güzellik merkezi bakımlarına git. normalde çok para bayılıyorsun, ben sonra gördüm o siteleri... zayıflama ile ilgili ne kadar seans varsa git. artık kilolar kalıplaşmış helede cips çikolata alkol gibi kompleks şekerler içeren kötü yağlar oluştuysa vücudunda bu tarz seanslar biraz hücrelerini kımıldatıyor tabi tek başına hiçbiri yeterli değil.

ben diyetisyene git diyemem ama bir ara kendime menü yapmıştım. 1 haftalık üni. deyken hemde okul öğle menüsüne paralel... her hafta hangi tarz beslenmenin üstünde durdum onu yazdım. mesela bir hafta benim için kebap dolu geçti (antepte:) her yediğimi artısı varsada yazdım kalori hesapladım. sonunda kaybettiğim kiloyu aynı kağıda not ettim. yaza girerken meyve ağırlıklı yaptım. ne yediysem yazdım kalori ne kadar ne kadar vermişim. hepsini haftalarla gözlemle... oyun gibi olur sana bu haftayı kendime süt-yoğurt haftası ilan ettim de menüleri olabildiğince kıs süt-yoğurt ye... ayrıca bak testlerine sana göre demirin mi düşük git aktara doğal ürünler al (pekmezler) aktarların dediği şekilde durmadan kullanma hep 1 er hafta faydası olmayan şeyi, sevmediğin yada rahat edemediğin şeyi sil hayatından sen yaşayan birisin kasarak bu kabustan uyanacağın günü bekleyerek yaşayamazsın....

bak ben aylardır çırpınıyorum yine işe yaramıyor abimde dalga geçer gibi test filan yapmadan şeker ilacına başla dedi, boşa diyet yapıyormuşum. ben naptım gene test olmadan emin olamadım. perş günü doktora gidicem testleri yaptıracağım. önemli bir sorun yok diyecek doktor. huysuz bir diyetisyenin ışık hızında tarif ettiği diyet listesine 'ama zaten hep diyet yapıyorum' diye sözüme devam edemeden sözümü kesip bunları bir deneyip tekrar gelirmisin diye bozacak beni... bende sinirlenip senide listenizi de testinizi de lan herşey normal bir benmi anormalim diye söylenerek eve gideceğim. yıllarca böyle oldu. bu kez kararlıyım tamam testi yaptıracağım. o uyduruk listelerini de alacağım. abimin dediği gibi ilaca başlayacağım (sonuçları ben değerlendirdikten sonra) o listeylede 1 ay sonra diyetisyene gidip tamam yaptım diyeceğim.

neyse sonuç olarak ne birşeyler ters gidiyor diyip kederlenip ye, ne başardım diyip sevinip ye... yeme fikrini unut sadece alışverişe git (almasan bile) elbise dene... en çok yürüyüşü farketmeden alışverişte yapıyoruz. hızlı giyip çıkarırken efor harcıyoruz. bazen çok beğenip içine girmek için gaza geliyoruz... spor yapasın yok ya bunu yapabilirsin :)

2 tane tam bugday ekmeğinden tostumu yiyorum. 2 tane çünkü ekmeğin ucunu kullandığım için biri minnacık oldu. Domates olmadığı için sadece beyaz peynir var. Bir de form çay var yanında :)

kızz form çaylar tatsız zaten az yiyorsun bende tostu maydonoz yada salatalıkla ye çayıda sindirime gitsin yediklerin sonra iç... domates-salatalık filanda yoksa yanında yağsız süt iç, marul ye yada lifi çok şekeri az bir meyve... elma,armut....

Benim halam akupunktur yaptırdı. Tedavi bittikten sonra artık acıktıgını da anlamayacak hale gelmiş. Tekrar kilo aldı ve hala yürüyüşüne devam ederken.

Az yemiyorum :( :( Az yesem kilo verirdim. Bu hafta çok kaçamak yaptım ilk defa bugün düzgün yapıyorum.

