İçime dert oldu

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhaba biraz önemsiz ama az önce yemek yemek için bir avm nin üst katına çıktık . Sipariş veriyorduk . Küçük boy menü istedik . Orta boy seçmiş ödemeyi alan kız uyardım küçük boy fiyatını girmeniz gerekiyor diye . Düzeltmeye çalıştı yapamadı . Yanında çalışan başka biri vardı yapamıyorsanız beyefendi bakabilir aslında dedim . Çünkü biraz acelemiz vardı . Yok yaptım dedi 2 kere çekti menü fiyatını yanlışlıkla . İşte 100 TL ise 200 çekti . Para iadesi yapayım dedi . Bende dedim ki eğer sipariş girilmediyse tamamen para iadesi yapsanız olur mu yani siparişi iptal etsek . O arada patronu olduğunu sandığım kişi kasanın önündeymiş tmm dedi hemen para iadesi yaptı . Ben adamı müşteri sanmıştım .

Yani saçma gelebilir ama üzüldüm biraz acele edip kızı zor durumda mi bıraktık diye . Kaba bir tavır takınmadık ama acelemiz vardı diye iptal edip geçtik .

Ben de uzun zaman kasada çalıştım, o kadar çok sorunlar oluyor ki, bunun gibi başka başka bir sürü şeyler yaşanıyordur, onlar bile bu kadar üstünde durmamıştır, üzülmeyin.

Merhaba biraz önemsiz ama az önce yemek yemek için bir avm nin üst katına çıktık . Sipariş veriyorduk . Küçük boy menü istedik . Orta boy seçmiş ödemeyi alan kız uyardım küçük boy fiyatını girmeniz gerekiyor diye . Düzeltmeye çalıştı yapamadı . Yanında çalışan başka biri vardı yapamıyorsanız beyefendi bakabilir aslında dedim . Çünkü biraz acelemiz vardı . Yok yaptım dedi 2 kere çekti menü fiyatını yanlışlıkla . İşte 100 TL ise 200 çekti . Para iadesi yapayım dedi . Bende dedim ki eğer sipariş girilmediyse tamamen para iadesi yapsanız olur mu yani siparişi iptal etsek . O arada patronu olduğunu sandığım kişi kasanın önündeymiş tmm dedi hemen para iadesi yaptı . Ben adamı müşteri sanmıştım .

Yani saçma gelebilir ama üzüldüm biraz acele edip kızı zor durumda mi bıraktık diye . Kaba bir tavır takınmadık ama acelemiz vardı diye iptal edip geçtik .

Çalışan personele : kusura bakmayın demek , foruma konu açmaktan kısa sürerdi.

Çalışan personele : kusura bakmayın demek , foruma konu açmaktan kısa sürerdi.
Kusura bakmayın dememe gerek yok kaba bir tavır göstermedik ki kıza sadece patronun olduğunu bilmiyorduk o adamın . Önünde kız beceriksiz duruma mi düştü diye düşündük kaldı ki saçma buluyorsan niye cevap veriyorsun ?

Büyük ihtimalle yeni çalışmaya başlamıştır.Eğer öyle ise tolere ederler diye tahmin ediyorum,sizin gibi ince düşünceli insanların hâlâ var olduğunu bilmek güzel bu arada🙂

Ise yeni girmis olabilir. Veya sorun yapmistir kasa. Okula giderken 7 eleven de calisirdim. Arada takilir birkac defa fiyati girme olayi olurdu. Neyse
Bence acelenizde olsa, anlayisli olmali insan. Nezaketende olsa.

Bence kafanıza takacağınız bir şey yok. Müdürü kızmamış sonuçta.

Kaldı ki küçük menüye orta menü fiyatı geçerek en başta hata yapan kasiyer hanımmış. Olabilir böyle ufak şeyler. Sabahtan akşama kadar kaç sipariş geçiyorlar, nolcak. Onları da anlamak lazım. Kaldı ki siz de bağırıp çağırıp rencide etmemişsiniz.

Daha bilgili biri gelip müdahele edip olayı çözmüş. Bitmiş gitmiş. Bence kafaya takacak bir şey yok.

