İçimdeki öfkeyi bitiremiyorum, lütfen fikir istiyorum.

Ama benim ciddi ahlarım var. Tüm haklarımı hem ona hem ailesine haram ettim. Ve ahlarımın neticesinin eski eşimin ikinci evliliğinde, tüm sonraki ilişkilerinde görülmesini istiyorum. Bundan sonrasında eşinden ve çocuğundan sınansın istiyorum. Siz de ah etmiş miydiniz?

Siz yanlış bir secim yaptiniz, bu yanlis secimide onaylarcasina kendinizi ezdirdiginiz icin birseyleri sindiremiyorsunuz diye neden dogmamis bir sabiye dahi ah etme hakkiniz olduğunu dusunuyorsunuz, nasil dusunebiliyorsunuz?

Su yorumu okuyana dek adama ciddi sovmustum, simdi acaba neler yasandida karsi taraf bu kadar agir ithamlarda bulundu diye supheye dustum.

Siz yanlış bir secim yaptiniz, bu yanlis secimide onaylarcasina kendinizi ezdirdiginiz icin birseyleri sindiremiyorsunuz diye neden dogmamis bir sabiye dahi ah etme hakkiniz olduğunu dusunuyorsunuz, nasil dusunebiliyorsunuz?

Su yorumu okuyana dek adama ciddi sovmustum, simdi acaba neler yasandida karsi taraf bu kadar agir ithamlarda bulundu diye supheye dustum.
Tek taraflı baktığınız için şüpheye düşmüş olabilir misiniz?
Hikayenin yüzde birini bile yazmadım daha neler neler yaptı. 6 yılımı yedi. Sevmemiş seviyorum dedi. Çocuk istememiş çocuk istiyorum ama vs diye bahane etti. Sizin cocugunuz var hatırlıyorsam. Benim yaşım 38. Dava bitecek 40 civarı. Çocuğum olma ihtimali çok düşük. Siz bu durum ne kadar ağır biliyor musunuz? Öyle çocuğu olup konuşmak çok kolay.

Adam istese 50 de bile baba olur ben ne olacağım? Benim doğmayacak sabimin ne günahı var? Benim ne günahım var? Adam yapmadığını bırakmamış ne yapacaktım ah etmeyip? Güle oynaya helallik mi verecektim?

Siz önce Benim ruhsal durumumu biraz empati yapın öyle şüpheye düşün. Bende sizin üst perdeden konuşan bir kadın olduğunuz konusunda eminim. Şüpheye yer bile yok çok belli. Anne olup beddua kötü demek kolay. Anne olamayacak olmak ne kadar ağır biliyor musunuz? Yaşadınız mı? Yaşamadınız. Benim ruhsal durumum hakkında bir fikriniz bile yok. Bari ahkam kesmeyin lütfen.

Siz şu an adama ders verdiğinizi sanıyorsunuz ama sadece kendi geleceğinizi çöpe atıyorsunuz. Kıbrıs gibi yerlerde yumurta dondurma yapılabilir mesela ama sizin bu konuda çözüm istediğinizi sanmıyorum. Sizin boşanma 5 sene sürse, çocuk yapmasanız falan kocanıza ne gibi bir ders vermiş olacaksınız hiç anlamadım.
Bu kadar onur kırıcı sey yaşayıp da anlaşmalıya tabi ki gitmem. Ondan talep gelirse de değerlendiririm. Akıl tutulması yaşamıyorum. Bu kadar kötülüğe rağmen ben anlaşmalıya gitmeyeceğim. Ortak maldaki hakkıma bile hibe etti diyen biri tabi ki anlaşmalıya gelmez. O yüzden dava uzayacak diyorum. Çünkü hakkımı bile vermek istemiyor.

Sizin yorumlarınızı hatırlıyorum. Sizden hiç böyle bir evlilik beklemezdim.
Bende kendimden böyle bir evlilik beklemezdim çok haklısınız. Hayatımın en pahalı dersini aldım. Eski düşüncelerim, tavrım tamamen değişti. Şu an kimseye en ufak bir eyvallahım yok. Ama çok pişmanım giden zaman geri gelmiyor.

Öfkeniz sahi ona mı? Yoksa tüm olanları sindiren kendinize mi? Hayatım boyunca fedakar bi kadın olamadım, öyle öğrendiğim için de almadan asla vermedim, ben de bunun çok ceremesini çektim-çekiyorum, ama sizin ki de biraz fazla olmamış mı? Bu fedakarlık sevgi ile açıklanmaz bence zira insan kendini de sevmez mi hiç?!?
Zaten adam kötüymüş ama şahsi fikrim; kime hu denli iyi olsanız, kimin bu tolere edip bu denli idare etseniz size kötü davranırdı.. insanoğluyuz kaldıramıyoruz bu denli sevgiliyi, fedakarlığı, hele erkekler bence..
maddi imkanınz vardır umarım zira o da epey bi yük; terapi öneririm şiddetle.. yoksa yani öfke güçlü de bir duygu sizi yiyip bitirmesin..🙏🏻
Şunu sorabilir miyim size
Hayatım boyunca fedakar bi kadın olmadım almadan asla vermedim bunun da ceremesini çektim yazmışsınız
Ben de almadan önce veren bir kadın oldum ve çok sık düşünüyorum: diğer türlü davransam nasıl bir hayatım olurdu?
Söyler misiniz ne tür ceremesini çektiniz?

Şunu sorabilir miyim size
Hayatım boyunca fedakar bi kadın olmadım almadan asla vermedim bunun da ceremesini çektim yazmışsınız
Ben de almadan önce veren bir kadın oldum ve çok sık düşünüyorum: diğer türlü davransam nasıl bir hayatım olurdu?
Söyler misiniz ne tür ceremesini çektiniz?
Sürekli hesap kitap yapma hali bi kere zihinsel olarak yorucu.. o böyle yaptı ben de eksik kalmayayım, ama dikkat edeyim fazla da vermeyeyim.. diye.
Hem duygusal hem arkadaşlık ilişkilerimde bu yönüm bağ kurmama engel oluyor bence; bana fayda sağlamayacak birilerine tanıma şansı vermiyorum bile. Bir bitkiyi bir hayvanı sevmek bile mesela burda sözkonusu olabiliyor.İlişkilerim yüzeyde kalıyor bu sebeple hep dediğim gibi.
Azı da fazlası da sorun yani, dengeli olmalı yoksa olumlu görünen bir özelliğin bile zararı olabiliyor.

Allah yardımcınız olsun, umarım en kısa sürede yüreğiniz ferahlar. Haksızlığa ve hayal kırıklığına uğramak, insan gönlünde en zor iyileşen yaralardan.

Bu arada şunu aşağıya kopyalıyorum, belki birgün bir işinize yarar.

" T.C. Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılındaki düzenlemesi sonrasında ülkemizde evli ya da bekar olduğuna bakılmaksızın, yumurta dondurma işleminin gerekliliği doktor raporu ile ortaya konmuş kadınlar, yumurta dondurma tedavisi ile yumurtalarını dondurabilir. Ülkemizde kadınlar, doktor raporu ile yasal olarak şu durumlarda yumurtalarını dondurabilir.

Ultrasonografi ve kan testleri ile tespit edilen yumurtalık rezervinin azalma durumu,
Ailede doktor raporu ile belgelenmiş olan erken menopoz durumu,
Üreme fonksiyonlarının kaybedilmesine neden olacak tedaviler (kemoterapi, radyoterapi) ve yumurtalık ameliyatları
"

Back
X