İçimde sürekli bir sıkıntı var

aslında pişman oldugum bir davranisim yok ama gecmiste yasadigim travma etkisi yaratan bir kac olay maalesef surekli tekrar ediyo kendini. ruyalarımda o olayı yasayip aglama krizlerine giriyorum nefes almakta zorlanıyorum gibi gibi. ve ruyalarım genelde şiddet içerikli oluyor. aslında asiri buyuk bi olay değil ama yansıyor hayatıma bu sekilde

Benim de benzer bir durumum oldu. Stresli olduğum bir dönemde patlak verdi. Anksiyete bozukluğu teşhisi ile tedavi gördüm inanın öyle iyi oldu rastladım ki yolundaki pus gitti. İyi şeyler düşünmeye vakit ayırabilidim.
Bu arada kilo sorununuzdan bahsetmişsiniz. Bende aşırı kilo vermiştim. Çok şükür bir süre sonra iştah durumumda düzeldi.

Benim de benzer bir durumum oldu. Stresli olduğum bir dönemde patlak verdi. Anksiyete bozukluğu teşhisi ile tedavi gördüm inanın öyle iyi oldu rastladım ki yolundaki pus gitti. İyi şeyler düşünmeye vakit ayırabilidim.
Bu arada kilo sorununuzdan bahsetmişsiniz. Bende aşırı kilo vermiştim. Çok şükür bir süre sonra iştah durumumda düzeldi.
bi uğrayayım hastaneye tesekkürler🙏🏻

Merhabalar herkese, şimdi şöyle ki içimde bitmek bilmeyen bir sıkıntı var. Sürekli içime bir daralma geliyor. Her şeyden o kadar çabuk sıkılıyorum ki. Bazen nefesimi kesiyor.
Ne yapmam lazım inanın bilmiyorum. Fikire ihtiyacım var.
gece oldu yine bende bir her şeyden tiksinti ağlama isteği başladı. allahım sabır ver. kafayı mı yiyorum?

2 yıllık ilişkim bittiğindeki ilk 2 ay yaşadım bu durumu.Özellikle akşama doğru (genelde o saatlerde buluşurduk o yüzden o saatlerde ortaya çıkmasına bağlıyorum) içime öyle bir sıkıntı gelirdi ki boğuluyorum nefes alamıyorum sanardım.Hep dua ettim (Haşr ve İnşirah surelerini vs. okudum) o sıkıntı çöktüğünde nefes egzersizleri yaptım öyle düzeldi..Ama imkanım olsa kesinlikle o sıralar doktora giderdim bunun için.

2 yıllık ilişkim bittiğindeki ilk 2 ay yaşadım bu durumu.Özellikle akşama doğru (genelde o saatlerde buluşurduk o yüzden o saatlerde ortaya çıkmasına bağlıyorum) içime öyle bir sıkıntı gelirdi ki boğuluyorum nefes alamıyorum sanardım.Hep dua ettim (Haşr ve İnşirah surelerini vs. okudum) o sıkıntı çöktüğünde nefes egzersizleri yaptım öyle düzeldi..Ama imkanım olsa kesinlikle o sıralar doktora giderdim bunun için.
sadece ağlamak istiyorum saatlerce öyle istediğimde de ağlayamıyorum onun da sıkıntısı çöküyor her şeyden soğuyup tiksiniyorum doktora gidicem en kısa zamanda cunku benim çarelerim tükendi artık

Belki yardımcı olmak istiyorsunuz ama bir anksiyete hastasına söylenmemesi gereken şeylerin başında geliyor sizin söyledikleriniz. Yani tahminimce konu sahibinin sorunu o.

O kadar basit değil aslında. Depresyonda olan birine çık iki hava al demek, ne bileyim sürekli endişeli olan birine senden daha kötü durumda olanlar var demek bence çok yanlış. :110:
Evet psikolojide bunlar yasaklı kavramlar

sadece ağlamak istiyorum saatlerce öyle istediğimde de ağlayamıyorum onun da sıkıntısı çöküyor her şeyden soğuyup tiksiniyorum doktora gidicem en kısa zamanda cunku benim çarelerim tükendi artık
Ben artık istesemde ağlayamıyorum zaten..Geçmiş olsun..Tez zamanda atlatırsınız inşallah 🙏🏻

Back
X