Kusura bakmayın dememe gerek yok kaba bir tavır göstermedik ki kıza sadece patronun olduğunu bilmiyorduk o adamın . Önünde kız beceriksiz duruma mi düştü diye düşündük kaldı ki saçma buluyorsan niye cevap veriyorsun ?
Kusura bakmayın demek sadece hatalı olduğunuzda takınacağınız bir tavır değildir.
Karşıdaki kişiyi isteminizle yorduğunuzda ya da meşguliyeti arttığında da incelik göstermek adına ‘kusura bakmayın lütfen uğraştırdık sizi iptal ile’ demek hem sizin hem de onun gününü güzelleştirebilirdi.
Ayrıca bir şeyden caydığınız için de demeniz tam yerinde olurdı.

Ise yeni girmis olabilir. Veya sorun yapmistir kasa. Okula giderken 7 eleven de calisirdim. Arada takilir birkac defa fiyati girme olayi olurdu. Neyse
Bence acelenizde olsa, anlayisli olmali insan. Nezaketende olsa.
Ya kıza kötü bi tavır göstermedik adam normal duruyordu sipariş verecek biri gibi müdür olduğunu duyunca şaşırdık

Kusura bakmayın demek sadece hatalı olduğunuzda takınacağınız bir tavır değildir.
Karşıdaki kişiyi isteminizle yorduğunuzda ya da meşguliyeti arttığında da incelik göstermek adına ‘kusura bakmayın lütfen uğraştırdık sizi iptal ile’ demek hem sizin hem de onun gününü güzelleştirebilirdi.
Ayrıca bir şeyden caydığınız için de demeniz tam yerinde olurdı.
Evet ben de buna katılıyorum. Bu ufak kelimeler, karşıdaki için öyle iç ısıtıcı oluyor ki. Ben çok dikkat ederim, mesela benim için depoya gidip ürün getiren görevliye vb mutlaka kusura bakmayın uğraştırdım sizi de vb derim.

Aynı şekilde reçete yazarken mesela fikir değiştirip bir şeyler ekleyip çıkarmak isteyen hastalar oluyordu, bana böyle kusura bakmayın uğraştırdık sizi de falan dediklerinde içim ısınıyordu 😊

Hatalı tutar çekimi için personel para iadesi yapmayı teklif etti , siz siparişi tamamen iptal ettiniz. Bu durumda personele de müdüre de " kusura bakmayın " denmesi bence çok normal.

Siz " kusura bakmayın dememe gerek yok " diye düşünüyorsanız ; konunuzu kendinizi rahatlatmak için açtınız sanırım.

Evet ben de buna katılıyorum. Bu ufak kelimeler, karşıdaki için öyle iç ısıtıcı oluyor ki. Ben çok dikkat ederim, mesela benim için depoya gidip ürün getiren görevliye vb mutlaka kusura bakmayın uğraştırdım sizi de vb derim.

Aynı şekilde reçete yazarken mesela fikir değiştirip bir şeyler ekleyip çıkarmak isteyen hastalar oluyordu, bana böyle kusura bakmayın uğraştırdık sizi de falan dediklerinde içim ısınıyordu 😊
Bir insanın işi dahi olsa istenilen eylem, teşekkür etmek vb durumlar gayet nazik tavırlardır.

Hele ki sadece şahısla alakalı normalden uzun bir iş gerçekleşmişse elbette bunun adına küçük birkaç şey söylenmeli. Ben öyle bir insanım, hiç olumsuz tarafını görmedim hatta bayağı aksine kibarlık kibarlığı doğuruyor, karşıdaki kişinin daha çok şevkle çalışmasını daha fazla iyi hizmet vermesini dolayısıyla da benim memnuniyetimin artmasını sağlıyor.
Neden bunları çok görüyor bazıları, anlayamıyorum.

Yani desem ayip olur mu ?
Keske bir gunluk tutup oraya yazsanis boyle yasanmisliklari..
Bu anlik yasanmis ve bitmis zaten..
Su an biz ne yazabiliriz ki buna..
Ne yazabiliriz ?
Kibar bir sekilde soylediyseniz problem(kasiyer icin) olmaz,sesinizi yukseltip memnuniyetinizi belli etmisseniz olabilir.

Son düzenleme:
Bu kadar hassas olmayı bende hiç istemiyorum ya böyle en basit diyalogları kafaya takarım acaba yanlış bişey mi oldu diye ama hayat böyle geçmiyor,her şeyi de kafaya takmamak lazım

Back
X