Şimdi : 1 bardak sütle ve çok az tuzla patates püresi. (4minik patatesten-gerçekten minik)
Yarım simit ve bir dilim tam bugday ekmeği. (aynı anda yemedim . simiti patatesleri haşlarken yedim çünkü ölecektim açlıktan :S )

Benim halam akupunktur yaptırdı. Tedavi bittikten sonra artık acıktıgını da anlamayacak hale gelmiş. Tekrar kilo aldı ve hala yürüyüşüne devam ederken.

Az yemiyorum :( :( Az yesem kilo verirdim. Bu hafta çok kaçamak yaptım ilk defa bugün düzgün yapıyorum.

Şimdi : 1 bardak sütle ve çok az tuzla patates püresi. (4minik patatesten-gerçekten minik)
Yarım simit ve bir dilim tam bugday ekmeği. (aynı anda yemedim . simiti patatesleri haşlarken yedim çünkü ölecektim açlıktan :S )

ne güzel işte anlamasın acıktığını ben anlıyorum ne yazıkki ilk başladığımda yaptırmıştım martta bu zamana kadar götürdü benim azmimi bu ay sadece acıkma acısı çekmeye başladım. gidicem işte doktora insülinim küstü tamamen mi terk etti nedir beni deliriyorum acıkınca :)

eline vurmak lazım senin yerkene nedirr o patates güzelim...

bak sabahları kendine tabak hazırla herşeyden az koyduğun bir tabak olsun peynir zeytin bol bol domates salatalık yeşillik doldur. önce yeşillikleri ye sonra peyniri zeytini hatta günde 1 yumurtanı en sonda tabağını ekmeğinle sıyır ekmeğe yer kalmasın :D birde kendine beyaz sert leblebiden al. acıkınca onu ye yanında da yeşil çay onu çiğnemek bile yoruyor insanı :) bak bişi daha çok mu acıktın hazırlarkene 1 hurma yada 1 çay kaşığı bal ye hazırla hem hazırladığını yerkende iştahını kesmiş olur.... hatta alışırsan sabahları aç karnına 1 çay kaşığı bal + çörekotuda yapabilirsin :D yada elma sirkesi + bal + ılık su yapabilirsin....

kız madem az yemiyorsun kendine yiyecek kalorisi az şeyler bul.... mesela yoğurda yulaf ezmesi karıştır yarım çay kaşığı bal... mısır+pirinç patlağı... taze badem, ceviz, fındık, fıstık... kuru kara üzüm, kuru kayısı, kuru dut, kuru erik :)

Şu an bir tabak dolusu salata hazırladım kendime onu yiyorum içinde : kırmızı biber, peynir, dere otu , semiz otu, domates, maydonoz, tere, kornişon turşu, limon, az zeytin yağı ve az biraz tuz var :)

Çok lezzetli. Tavsiyem :) :) Peynir buna yakışmamış ama ben sevdim.

Şu an bir tabak dolusu salata hazırladım kendime onu yiyorum içinde : kırmızı biber, peynir, dere otu , semiz otu, domates, maydonoz, tere, kornişon turşu, limon, az zeytin yağı ve az biraz tuz var :)

Çok lezzetli. Tavsiyem :) :) Peynir buna yakışmamış ama ben sevdim.

çok güzel bir salata hem görsel olarak hemde içindekiler çok doyurucu havuç ve turp da ekleyebilirsin... peynir çok yakışmış bencede ben peyniri heryere yakıştırırım zaten :D birde haşlanmış yumurtayı :D

bende akşam: etli bezelye + keten tohumlu yoğurt + 1 dilim çavdar ekmeği

ara: 1 çay bardağı süt(light)

inadımı kırdım başladım şeker habına inşallah işe yarar... en azından aç kaldığıma değsin...

merhaba ben de 15 yaşındayım.Halinden en iyi ben anlarım yok mudur o bayramda laf sokmalar.Yaşlılardan sırf bu yüzden nefret ediyordum.Şimdi 10 kilo verip 73 kilo oldum hala bile 'iriymiş maşallah yaşından büyük gösteriyor ' diyenler var ama azim ve karar bu işte çok önemli.Buraya sık sık uğrayacağım sana bu yolda eşlik etmek isterim.

Back
X